Myrslue

Anteater Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Xenarthra
Familie
Myrmecophagidae
Slekt
Tamandua
Vitenskapelig navn
Myrmecophaga Tridactyla

Anteater Conservation Status:

Nær truet

Anteater Sted:

Sentral-Amerika
Sør Amerika

Anteater fakta

Hovedbytte
Maur, Termitter, Insekter
Karakteristisk funksjon
Langstrakt snute og lang klebrig tunge
Habitat
Skog og gressletter
Rovdyr
Puma, Snakes, Jaguar
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Maur
Type
Pattedyr
Slagord
Funnet over hele den sørlige halvkule!

Anteater Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Pels
Toppfart
18 km / t
Levetid
9 - 20 år
Vekt
18 kg - 40 kg (40 kg - 88 kg)
Lengde
0,9m - 2,1m (3ft - 7ft)

'En enkelt anteater kan spise opptil 35.000 maur på en dag.'



Anteater refererer til flere mellomstore insekt-spiser pattedyr funnet på den sørlige halvkule. De er edentate dyr, noe som betyr at de ikke har tenner. Imidlertid bruker de sine lange tunger for å spise insekter som utgjør mesteparten av kostholdet. Gigantiske anteaters, den mest kjente av de fire artene, kan konsumere så mye som 35.000 maur eller termitter på en enkelt dag. De fleste zoologer vil si deg: 'Ikke rot med en maurslue fordi den egentlig ikke vil være venner'



5 utrolige anteater fakta

  • Myrslukkeren hardyrets lengste tungei forhold til kroppsstørrelse.
  • Pygmien dovendyr er en av antyrens nærmeste slektninger, men deres felles forfader er detmer enn 55 millioner år gammel.
  • Bena, som ser ut som pandaansikter, er en del av den gigantiske anteaterens beskyttende fargestoffer. Baby anteaters har lignende fargestoffer, somlar babyen 'forsvinne' mens moren ser større ut.
  • Potene til alle de fire artene har enorme,lange og skarpe klørsom krever at dyrene går på knoene eller håndleddene for å unngå å stikke seg selv.

Anteater vitenskapelig navn

Den gigantiske anteaterens vitenskapelige navn erMyrmecophaga tridactyla, som er gresk i opprinnelse og betyr trefingret anteater. Dette er dyret som folk flest tenker på når de refererer til anteaters. Andre anteaters er sørlige tamanduer (Tamandua tetradactyla), nordlige anteaters (Meksikansk tamandua) og silkeaktig anteaters (Cyclopes didactylus), det minste dyret i dette klassifisering . Tamandua betyr anteater på morsmålet Tupi og på brasiliansk portugisisk. Tetradactyla er gresk for fire klør. Cyclopes, også fra gresk, betyr ekorn , mens didactylus betyr to-toed.

Anteater Utseende og atferd

Av de fire anteater-artene er den gigantiske anteateren den største, og måler vanligvis fem til åtte meter lang fra nese til hale, og veier opp til 140 pounds. Den har en lang nese og et smalt hode med små øyne og runde ører. Giant anteaters har grovt grått eller brunt hår med en hvit og svart stripe som løper over hele kroppen. Den buskede halen er to til tre meter lang.



Giant anteaters har lange frontklør, som de krøller seg under for å gå. De bruker de kraftige bena og klørne for å avverge større dyr og kan bli aggressive når de kommer i hjørner, og vokser opp på bakbena og bruker halene for å balansere. De er generelt asosiale, og unngår andre dyr, inkludert andre anteater, som bare kommer sammen for å parre seg.

Disse dyrene har dårlig syn, så de bruker sin sterke luktesans, som er 40 ganger kraftigere enn mennesker, for å finne mat. Giant anteaters har tunger som kan nå to meter, og begynner på brystbenet. Bakovervendte, spiny projeksjoner dekker tunga, som, kombinert med deres klebrig spytt, hjelper til med å samle insekter.

Nordlige Tamanduas er mye mindre enn gigantiske anteaters, kroppslengden varierer fra 1,5 fot til 2,5 fot, med haler som måler 1,3 fot til 2,2 fot. Disse anteaters har fawn til brunaktig farge med en tydelig, svart 'V' som løper nedover ryggen. Disse anteaters er aktive både på dagen eller natten, vanligvis i omtrent åtte timers strekninger og tilbringer omtrent halvparten av tiden sin i trær, hvorav mange er hule.



Sørlige tamanduas, også kjent som krage anteaters, varierer fra 1,7 fot til 2,9 fot, med haler som måler 1,3 fot til 1,9 fot. Noen har sterke sorte markeringer på en kropp som er blond, brun eller brun. Undersiden og enden av halen er hårløs og noe skjellete. De er primært nattlige, men er tidvis aktive om dagen. Antareter med krage bruker mye av tiden på å forsøke arboreally, da de er litt klønete på bakken. Når trusselen er truet i et tre, kan den gripe tak i en gren med bakben og hale ved å bruke de kraftige underarmene for selvforsvar.

Tamanduas blir noen ganger kalt 'skinkens stinkere' på grunn av deres evne til å detonere en stinklignende stinkbombe fra en kjertel under halen når den er truet.

Silky anteaters er langt den minste av arten og veier mindre enn et pund. De er nattlige skapninger som lever høyt oppe i trær og sjelden faller ned til bakken. Disse dyrene ser nesten ut som små creampuffs på grunn av sin silkemyke pels som ligner på frøhylsene til Ceiba-trærne der de primært bor. De er vanskelige å finne i naturen, så lite er kjent om deres sosiale vaner.

Anteater Habitat

Den gigantiske myrslokken lever i gressletter, skoger, jungler og nedre fjellområder i Sentral og Sør Amerika . For å trives trenger de store gressområder som det er rikelig med maur sammen med flekker av skog.

Nordlige tamanduas bor i regnskoger , plantasjer, galleriskog og tørre savanner. De bor ofte ved siden av bekker og trær med store mengder vinstokker, som ofte huser maur og termitt reir. Når de ikke er aktive, hviler de i hule trær eller gravhuller fra andre dyr. I Panama , nordlige tamanduas ofte svømmer mellom øyer.

Sørlige tamanduas bor i Sør-Amerika, alt fra Venezuela og Treenighet sør mot nord Argentina , sørlige Brasil og Uruguay i høyder opp til 6500 fot. Disse anteaters lever også ofte i nærheten av bekker og elver.

Anteaterpopulasjon

Antallet av gigantiske anteaterpopulasjoner synker hovedsakelig på grunn av tap av habitat og overjakt fra mennesker. Rapporter indikerer at omtrent 5000 til 10.000 individer er igjen i naturen. I henhold til IUCN er tamanduene og silkeaktige anteaters relativt utbredt, men ingen befolkningsestimater er tilgjengelige.

Anteater Diet

Alle typer myreslokkere bruker sine skarpe klør til å rive inn i maurtue og insektnest. De spiser raskt og slår lange tunger opptil 150 ganger i minuttet. De fleste gigantiske anteaters og tamanduas spiser på maurtue eller termitthauger på mindre enn 40 sekunder. Disse raske måltidene har et dobbelt formål. For det første lar de noen av insektene være i reirene sine for å befolke dem på nytt slik at de får en kontinuerlig matkilde. For det andre unngår de smertefulle stikk fra maur når insektene begynner å innse faren for reirene. Silke anteaters spiser insekter som finnes i toppen av trærne. Sørlige tamanduer unngår å spise hærmaur og bladspisende maur da disse artene har sterkt kjemisk forsvar. De spiser også honning og bier .

Anteater Predators and Threats

International Union for Conservation of Nature (IUCN) rødliste klassifiserer offisielt gigantiske anteaters som sårbar , siden de er de mest truede pattedyrene i Mellom-Amerika og er utryddet i Guatemala , Frelseren og Uruguay. Tapet av deres habitater på gressletter er en stor trussel da sukkerrørdyrkerne regelmessig brenner åkrene sine, og til slutt påvirker anteater-habitater. Noen mennesker jakter dem på mat, mens andre dreper dem rett og slett fordi de anser anteater som skadedyr. I det brasilianske Cerrado Biome blir mange drept av veitrafikk. Cougars og jaguarer er deres naturlige rovdyr.

Iberá-prosjektet har reddet mer enn 10 foreldreløse anteatere og introdusert dem på nytt i naturen i Argentina. Naturvernere samler inn data i Cerrado Biome for å bestemme hvordan veier påvirker disse dyrene i håp om at ny beskyttelse vil bli vedtatt.

Nordlige tamanduas anses ikke som truet. Deres naturlige rovdyr inkluderer jaguarer , stor slanger , og ørn . Harpeørn , ørn-hauk og brille ugler byttedyr på silkeaktig anteaters. Bevaringsstatusen for tamanduer og silkeaktige anteaters er oppført som minste bekymring .

Anteater Reproduksjon og livssyklus

Alle kvinnelige anteaters føder en enkelt baby, selv om svangerskapsperioden varierer etter art og noen ganger etter region. Giant anteaters har en svangerskapsperiode på omtrent 190 dager, mens tamandua-svangerskapet varierer fra 130 til 150 dager. Silke anteaters har en 120-dagers svangerskap.

Kvinnelige anteaters føder stående. Babyer klatrer straks opp på ryggen til mødrene sine og har et fullt hårstrå og voksenlignende markeringer. De bruker mye av sykepleien på ryggen til mødrene sine for å være trygge for rovdyr, og blir der til de er omtrent halvparten av størrelsen på mødrene. De kan tilbringe opptil to år med moren og blir vanligvis uavhengige når hunnen blir gravid igjen. Mannlige anteaters skjuler testiklene i kroppen; lite er kjent om deres avlsvaner, men de kan avle så ofte som hver niende måned. Anteaters når seksuell modenhet mellom 2,5 og 4 år. Levetiden deres er 14 år i naturen og så mye som 26 år i fangenskap.

Tamandua kvinner erpolyestrisk, noe som betyr at de vil komme i varme flere ganger i paringssesongen hvis de ikke blir impregnert. Parring skjer normalt om høsten, med fødselen om våren. Disse babyene klamrer seg også til ryggen til mødrene, men hunnen vil noen ganger plassere en baby på en trygg gren mens hun ser etter. Deres maksimale levetid er omtrent 9 år.

Silkefulle myreslokkhunner plasserer ungene sine i et rede av tørre blader inne i en trestamme. Begge foreldrene oppdrar de unge, mens hannen noen ganger bærer babyen på ryggen. Foreldre spiser sine avkom ved å gi opp igjen halvfordøyde insekter. Disse dyrene har en gjennomsnittlig levetid på 2,3 år.

Anteaters i dyreparken

Cirka 90 gigantiske anteaters lever i dyrehager over hele verden. Avl skjer året rundt i fangenskap, selv om fødsler er sjeldne. De San Diego zoologiske hage er et av få fasiliteter som har anteaters. De første anteaterene kom fra Paraguay i 1937, og den første fødselen i dyrehagen skjedde i 1980. Diettene deres kan også være forskjellige, med anteaters i fangenskap som får et spesialprodusert diett med høyt proteininnhold sammen med frukt og kjøtt i tillegg til insekter.

Både San Diego Zoo og Denver zoologiske hage holder ofte anteaters ute, og bruker dem først og fremst som dyreambassadører, noe som betyr at de bare vises for spesielle arrangementer eller oppsøkende programmer.

Vis alle 57 dyr som begynner med A.

Anteater-vanlige spørsmål (ofte stilte spørsmål)

Hva spiser anteaters?

Avhengig av hvor de bor, blir myreslokkearter byttet av cougarer, jaguarer, store slanger, ugler, hauk og ørn.

Spiser en maurslue maur?

Selvfølgelig gjør de det, men de spiser ikke alle typer maur. De vil ofte unngå maurearter med spesielt sterke kjemiske signaler.

Er anteaters vennlig?

De er ikke vennlige, da de foretrekker å leve en ensom livsstil, ofte borte fra andre anteater. De kan til og med være likegyldige mot parring.

Hva er forskjellen mellom en anteater og en jordvark?

Selv om de har lignende egenskaper, som insektdietten og fraværet av spiny og få skjellete områder på huden, er de ganske forskjellige. Et hav skiller dem med anteaters som bor i Sentral- og Sør-Amerika og aardvarks bor i Afrika. De har også forskjellige taksonomiske klassifiseringer. Aardvarks er medlemmer av Tubulidentata-ordenen, mens anteaters er medlemmer av Xenarthra-ordenen. Anteaters har ikke tenner, mens aardvarks har.

How to say Anteater in ...
BulgarskEn stor anteater
KatalanskMyrslukkeren
TsjekkiskFlott anteater
danskStor anteater
tyskKjempemauremaur
EngelskGiant Anteater
SpanskMyrmecophaga tridactyla
FinskGreat Crested Grebe
franskTamanoir
UngarskManed anteater
ItalienskMyrmecophaga tridactyla
JapanskOarikui
nederlandskGiant Anteater
EngelskKjempemaursluker
PusseKjempemauremaur
PortugisiskKjempemauremaur
svenskJättemyrslok
kinesiskGluttonøs maur
Kilder
  1. National Geographic, tilgjengelig her: https://www.nationalgeographic.com/animals/mammals/g/giant-anteater/#close
  2. Kate Horowitz for Mental Floss, tilgjengelig her: https://www.mentalfloss.com/article/64660/15-majestic-facts-about-anteater
  3. Sea World, tilgjengelig her: https://seaworld.org/animals/facts/mammals/giant-anteater/
  4. Smithsonian's National Zoo & Conservation Biology Institute, tilgjengelig her: https://nationalzoo.si.edu/animals/giant-anteater
  5. Mom.com, tilgjengelig her: https://animals.mom.com/kinds-anteaters-3374.html
  6. Hvordan ting fungerer, tilgjengelig her: https://animals.howstuffworks.com/mammals/anteater-vs-aardvark.htm#:~:text=Anteaters%20are%20part%20of%20the%20order%20Pilosa%2C%20along% 20med% 20sloths. & Text = Bortsett fra% 20fra% 20the 20 20tong% 20og har% 20 mer% 20fur% 20.an% 20aardvarks.
  7. San Diego Zoo, tilgjengelig her: https://animals.sandiegozoo.org/animals/tamandua-or-lesser-anteater

Interessante Artikler