Liten pingvin

Little Penguin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slekt
Eudyptula
Vitenskapelig navn
Eudyptula Minor

Little Penguin Conservation Status:

Minste bekymring

Little Penguin Sted:

hav
Oseania

Little Penguin Fakta

Hovedbytte
Krill, fisk, reker
Karakteristisk funksjon
Liten kroppsstørrelse med blå / grå fjær
Habitat
Rocky Antarctic Islands
Rovdyr
Leopard sel, spekkhogger, haier
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Koloni
Favoritt mat
Krill
Type
Fugl
Slagord
Den minste arten av pingvin!

Little Penguin Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Blå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Fjær
Levetid
10 - 20 år
Vekt
1 kg - 3 kg (2,2 kg - 6,6 kg)
Høyde
35cm - 50cm (14in - 20in)

“De minste pingvinartene”

Små frites av Spheniscidae familie, små pingviner er hjemmehørende i Australia og New Zealand . Utestående i pingvinsfæren, de har lyse blå fjær og går noen ganger av 'eventyrpingviner.' Små pingviner fôrer og boltrer seg i havvann 80 prosent av tiden og kan legge mer enn en eggkopling per hekkesesong.



Selv om disse dyrene ikke er det Truet av IUCN rødliste standarder, antallet faller, og forskere ringer alarmklokker. Heldigvis, bevaring innsats er i gang, og talsmenn for fuglene uten fly har vellykket lobbyvirksomhet for små pingvinbeskyttelseslover.



Ni fascinerende fakta om liten pingvin

  • Johann Reinhold Forster beskrev først disse dyrene i 1871.
  • De små pingvinene rundt Summerland Beach på Phillip Island gjør nattlige parader, og turister kommer for å se.
  • Universitetet i Tasmania bruker betydelige ressurser på små pingvin-faktaprosjekter.
  • Jegere satte pris på eventyrpingviner for skinn og fjær på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet.
  • I gamle dager spiste skipbrudne sjømenn i Antipodene disse dyrene for å overleve.
  • Eggene til disse dyrene ble en gang betraktet som en delikatesse, spesielt blant aboriginale australiere.
  • Linux-pingvin-maskoten ble inspirert av en liten pingvin som hakket skaperen av operativsystemet under en australsk ferie.
  • Forskere mener at noen eventyrpingvinpopulasjoner av og til kan dele hekkende kolonier med sjøfugler, som prioner og korthåret skjærvann.
  • Fiskere brukte en gang eventyrpingviner for å fange sørlig stein hummer .

Little Penguin Scientific Name og Other Monikers

Det vitenskapelige navnet på disse dyrene erEudyptula minor.Eudyptula stammer fra gresk og betyr 'god liten dykker.' Mindre refererer til dyrets peture vekst.

Noen i Australia kaller dem 'feepingviner', mens mange kiwier bruker 'små blå pingviner.' Det opprinnelige maori-ordet for liten pingvin er 'kororā.'



Little Penguin Underart

Marinbiologer kolliderer om liten pingvintaksonomi. Noen forskere mener hvite flippede pingviner er en underart av disse dyrene, andre tror det er en helt annen art, og en tredje gruppe insisterer på at de er fargemorferte små pingviner.

Lignende spørsmål henger igjen om det østlige rockhopper pingvin.

Liten pingvins utseende og oppførsel

Liten pingvin utseende

Som du kanskje har gjettet, sammenlignet med andre Spheniscidae arter, disse dyrene er små. Nøyaktige målinger varierer etter underart og populasjon, men generelt sett er deres gjennomsnittlige høyde 13 tommer, og de veier ca 3,3 pund - det samme som en to-skive brødrister.



Små pingvinfjær er levende pulserende blå. Skifergrå fjærdrakt dekker ørene, og undersiden er hvit. Nebb når vanligvis mellom tre og fire centimeter lang, og de svarte såles føttene er svømmehud.

Hvordan kan du skille mellom kvinner og menn som er synlige? Legg merke til nebbstørrelsen: kvinner har tynnere.

Som tilfellet er med alle arter i familien, er disse dyrene fugler uten fly - og deres 'vinger' fungerer som svømmeføtter.

Liten pingvinadferd

Som mennesker , disse dyrene er daglige, noe som betyr at de er mest aktive om dagen. De reiser seg med solen og drar straks ut for en dag med svømming og matforing. I skumringen kommer de hjem for å mate kyllingene og sove.

Små pingviner er samarbeidsdyr som steller hverandre. Nærmere bestemt fjerner de parasitter fra hverandres vanskelig tilgjengelige steder. Som både verter og rovdyr for disse småskallene spiller disse dyrene en viktig rolle i deres økosystemer.

Når vi snakker om pleie, bruker de mye tid på å forberede fjærene sine med oljer produsert i en kjertel over halene. Prosessen hjelper til med å holde fjærdrakten vanntett. I tillegg lander kolonier en gang i året i omtrent 17 dager med molting. I løpet av denne perioden faller de gamle fjærene av, og nye dukker opp. Den årlige kaste er en kritisk del av vanntetting fysiologi.

Små pingviner har også kjertler over øynene som filtrerer salt fra havet.

Når de kommer i land, jobber de i grupper. Som en defensiv strategi beveger de seg fra vannet til å lande i rekkene - som en hær - og kommuniserer med skrik og triller.

Som deres vitenskapelige navn antyder, er disse dyrene superdykkere og svømmere som bruker 80 prosent av tiden sin på å gjøre begge deler. I gjennomsnitt svømmer de to til fire kilometer i timen, men forskere har klokket individer som kjører på med 6,4 kilometer i timen. Dykkermessig kan de nå havbunnen, og det gjennomsnittlige stupet varer i 21 sekunder. Til dags dato var det lengste registrerte lille pingvin-dykket 90 sekunder.

Ikke bare er disse dyrene flotte dykkere og svømmere, men de er også imponerende reisende som kan migrere til fjerntliggende steder. I 1984 spores forskere en fra Gabo Island til Victoria Harbour - en avstand på 7,628 kilometer!

Liten blå pingvin på fjellet
Liten blå pingvin på fjellet

Little Penguin Habitat

Små pingviner lever primært i kystnære New Zealand og øya-besatte Sør-Australia. Folk har hevdet å se arten i Chile og Sør-Afrika , men eksperter er delte om emnet. Noen mener vitnene feilidentifiserte et annet dyr; andre tror de kan være vandrende populasjoner introdusert av mennesker. Debatten pågår.

Når de ikke er i vannet, lever eventyrpingviner i kystbor. De befinner seg alltid i sand- og steinete områder, og de benytter huler, bergsprekker, tømmerstokker og til og med menneskeskapte strukturer for å bygge hjemmene sine.

Noen avlskolonier forvaltes av bevaringsgrupper og fungerer som turistmål. Hvis du går, må du imidlertid lagre kameraet! Besøkende kan ikke ta bilder eller videoer av de små pingvinene fordi det bedøver dyrene og til og med kan blinde dem.

Little Penguin Diet

Disse dyrene spiser på et smorgasbord av liten fisk, inkludert:

Siden små pingviner er små, jakter de vanligvis yngre, mindre byttedyr.

Little Penguin Predators and Threats

Som en art er ikke disse dyrene truet. Imidlertid møter individuelle befolkninger utfordrende hindringer. På grunn av klimaendringer, menneskelig befolkningsvekst og forurensning slår eksperter alarm tidlig og oppfordrer lokalsamfunn til å støtte bevaringsarbeidet.

Naturlige rovdyr av små pingviner

De naturlige rovdyrene til disse dyrene inkluderer:

Unaturlige trusler mot små pingviner

Katter , rotter , og rever er ikke naturlige pingvin-rovdyr - de er heller ikke endemiske mot antipodene. Men siden de ble introdusert av mennesker, har de tre 'inntrengerne' desimert regionale pingvinpopulasjoner.

Men det er gode nyheter! Og alt takket være a kylling bonde ved navn Swampy Marsh som foreslo å bruke fårehunder for å beskytte pingvinkolonier. Først ignorerte folk ideen hans. Men da bare seks pingviner forble i nærheten av hjemmet hans, ga maktene som ble gitt og ansatt Mr. Marshs valper for å skremme revene. Det funket! I dag brukes gjeterhundemetoden der ikke-innfødte rovdyr utgjør en trussel mot urfolk.

Mennesker er også en stor fare for disse dyrene. For det første skyter menneskene opp. For å ramme situasjonen okkuperte omtrent en milliard mennesker planeten i 1800. I 2020 vandret 7,8 milliarder av oss jorden.

Veksten vår ødelegger dessverre hundrevis av habitater. Folk tar tross alt plass! I Australia griper nye boligutbygginger inn i dyrelivet, og susingen av Skidoos og motorbåter driver pingvinpopulasjoner fra deres historiske hjem. Bilangrep, bifangst, plastforurensning og landforvaltning branner også store problemer for de små pingvinene.

Little Penguin Reproduksjon, babyer og levetid

Reproduksjon

Hekkesesongen er hovedsakelig avhengig av beliggenhet og havtemperatur. Generelt begynner menn å bygge og renovere huler en gang mellom mai og september i paringssesongen. Målet deres er å skape det beste reiret for å tiltrekke de beste kvinnene.

Bortsett fra i sjeldne tilfeller, forblir partnere monogame i hekkesesongen. For å parre seg isolerer par vanligvis seg selv eller danner små koloniforskudd fra den større gruppen.

Standardkoblingen består av ett til fire egg som legges med en til fire dagers mellomrom. Først veier de omtrent 0,12 pund (55 gram) - det samme som fire gelébønner - og blir større over en 36-dagers inkubasjonsperiode. Kvinnelige eventyrpingviner er i stand til å legge mer enn en clutch per sesong, men få gjør det.

Disse dyrene går tilbake til de samme avlspottene år etter år - endres bare av og til.

Babyer

Begge foreldrene hjelper til med å ruge og bakre kyllinger. Når de er født, jobber mamma og pappa overtid for å holde nestlingene varme og komfortable i 18 til 38 dager. Når en baby blir 7 eller 8 uker gammel, vokser fjærene inn og flyr ut alene!

Menn når seksuell modenhet tre år gammel, mens kvinner utvikler seg to år gamle.

Levetid

Gjennomsnittlig levetid for disse dyrene i naturen er omtrent 6,5 år. Enkeltpersoner som lever i fangenskap kan nå 20.

Little Penguin Population

Eksperter plasserer den verdensomspennende bestanden av disse dyrene mellom 350.000 og 600.000. Noen estimater går så høyt som 1.000.000. Som et resultat anser International Union for the Conservation of Nature dem som et dyr av Minste bekymring .

Men det forteller ikke hele historien.

Koloniene i New Zealand har gått stadig nedover siden 1960-tallet. Naturvernere anslår 70 prosent sentrum. Sør-Australia og Tasmanias befolkning på fastlandet sliter også under vekten av menneskelig inngrep.

Heldigvis, til tross for fraværet av en IUCN-alarm, har både Australia og New Zealand innført lover som adresserer potensielle problemer før det er for sent.

Hvitblåsede pingviner, som noen forskere anser som en liten pingvinunderart, blir vurdert truet i New Zealand.

Små pingviner i amerikanske dyreparker

Mange amerikanske dyreparker tar vare på disse dyrene, inkludert:

Denne listen er ikke uttømmende. For å finne en dyrepark i nærheten av deg med et lite pingvinhus, gå til Google!

Vis alle 20 dyr som begynner med L

Interessante Artikler