Sjøelefant



Elephant Seal Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Felidae
Slekt
Mirounga
Vitenskapelig navn
Mirounga

Bevaringsstatus for elefantforsegling:

Minste bekymring

Elephant Seal Location:

hav

Fakta om elefantforsegling

Hovedbytte
Fisk, blekksprut, blekksprut
Karakteristisk funksjon
Lang koffertlignende nese og stor kropp
Habitat
Varmt kystvann nær land
Rovdyr
Menneskelig, hai, spekkhogger
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Fisk
Type
Pattedyr
Slagord
Den største selarten i verden!

Elefantforsegling Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Pels
Toppfart
12 km / t
Levetid
18 - 22 år
Vekt
900 kg - 3000 kg (2000 kg - 6 000 kg)
Lengde
3m - 5m (10ft - 16ft)

Elefantforsegling kan dykke mer enn 5000 fot ned i havet og kan holde pusten i to timer.



Den stammelignende nesen til denne tetningen gjør det enkelt å se hvordan den fikk navnet sitt. Den gjennomsnittlige levetiden til en nordlig elefantforsegling er ni år, mens en elefantforsegling som bor i Antarktis-regionen kan leve fra 20 til 22 år. Seler kan veie opptil 4,5 tonn. De er rovdyr lever på en diett av akkar , fisk , stråler , pingviner , og noen små arter av haier .



5 fakta om elefantforsegling

• Disse selene tilbringer omtrent ni måneder av året i vannet.

• De er ypperlige svømmere, men beveger seg vanskelig når de er på land.

• Mannlige elefantforseglinger kalles okser.

• Disse selene ble jaktet på 1800-tallet til de nesten var utryddet.

• En elefantforsegling blir voksen i treårsalderen.

Elephant Seal Scientific Name

Det vitenskapelige navnet på disse selene er Mirounga. Mirounga, eller 'miouroung', er et australsk opprinnelig ord som betyr forsegling. Elefantforseglingen tilhører familien Phocidae og klassen Mammalia.



Det er to arter av elefantforsegling: nordlige (Mirounga angustirostris) og sørlige (Mirounga leonina).

Elefantforsegling Utseende og oppførsel

Disse selene er dekket av et lag med lys eller mørk brun eller gråaktig pels. Mens mannlige sel har en stor koffertlignende nese, også kalt snabel, har kvinnelige sel en nese som er normal i størrelse. Disse selene har et stort, rundt ansikt, mørke øyne og kinnskjegg.

De to korte frontflippene har negler i endene som ser ut som lange, mørke negler. Ryggsniprene er svømmehud, noe som gjør denne skapningen til en av de mest dyktige svømmere i havet!

Mannlige sel er mye større enn hunnene. En mannlig elefantforsegling kan veie så mye som 4400 pund og bli over 13 fot lang. En kvinne veier rundt 1300 pund og blir omtrent 10 fot lang. Alternativt veier en mannlig sørlig elefantforsegling rundt 11.000 pund og blir omtrent 16 fot lang! En hunnforsegling av denne arten veier rundt 2.000 pund og blir omtrent 10 fot lang.

Til referanse veier en hannsegl som veier 4400 pund omtrent det samme som en neshorn, mens en hunn som veier 2000 pund, er lik to flygel. Det er ikke rart hvorfor de fleste dyr styrer unna disse selene!

Ser man på lengden på disse selene, er en ti-fots elefantforsegling lik størrelse med halvparten av en voksen sjiraff. En 16 fot lang sel er lik lengden på to juletrær i full størrelse. En gigantisk mannlig elefantforsegling har rekorden som den lengste - måler nesten 22 fot!

De korte frontflippene og bakflippene til denne forseglingen har alle et spesifikt formål. Dens fremre svømmeføtter hjelper disse selene til å endre retning når de svømmer mens de svømmeformede baksvømmene beveger dem fremover gjennom havet. Når de er på land, bruker disse selene frontflippene for å vippe seg fremover mens de drar bakflippene. Det er ikke vanskelig å se hvorfor denne forseglingen foretrekker å være i vannet!

Elefantsel er både ensomme og sosiale. Når de svømmer i havet, er de ensomme. Men når de kommer tilbake til landet og blir med i rookery i løpet av hekkesesongen, blir de sosiale. En gruppe sel har mange navn, inkludert en flokk, en bob, en koloni eller en harem (kun kvinner).

Elefantforsegling er ekstremt territoriell og kan være veldig aggressiv når de forsvarer sitt område av land. En mannlig sel samler 40 til 50 kvinnelige sel, eller et harem, for å holde seg innenfor sitt territorium. Hvis en mann prøver å invadere andres territorium, kan det resultere i en blodig, voldelig kamp når territoriet forsvares. Det er også veldig støyende. Mannlige sel gir dype, ekko lyder som trommeslag når de kjemper med en annen hann.

elefantforsegling (Mirounga angustirostris) to elefantforseglinger

Elephant Seal Habitat

Nordlige elefantsel lever i Nord-Stillehavet nær Baja California, Mexico til Aleutian Islands og Gulf of Alaska. Sørlige elefant-sel lever i sub-Antarktis og Antarktis.

Disse selene migrerer til havet og tilbringer flere måneder på jakt etter mat. Marinbiologer har funnet mannlige sel følger en lignende vei når de vandrer, mens kvinnelige sel velger forskjellige ruter for å reise i havet. I midten av desember kommer disse selene tilbake til land for å avle, og drar tilbake til havet i slutten av mars.

De tykke lagene med fett på disse selene holder dem varme når de svømmer gjennom det frodige vannet i havet. I tillegg har de spesialutviklede lunger som tømmes når de dykker dypt ned i havet etter mat og fylles på med luft når de dukker opp igjen.



Elephant Seal Diet

Hva spiser elefantsel? Akkar , stråler , pingviner , liten hai , krabber , og fisk står alle på menyen til disse rovdyrene. I løpet av de ni månedene de har brukt i havet, blir de sjelden sett på vannoverflaten. De svømmer enten like under overflaten eller dykker ned i dypet på jakt etter mat. Disse selene tilfører kroppen mye fett i løpet av disse månedene. Når paringstiden begynner, begynner de en faste periode (de spiser ikke).

Elephant Seal Predators and Threats

Flotte hvite haier og spekkhogger er to rovdyr av disse selene. De er så store at de har veldig få rovdyr i havet.

Imidlertid kan fiskeaktivitetene til mennesker være en trussel mot disse selene. Noen ganger blir de viklet inn i store kommersielle fiskenett som fører til store skader eller død. Også disse selene blir noen ganger rammet av store skip og andre havfartøy som kan resultere i deres død.

Miljøhendelser, som orkaner og tropiske stormer, kan redusere bestanden av elefantsel. Selvalper som ennå ikke er sterke svømmere kan feies opp og drepes i disse værhendelsene.

På en gang ble disse selene jaktet av krypskyttere for oljen i spissen. Nå har de juridisk beskyttelse mot krypskyting. Bevaringsstatusen til elefantsel, ifølge International Union for the Conservation of Nature (IUCN) , er minste bekymring .

Reproduksjon av elefant, babyer og levetid

Paringssesongen begynner i desember for elefantsel. De kommer ut av havet og bosetter seg på land. De mannlige selelefantene, også kalt okser, ankommer røykverket før hunnene. Seler kjemper med hverandre for territorium og dominans. En mannlig sel hever den øverste halvdelen av kroppen, noen ganger slik at den kan stå seks meter høy. To hannsegler treffer hverandre med elefantlignende nese, biter og skyver hverandre til en gir opp eller er så skadet at den ikke kan fortsette. Dette er et støyende, farlig møte!

Når de dominerende selene har etablert sitt territorium, kommer de kvinnelige selene fra havet. En hannsel har 40 til 50 kvinner på hans territorium. En gruppe kvinner kalles en harem. Hannen pares med de fleste hunnene i harem.

Svangerskapsperioden til en kvinnelig elefantforsegling er 11 måneder. Når en kvinnelig sel blir gravid, kommer hun tilbake til havet. Hun kommer senere tilbake til land og føder en baby live, også kalt en valp. En nyfødt sel valp veier rundt 75 pounds og er dekket av svart pels. De valp er i stand til å se, høre og bevege seg rett fra fødselen.

En morsel pleier valpen sin i en måned, så begynner den å spise fast mat. Moren forlater valpen etter bare en måned og avler med en hann før hun forlater rookeryen for å komme tilbake til havet. En måned gammel elefantforselper må lære og trene sine svømme- og jaktferdigheter alene.

Gjennomsnittlig levetid for en nordlig elefantforsegling er ni år, mens levetiden for en sørlig elefantforsegling varierer fra 20 til 22 år. Kvinnelige sel lever vanligvis lenger enn sel, fordi hannsel må kjempe for territorium og noen ganger få livsforkortende skader. Disse selene er også sårbare for en rekke hudsykdommer.

Elefantforsegling

Befolkningen av nordlige elefantsel antas å være rundt 127.000. Det bor 26 000 nær den meksikanske kysten, mens resten bor utenfor kysten av California. Det eksisterer omtrent 650 000 sørlige elefantforseglinger.

Bestanden av disse selene er enten stabil eller økende. Det er gode nyheter, med tanke på at de nesten ble utryddet på 1800-tallet på grunn av krypskyteaktivitet. I dag er bevaringsstatusen for begge artene minste bekymring .

Vis alle 22 dyr som starter med E.

Interessante Artikler