Chinstrap Penguin

Chinstrap Penguin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slekt
Pygoscelis
Vitenskapelig navn
Pygoscelis Antarcticus

Chinstrap Penguin Conservation Status:

Minste bekymring

Chinstrap Penguin Sted:

Antarktis
hav

Chinstrap Penguin Fakta

Hovedbyttet
Krill, fisk, reker
Karakteristisk funksjon
Hvitt ansikt og tynn, svart linje som går under haken
Habitat
Rocky Antarctic Islands
Rovdyr
Leopard Seal, Spekkhogger, Sea Birds
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Koloni
Favoritt mat
Krill
Type
Fugl
Slagord
Det er 7 millioner hekkende par!

Chinstrap Penguin Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Fjær
Levetid
15 - 20 år
Vekt
3 kg - 6 kg (6,6 kg - 13 kg)
Høyde
60cm - 68cm (24in - 27in)

'Den største hakestangpingvinkolonien har flere pingviner enn San Francisco har folk!'




Chinstrap-pingvinen er den mest utbredte av alle pingvinarter. Faktisk har en av koloniene deres mer enn en million avlspar pingviner på en avsidesliggende øy!



Utrolig Chinstrap Penguin Fakta!

  • Chinstrap-pingvinkolonien på Zavodovski Island i det sørlige Atlanterhavet er så stor (anslagsvis 1,2 millioner hekkende par) atGuinness Book of World Records erklærte den som verdens største pingvinkoloni! ” For perspektiv har øya flere pingviner enn San Francisco har folk! (For å se hvordan denne utrolige kolonien ser ut, er det bare å bla ned til 'befolkningsseksjonen!)
  • Mange hakebåndspingviner parrer seg for livet; parringspar ble funnet å komme sammen 82 prosent av tiden.
  • Chinstrap-pingviner er en av de mest aggressive av pingvinene.

Chinstrap Penguin Scientific Name and Classification

Chinstrap-pingvinen har det vitenskapelige navnetPygoscelis antarcticus. Chinstrap-pingviner blir noen ganger også referert til somP. Antarktis,som var et tidligere vitenskapelig navn for arten. Familienavnet er Spheniscidae, og klassen det tilhører er Aves.



Pygoscelis-familien består av tre forskjellige pingviner; sammen er de kjent som ”pensel-tailed” pingviner. Chinstrap-pingvinen blir også kalt ringet pingvin, skjegget pingvin og steinsprangpingvin, som er et navn gitt på grunn av den høye støyende samtalen.

Opprinnelsen til navnet pingvin er egentlig ikke kjent: En mulighet er at det er fra walisisk ord, 'penn' for hode og 'gwyn' som betyr hvit.


Chinstrap Penguin Utseende og oppførsel

Med de svarte hodene som ser ut som en hjelm, gir de svarte hakestroppene denne pingvinen navnet. Ellers har ansiktene og øynene en svart farge. Føttene er rosa og sålene er svarte. Unge pingviner har et ansikt som er grått i fargen og vil nå voksenmarkeringene om 14 måneder.

De er ikke den største av pingviner; hakestroppingvinen er av mer middels størrelse. Lengden er 75 cm (29 tommer), og de har en gjennomsnittlig vekt på 5,5 kg (12 pund).

Denne pingvinen har en stemme som er veldig vokal når den er i sin avlskoloni. Chinstrap pingvinlyder er veldig støyende; pingvinen lager en “ah, kauk, kauk, kauk” når den hever svømmeføttene og svaier hodet fra side til side.

Innenfor yngleplassen er hakestroppingviner veldig livlige. De kjemper ofte og er kjent for å vifte med hode og svømmeføtter, ringe, bøye, gestikulere og prene frakken. Hvis det skjer en territoriell tvist, kan de stirre, peke og tiltale.

Chinstrap-pingvinen er veldig sosial og kan bli funnet i kolonier med Adélie-pingvinen, skarver eller andre lignende pingviner. Reden deres er enkel og i steinete hull. Når det gjelder å forsvare seg mot andre arter og hverandre, er de de mest aggressive av børstehalepingvinene.

En gruppe pingviner kalles en koloni. Andre navn for samme gruppe inkluderer Waddle eller rookery. En gruppe pingviner på havet som flyter kalles en flåte.

Chinstrap Penguin Habitat

Noen ganger ligger de på is sammen med andre pingvinraser, som Adélie-pingvinen. Anses å være den mest aggressive av pingviner, tilbringer de mye av livet sitt ute på sjøen, hvor de kan mate av småfisk og krill.

De bor i Antarktis og i Scotia Sea, South Orkneys, South Shetland Islands og på South Sandwich Islands, hvor de største av deres kolonier fant. De ligger ved stranden i Sørishavet, og er ofte i steinete eller sandete habitater. Noen få hundre fugler bor ikke langt fra New Zealand, i Balleny-øyene i Ross Dependency-området.

Med begynnelsen av april, som er høst på den sørlige halvkule, følger hakestroppingvinen krillskolene når de vandrer lenger nord til varmere farvann med mindre is.



Chinstrap Penguin Diet

Hakestroppingvinen liker å dykke. Det kan fange litt fisk, blekksprut og reker, men det store flertallet av kostholdet kommer fra å spise krill. Med en anslått biomasse på 379 millioner tonn i Sørhavet, er krill rikelig i farvannet i nærheten av hvor hinstroppingviner har sine kolonier.

Imidlertid, med den gjennomsnittlige lufttemperaturen som stiger dramatisk (så mye som 5 til 6 grader Celsius) i mange av områdene pingviner jakter krill, er økningen og fallet av krillpopulasjoner blitt antatt å være den drivende faktoren i svingningene til pingvinpopulasjonene.

Chinstrap Penguin Predators and Threats

De viktigste rovdyrene til den voksne hakestangpingvinen er leopardsel og spekkhoggere. Studier av leopardsel har vist at de kan spise 1,4 til 5% av en koloni med pingviner i løpet av en hekkesesong. Leopardsel stoler på skjult for å jakte på hakestangpingviner. De venter langs kantene av isark hvor pingviner har samlet seg og fanger pingviner når de kommer ut i vannet. Når hakestroppingviner har kommet ut i åpent vann, blir de generelt sett færre trusler.

Andre rovdyr inkluderer sjøløver og haier. Eggene og kyllingene er i fare fra skuas, rovfugler. Den største trusselen mot leopardsel - som med andre pingviner - er klimaendringer som har påvirket overfloden av krill.

Chinstrap Penguin Reproduksjon, babyer og levetid

Når han kommer tilbake til kolonien når han søker sin kompis, vil hannen slå på brystet med svømmeføttene mens han løfter hodet for å lage en skrikende lyd. Andre hanner gir ofte ekko av de samme unike hakestangpingvinlydene når man har begynt å skrike. Når hakebåndspingvinen har funnet en kompis, vil han tilbake til den samme hvert år; parene gjenforenes for å danne et spesielt bånd.

Avlssesongen er november / desember til mars. Hakestroppingvinen legger to egg; tidspunktet er vanligvis senere enn andre pingvinarter i nærheten. Egg klekkes av både mor og far, som gjør skift på 5 til 10 dager. Etter cirka 37 dager klekkes eggene. Babykyllingen blir hos foreldrene i omtrent en måned. Så går det videre å være sammen med en gruppe unge kyllinger.

En baby-pingvin kalles en kylling. De kan også bli referert til som nestlings. En gruppe babypingviner kalles en barnehage, der kyllingene koker sammen for både varme og rovdyr. Dette lar foreldrene gå på jakt etter mat å bringe tilbake. Etter omtrent to måneder blir den myke dunen erstattet av vanntette fjær, og dama er nå klar til å ta sin første tur til sjøs for å jakte på egenhånd.

Hakestroppingvinen lever til å være omtrent 20 år gammel. Den rapporterte eldste levende hakestangspingvinen i Nord-Amerika var 32 år gammel i 2015 og bodde i Moody Gardens i Texas.

Chinstrap Penguin Population

I august 2018 estimerte IUCN at bestanden av hakestangpingviner var på 8 millioner individer. De er de mest utbredte av alle pingvinarter og er oppført som 'Minst bekymring', selv om befolkningen totalt sett er fallende.

De finnes på sirkumpolare, sub-antarktiske og antarktiske øyer og den antarktiske halvøya. Når de avler, er de ikke på is, men forblir på den steinete kysten. Den mest folkerike kolonien med hakestangpingviner finnes på Zavodovski Island, som er en øy i South Sandwich Islands.

Selv om denne øya bare er 5 km lang og 3 miles bred, støtter den mer enn en million avlspar med hakebåndpingviner!

Utover Antarktis har hakestangpingviner også blitt sett i følgende områder:

  • Argentina
  • Bouvet Island

  • Chile
  • Falklandsøyene
  • Franske sørlige territorier
  • Sør-Georgia

  • South Sandwich Islands
  • Øyer utenfor New Zealand

Chinstrap Penguin Fakta

Deres største koloni er blitt kalt 'det smelleste stedet på jorden!'

Med mer enn en million avlspar av pingviner på en liten øy som bare er 5 kilometer bred, kan du forestille deg at Zavodovski-øya er enganskestinkende sted. Imidlertid produserer svovel luft fra en aktiv vulkan på øya også skadelige lukter. Hyllet av StorbritanniaTelegrafsom 'verdens lukteste sted', har øyas funksjoner navn som Stench Point, Pungent Point og Noxious Bluff.

Deres største koloni er også truet av en vulkan

Stratovulkanen på øya som huser den største kolonien med hakestangpingviner heter Mount Curry, og den begynte å bryte ut i mars 2016. Utbruddet dekket mye av øya i aske, men kom også på en tid da hakestangpingviner hadde begynt å forlate avlen sin grunn til å fôre til sjøs til høsten, noe som begrenset påvirkningen

Utvalgt iPlanet Earth II

DokumentarserienPlanet Earth IIfilmet hakebåndspingvinene på Zavodovski. Å komme til den avsidesliggende øya tok mer enn et år med planlegging, og dokumentarpersonalet måtte krysse noen av de råeste havene på jorden bare for å fange dette fjerntliggende miljøet.

Vis alle 59 dyr som starter med C

Interessante Artikler