Tawny Owl

Tawny Owl Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Strigiformes
Familie
Strigidae
Slekt
Strix
Vitenskapelig navn
Strix aluco

Tawny Owl Conservation Status:

Nær truet

Tawny Owl Sted:

Asia
Eurasia
Europa

Fakta om grønn ugle

Hovedbyttet
Mus, vol, insekter
Karakteristisk funksjon
Store øyne og fantastisk hørsel
Vingespenn
81cm - 105cm (32in - 41in)
Habitat
Tett skog og åpent skog
Rovdyr
Hawks, Eagles, Buzzards
Kosthold
Altetende
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Mus
Type
Fugl
Gjennomsnittlig clutchstørrelse
3
Slagord
Den mest utbredte uglen i Europa!

Tawny Owl Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Fjær
Toppfart
50 km / t
Levetid
4 - 6 år
Vekt
350g - 650g (12oz - 23oz)
Høyde
38cm - 43cm (15in - 17in)

'Tawnies er den klart vanligste uglearten i Storbritannia, med en estimert populasjon på 50 000 par.'



En treugleart, tawny ugler er svært territoriale og omtrent på størrelse med en skogsdue. Disse mellomstore uglene lever over hele Europa og i noen deler av Asia, men du finner dem hovedsakelig på skogkledde steder i Europa. Faktisk er disse uglene en av de vanligste uglene som bor i Europa og er den mest utbredte rovfuglen i Storbritannia.



Utrolig Tawny Owl Fakta!

  • Tawny ugler er også kjent som brune ugler.
  • Tawny ugler blir noen ganger forvekslet med en ugle-lignende fugl kalt tawny frogmouth.
  • Den klassiske kallingen “twit twoo” tilskrives denne uglen. Dette er imidlertid en feiltolkning av lyden til en manns og kvinnes lyder som overlapper hverandre.

Tawny Owl Scientific Name

De vitenskapelig navn av tauuglen er Strix aluco. Strix er et gresk derivat som betyr 'ugle.' Aluco kommer imidlertid fra de italienske ordene allocco. Allocco betyr tauugle fra den latinske ulucus (“skrikugle”). De blir også referert til som brune ugler.

Tawny Owl Utseende

Tawny ugler regnes som robuste ugler, måler opp til 43 cm høye og har vingespenn så lange som 100 cm. De er tøffere enn andre lignende ugler, inkludert en ørn og Ural ugler. I gjennomsnitt veier disse uglene rundt 1 kg. Du kan gjenkjenne den fra den avrundede hode og kroppen og ringen av mørkere fjær rundt øynene. De blir sett i naturen i brune, grå eller rødbrune farger. Alle farger på gulugle har lysere underdel med mørke striper.



Kvinner er i gjennomsnitt 5% lengre og mer enn 25% tyngre enn menn. Den nordlige underarten er i gjennomsnitt 10% lengre og 40% tyngre enn andre underarter.

Tawny ugle, enkelt fugl på stubben
Tawny ugle, Strix aluco, enkelt fugl på stubbe, Gloucestershire, vinter 2010

Tawny Owl Behavior

Disse uglene er nattlige rovfugler. Vanligvis betyr dette at de kan bli funnet sovende i trehullet i løpet av dagen. I løpet av den tidlige vårens hekkesesong kan det imidlertid sees at hanner jakter på dagtid for å samle mat til kompisen.

Disse smidige uglene er ekstremt høylydte om høsten, vinteren og tidlig på våren. I løpet av natten kan de ofte bli hørt som tuter og skrikende lyder. Disse forskjellige samtalene gjør at de kan markere sitt territorium, kommunisere med andre ugler og hjelpe til med å tiltrekke seg en ektefelle. Når de forsvarer reirene sine, kan de være veldig aggressive. De forårsaker flere skader på mennesker enn noen annen fugl i Europa. Grå ugler bor ikke sammen med andre med mindre de har en kompis eller ugler.



Tawny Owl Habitat

Tawny ugler regnes som bosatt fugler over deres store geografiske område på 3,8 millioner kvadrat miles. Verdens ville befolkning av disse uglene strekker seg fra Storbritannia østover til vestlige Sibir. Derfor, selv om disse uglene er forvekslet med tawny frogmouths , de bor ikke engang på samme kontinent som den australske fuglen. Dette betyr at de ikke migrerer utenfor deres territorier. Når nyfødte forlater foreldrenes rede, reiser de ikke veldig langt for å finne sitt eget uavhengige territorium.

Disse uglene gjør hjemmene sine tette fores t og skog. Disse overbygde landskapene lar dem hvile uforstyrret om dagen. De finnes hovedsakelig i løvskog og blandede skoger og liker å være i nærheten av vann. Grønne områder, som kirkegårder og parker, i urbane områder, har tillatt deres habitat å utvide seg til steder som sentrum av London. De foretrekker også lavland, spesielt i kaldere klima.

De er godt tilpasset skogkledde områder, takket være overlegen syn og hørsel. Fordi de er nattlige, har utviklingen av tawny ugler gitt dem forovervendte øyne for bedre kikkert. Deres visjon er 100 ganger bedre enn menneskers. Evolusjon har også gitt dem unikt formede øreåpninger for å forbedre retningshøringen.

Tawny Owl Diet

Fordi gulugler er nattlige, kan de bruke fordelen av utrolig hørsel og nattesyn for å fange byttet raskt. Flyet deres er nesten helt uten lyd, noe som gjør det enkelt for dem å gli ned til ofrene. Disse uglene bytter på små gnagere som voles og mus , og også biller , frosker og fisk. På samme måte som andre ugler, svelger de byttet hele. Etter noen timer vil de gjenopplive alt som er ufordøyelig. Disse ufordøyelige delene har form av mellomstore, grå pellets bestående av pels og små bein.

Tawny ugler er også et rovdyr mot andre, mindre aggressive skogugler. Små ugler og langørre ugler synes det er vanskelig å sameksistere med dem av denne grunn.

Tawny Owl Predators and Threats

Tawny ugler er relativt små fugler sammenlignet med andre rovfugler. Deres mindre størrelse gjør dem til et mer åpenbart mål for flere naturlige rovdyr i omgivelsene. Rovdyr av disse uglene inkluderer større rovfugler som hauker, ørner, musvåker og enda større ugler. Ørnugler og nordlige kjevehaver er rovfuglene som er mest bekymringsfulle. Andre dyr kan være en trussel mot dem, spesielt egg og kyllinger, inkludert hunder, katter og rev. Pine martens har også vært kjent for å plyndre reirene sine for egg.

Tawny Owl Reproduksjon, babyer og levetid

Rundt en alder begynner disse uglene å parre seg. De er kjent for å parre seg for livet, men dette er ikke universelt. Noen menn er faktisk blitt registrert som polygame. De fleste tawny ugler etablerer reir i trehull, men kan også lett bruke gamle europeiske Magpie rede, hull i bygninger og menneskeskapte rede bokser.

Hvor som helst fra 3 til 6 egg legges av en hunnugle på slutten av våren til forsommeren. En kvinne vil bruke omtrent en måned på å ruge eggene sine mens kompisen bringer henne mat. Et paret par vil heve kyllingene sine til de er bare 2 måneder gamle. Bevis viser imidlertid at disse uglene kan passe på kyllingene sine så lenge som 3 måneder.

Vilde gulbrune ugler lever vanligvis mellom 4 og 6 år, avhengig av forskjellige faktorer. Den eldste registrerte uglen var en fugl i fangenskap som bodde i Storbritannia i 27 år. I naturen levde den eldste kjente tauuglen 18 år. Foruten å bli ofre for sterkere rovfugler, er det få ting som forkorter levetiden. Unge ugler som nylig er fjernet fra foreldrenes sult, sulter ofte mens de prøver å etablere et eget territorium. Dette er veldig vanlig med unge ugler som nekter å flytte ut fra foreldrenes territorium. Ellers dør de i ulykker relatert til kjøretøy, tog og ledninger.

Tawny Owl Population

Over hele verden strekker befolkningen av disse uglene seg fra Storbritannia over hele Europa og østover til Iran. Det er tawny ugler så langt som vest-Sibir og inn i deler av Tadsjikistan, Pakistan og Kirgisistan. I Storbritannia er de fraværende fra øyer, så vel som Irland. Det er litt lore eller myte at disse uglene ikke liker å ta korte turer over havet, noe som kan forklare denne fordelingen.

Bare på kontinentet i Europa er det anslagsvis 970.000 til 2.000.000 av disse uglene. Befolkningen deres har ikke blitt registrert regelmessig gjennom årene, men bevis peker på en samlet økning.

Vis alle 22 dyr som starter med T

Interessante Artikler