Otter

Otter vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Mustelidae
Slekt
Luther
Vitenskapelig navn
Luther Canadensis

Otter Conservation Status:

Nær truet

Otter Sted:

Afrika
Asia
Sentral-Amerika
Eurasia
Europa
Nord Amerika
Oseania
Sør Amerika

Otter Fakta

Hovedbytte
Fisk, krabber, frosker
Habitat
Elvebredder, innsjøer og bekker
Rovdyr
Fugler, rev, ulver
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
3
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Fisk
Type
Pattedyr
Slagord
Det er 13 forskjellige arter over hele verden

Otter Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
7 km / t
Levetid
15-25 år
Vekt
5-15 kg (10-30 kg)

'Giant oter er beryktede chatterboxes'




Akkurat som mange mennesker, er det gigantiske oter som regnes som skravler for deres art. Selv om de ikke kan danne ord, har de et ordforråd som består av 22 gjenkjennelige lyder. Hver støy brukes til å adressere en annen type situasjon. Dette er hvordan gigantiske oter effektivt kommuniserer med hverandre.



5 Otter-fakta

  • Otters tykke pels hjelper dem å flyte i vannet
  • Otters bruker ofte steiner for å knekke mat
  • Hannotteren biter hunnen når de avler
  • Mens du spiser og hviler, holder oter ofte hender

Otters vitenskapelige navn

Taksonomien til oter setter dem som L Canadensis-arten. Det vitenskapelige navnet på en oter er Carnivora, med oter som det vanlige navnet. Den tilhører veslefamilien, og dens underfamilie er Lutrinae. Klassifiseringen den faller under er Mammalia.

Totalt er det 13 forskjellige arter av oter. Mens giganten er den største, er dens polære motsats den liten klo. To av arter av oter er vanndyr, kjent som havotter og marineotter. De øvrige 11 artene er elverotter.

Første gang oter ble kalt oter var i 1913. De ble oppført som blant de ville dyrene som ble funnet i California. Utover over et århundre ble oter ofte referert til som landter i motsetning til elverotter.

Otters utseende og atferd

Otters er kjent for å være slanke og korte. De har en muskuløs nakke og korte ben. De lange, flate halene og de fire svømmeføttene hjelper dem med å svømme raskere. De har korte neser og ører og pelsen er brun, myk og tykk. Deres ytre pels varierer i brun nyanse, med pelsen under som lysere. Å ha to lag pels holder dem varme og tørre. På hver kvadratmeter av kroppen deres kan de ha så mye som en million hår.

Det minste av dette dyret veier 6 pund (eller åtte ganger mer enn den gjennomsnittlige boksen med suppe), og som den største av rasen veier havterter 99 pund (eller 10 ganger mer enn den gjennomsnittlige katten.) Den typiske oteren er mellom to og seks meter lang. Til sammenligning er en seng i full størrelse 10 fot lang.

I det sørlige Stillehavet finner du verdens minste oter, Chungungos. Verdens hittil største oter ble funnet i Big Fish, en vannkropp i Maine. Mens de fleste oterene har en gjennomsnittlig størrelse på 40 tommer (eller halvparten av Michael Jordans høyde), var denne 76 tommer lang, noe som gjorde den omtrent like høy som Michael Jordan er.

Otters liker å være sammen. De lever som familier som består av en mor og hennes avkom. Når de ikke spiser eller sover, kan de sees og spille og velger ofte bredden av en elv for å bli til sitt eget glidebrett.

Grupper av oter som er i vannet blir referert til som en flåte. Når de er i en gruppe, men er ute av vannet, kan de bli referert til som en svimling, boltring eller lodge. Voksne oter kan bli defensive hvis de føler at deres avkom blir truet.



Otter sitter på en stein

Otter Habitat

Det er mange steder i verden der oter lever. De foretrekker et vått habitat og lager ofte sitt hjem på kystlinjer, innsjøer, hav og ferskvannselver. De fleste velger å bo i huler som bever og andre lignende dyr bygger. Disse hulene er funnet under jorden og inkluderer forskjellige indre kamre som holder dem tørre.

Når det gjelder havterter, er vann deres foretrukne habitat til land. De lager sitt hjem på sentrale California-kysten, samt Alaska og Russlands stillehavskyster. Otters vil ofte trekke seg tilbake til gigantiske tareskoger utenfor kysten.

Otter diett

Som kjøttetere spiser oter en diett bestående av kjøtt. De forskjellige typer oter har forskjellige dietter. Havdyr er det foretrukne valget av havterter. Dette betyr at de spiser snegler, blåskjell og krabber, så vel som andre typer marine dyr. En havotter vil spise omtrent 25% av vekten. hos marine dyr per dag. Elverter har et annet kosthold. De foretrekker fugler og små pattedyr. Deres kosthold består for det meste av fisk, frosker, kreps og krabber

Rovdyr og trusler

Den største trusselen mot oter er mennesker fordi jakt på dem er en vanlig aktivitet. Det er så vanlig at visse arter har blitt kraftig utarmet som et resultat. Folk har jaktet på disse dyrene i lang tid. Da de startet ble hjemmelagde våpen og piler brukt. Da drap på dem ble mer populært, begynte jegere å sette feller og skyte oterne som falt i dem. I disse dager bruker folk bare feller for å fange en oter.

Kommersielle fiskere har jaktet på dette dyret i lang tid. Årsaken er at det naturlige kostholdet til en oter betyr mindre marine dyr for fiskere å fange. Noen fiskere fanger dem uten å mene det fordi oterne kommer inn i fiskenettet deres.

Rovdyr på land og vann er også en trussel. Prærieulver utgjør en fare for dem og det gjør det også ørn . I noen deler av verden, vannløver er en trussel mot oter. En annen betydelig trussel er spekkhogger og haier. I områder med sumpmark er en annen trussel krokodiller og alligatorer . De som lever i naturen blir ofte jaktet av bobcats .

På grunn av mange rovdyr av oter, er det flere arter som står i fare for å bli utryddet. Dette er på grunn av tap av habitat og luft / vannforurensning har en negativ effekt på dem. IUCNs rødliste inkluderer vannbaserte oter på listen over dyr som er truet.

I Asia trues eksteren av oter på grunn av ulovlig handel med dem. Den eneste typen oter som ikke er i fare for å utryddes, er de som lever i vannet i Nord-Amerika.



Reproduksjon, babyer og levetid

Når en oter er mellom to og tre år, er de gamle nok til å reprodusere. De i forskjellige regioner i verden parrer seg av forskjellige grunner. Under ideelle forhold kan de reprodusere flere ganger i løpet av reproduksjonssesongen. Disse forholdene er en overflod av mat og et behagelig sted å reprodusere.

Nordamerikanske oter parrer seg fra sent på vinteren og gjennom begynnelsen av vårsesongen. Ikke alle oterene hekker på samme måte. Noen raser tar lengre tid å få babyer enn andre. Når egget blir befruktet i en gravid oter, skjer det noe som kalles forsinket implantasjon. Dette betyr at egget ikke blir festet til mors liv før miljøet er egnet for en oter å føde i. Dette er oterne som er gravide i 63 til 65 dager før de føder.

Når en mann er klar til å reprodusere, vil han oppsøke en kvinnelig følgesvenn. Hanner og kvinner vokser vanligvis ikke sammen. Det eneste unntaket er at når de er babyer, vil en mann bo hos moren.

I noen tilfeller vil kvinner kunne reprodusere igjen umiddelbart etter fødselen. Likevel er dette ikke en vanlig praksis. Kvinner vil heller pleie babyene sine til voksen alder før de får mer. Hvis en mor mister en av babyene sine, vil hun kanskje ikke vente med å reprodusere igjen. Hun kan velge å gjøre det med en gang. Det eneste unntaket fra dette er hvis morotter lever i et miljø som ikke er stressende.

I paringsperioden går menn dit de vet at kvinnene vil være. En mann kan ikke pare seg med en kvinne før hun godkjenner det. Noen ganger vil en mann finne en annen kvinne hvis de føler at en ikke vil godkjenne det.

Hvis en kvinnelig oter ønsker å pare seg med en bestemt hann, vil hun rulle rundt og leke med dem. Å spille sammen frigjør det kvinnelige hormonet som trengs for reproduksjon. Noen ganger vil en hann bite på den kvinnelige følgesvennens nese hvis han vil reprodusere med henne.

Disse aktivitetene gjøres på tørt land, men oter parrer seg i vannet. Når babyer er unnfanget, er oteren gravid i forskjellige mengder tid, i henhold til arten hennes. Den korteste graviditeten er 60 dager, mens den lengste er ni måneder.

Når de blir født, vil en mor føde mellom en og seks valper. Hvis de har vannfødsel, foregår det på tang. Babyer kan også bli født i en otterhule. Inntil nye valper er en måned gamle kan de ikke se. De er avhengige av moren for alt. En valp vil ikke forlate hiet sin før de kan se. Etter at de har fått evnen til å se, vil moren lære dem hvordan de kan svømme i vannet.

Visse typer otterbabyer blir født med voksende tenner og hele pelsen. Når de blir født, er gjennomsnittsvekten fem gram, omtrent det samme som en baseball.

Fire måneder gammel kan valper begynne å spise fast mat. Dette er når de begynner å lære å jakte. Valpene er så skjøre at 32% av dem ikke overlever før sin første bursdag. Selv voksne hunnter lever ikke alltid lenge nok til å kunne parre seg.

Hvis den holdes i fangenskap, kan en oter nå en alder mellom 15 og 20 år. De som lever i naturen har en mye kortere levetid. De som lever i vannet har en gjennomsnittlig levetid på mellom åtte og ni år.

Babyterter kalles også hvalper og sett, i tillegg til valper.

Otterpopulasjon

Vannboende oter har avtatt befolkningen. I løpet av de forrige 45 årene har befolkningen falt til under halvparten av hva den var. Imidlertid har befolkningen økt de siste to tiårene i South Dakota. Mellom 1998 og 2000 ble 34 oter plassert i Big Sioux. Fra og med 2006 var befolkningen i South Dakota sist gang den ble telt.

Vis alle 10 dyr som starter med O

Interessante Artikler