Afrikansk Bush Elefant

African Bush Elephant Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Proboscidea
Familie
Elephantidae
Slekt
Loxodonta
Vitenskapelig navn
Afrikansk Loxodonta africana

Afrikansk Bush Elephant Conservation Status:

Nær truet

African Bush Elephant Sted:

Afrika

Afrikansk Bush Elephant Fun Fact:

Kan drikke opptil 50 liter om dagen!

Afrikanske Bush Elephant Fakta

Bytte
Gress, frukt, røtter
Navn på unge
Kalv
Gruppeatferd
  • Flokk
Morsom fakta
Kan drikke opptil 50 liter om dagen!
Anslått befolkningsstørrelse
300.000
Største trussel
Krypskyting og tap av habitat
Mest særegne funksjon
Store, avrundede ører
Andre navn)
Afrikansk elefant
Svangerskapstid
20 - 24 måneder
Habitat
Skog, savanne og flomsletter
Rovdyr
Menneske, løve, hyena
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Døgn
Vanlig navn
Afrikansk Bush Elefant
Antall arter
1
plassering
sentrale og sørlige Afrika
Slagord
Kan drikke opptil 50 liter om dagen
Gruppe
Pattedyr

Afrikanske Bush Elephant Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
Hudtype
Lær
Toppfart
25 km / t
Levetid
60 - 70 år
Vekt
3600 kg - 5400 kg (7 900 kg - 12 000 kg)
Høyde
3m - 3,5m (10ft - 12ft)
Alder på seksuell modenhet
11 - 20 år
Avvenningsalder
6 - 18 måneder

African Bush Elephant Classification and Evolution

Den afrikanske Bush-elefanten er den største av alle levende skapninger på land i dag, med noen individer som veier mer enn 6 tonn. Elefanten antas å ha blitt oppkalt etter det greske ordet for elfenben, noe som betyr at elefantene ble oppkalt etter sine unike lange brosmer. Selv om mange av forfedrene til den afrikanske Bush-elefanten ble utryddet i løpet av den siste istiden (inkludert Woolly Mammoth), er det tre forskjellige arter av Elefant som gjenstår i dag, som er den asiatiske elefanten (hvorav det er en rekke underarter ), den afrikanske bush elefanten og den afrikanske skog elefanten. Selv om disse to elefantartene er veldig like, anses den afrikanske buskeelefanten å være generelt større enn den afrikanske skog elefanten, som har rundere ører og rettere brosmer.



African Bush Elephant Anatomy and Appearance

Den afrikanske bush elefanten er det største kjente landpattedyret på jorden, med afrikanske buske elefanter når opp til 3,5 meter i høyden og hunnene er litt mindre, rundt 3 meter høye. Kroppen til de afrikanske Bush-elefantene kan også vokse til mellom 6 og 7 meter lang. Tennene til en afrikansk Bush-elefant kan være nesten 2,5 meter lange og veier vanligvis mellom 50 og 100 pund, noe som er omtrent det samme som et lite voksent menneske. African Bush Elephants har fire molartenner som hver veier ca 5,0 kg og måler ca 12 inches lange. Når det fremre paret av molarer i munnen til den afrikanske Bush-elefanten slites ned og faller ut i stykker, skifter det bakre paret fremover og to nye molarer dukker opp på baksiden av den afrikanske Bush-elefantens munn. Afrikanske Bush-elefanter bytter ut tennene sine seks ganger i løpet av livet, men når den afrikanske Bush-elefanten er mellom 40 og 60 år gammel, har den ikke lenger tenner og vil sannsynligvis dø av sult, som dessverre er en vanlig dødsårsak for elefanter i afrikaneren. villmark.



African Bush Elephant Distribution and Habitat

Selv om forfedrenes historiske rekkevidde varierte rett inn i polarsirkelen, finnes i dag den afrikanske Bush-elefanten hovedsakelig i det sentrale og sørlige Afrika i nomadiske flokker som vandrer på slettene og gresslettene i Afrika som beiter etter mat og leter etter vannhull. I motsetning til den litt mindre afrikanske skog elefanten, bor den afrikanske buske elefanten på de gressrike savannslettene og busklandet på det afrikanske kontinentet i grupper som inneholder mødre og deres kalver. Generelt inneholder afrikanske Bush-elefantflokker rundt 10 individer, men det er ikke uvanlig at familiegrupper slår seg sammen og danner en klan som kan inneholde over 1000 elefanter. Denne svært sosiale livsstilen betyr at de afrikanske Bush-elefantene er mindre sårbare på de åpne afrikanske slettene.

African Bush Elephant Behavior and Lifestyle

Ikke bare er den afrikanske Bush elefanten et utrolig sosialt pattedyr, men det er også en veldig aktiv. African Bush Elephants er nomadiske dyr, noe som betyr at de hele tiden er på farta på jakt etter mat, så å bevege seg innenfor disse familieflokkene gjør at de får større beskyttelse både mot rovdyr og fra elementene. Stammen til den afrikanske Bush elefanten er en av de mest karakteristiske egenskapene, og denne ekstra lange nesen er ikke bare fleksibel nok til å samle og håndtere mat, men kan også samle vann. Bagasjerommet, sammen med brosmer, kan også brukes til å forsvare seg mot rovdyr som løver, og til å kjempe med andre mannlige afrikanske Bush-elefanter i paringssesongen. African Bush Elephants blir også ansett for å være svært intelligente og emosjonelle dyr som viser atferd som inkluderer å gi og motta kjærlighet, bry seg dypt om de unge og sørge for døde slektninger.



African Bush Elephant Reproduction and Life Cycles

African Bush Elephants har en tendens til å leve relativt lange liv, med en gjennomsnittlig levetid på mellom 60 og 70 år, kvinnelige afrikanske Bush Elephants når seksuell modenhet (er i stand til å reprodusere) etter 10 eller 11 år, men antas å være mest fruktbare mellom i alderen 25 og 45. Mannlige afrikanske Bush-elefanter når imidlertid ofte ikke seksuell modenhet før de er nesten 20 år gamle. Etter parring og en graviditetsperiode på opptil 2 år føder den kvinnelige afrikanske Bush-elefanten en enkelt kalv (tvillinger har vært kjent, men er ekstremt sjeldne). Den afrikanske Bush elefantkalven blir ammet i to år, men vil forbli under veiledning og beskyttelse av flokken til den er gammel nok til å forsørge seg selv (ca. 6 år gammel). Det er på dette punktet at tuskene til den afrikanske Bush Elephant-kalven begynner å vokse.

African Bush Elephant Diet and Prey

Til tross for sin enorme størrelse, er den afrikanske Bush elefanten et planteetende pattedyr, noe som betyr at den overlever på en diett som bare består av planter og plantemateriale. Hovedtyngden av den afrikanske Bush elefantens diett består av blader og grener som blir fjernet av trærne og buskene ved hjelp av stammen. Den afrikanske Bush-elefanten beiter også på frukt og gress og bruker sine enorme brosmer til å grave etter røtter i bakken og til å strippe barken av trær. Maten blir matet inn i munnen ved å bruke bagasjerommet, og de store, flate tennene til den afrikanske Bush elefanten er det perfekte verktøyet for å male vegetasjonen og kurse plantene ned slik at de lettere kan fordøyes.

African Bush Elephant Predators and Threats

Den afrikanske Bush-elefanten har ingen reelle naturlige rovdyr som truer dens overlevelse, hovedsakelig på grunn av dens store størrelse og det faktum at afrikanske Bush-elefanter ofte holder seg innenfor flokkenes sikkerhet. African Bush Elephants er Afrikas fredelige giganter og kan sees uten å være samboer i den afrikanske villmarken med andre store pattedyr og fugler. I dyreverdenen kan løver og hyener av og til være i stand til å plukke av seg en ung afrikansk Bush-elefant som har blitt skilt fra moren, og som også har vært kjent for å angripe voksne som er gamle og syke og derfor mer sårbare. Mennesker som krypskytter de afrikanske bush-elefantene for sine elfenbenstenner er den største trusselen mot deres overlevelse sammen med tap av habitat over hele kontinentet.



African Bush Elephant Interessante fakta og funksjoner

Tidlig på 1800-tallet var historien om den afrikanske Bush-elefanten veldig annerledes med at de var opptil 5 millioner individer som antas å ha streifet rundt på det afrikanske kontinentet. På grunn av den økte etterspørselen etter elfenben antas imidlertid at Afrikas Bush Elephant-befolkning har falt så mye som 85% i noen områder. De store ørene til den afrikanske Bush-elefanten sies av noen å være formet som Afrika, men disse store hudklappene er ikke bare for hørsel, de er et viktig verktøy for å holde Elefanten kjølig i den afrikanske varmen. Som mange av herbivorene som finnes i hele Afrika, kan kalvene gå ved fødselen for å maksimere sjansene for å overleve. En voksen afrikansk Bush Elephant kan drikke opptil 50 liter vann hver dag, og er i stand til å ta 1,5 liter vann i koffertene om gangen.

African Bush Elephant Relationship with Humans

Dessverre, på grunn av en økende interesse utenfor i Afrika og dets eksotiske underverk (spesielt mot midten av det 20. århundre), tok den afrikanske Bush Elephant-befolkningen en ødeleggende tilbakegang mot utryddelse. Etter å ha blitt drept brutalt av krypskyttere i årevis for sin elfenben, hadde afrikanske Bush-elefanter forsvunnet fra mye av deres opprinnelige habitat. I 1989 falt et verdensomspennende elefantjaktforbud på plass etter at befolkningen hadde falt så dramatisk over hele kontinentet. I nordlige og sentrale deler av Afrika er den afrikanske Bush-elefanten nå sjelden og begrenset til beskyttede områder, og selv om historien er lik i sør, antas den sørafrikanske elefantpopulasjonen å gjøre det bedre med anslagsvis 300 000 individer i regionen.

African Bush Elephant Conservation Status and Life Today

I dag, selv om de gjenoppretter, er afrikanske Bush-elefantpopulasjoner fortsatt truet av økende nivåer av ulovlig krypskyting og ødeleggelse av habitater. Avskoging på den afrikanske Bush-elefantens territorium betyr at de afrikanske Bush-elefantene mister både maten og lyet, noe som gjør dem mer sårbare i naturen. Til tross for forbudet trues også afrikanske Bush-elefanter konstant av krypskyttere som jakter elefantene for sine elfenbenstenner.

Vis alle 57 dyr som begynner med A.

How to say afrikansk bush elefant in ...
BulgarskDen afrikanske savannen-elefanten
TsjekkiskAfrikansk elefant
danskAfrikansk savanneelefant
tyskAfrikansk elefant
EngelskSavannah Elephant, Bush Elephant
SpanskAfrikansk savanne-elefant
franskAfrikansk elefant
FinskSavanninorsu
KroatiskAfrikansk elefant
UngarskAfrikansk telefon
JapanskAfrikansk elefant
nederlandskAfrikansk elefant
PusseAfrikansk elefant
PortugisiskElefant, Elefant-afrikansk
svenskAfrikansk elefant
TyrkiskAfrika fili
Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) The Encyclopedia Of Mammals
  8. African Bush Elephant Classification, tilgjengelig her: http://science.jrank.org/pages/2427/Elephant.html
  9. Evolution Of Elephants, tilgjengelig her: http://www.buzzle.com/articles/evolution-of-elephants.html
  10. Elephant Intelligence, tilgjengelig her: http://www.suite101.com/content/elephant-evolution-and-intelligence-a167231
  11. African Elephant Information, tilgjengelig her: http://wwf.panda.org/what_we_do/endangered_species/elephants/african_elephants/
  12. Om afrikanske Bush-elefanter, tilgjengelig her: http://www.nature.org/animals/mammals/animals/elephant.html

Interessante Artikler