Langørre ugle

Long-Eared Owl Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Casuariiformes
Familie
Casuariidae
Slekt
Casuarius
Vitenskapelig navn
Casuarius

Bevaringsstatus for langørret ugle:

Minste bekymring

Langørd ugleplassering:

Asia
Eurasia
Europa
Nord Amerika

Fakta om langørrede ugler

Hovedbytte
Gnagere, Småfugler og reptiler
Karakteristisk funksjon
Lange ørepynt og brunfargede øyeskiver
Vingespenn
86cm - 98cm (34in - 38.5in)
Habitat
Barskoger
Rovdyr
Eagles, Harks, Foxes
Kosthold
Kjøtteter
Livsstil
  • Ensom
Type
Fugl
Gjennomsnittlig clutchstørrelse
5
Slagord
Ørepynt får det til å se større ut!

Long Eared Owl Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Gul
  • Svart
Hudtype
Fjær
Toppfart
31 km / t
Levetid
40 - 60 år
Vekt
100g - 300g (8,75oz - 10oz)
Høyde
31cm - 37cm (12in - 14.5in)

'Tungelydene til en mannlig langørneugle kan høres nesten en kilometer unna'



Den lange øreuglen gjør sitt hjem i Nord-Amerika, Europa, deler av Asia så vel som i nordlige og østlige deler av Afrika, inkludert Madagaskar. Den hekker i skog der trærne vokser tett sammen. Langørede ugler jakter om natten og leter etter mus, flaggermus og andre små dyr. Vingespennet til disse uglene kan måle seg opp til 39 inches bredt, og de kan leve til å være nesten 30 år gamle. De mannlige og kvinnelige langørneuglene skiller seg ut på flere måter, hvorav den ene er i de forskjellige lydene de lager i parringsanropene. Fortsett å lese for flere fakta om dette fascinerende dyret.



Utrolige fakta om ugler med lange ører

• Gjør tette skoger til sitt hjem, disse uglene har babyer ireir som er forlatt av andre fugler.
• De bruker sineutmerket hørselsfølelseå jakte på byttedyr om natten, ofte på jakt i åpent land.
• Babyørneuglerkan ikke fly før de er 35 dager gamle.

Long-Eared Owl Scientific Name

Den langørne uglen, noen ganger kalt den vanlige eller den nordlige langørneuglen, har et vitenskapelig navn påTingen er, som har opprinnelse fra Latin. Klassen er Aves , og den tilhører familien Strigidae.



Langørd ugleutseende

Den lange øreuglen har en blanding av brune og grå fjær, som flyter i en vertikal utforming, med to ørepynt som står opp på hodet. Men til tross for navnet er disse ørepyntene egentlig ikke ugleørene, de er ganske enkelt pynt av svarte fjær. Ørene er plassert på sidene av hodet.

En øre med langørneugler er enten oransje eller gul, og den har svart nebb. Føttene er dekket av et tynt lag med lyse fjær.

Denne uglen er kategorisert som mellomstor på grunn av den slanke kroppen, som kan variere i lengde fra 13 til 16 tommer, som er litt høyere enn en bowlingnål. Normalt er kvinnelige langørneugler større enn hanner, og veier i gjennomsnitt 10 gram (vekten av to baseball) til hannens gjennomsnittlige 8,75 gram (litt mindre enn en boks suppe).



Vingespennet til denne uglen kan være så bred som 39 tommer. Så hvis du setter 18 golf-tees fra bakken til enden, vil du se på den omtrentlige bredden på uglenes vinger når de spres. Vingene er faktisk så brede at denne uglen må krysse dem over hverandre på ryggen når den ligger på en gren. Det er ikke rart at de kan fly så raskt som 31 miles i timen!

Langørd ugleoppførsel

Langørede ugler er stille det meste av året, bortsett fra i paringssesongen, når de lager mange tuterlyder. Menn lager mer enn 200 lyder, som først og fremst er lavt, mens en kvinnes samtale kommer ut som en mye høyere lyd. En manns lyder spenner fra kort klynke eller fløyte til en dyp stønnelyd. En ring av denne uglen kan høres ut som en knirk, en kattens mia, en skrik og til og med en bark. Akkurat som menneskelig tale har hver uglesamtale sin egen betydning. Hva tror du ugler liker å snakke om?

Den ugle slanke kroppen bidrar til å beskytte den mot rovdyr. Mens du sitter i et tre, trekker en langørneugle inn fjærene slik at de er flate mot kroppen og strekker seg ut i full lengde. I denne posisjonen og med sin mørke farge kan den forveksles med en stor tregren av rovdyr.

Ugler er kjent for å være ensomme dyr. Men når de samles, kalles gruppen et parlament. Disse fuglene er sjenerte og liker å holde seg skjult hvis det er mulig.

Langørret uglehabitat

Langørede ugler lever i områder over hele verden, inkludert Nord-Amerika, Europa, deler av Asia så vel som i nordlige og østlige deler av Afrika. I tillegg bor noen underarter av disse uglene på Madagaskar. Den lange øreuglen trenger et temperert klima for å overleve.

Nærmere bestemt lever disse uglene i store skoger, mindre trelunder, kratt rundt våtmark og myr og i gressletter. De foretrekker å hekke i områder der trærne er pakket tett sammen for å gi dem beskyttelse mot rovdyr. Men når disse uglene jakter, flyr de rundt åpne gressområder på jakt etter byttedyr.

Noen langørneugler trekker sørover i den kalde værsesongen. For eksempel flyr ugler som bor i den sørlige delen av Canada eller det nordlige USA sør så langt som Mexico før det kalde været kommer om høsten. Forskere kjenner disse fakta fordi de har sporet populasjoner av disse uglene og deres bevegelser gjennom årene.

Langørd uglepopulasjon

Den offisielle bevaringsstatusen til langørneuglen er Minste bekymring . Mens befolkningen har blitt påvirket av tap av habitat på grunn av rydding og bygging av land, forblir den stabil. Siden disse uglene er så flinke til å holde seg skjult, vet forskere ikke helt sikkert hvor mange det er i verden. Det er imidlertid anslått at det er rundt 50000 av disse uglene.

Langørd ugle diett

Den lange øreuglen har utmerket hørsel og syn, og den bruker disse sansene til å jakte i mørket. De flyr lavt til bakken og lytter etter gnageraktivitet slik at de raskt kan fange opp et lite bytte de finner. Spissene på vingene er formet som tennene på en kam som hjelper dem å bevege dem uten å lage noe lyd. De er sanne rovfugler.

Langørede ugler jakter på mus voles, spissfugler , små fugler , små slanger , flaggermus , og noen ganger insekter . De er rovdyr som de fleste andre ugler og svelger byttet sitt hele. Det er uklart hvordan disse uglene tar inn vann, men de kan få nok av væsken i dyrene de spiser.

Rovdyr og trusler med langørre ugler

Flere av rovdyrene til langørneuglen er større ugler, inkludert den store hornuglen, sperreuglene og ørnugla. Andre rovdyr inkluderer rødstjært hauk, gylden ørn , nordlige goshawks, og vandrefalk .

Babyer av langørne ugler blir noen ganger byttedyr for vaskebjørn , okseslanger, amerikanske kråker og piggsvin .

Fullvokste langørneugler kan jages inn i trær og angripes av rovdyrene nevnt ovenfor. De er mindre og tynnere enn mange av rovdyrene sine, noe som gjør det lettere å underkaste dem.

Langørede babyugler trues noen ganger mens de fremdeles er i reiret. En vaskebjørn eller okseslange kan nærme seg reiret i et forsøk på å ta en babyugle, og mor- og faruglen vil klappe vingene mot et rovdyr eller fly ned for å knipse på den i et forsøk på å beskytte uglebarnene sine. I noen tilfeller vil andre ugler med reir i nærheten delta i kampen for å drive et rovdyr bort fra området. Når et rovdyr ser at det er under antall, vil det sannsynligvis gi opp og gå bort.

Reproduksjon av ugler med lange ører, babyer og levetid

Parringstiden for denne uglen går fra februar til juli. Den mannlige langørneuglen flyr over hekkeområdet og lager en rekke samtaler og lyder for å tiltrekke seg en kvinne. Det kan også utføre noen interessante flyrutiner for å fange oppmerksomheten fra andre menn som leter etter en kompis. Disse uglene er monogame og har babyer en gang i året. Hvis du noen gang hører en uglesamtale som kommer fra et område og en annen uglesamtale kommer fra en annen retning, er det sannsynlig at de er et monogamt mannlig og kvinnelig par som kommuniserer med hverandre.

En av de mest interessante fakta om langørede ugler er at de ikke bygger sine egne reir. I stedet okkuperer de reir forlatt av ugler og andre fugler. Noen ganger slår de seg ned i et gammelt rede som er forlatt av ekorn, som kalles drey.

Kvinner kan legge fra 2 til 10 egg i reiret, men gruppen, også kjent som en clutch, inneholder vanligvis 5 eller 6 egg. I stedet for å legge alle eggene på en gang, legger en kvinne et nytt egg annenhver dag eller så. Hvert egg er litt over 1 tomme langt og er lyst hvitt med et skinnende skall. Den kvinnelige uglen sitter på eggene kontinuerlig om dagen mens han tar seg litt tid til å jakte om natten.

Eggene klekkes på 25 til 30 dager. En nyklekket ugle er dekket med hvite fjær, kalt ned, og øynene er lukkede. Dette er når de er mest sårbare for rovdyr. Uglen er hovedvaktmester i omtrent to uker, og deretter tar uglen over. Han bringer mat til moren og hennes babyer, også kjent som kyllinger eller ugler. Kyllingene spiser små ting som ormer og insekter, og spiser deretter større byttedyr etter hvert som de blir større.

Når kyllingene er 21 dager gamle, forlater de redet, men klarer ikke å fly. På dette stadiet kalles de forgreninger fordi de sitter på grener rundt redet mens de fremdeles får mat fra uglen. Når de blir 35 dager, er babyene i stand til å fly korte avstander. De øver på å jakte og fange lite byttedyr for å forberede seg på å ta vare på seg selv. Rundt 11 uker kan ugler leve selvstendig.

Levetiden til en langørreugle kan variere fra 10 til 30 år gammel, avhengig av styrke og helse, men den gjennomsnittlige levetiden er 11 år gammel. Den eldste langørneuglen ble 27 år gammel, 9 måneder gammel i naturen.

Ugler kan utvikle noen av de samme luftveisplager som mange andre typer fugler. Trichomoniasis og aspergillose er to eksempler.

Vis alle 20 dyr som begynner med L

Interessante Artikler