Sjøløve



Sea Lion Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Otariidae
Vitenskapelig navn
Otariidae

Bevaringsstatus for sjøløve:

Nær truet

Sea Lion Sted:

hav

Fakta om sjøløve

Hovedbyttet
Fisk, krabber, blekksprut
Habitat
Kystvann og steinete strandlinjer
Rovdyr
Menneske, haier, spekkhogger
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Fisk
Type
Pattedyr
Slagord
Det er svømmeføtter som lar det gå på landet

Sea Lion Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
Hudtype
Pels
Toppfart
27 km / t
Levetid
15-22 år
Vekt
300-1.000 kg (660-2.200 kg)

“Et av de største dyrene i New Zealand”

De kan dykke til dype dyp, de kan gå på fire, og de elsker å boltre seg og leke! De er sjøløver, en amfibisk art av sjøpattedyr. Sjøløver kan overleve i ulike klima og ha velutviklede sosiale strukturer som ofte etterligner menneskers. Noen steder, som New Zealand, tar sjøløver listen over de største regionale dyrene.



Fire fantastiske sjøløvefakta

  • Seks underarter:For tiden er det seks underarter av sjøløver: Australia sjøløver, California sjøløver, Galapagos sjøløver, New Zealands sjøløver, Søramerikanske sjøløver og Steller sjøløver.
  • Smarte sjøløver:Sjøløver er smarte. De forstår rudimentært tegnspråk, og noen tjener til og med i US Navy for å hjelpe med motspioneringsoppdrag!
  • Underart utryddelse:I en ikke altfor fjern fortid gled syv underarter av sjøløver gjennom verdens vann. Dessverre ble den japanske sjøløven utryddet på 1950-tallet på grunn av overjakt og kommersielt fiske.
  • Store og små fettere:Sjøløver er sjøpattedyr og nære fettere med hvalross og sel.

Sjøløve-taksonomi: vitenskapelige navn og betydninger

Vanlige språkrøtter



Det er seks underarter av sjøløver, alle med forskjellige vitenskapelige navn. Som du sikkert har gjettet, betyr deres vanlige navn 'havets løve', men hva har de til felles med deres navneboliger? Kort sagt, både løver og sjøløver har maner og brøler høyt.

Ordet 'løve' kommer til det moderne engelskspråket gjennom flere språklige strømmer, inkludert gammelfransk og latin. Dens greske språklige røtter er knyttet til en spartansk konge som heter Leonidas.

Vitenskapelig navn for sjøløver

Alle sjøløver tilhører den taksonomiske familien Otariidae, som betyr 'lite øre.' For tiden strever 13 Otariidae-arter på planeten, inkludert sjøløver.

Nedenfor er de vitenskapelige navnene på sjøløverens seks underarter.



Australske sjøløver- Det vitenskapelige navnet på australske sjøløver er Neophoca cinerea. Noen ganger er navnet utformet som 'australsk tetning' og 'australsk sjøløve.'

California sjøløver- Det vitenskapelige navnet på sjøløver i California er Zalophus californianus. Zalophus kommer til oss fra gresk og oversetter til 'intensiv våpen.' Californianus gjenspeiler regionen i verden der de fleste av artene lever. René Primevère Lesson beskrev arten først i 1828.

Galapagos sjøløver- Det vitenskapelige navnet på Galapagos sjøløver er Zalophus wollebaeki. Zalophus er avledet fra gresk og oversettes til 'intensiv topp.' E. Sivertsen beskrev først underartene i 1953.



New Zealand sjøløver- Det vitenskapelige navnet på sjøløver fra New Zealand er Phocarctos hookeri. De er også kjent som 'whakahao' og 'kautakoa' på urfolks maori-språk. Hookeri er til ære for flere bemerkelsesverdige naturforskere, inkludert Joseph Dalton Hooker eller William Jackson Hooker.

Steller sjøløver- Det vitenskapelige navnet på Steller sjøløver er Eumetopias jubatus. Eumetopias oversettes til 'bred panne', og jubatus betyr 'manke.' Urspråklige høyttalere i Australia kaller sjøløver for enten “mawak” eller “tl’ixin.” Steller kommer fra Wilhelm Steller, en naturforsker som først beskrev dyret i 1741. Noen ganger blir de referert til som 'nordlige sjøløver.'

Søramerikanske sjøløver- Det vitenskapelige navnet på søramerikanske sjøløver er Otaria flavescens. Otaria stammer fra Otariidae, som betyr 'lite øre', og flavescens er latin for 'å bli gul.' De er også kjent som 'patagonske sjøløver' og 'sørlige sjøløver.' På spansk går søramerikanske sjøløver etter 'lobo marino' og 'leon marino.'

Sea Lion: Utseende og atferd

Sjøløver ser mye ut som sel. Imidlertid, i motsetning til sel, har de øreklaffer.

Selv om alle sjøløver er utstyrt med lignende skjelettstrukturer og fire svømmeføtter, som dobler som føtter når de er på land, varierer størrelsen og fargen mellom underarter. Alle sjøløver har grov, kort pels, og hannene i hver underart har maner av varierende lengde. I tillegg er de utstyrt med fem klør på hver frontflipper som de bruker til jakt og grep når de er på land.

Sjøløver har mellom 34 og 38 tenner, avhengig av underart og kjønn. Fortenner, hjørnetenner, premolarer og molarer utgjør strukturer av sjøløver. Baby sjøløver utvikler melketenner i livmoren, men kaster dem før de blir født.

Sjøløver er den nest største arten av otariider, og noen underarter kan nå 10 fot lange, som er omtrent like lange som en og en halv king-size-seng. Hvalross er de eneste andre otariidene som har best sjøløver i størrelse.

Australske sjøløver- Kvinnelige australske sjøløver er enten sølvfargede eller fawnfargede med en krem ​​mage. Hannene er mørkebrune med gule maner. Hannene vokser til omtrent 2,5 meter og veier omtrent 300 kilo. Hunnene er litt mindre, og veier vanligvis omtrent 105 kilo (231 pund) med en lengde på omtrent 1,8 meter (5,9 fot).

California sjøløver-Mannlige sjøløverfarger fra California varierer fra lysebrun til svart. Hunnens pels er vanligvis brunbrun. Baby California sjøløver er mørkebrune ved fødselen. Når det gjelder størrelse, er hannene i gjennomsnitt 2,4 meter (7,9 fot) lange, og kvinnene er 1,8 meter (5,9 fot). Hannene veier omtrent 350 kilo (770 pund) og hunnene 100 kilo (220 pund).

Mannlige sjøløver i California har knapt synlige maner og høyt kuplede panner.

Galapagos sjøløver- Galapagos sjøløver varierer i lengde fra 1,5 meter (4,9 fot) til 2,5 meter (8,2 fot), og hannene er vanligvis større enn hunnene. Vektmessig tipper de vekten mellom 50 og 250 kilo (110 og 550 pund). Galapagos sjøløver skiller seg ut ved sine spisse, kinnskjegg neser og lange, smale munnkurver. Galapagos sjøløver er dyrets minste underart.

New Zealand sjøløver- New Zealand sjøløver er på den større siden av arten. Hannene veier vanligvis mellom 320 og 450 kilo (710 og 990 pund) og er mellom 240 og 350 centimeter (7,9 og 11,5 fot) lange. Hunnene er litt tynnere, med 180 til 200 centimeter (5,9 til 6,6 fot) lengde.

Babyer blir født med brun pels. Voksne kvinner har kremgrå strøk mens menn er svarte eller brune med svarte maner.

Steller sjøløver- Steller sjøløver har annen farging enn de andre underartene og har en lysere lysebrun eller rødaktig pels. Babyer blir imidlertid født med veldig mørkt hår, som blir lysere etter noen måneder. Kvinnelige Steller sjøløver er mellom 2,3 og 2,9 meter (7,5 og 9,5 fot) lange. Hannene er derimot mellom 2,8 og 3,3 meter (9,3 og 10,7 fot). Hunnene veier mellom 240 og 350 kilo; hanner er 450 til 1.120 kilo (990 til 2.470 pund). Hannens maner er veldig tykke.

Steller sjøløver er dyrets største underart.

Søramerikanske sjøløver- Mannlige søramerikanske sjøløver vokser opp til 2,7 meter (9 fot) og veier i gjennomsnitt 350 kilo (770 pund). Kvinner er litt mindre og vokser vanligvis til omtrent 1,8 til 2 meter (6 til 7 fot) i lengde. De veier i gjennomsnitt omtrent 150 kilo. Både menn og kvinner kan være enten oransje eller brune, og babyer blir født i en grå farge. Hannene av arten har store hoder og store maner.

Sjøløver er veldig smarte, spruter med personlighet og boltrer seg i timevis - akkurat som menneskebarn! Sjøløver i California er den smarteste underarten, og du kan ofte finne dem på akvatiske sentre og dyreparker som gjør triks på kommando. Sjøløver er så intelligente at United States Navy trener og bruker dem i oppdrag.

De lever vanligvis i grupper, men navnene på gruppene deres avhenger av hva de gjør. Når sjøløver henger på land, kalles de en 'koloni'. Når de er i vannet, er ordet 'flåte'. I paringsperioden kalles sjøløver et ”rookery”. Siden sjøløver er polygyne, i løpet av paringstiden, blir kvinnene i en gitt tårn referert til som en 'harem'. Sjøløver spiser og vandrer i vann, men hekker og hviler på land. I den ikke-parringstiden går hann- og hunnflåte generelt hver sin vei, men alle valpene blir hos kvinnekoloniene og flåtene.

Når sjøløver overføres fra vann til land, kalles det 'hale-out'. Og når de trekker ut, blir de høyt og kommuniserer gjennom rytmisk bjeffing, knurring og til og med buk! Utrolig nok kan mødre og deres babyer gjenkjenne hverandres vokaliseringer, selv i en pakke med 30 eller flere hylende sjøløver.

Sjøløver er også flotte dykkere og kan holde seg under vann i opptil ni minutter av gangen. Enda mer imponerende, de kan dykke til store dyp. Det dypeste registrerte tetningsdykket var 274 meter!

Sjøløver er generelt føyelige og lekne, bortsett fra i paringssesongen. Og selv om aggresjon med mennesker er usedvanlig sjelden, skjer det.

Sea Lion Habitat

Sjøløver lever i en rekke klimaer både på den nordlige og sørlige halvkule. Atlanterhavet er det eneste store havet uten sjøløver. Å være amfibisk - noe som betyr at de lever deltid på land og deltid i vann - sjøløver holder seg til kystregioner. I tillegg har kystområder vanligvis bedre matkilder.

Australske sjøløver- Australske sjøløver finnes på sør- og vestkysten av Australia, spesielt rundt Houtman Abrolhos-øyene i Vest-Australia og Pages-øyene i Sør-Australia.

California sjøløver- Sjøløver i California lager hjemmene sine i Stillehavet, fra Alaska og ned til Mexico. Komfortable med mennesker, og sjøløver i California vil ta seg ut av menneskeskapte marinaer og brygger.

Galapagos sjøløver- Som navnet antyder, kaller Galapagos sjøløver Galapagosøyene hjem, og de hekker bare i den regionen, inkludert Isla de la Plata, en annen landmasse. Galapagos sjøløver er grasiøse og lekne og blender turister som besøker de berømte landene. De er så kjente at lokalbefolkningen anser dem som øyas offisielle 'innbydende fest'.

New Zealand sjøløver- New Zealand sjøløver samler de sub-antarktiske øyene, inkludert Auckland og Campbell Islands, i tillegg til Sør- og Stewart-øyene.

Steller sjøløver- Steller sjøløver bor i Nord-Stillehavet og finnes utenfor kysten i Russland, Alaska og sentrale California. En mer ensom underart, Steller sjøløver ser ut til å foretrekke isolerte steder.

Søramerikanske sjøløver- Sørlige sjøløver holder seg til vestkysten av Sør-Amerika utenfor bredden av Ecuador, Peru, Chile, Falklandsøyene, Argentina, Uruguay og Sør-Brasil.

Sea Lion Diet

Sjøløver er primært kjøttetere, noe som betyr at de spiser mest kjøtt. Imidlertid spiser de av og til på marint planteliv og tang. Noen arter av sjøløver er så smarte at de koordinerer med delfiner, niser og sjøfugler for storjakt.

Nedenfor er et diagram som viser de forskjellige fiskeartene og andre fugler som hver sjøløveunderart lever av.

Sea Lion underarterKosthold
Australske sjøløverteleast, blekksprut, blekksprut, blekksprut, haier, hummer, pingviner, krepsdyr
Sjøløver i Californialaks, kulmule, Stillehavshvilling, ansjos, sild, steinfisk, lamprey, dogfish, blekksprut, muslinger
Galapagos sjøløversardiner, gulfinnet tunfisk
New Zealand sjøløverAntarktis hestefisk, patagonisk tannfisk, blekksprut, blekksprut, sjøfugl, krepsdyr, pelssel
Steller sjøløverwalleye, pollock, Atka makrell, kveite, sild, lodde, flatfisk, stillehavs torsk, steinfisk, sculpins, laks, blekksprut, blekksprut
Søramerikanske sjøløverkulmule, ansjos, blekksprut, blekksprut, pingviner, pelikaner, amerikanske pelsdyr

Rovdyr og trusler fra sjøløve

Tidligere jaktet mennesker sjøløver etter kjøtt, huder og spetter. På 1800-tallet kunne du kjøpe Steller sjøløvehår for en krone hver, og folk brukte dem som rørrensere. I dag har noen innfødte samfunn fortsatt lov til å jakte på sjøløver for næringsformål.

Sykdom og menneskelig inngrep truer sjøløvepopulasjoner, i tillegg til matstress og naturlige rovdyr. Fiskenett viser seg spesielt dødelig for sjøløver, ettersom de floker seg i nettene og strever rundt i et forsøk på å komme seg løs. Siden nettene holder seg under vann i lange perioder, kan sjøløverne ofte ikke unnslippe i tide og drukne. Fiskekroker utgjør en annen fare for de marine pattedyrene.

For tiden studerer team av spesialister måter å utvikle menneskelige samfunn langs kyster som gir næring til det biologiske mangfoldet, inkludert sjøløver.

Store hvithai og spekkhogger er naturlige rovdyr av sjøløver. Galapagos-underarten må også bekymre seg for løshundepakker.

El Niño, en syklisk oppvarming av Stillehavet, har også vist seg ødeleggende for sjøløver, ettersom det i stor grad reduserer matforsyningen og øker sykdommene.

Reproduksjon av sjøløve, babyer og levetid

Hekkesesongen for sjøløver er avhengig av underart, men alle har en drektighetsperiode på ca 12 måneder. Nedenfor er et diagram som viser paringstider, avlsmiljøer og gjennomsnittlig levetid for hver type.

Merk at alle sjøløver lever lenger i fangenskap. Aldersgruppene som er oppført nedenfor gjelder for ville dyr. I tillegg er alle sjøløver polygyne, noe som betyr at en hann vil parre seg med mange kvinner, men kvinner parrer seg vanligvis bare med en hann.

Uten tvil som mennesker, gjør menn en innsats for å sikre seg det beste rookery - eller parringspunktet - for å tiltrekke kvinner. De beste avlsmiljøene har trygg tilgang til nærliggende vann og et valpeområde, der de unge - eller valper - kan beskyttes mot rovdyr. Menn forlot tomhendt retrett til en 'ungkarskoloni' hvor de biffet opp i håp om bedre hell i fremtiden.

Avhengig av underart hekker sjøløver enten på steinete kyster eller sandstrender. Kvinner av arten, eller kyr, har vanligvis ett barn, eller valp, om gangen. Svært sjelden vil en ku føde tvillinger. I de fleste tilfeller utfører damene sine leveranser på land, men noen har vært kjent for å gjøre det i vann. Mødre produserer melk og vil, avhengig av underart, amme sine avkom i 6 til 12 måneder. Svømming og jaktundervisning starter rundt 2 til 3 måneder.

UnderarterParringssesongAvl og pleie habitaterGjennomsnittlig levetid
Australske sjøløverParingssesongen for australsk sjøløve er ikke løst og kan vare i opptil ni måneder.Kyr oppdretter og pleier valpene sine i omtrent tre år. Kvinner bytter også på å passe hverandres valper mens de går på fôr etter mat. Også kvinner adopterer babyer til kyr som dør.25 år
Sjøløver i CaliforniaMai - augustKvinner hopper fritt fra territorium til territorium for å finne den de liker best og styrer seg vanligvis bort fra altfor aggressive menn. De hekker både på sand og steinete bredder.15 til 20 år
Galapagos sjøløverMai - januarHannene må jobbe for å holde kvinner i røykene sine. Galapagos hunnløver er veldig samfunnsorienterte og etablerer lekegrupper og barnevaktplaner.15 til 24 år
New Zealand sjøløverDesember - februarNew Zealand sjøløver er territoriale og jobber for å holde kyr i tårnene.23 år
Steller sjøløverMai - augustI likhet med sjøløver i California velger kvinner makker og beveger seg fritt mellom rookeries.15 til 20 år
Søramerikanske sjøløverAugust - desemberHannene etablerer avlsområder og aggressivt flokk kvinner. Hannene vil til og med gå så langt som å kidnappe valper for å lokke kvinner inn i haremene sine.20 år

Sjøløvepopulasjon

Noen arter av sjøløver er stabile; andre er ikke. Sjøløver i California er de mest folkerike underartene, og sjøløver i New Zealand er truet. Nedenfor er en tabell som viser populasjonene i hver underart.

UnderarterAnslått befolkningInternational Union for Conservation of Nature (IUCN) StatusAndre befolkningsklassifiseringer
Australske sjøløver14.730TruetWildlife Conservation Act of Australia viser Stellers som 'behov for spesiell beskyttelse.'
Sjøløver i California357 000Minste bekymringArten er beskyttet under Marine Mammal Protection Act of 1972, som forbyr jakt, fangst og trakassering.
Galapagos sjøløver20.000 - 50.000TruetDeres habitat er en del av den beskyttede ecuadorianske nasjonalparken.
New Zealand sjøløver10.000TruetNew Zealand Threat Classification System viser sjøløver som nasjonalt kritiske.
Steller sjøløver39.000Nær truetNA
Søramerikanske sjøløver265 000Minste bekymringNA
Vis alle 71 dyr som starter med S

Interessante Artikler