Rockhopper Penguin

Rockhopper Penguin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slekt
Eudyptes
Vitenskapelig navn
Eudyptes chrysocome

Bevaringsstatus for Rockhopper Penguin:

Minste bekymring

Rockhopper Penguin Sted:

Antarktis
hav
Oseania
Sør Amerika

Fakta om Rockhopper Penguin

Hovedbytte
Krill, fisk, reker
Karakteristisk funksjon
Røde nebb og øyne, med gule fjær
Habitat
Rocky Antarctic Islands
Rovdyr
Leopard sel, spekkhogger, haier
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Koloni
Favoritt mat
Krill
Type
Fugl
Slagord
Det er 3 forskjellige arter!

Rockhopper Penguin Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Fjær
Levetid
15 - 20 år
Vekt
2 kg - 5 kg (4,4 kg - 11 kg)
Høyde
45cm - 58cm (18in - 23in)

De minste crested pingvinene.




Rockhopper-pingviner er en pingvinras som lever utenfor øyas kystlinjer på den sørlige halvkule. De er en av de minste artene av pingviner og er best kjent for toppen av lange gule fjær, så vel som de lyse røde øynene. Rockhopper-pingviner er blant de mange pingvinartene på jorden.



Utrolig Rockhopper Penguin Fakta!

  • Noen forskere delte disse pingvinene i tre arter (sørlige, nordlige og østlige), mens andre anser dem som en art.
  • De er kjent for sine knallrøde øyne og lyse gule fjærdrakt.
  • De kan dykke opp til 330 fot på jakt etter byttedyr til sjøs.
  • Rockhopper-pingviner parrer seg for livet.
  • Disse pingvinene finnes over hele den sørlige halvkule, fra sørkysten av Sør-Amerika helt til New Zealand.

Rockhopper Penguin Scientific Name

Rockhopper-pingvinen vitenskapelig navn erEudyptes chrysocome.Eudyptesbetyr “god dykker” på latin, og slekten omfatter alle de plyndrene på kammen, som makaronipingvinen og den kongelige pingvinen.Chrysocomebetyr 'gyldent hår', så det vitenskapelige navnet på disse pingvinene betyr 'gyldenhårede dykkere.'

Noen forskere anser rockhopper-pingvinen som en art av crested penguin. Andre forskere deler arten opp i tre underarter: Northern Rockhopper Penguin, Southern Rockhopper Penguin og Eastern Rockhopper Penguin. Nordlige rockhopper-pingviner har en tendens til å være større enn de to andre underartene.



Rockhopper Penguin Utseende

Alle arter av disse pingvinene har lange gule og svarte kamfjær, røde øyne og rødaktig rødfarget nebb. Disse pingvinene er litt mindre enn 2 meter høye og er noen centimeter høyere enn en bowlingnål. Hannene er litt større enn hunnene. Disse pingvinene veier omtrent 5 kg; de er den minste arten av crested pingviner.

Disse pingvinene har den tradisjonelle sort-hvite fargen på de fleste pingviner, med en svart smoking som dekker de fleste av kroppene sine, bortsett fra de runde hvite magene. De har dristige striper i regionen over øynene deres, kalt superciliary striper. De nordlige pingvinene har mer fremtredende kamper enn den sørlige arten.

Kyllingene deres er for det meste svarte og grå med svarte nebber, som blir lysere røde og oransje når de blir eldre. Juvenile pingviner ser ut som deres voksne kolleger, spart for flekker av grått hår under haken. Noen unge har ikke superciliary striper i det hele tatt.



Nærbilde av en Rockhopper-pingvin (Eudyptes chrysocome) som står i en gruppe pingviner og keiserlige skarver på et kystområde på Falklandsøyene.
Nærbilde av en Rockhopper-pingvin som står i en gruppe pingviner og keiserskarv på et kystområde på Falklandsøyene.

Rockhopper Penguin Behavior

Disse pingvinene hekker langs steinete strandlinjer, derav navnet rockhopper penguin. De fleste pingvinarter glir rundt på magen, men disse pingvinene foretrekker å hoppe mellom steinene der de bor. De foretrekker tette flekker av gress som kalles tussocks for avl og hekk.

Som de fleste arter av pingviner er de designet for svømming. De bruker vingene til å drive seg rundt på grunt vann, selv om de også er kjent for å krysse til dypere vann. Disse pingvinene kan dykke opp til 300 fot under overflaten og svømme rundt 4 mph under vann. Når det er på tide å komme tilbake til land, kan steinhoppepingviner skyte ut av vannet og lande på magen på stranden.

Rockhopper Penguin Habitat

Alle rockhopper-pingviner finnes på øyene rundt Antarktis og New Zealand, samt sørspissen av Sør-Amerika. Den nordlige arten av denne pingvinen lever på Gough Island og Tristan da Cunha, samt øyer i det indiske hav. Det østlige utvalget av rockhopper-pingviner lever på Auckland-øyene og andre øyer som omgir New Zealand, samt de sørfranske territoriene og Prince Edward Island og Marion-øyene i Sør-Afrika. Den sørlige rockhopper-pingvinen trives på øyer utenfor den sørligste kysten av Chile og Argentina.

Rockhopper Penguin Diet

Disse pingvinene er rovdyr, og kostholdet deres består for det meste av krill. De deltar også i andre små krepsdyr samt blekksprut.

For å jakte, vil disse pingvinene holde seg til sjøs i flere dager av gangen og dykke dypt etter krill. De har et fettlag som holder dem flytende og varme i det kalde havet. Rockhopper-pingviner har, i likhet med andre arter av pingviner, en høy tetthet av fjær som overlapper og låser ut fuktighet. De har flest fjær av fuglearter.

For å hjelpe videre med jakt kan de røde øynene til denne pingvinen justere seg slik at de kan se både over og under vannoverflaten. De kan også sove mens de er flytende til sjøs.

Rockhopper Penguin Predators and Threats

Disse pingvinene har ingen rovdyr fra landet, men de har mye å frykte i havet så vel som fra andre fuglearter. De blir byttedyr for orkahvaler, blå haier, pelssel , og leopard sjø ls. Selv om disse pingvinene forsvarer ungene sine, blir babypingviner ofte offer for strandfugler som fulmars, skuas og tangemåker.

Rockhopper-pingviner er også truet av mennesker. Byttet deres lider av økende globale temperaturer på grunn av klimaendringer, så pingvinene er i tilbakegang fordi de ikke finner nok å spise. Overfiske og oljeutslipp bidrar begge til mangel på byttedyr. Disse pingvinene kan også ved et uhell fanges i fiskenett. Av de tre artene av disse pingvinene er den nordlige sorten den mest utsatte.

Rockhopper Penguin Reproduksjon, babyer og levetid

Paringstiden for disse pingvinene er tidlig på våren til sensommeren. Pingviner ankommer på land, med mannlige pingviner som vanligvis ankommer før kvinnelige pingviner. Som de fleste pingvinarter parrer de seg for livet. Mann- og kvinneparet prøver å finne hverandre ved å ringe hverandre. De finner vanligvis det samme hekkestedet de brukte tidligere år. Hannene begynner å avle i alderen 4-5, mens hunnene begynner i alderen 5-6. Disse pingvinene sitter på eggene sine i omtrent fire måneder. Når pingvinene hekker i tussockene sine, bytter foreldrene på å ruge eggene. De er veldig aggressive og forsvarer eggene sine ved å hakke og squawking på alt som nærmer seg.

Nordlige rockhopper-pingviner hekker i mindre kolonier enn deres sørlige kolleger. Størrelsen på nordlige pingvinkolonier varierer fra omtrent 25 000 til 65 000 individer. Sørlige pingviner hekker imidlertid i kolonier på opptil 130 000 pingviner. Denne forskjellen kan være grunnen til at sørlige pingviner har en tendens til å ha to kyllinger per sesong. Den nordlige arten legger to egg, men under normale omstendigheter overlever bare en.

Rockhopper-pingvinforeldrene vokter babyene sine, kalt kyllinger til de er omtrent en måned gamle. På dette punktet forlater kyllingene krusene for å bli med andre unge pingviner i beskyttelsesgrupper som kalles barnehager. Etter at de er omtrent 66 dager gamle, er pingvinene klare til å klare seg selv.

Disse pingvinene lever rundt 10 år i naturen. Imidlertid lever noen av de eldste rockhopper-pingvinene for å være 30 år gamle. Når de blir eldre, er de mer utsatt for rovdyr.

Rockhopper Penguin Population

Det anslås at det er omtrent 1,5 millioner par av disse pingvinene over hele verden. Arten, spesielt den nordlige rockhopper-pingvinen, har sett en nedgang de siste 30 årene. De IUCNs røde liste over truede arter har klassifisert de nordlige pingvinene som truet på grunn av rask befolkningsnedgang, mens de sørlige pingvinene er oppført som 'sårbare.'

Rockhopper Penguin In the Zoo

For tiden er det omtrent 317 av disse pingvinene i dyreparker over hele Nord-Amerika. Mange fremtredende dyreparker har disse pingvinene, og de finnes også i mange forskjellige akvarier.

Saint Louis Zoo , er sørlige rockhopper-pingviner funnet på utstillingen Penguin and Puffin Coast. De Cincinnati zoologiske hage og botaniske hage har reist disse pingvinungene. Og Indianapolis Zoo har disse pingvinene i Oceans-utstillingen og viser live demonstrasjoner av pingvinfôring, der gjestene kan se pingvinene fange mat under vann.

Vis alle 21 dyr som starter med R

Interessante Artikler