Harpy Eagle

Harpy Eagle Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Accipitriformes
Familie
Accipitridae
Slekt
Harpia
Vitenskapelig navn
Harpia harpyja

Harpy Eagle Conservation Status:

Nær truet

Harpy Eagle Sted:

Sentral-Amerika
Sør Amerika

Harpy Eagle Fun Fact:

En av de største ørneartene i verden!

Fakta om Harpy Eagle

Navn på unge
Kyllinger eller klekker
Gruppeatferd
  • Små familier
Morsom fakta
En av de største ørneartene i verden!
Anslått befolkningsstørrelse
Ukjent
Mest særegne funksjon
Fjærkrone
Andre navn)
American Harpy Eagle
Vingespenn
2 m (6,5 fot)
Habitat
Lavlandsregnskoger
Rovdyr
Andre harpy eagles
Kosthold
Kjøtteter
Favoritt mat
Dovendyr, aper, øgler, gnagere, små hjort og fugler
Vanlig navn
Harpy Eagle
plassering
Sentral- og Sør-Amerika
Gjennomsnittlig clutchstørrelse
1 eller 2 egg
Slagord
Talon er på størrelse med klør fra en grizzlybjørn!
Gruppe
Fugler

Harpy Eagle Fysiske egenskaper

Farge
  • Svart
  • Hvit
  • Og grå
Hudtype
Fjær
Toppfart
50 km / t
Levetid
25 til 35 år i naturen
Vekt
5 kg - 9 kg (11 kg - 20 kg)
Lengde
89cm - 102cm (35in - 40in)
Alder på seksuell modenhet
4 eller 5 år

Harpeørn er et fryktinngytende rovdyr, en lojal partner og en pleieforelder.



Bosatt dypt inne i regnskogen på den vestlige halvkule, kutter den ørne ørnen en slående figur. Med sine svarte og hvite farger, kongelig fjærkrone og lang, elegant hale gir denne arten et umiskjennelig syn i sitt opprinnelige habitat. Til tross for fallende befolkningstall, er den for tiden utbredt gjennom et bredt område av territorier rundt det sørlige Amerika. Imidlertid kan fortsatt tap av habitat og jakt risikere permanent utryddelse.



Interessante Artikler