Pere Davids Deer



Pere Davids Deer Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Artiodactyla
Familie
Cervidae
Slekt
Elafurus
Vitenskapelig navn
Cervus wallichi

Pere Davids hjortebevaringsstatus:

Utryddet i naturen

Pere Davids Deer Plassering:

Asia

Fakta om Pere Davids hjort

Navn på unge
Fawn
Gruppeatferd
  • Sosial
Anslått befolkningsstørrelse
Mindre enn 2000
Største trussel
Tap av habitat og jakt
Mest særegne funksjon
Lange ben, svømmeføtter, spredte hover
Karakteristisk funksjon
Lange ben, svømmeføtter, spredte hover
Andre navn)
Milu, Elaphure
Svangerskapstid
9 måneder
Kullstørrelse
1
Habitat
Sump og myrområder
Rovdyr
Tigre, mennesker
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Døgn
Vanlig navn
Pere Davids hjort
plassering
Nordøstlige og øst-sentrale Kina
Slagord
Har bånd mellom tærne, hjelper til med å svømme!
Gruppe
Pattedyr

Pere Davids hjortens fysiske egenskaper

Hudtype
Hår
Toppfart
18 km / t
Levetid
18 år
Vekt
298 - 441 pund
Høyde
3,9 fot
Lengde
6,5 fot - 7,21 fot
Alder på seksuell modenhet
2 år og 3 måneder
Avvenningsalder
3 måneder

'En Pere Davids hjort har bånd mellom tærne og er en utmerket svømmer'



Pere Davids hjort lever i store grupper. De er planteetere som stort sett spiser gress. Den gjennomsnittlige levetiden til dette hjorten er 18 år. De fleste kvinnelige hjortene fra Pere David har bare en baby eller fawn. En fawn reiser seg og pleier moren sin innen få timer etter å ha blitt født.



5 Pere Davids rådyrfakta

• Pere Davids hjort er fra de nordøstlige og øst-sentrale delene av Kina

• De bor i sump og myrmark



• Disse hjortene har spredte hover med bånd for å hjelpe dem med å svømme

• De er sosiale dyr som lever sammen i store grupper

• Disse hjortene har en rødlig pels om sommeren og en grå pels om vinteren



Pere Davids hjortevitenskapelige navn

Mens Pere Davids hjort er dette dyrets vanlige navn, er dets vitenskapelige navn Elaphurus davidianus. Det latinske begrepet Elaphurus som betyr at det tilhører familien Cervidae (hjort). Davidianus refererer til den franske zoologen og den katolske presten far Armand David som oppdaget dette hjorten i Kina. Familien til dette rådyret er Cervidae og klassen er Mammalia. I Frankrike er ordet for far Pere, så den bokstavelige oversettelsen av dette pattedyrets navn er far Davids hjort.

Kineserne har et annet navn på Pere Davids hjort. Ordet er sibuxiang og betyr 'fire ikke like'. Dette refererer til det faktum at dette pattedyret har hover som en ku , halsen på en kamel , halen på en esel og gevirene til en hjort. Med andre ord, denne hjorten har funksjonene til fire dyr alle rullet inn i ett!

Pere Davids hjorteutseende og atferd

Om sommeren har en Pere Davids hjort en rødbrun kappe med en svart stripe på skulderen. Men om vinteren blir pelsen gråbrun. Disse fargene hjelper til med å kamuflere hjorten i forskjellige årstider. Mannlige Pere Davids hjort har gevir som måler 21 til 31 tommer i lengde. Gevir som er 31 tommer lange er like lange som to stablede bowlingpinner. Hannhjort bruker geviret sitt for å bekjempe andre hanner når de konkurrerer om kvinner i paringssesongen. Disse hjortene kan vokse opp på bakbenene og kollidere gevirene sammen i kamp.

En Pere Davids hjort er 6 ½ til litt over 7 fot lang. En 7 fot lang hjort er like lang som et stort juletre. Også denne hjorten kan veie fra 298 kg til 441 kg. En 441 kg Pere Davids hjort er lik vekt til halvparten av en fullvoksen hest. Mens 441 kg er den tyngste vekten av en Pere Davids hjort, kan en Whitetail-hjort vokse til å bli litt over 500 kg.

Pere Davids hjort har hover, men de er forskjellige fra hovene til andre typer hjort. De fleste hjort har hover som er smale med tærne presset tett sammen. Alternativt har en Pere Davids hjort hover som er spredt med bånd mellom tærne. Hvorfor? Disse hovene hjelper til med å flytte Pere Davids hjort gjennom vannet mens de svømmer i sump og myr. Mange av disse hjortene bruker mye tid på å stå i vann som kan gå like høyt som skuldrene.

Den unike designen til denne hjortens hover er ypperlig for svømming, men de øker ikke hastigheten spesielt. En hjort fra Pere David kan bare løpe rundt 18 miles i timen. Sammenlign dette med en Whitetail hjort som kan nå hastigheter på opptil 30 miles i timen eller a Reinsdyr som kan løpe 50 miles i timen!

Disse hjortene er sosiale, utgående pattedyr og liker å leve i store grupper, noen ganger kalt en flokk, gjeng eller pøbel. Da hjortene til Pere David var rikelig, kan det ha vært dusinvis eller hundrevis av hjort i en flokk. I tillegg gir det å bo i en flokk beskyttelse mot et rovdyr som en tiger . Når hjorten begynner å løpe, har en tiger en utfordrende tid på å finne og skille en hjort for å angripe. I tillegg kan en gruppe løpende rådyr skade en tiger som prøver å komme inn i flokken.

Peter David’s Deer Habitat

Pere Davids hjort er fra det nordøstlige og østlige sentrale Kina. De kommer opprinnelig fra et subtropisk klima som bor i myrområder og rundt sump. De svømmehøvene deres lar dem bruke mye tid på å svømme. Hovene deres gir dem også støtte mens de går i gjørmete, fuktige områder.

Pere David’s Deer Diet

Hva spiser hjort fra Pere David? De er planteetere og spiser en diett med mest gress. Imidlertid, hvis det er mangel på gress spesielt om vinteren, vil de spise vannplanter som vokser i og rundt myrmarkene.

Pere Davids hjort vet instinktivt hvilke typer gress og planter å spise. Men hvis de spiser gress eller annen vegetasjon som er forurenset med kjemikalier eller plantevernmidler, kan de bli veldig syke eller dø.

Pere David’s Deer Predators and Threats

Den offisielle bevaringsstatusen til Pere Davids hjort er utryddet i naturen. På slutten av 1800-tallet var det bare noen få av disse hjortene igjen i Kina. Befolkningen deres hadde blitt kraftig redusert av folk som jaktet og spiste dem. En liten gruppe av disse hjortene tilhørte keiseren av Kina ved navn Tonghzi. Men en flom slo ned et gjerde der hjorten ble holdt, og de slapp unna. Disse hjortene ble jaktet og spist av bønder og soldater i området. Så da de levde i naturen, var deres viktigste rovdyr det Mann . Tigre byttet også på Pere Davids hjort.

I dag er det et relativt lite antall av Pere Davids hjort som bor i fangenskap i dyreparker og helligdommer. Det arbeides for å øke bestanden av disse hjortene mens de bor i beskyttede områder.

Pere Davids rådyrreproduksjon, babyer og levetid

Parringssesongen er i juni for denne hjorten. En mannlig Pere Davids hjort slutter seg til en gruppe kvinner for å pare seg med en eller flere. I løpet av denne tiden vil sannsynligvis den mannlige hjorten kjempe med andre hannhjort for å beskytte den kvinnelige gruppen han er sammen med. Hannhjort treffer eller bokser hverandre med geviret som en måte å kjempe på. Den sterkere hannen vinner.

En kvinnes svangerskapstid er omtrent 9 måneder, og hun føder en baby, også kalt a fawn i april eller mai. De fleste kvinnelige Pere Davids hjort har en fawn. Å ha to fawns om gangen er mer sjelden. Fawns veier mellom £ 25 og £ 29 ved fødselen og begynner å vokse raskt!

Som andre fawns blir disse hjortene født med hvite flekker på pelsen. Flekkene forsvinner når de blir eldre. En fawn kan se når den er født, men kan ikke gå med en gang. Imidlertid sliter en fawn med å reise seg og legge vekt på beina nesten umiddelbart. Dette gir mye mening. Hvis den nyfødte fawnen holdt seg på bakken i naturen, ville den være sårbar for rovdyr som tigre eller korsak rever .

En fawn pleier moren til de blir avvent og begynner å spise gress sammen med den eldre hjorten. En fawn blir hos moren i omtrent 14 måneder når den er klar til å overleve uten hjelp fra henne.

Pere Davids hjort lever til omtrent 18 år gammel i naturen. Den eldste en Pere Davids hjort har levd er 23 år, og det var i fangenskap der disse hjortene er godt ivaretatt.

Når disse hjortene blir eldre, er de utsatt for sykdommer som påvirker muskelvevet, også kjent som myopati. Forresten, denne typen myopati ligner på hestemyopati som forekommer hos hester.

Pere Davids hjortepopulasjon

Selv om Pere Davids offisielle bevaringsstatus for hjort er utryddet i naturen, er det noen unntak. Arbeidet med naturvernere for å øke befolkningen har begynt å virke. Noen av disse hjortene har blitt løslatt tilbake i naturen i håp om at de vil avle og øke befolkningen enda mer. Det er fortsatt mange Pere Davids hjort som blir tatt vare på i dyreparker og andre helligdommer. Befolkningen er estimert til rundt 2000.

En av årsakene til den langsomme befolkningsveksten til dette pattedyret er at en hjort hos kvinner bare har en baby per kull. Men hvis bestanden av Pere Davids hjort fortsetter å vokse, kan den få en ny, oppdatert bevaringsstatus.

Vanlige spørsmål om Pere Davids rådyr

Er Pere Davids hjort utryddet?

Offisielt er Pere Davids hjort oppført som utdødd i naturen. Men dette betyr ikke at det ikke finnes noen steder. Avlsprogrammer har tillatt frigjøring av noen av disse hjortene ut i naturen. I tillegg er det Pere Davids hjort utstilt i forskjellige dyreparker i Kina, USA og andre steder.

Hvor mange rådyr fra Pere David er igjen?

Omtrent 2000 av disse hjortene er igjen i verden. Naturvernere jobber for å øke befolkningen på dette rådyret hvert år.

Hvordan ble Pere Davids hjort utryddet i Kina?

Pere Davids hjort ble utryddet i naturen i Kina fordi de jaktes jevnlig etter mat eller sport. Også tap av deres våtmarksområde bidro til den massive nedgangen i denne hjortens befolkning. Veibygging er en ting som tar våtmarksareal fra Pere Davids hjort og andre dyr som bor der.

Hva spiser en Pere Davids hjort?

Dette hjorten spiser gress på daglig basis. Imidlertid, hvis gress ikke er rikelig på forskjellige tider av året, vil de spise vannplanter som vokser i myrmarkene.

Hvem oppdaget Pere Davids hjort?

Dette hjorten får navnet sitt fra den katolske presten og zoologen / botanikeren som oppdaget det. Han het fader Armand David. Han oppdaget denne hjorten så vel som mange andre arter av dyr og planter på ekspedisjonene sine til Kina på midten av 1800-tallet. Han ble sendt dit for å dokumentere disse artene, slik at andre kunne lære mer om dem.

Vis alle 38 dyr som starter med P

Kilder

    Interessante Artikler