Quoll

Quoll vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Dasyuromorphia
Familie
Dasyuridae
Slekt
Dasyurus
Vitenskapelig navn
dasyurus viverrin

Quoll Conservation Status:

Nær truet

Quoll Sted:

Oseania

Fakta om Quoll

Hovedbyttet
Frukt, nøtter, smådyr og reptiler
Habitat
Skog og gressletter
Rovdyr
Menneske, slanger, krokodiller
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
4
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Frukt
Type
Pattedyr
Slagord
Funnet over Australia og Papua Ny Guinea!

Quoll Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
15 km / t
Levetid
3-6 år
Vekt
1,3-7 kg (3-15,4 kg)

Quoll kan se liten og redd ut, men den beskjedne størrelsen maskerer en fryktinngytende disposisjon.




Quoll er en av de mange unike pungdyrene som ikke finnes andre steder enn Australia og Ny Guinea. Som mange andre pungdyr, inkludert kenguru , utviklingen av quoll ble formet av regionens geografiske isolasjon og mangfold. Men de siste århundrene har dyret vært beleiret i sitt opprinnelige habitat. Skjøre og i fare kan disse unike skapningene trenge hjelp fra naturvernere for å overleve.



Interessante Quoll-fakta

  • Kaptein James Cook opplevde kvollen på sin første reise til den australske kysten i 1770. Han samlet tilsynelatende flere eksemplarer fra naturen.
  • En gang kalt “innfødt katt ”Av europeiske bosettere, fikk begrepet quoll mer aksept på 1960-tallet. Det kommer fra et av de opprinnelige navnene som Cook opplevde på sin første reise.
  • Quolls er nattlige i naturen. De utfører mesteparten av jakt og fôring om natten.

Quoll Scientific Name

Dasyurus er det vitenskapelige navnet på hele slekten av quoll. Oversatt fra latin betyr navnet 'hårete hale', som gjenspeiler dyrets mest fremtredende trekk. Quoll er nært beslektet med Tasmanian djevelen , dunnart og flere andre små pungdyr.

Slekten Dasyurus inkluderer seks levende arter. Fire av disse artene holder til i Australia eller Tasmania: den østlige kvollen, den nordlige kvollen, den vestlige kvallen og tigerkvollen (også kjent som den flekkete kvollen eller flekkhalsen). De resterende to artene er bosatt i Ny Guinea: bronsekyllingen og den nye guineanske kullingen.

Basert på genetisk analyse konkluderte forskere med at de første quollene utviklet seg for rundt 15 millioner år siden, og de seks levende artene kan alle spore sin opprinnelse tilbake til en felles forfader for rundt fire millioner år siden. Noen få utdøde arter er identifisert fra fossilregisteret.

Quoll Utseende og atferd


Quoll er en kjøttetende pungdyr. Det kan preges av lang snute, rosa nese, hårete hale, store ører, skarpe tenner, lang kropp og en brun eller svart pelsfarge med hvite flekker. Det definerende trekk ved et pungdyr er den store bukposen som den bærer med og beskytter de uutviklede avkomene. Imidlertid er det bare Tiger Quoll som har en ekte pose. De andre fem artene har folder i huden som vender mot halen. Disse foldene utvikler seg i hekkesesongen.

Quoll viser et bredt spekter av forskjellige størrelser. Den minste arten, den nordlige quoll, er omtrent på størrelse med en kattunge, mens den østlige quoll og den vestlige quoll er omtrent på størrelse med en voksen katt. Den imponerende tigerquoll (aka flekkete quoll) dverger alle de andre. Strekker seg 30 inches fra topp til tå (pluss ytterligere 15 til 20 inches med halen helt forlenget), det er en av de største kjøttetende pungdyrartene i hele Australia. Mannlige quolls har en tendens til å være større enn hunnene i gjennomsnitt, men det er ellers lite seksuell dimorfisme, noe som betyr at det er vanskelig å skille kjønnene fra hverandre basert på deres utseende alene.

Quolls er ensomme og tilbaketrukne skapninger som har en tendens til å jakte, fôre og leve alene. Interaksjoner utenfor paringstiden er begrenset, men de forekommer i visse områder. For eksempel ser det ut til at quolls tilsvarer felles toaletter. Disse vidåpne områdene ligger rundt steinete outcroppings, og kan tjene som et samlingssted. Kvinner ser også ut til å dele huller med andre medlemmer av deres art, mann eller kvinne. Imidlertid vil hanner sjelden dele huler med hverandre.

Quolls vil gjøre nesten alt til et hjem: bergsprekker, uthulede trær eller tømmerstokker, underjordiske huller og til og med termitthauger. De tilbringer mesteparten av dagene sine i hvilen inne i hiet, men kan noen ganger komme til å sole seg i solskinnet. Hver quoll har et lite kjerneområde pluss et større hjemområde som kan strekke seg mer enn en kilometer i alle retninger. De vil forsvare sitt territorium mot inntrengere utenfor, og til tross for deres størrelse kan de være ganske aggressive. Hannene har en tendens til å ha et større spekter enn kvinner.



quoll - Dasyurus - flekkete quoll som ligger på bakken

Quoll Habitat


Quollet bor i skog, skog og gressletter i hele den australske regionen. Deres habitater får vanligvis moderate til store mengder nedbør. Hver art har tilpasset seg et litt annet område.

  • Østlig quoll ellerDasyurus viverrinus: Denne arten var en gang utbredt over store deler av det sørøstlige Australia, og ligger nå nesten utelukkende på øya Tasmania, hvor den kommer i konflikt med den tasmanske djevelen.
  • Tiger quoll ellerDasyurus makulerer: Også kjent som flekkete quoll (fordi flekkene strekker seg helt til halen), ligger denne arten i de tette skogene i Øst-Australia, inkludert øya Tasmania.
  • Nordlig quoll ellerDasyurus hallucatus: Bevis antyder at denne arten en gang bodde i det meste av Nord-Australia. Nå er det begrenset til noen få diskontinuerlige steder over de nordlige delene av tre australske stater: Western Australia, Northern Territory og Queensland.
  • Western quoll ellerDasyurus geoffroii: Denne arten bebodde en gang nær 70 prosent av Australia. Nå er den begrenset til et lite hjørne av staten Western Australia.
  • Ny guinean quoll ellerDasyurus albopunctatus: Denne arten har en stor kontinuerlig fordeling over den nordlige halvdelen av Ny Guinea. Habitater inkluderer gressletter, våte skoger og mosseskoger i forskjellige høyder.
  • Bronsekull ellerDasyurus Spartacus: Denne arten har et smalt utvalg av savanner og gressletter over den sørlige delen av Ny Guinea.

Quoll diett


Quoll er en opportunistisk scavenger som vil konsumere nesten alt den kan finne, levende eller død. Deres vanligste måltider inkluderer insekter , fugler , mus , rotter , øgler , og frosker . De største quoll-artene er også kjent for å konsumere mellomstore fugler og pattedyr som echidnas , kaniner , og possums . Selv om først og fremst en kjøtteter , Quoll kan også konsumere frukt og sporadisk vegetabilsk materiale.

De bruker mesteparten av tiden på å fôre på bakken, men quolls kan også være ganske dyktige til å klatre. De har vært kjent for å stige opp i trær på jakt etter fugler å jakte på. De vil vanligvis reise noen miles per natt på jakt etter mat.



Quoll-rovdyr og trusler


Quollet står overfor et mangfold av farlige trusler i naturen. Når de ble introdusert i Australia, var ikke-innfødte dyr som rev og katter har hatt en destabiliserende effekt på quollpopulasjoner. De bytter ikke bare på quollen, men konkurrerer med quollen om mat og ressurser. Andre kilder til potensiell fare inkluderer pytoner, dingoer , ørn , og ugler.

Voksne quolls kan bite og klø for å forsvare seg, og hvis alt annet mislykkes, kan de løpe bort og gjemme seg. De unge valpene er de mest sårbare for rovdyr, ettersom de nesten er helt avhengige av sine mødre for beskyttelse.

Innføringen av den giftige stokkpinnen til Australia i 1935 hadde også en ødeleggende innvirkning på den lokale befolkningen. Stokkpinnen ble opprinnelig brakt til Australia fra Amerika og ble ansett for å være effektiv til å bekjempe skadedyr, men den hadde den utilsiktede effekten av å forgifte og drepe rovdyr i stedet. Padden vedvarer fortsatt over store deler av det nordøstlige Australia, og truer folketallet som er igjen. Quolls ser ut til å ikke ha noen naturlig motstand eller immunitet mot giften. Det eneste garanterte forsvaret er å unngå padden helt.

Quolls står overfor enda en trussel fra menneskelig inngrep. Når de vandrer inn på menneskelig territorium, kan de bli offer for hundeangrep, giftig agn, bilulykker og bevisst forfølgelse av mennesker. Selv om quolls er kjent for å bytte på insekter og skadedyr som ødelegger avlinger, har de også forårsaket skade ved å raide fjørfegårder, noe som fører til gjengjeldelse fra bønder. Tap av habitat fra hogst, jordbruk og urbanisering har også begrenset det naturlige omfanget av quoll.

I fremtiden kan quolls være spesielt sårbare for endringer i klimaet på planeten. Ettersom bushfires raser over hele landet med større intensitet, kan klimaendringer ødelegge store deler av quollets naturlige habitat.

Quoll-reproduksjon, babyer og levetid

Avlssesongen for quoll begynner i Australias høst- eller vintersesong fra april til juli. Quoll-kopiering kan være lange og farlige saker fulle av bitende og gnagende. Tigerkvollen kan for eksempel ta rundt åtte timer å parre seg fullstendig, mye av det er skadelig for hunnen. Dyrene kan ha flere partnere i paringssesongen.

Noen arter kan produsere opptil 30 avkom om gangen, men bare seks til åtte valper har en tendens til å overleve, fordi det er det maksimale antallet mor kan pleie på en gang. De resterende valpene er bestemt til å omkomme.

Quolls har en svangerskapstid på omtrent tre uker. Små og uutviklede unger tilbringer de første par månedene av livet sitt gjemt i morspose, og spiser melk på spene. Når de vokser, vil de unge valpene feste seg til mors mage og senere ryggen. Det tar rundt fem måneder å oppnå full uavhengighet og rundt et år å bli seksuelt moden.

Den typiske levetiden er to til fem år, avhengig av størrelsen på arten. Få individer lever utover den første eller andre parringssesongen. Maksimal levetid som noensinne er dokumentert i fangenskap var omtrent syv år.

Quoll-befolkning


Quolls dekket en gang det meste av fastlands-Australia, men ankomsten av europeiske bosettere på slutten av 1700-tallet begynte en nedgangsperiode for dyrene. Nå er de innsnevret til utkanten av Australia. Fordi quolls er dyktige i å gjemme seg, kan naturvernere ha vanskelig for å telle og spore dem. Imidlertid, fra det vi vet, er quolls i en prekær tilstand. Både den østlige quoll og den nordlige quoll er truet . De gjenværende artene er enten sårbar eller nær truet . Ifølge International Union for the Conservation of Nature (IUCN) Røde liste, har hver art omtrent 10.000 til 15.000 individer igjen.

Naturvernere har vellykket avlet quoll i fangenskap for å redde arten fra ødeleggelse og gi reservpopulasjoner. Så lenge denne beskyttede befolkningen forblir, kan naturvernere forberede quoll for gjeninnføring i sine tidligere habitater. Hvis noe går galt, kan de tilpasse strategien for å kompensere.

Den østlige quoll er en interessant casestudie. Den forsvant stort sett fra fastlands-Australia på 1960-tallet, utenfor noen få observasjoner. Arten er nå beskyttet i Tasmania, hvor den står overfor færre trusler. I 2016 begynte naturvernere å introdusere arten tilbake til fastlands-Australia for første gang på rundt 50 år. Quolls viste lovende tegn på vekkelse da de begynte å produsere sitt første parti avkom.

Fjerningen av rev og padder (samt bedre bevissthet og forvaltning av mennesker ) har tillatt quollen å gå tilbake til deler av sitt tidligere utvalg, men utfordringen for dyr oppdratt i fangenskap eller relativ sikkerhet er at de kan ha problemer med å umiddelbart identifisere trusler når de blir introdusert i mer fiendtlige områder. Dyrene har større sjanse for å overleve hvis de har lært å være forsiktige med trusler på forhånd.

Vis alle 4 dyr som starter med Q

Interessante Artikler