Tamarindfot



Pied Tamarin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Primater
Familie
Callitrichidae
Slekt
Saguinus
Vitenskapelig navn
Saguinus bicolor

Pied Tamarin Conservation Status:

Kritisk truet

Pied Tamarin Sted:

Sør Amerika

Pied Tamarin Fakta

Hovedbytte
Frukt, insekter, gnagere
Karakteristisk funksjon
Liten kroppsstørrelse og lang, tynn hale
Habitat
Lavland tropisk skog
Rovdyr
Hawks, Snakes, Wild Cats
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Tropp
Favoritt mat
Frukt
Type
Pattedyr
Slagord
Bare funnet i ett område i Brasil!

Pied Tamarin Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Nett
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
24 km / t
Levetid
8 - 15 år
Vekt
220g - 900g (7,7oz - 32oz)
Lengde
18cm - 30cm (7in - 12in)

“En av de 25 mest truede primatene”



Pied tamariner er truede primater i nordvest Brasil . De Yoda-ser ut, som har sterke sosiale bånd, går også av brasilianske tamariner med bare ansikt.



Primater i fare liste pied tamariner som en av de 25 mest truede primatene. Videre, ifølge International Union for the Conservation of Nature har artens populasjon falt mer enn 80 prosent i løpet av tre generasjoner, noe som gjør disse tamarinene Kritisk truet .

Byspredning og ekspansjon på landsbygda er eksepsjonelt ødeleggende for arten, og mange bevaringsgrupper jobber for å sikre tamarinoverlevelse.



Utrolige Pied Tamarin Fakta!

  • Pied tamariner lever bare i en kvadrant av begrenset regnskog i Brasil . Naturvernere er imidlertid bekymret for at lovgivere kan ofre beskyttede områder til fordel for utvidelse.
  • Pied tamariner er New World aper - en taksonomisk gruppering av fem primatfamilier som finnes i de tropiske områdene i Mellom-Amerika, Sør-Amerika og Mexico.
  • Den største trusselen mot brasilianske tamariner med bare ansikt er ødeleggelse av habitater knyttet til Manaus - en travel storby i hjertet av Amazonas regnskog.
  • Pied tamariner er en av de eneste artene i slekten med hårløse ansikter.

Pied Tamarin Scientific Name

Saguinus bicolorer den vitenskapelig navn for disse tamarinene. Saguinus er et portmanteau av det portugisiske ordet 'sagui', som oversettes til 'liten ape', og det latinske suffikset 'inus', som betyr 'av eller knyttet til.' Bicolor refererer til dyrets dobbeltfargede pels.

I alminnelighet betyr pied 'å ha to eller flere farger', og tamarin beskriver arter i syltetøy - den lille apen - familien. De fleste har særegne pelsduer rundt skuldre og nakke - i tillegg til hårete ansikter. Pied-tamariner skiller seg imidlertid fra marmosetpakken med sine hårløse krus.

Pied Tamarin Utseende og atferd

Utseende

Disse tamarinene er små i forhold til andre primater på 7 til 11 tommer og veier bare omtrent 430 gram - bare et pund. Imidlertid er de en av de større tamarinartene - og har proporsjonalt store klør!



Pied tamarins nakke og skuldre er kranset i ragget hvit pels. Men fra livet og ned tar de mandelfarget strøk.

Disse tamarinernes svarte hårløse ansikter, store distinkte ører og runde øyne gir et veldig “Yoda-esque” syn.

Når vi snakker om øynene, kan hunner av arten se flere farger enn menn fordi de førstnevnte har trikromatisk syn og sistnevnte bare dikromatisk.

Når det gjelder resten av funksjonene, har disse tamarinene flat nese med sidelengs nesebor og har 32 tenner. Pluss, i stedet for negler, strakte klør seg fra tærne på tamariner - unntatt på stortåen.

Pied Tamarin (Saguinus Bicolor) - hopper av en tregren
Pied tamarin eller Saguinus bicolor hopper på en gren

Oppførsel

Disse tamarinene er sosiale dyr som lever i små samarbeidsgrupper på opptil 15 personer, men de fleste har mellom fem og syv medlemmer.

En matriarkalsk, polyandrisk art, klyngede tamarinklynger ledes av alfakvinner som er de eneste damemedlemmene i stammen som parrer seg og føder. Andre kvinner i gruppen viser reproduksjonsinstinkter, men de undertrykker selv oppfordringer.

Pied tamariner er svært territoriale dyr som bruker kroppsspråk og høylydte vokaliseringer for å varsle venner og skremme fiender. En journalist innebygd med forskere i Amazonas beskrev en gang journalisten ape Snakkes som å høres ut som en 'kokende tekanne som gjør morse-kode.'

Døgn-, arboreal- og quadrupedal, brasilianske tamariner med bare ansikt tilbringer dagene sine i fôring i trærne ved å bruke alle fire lemmer for bevegelse.

I tillegg, som de fleste primater, bruker disse tamarinene et mangesidig kommunikasjonssystem som involverer duftmarkering, kroppsspråk og en serie fløyter og kvitrer. Pleie er sentralt i deres liv og spiller en viktig rolle i å opprettholde sosial balanse.

Pied Tamarin Habitat

Pied tamariner lever bare i en brasiliansk region i og rundt Manaus, Amazonas. Den virkelige Wakanda i Sør-Amerika, Manaus, er en blomstrende, høyteknologisk bysmak midt i Amazonas regnskog.

Elvene Amazon, Cuieiras, Negro og Urubu skisserer artens historiske region. Arten finnes 27 miles nord for Manaus og opp til 100 miles øst.

Bare ansiktet aper foretrekker lavlandet regnskoger og henger vanligvis i høyder mellom 32 og 40 fot. For tiden beskytter ulike bevaringsinitiativer tamarinhabitater. Naturvernere bekymrer seg imidlertid for at politikere demonterer gjeldende beskyttelse og i forlengelse av å eliminere arealstruede arter.

Pied Tamarin Diet

Disse tamarinene er altetende som liker fiken, blomster, frukt, insekter , edderkopper , frosker , øgler , og fugl egg. Imidlertid foretrekker de å spise på planter og frukt.

Forskere som jobber med disse tamarinene i fangenskap har hatt vanskeligheter med å utvikle ideelle dietter for sine fag. Som et resultat, mange av de små aper som bor i dyreparker og laboratorier sliter med avl og reproduksjon. Jo mer vi lærer om ernæring, desto flere fremskritt gjør forskerne.

Pied Tamarin Predators and Threats

Små villkatter, rovfugler og slanger er tamarinernes naturlige rovdyr. Hunder og katter introdusert til regionen av mennesker angriper også de små primatene.

Matkonkurranse er en annen stor hodepine for pied tamariner. På fersken og tamariner med gullhånd okkuperer også det samme området, spiser den samme maten og kan erstatte pai-tamariner.

Men til slutt er ødeleggelse av habitat artenes viktigste trussel. Manaus, byen i pied tamarins historiske region, utvides, det samme gjelder jordbruksområder - og den samtidig veibygging og feltrydding ødelegger apens naturlige hjem. Elektrokusjon øker også.

Pied Tamarin Reproduksjon, babyer og levetid

Reproduksjon

Bare alfa-kvinner reproduserer seg i disse tamaringruppene, og de parrer seg med flere hanner. Svangerskapet varer mellom 140 og 170 dager, 80 prosent av fødslene produserer tvillinger, og far gjør det meste av spedbarnsomsorgen. Mødre trer inn når babyen trenger sykepleier, men faren og andre gruppemedlemmer håndterer resten.

Babyer

Babytamariner er ikke uavhengige og klamrer seg til foreldrene sine i omtrent 21 dager. Nyfødte holder seg stort sett til fedrene sine, bortsett fra når det er tid for å spise, og de blir overlevert til mamma. I tillegg vil andre medlemmer av reisepakken bytte på og bære babyer.

Hva heter baby-tærte tamariner? Som mennesker , helt ny aper kalles 'spedbarn'.

Når spedbarn blir en måned gamle, begynner de å utforske litt på egenhånd, men bruker likevel seks til syv uker fastgjort til noen andre.

Kvinner når reproduktiv modenhet etter 18 måneder; for menn tar det 20 måneder.

Levetid

I naturen lever disse tamarinene vanligvis 10 år. I fangenskap overlever mange til rundt 19.

Pied Tamarin Befolkning

Selv om naturvernere ikke har et solid antall på resterende tamariner, anser eksperter dyret som kritisk truet fordi befolkningen har redusert med minst 80 prosent de siste tre generasjonene.

Primatologer er nå for det meste enige om at disse tamarinene har tre underarter:S.b. tofarget, S.b. ochraceus, og S.b. martinsi.De har alle forskjellige farger, men bor i samme region.

Pied Tamarins i U.S. Dyreparker

For tiden bor 170 tamariner i dyreparker over hele verden. I USA:

Dette er ikke en uttømmende liste. For å finne en dyrepark i nærheten av deg med disse tamarinene, slå til en søkemotor.

Vis alle 38 dyr som starter med P

Interessante Artikler