Kudu vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Artiodactyla
Familie
Bovidae
Slekt
Tragelaphus
Vitenskapelig navn
Tragelaphus Strepsiceros

Må bevaringsstatus:

Minste bekymring

Kudu Sted:

Afrika

Trenger fakta

Hovedbytte
Blader, Urter, Frukt, Blomster
Habitat
Busk skog og savannsletter
Rovdyr
Løver, leoparder, ville hunder
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Blader
Type
Pattedyr
Slagord
Bor i flokker på opptil 24 personer!

Kudu Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Nett
Hudtype
Hår
Toppfart
60 km / t
Levetid
8-14 år
Vekt
120-256 kg (265-565 kg)

'Raske, kraftige og fredelige medlemmer av det afrikanske økosystemet.'



Navnet kudu beskriver to forskjellige antilope arter, kalt større kudu og mindre kudu, som finnes i sørlige og østlige regioner i Afrika. Begge slagene er preget av de lange, vriende hornene som vokser på hodene til modne menn. De deler også lignende habitater, kroppsstruktur og farger, selv om det er bemerkelsesverdige forskjeller i størrelse mellom større og mindre arter. Deres passive beitevaner og naturlige kamuflasje hjelper dem med å unngå å bli lett oppdaget av de mange rovdyrene i deres opprinnelige habitat.



3 må fakta

  • Høye hastigheter:Disse skapningene kan nå hastigheter på over 60 km / t når de prøver å flykte fra et rovdyr.
  • Seremonielle horn:Dyrets spiralformede horn er verdsatt i lokal religiøs praksis og blir også gjort til musikkinstrumenter.
  • Høflig konkurranse:Selv om menn noen ganger driver med rotting, er de generelt ikke veldig voldelige når de konkurrerer om venner.

Må være vitenskapelig navn

Kudu, alternativt stavet koodoo, er avledet fra navnet gitt til dyret av den lokale nomadiske Khoikhoi, som er urbefolkning i sørvest Afrika . Jo større kudu er klassifisert somTragelaphus strepsicerosog den mindre kuduen ertragelapbus skjeggløs. SlektenTragelaphusdeler navnet sitt med et ord som opprinnelig ble fremført av den antikke greske filosofen Aristoteles i sin muntlige skildring av et forestilt dyr som var halvparten geit og halvparten hjort .

Trenger utseende

Begge artene har lik kroppsstruktur og proporsjoner, selv om det er noen bemerkelsesverdige forskjeller i deres ytre egenskaper. Begge har grå til brun pels som brytes av en serie hvite striper og andre markeringer, ofte inkludert en chevron som er synlig på nesen. Den mindre arten har vanligvis mellom 11 og 15 hvite striper på kroppen, mens den større arten vanligvis har mellom 6 og 10.



Kroppsstørrelse er en av nøkkelforskjellene mellom de to artene. Den mindre arten er vanligvis 3 til 3,5 fot høy og veier mellom 130 og 230 pounds. Større kudu kan nå mye større størrelse, med en potensiell skulderhøyde på opptil 5 fot og totalvekt av modne voksne, mellom 260 og 600 pund. Den største oksemannen på rekorden veide over 690 pund.

Alle mannlige kudu har potensial til å dyrke spiralformede horn som kan være ganske lange relevante for kroppsstørrelsen. Mindre kuduhanner kan vokse horn som er opptil 3,5 fot lange, mens noen større kudu har blitt rapportert som sportshorn så lenge som 6 fot. Disse hornene har en tendens til å lage 2 til 3 store vendinger når de skråner bakover fra hodet mot terminalpunktet, som skiller dem fra de tett sårede hornene som sees på andre antiloper.

Kudu, isolert, på hvit, bakgrunn

Trenger oppførsel

Som planteetere , det meste av kudubiologien og oppførselen er rettet mot å overleve i et potensielt tøft innfødt habitat og unngå farlige rovdyr. De har en tendens til å holde seg veldig stille mens de beiter, noe som gjør at fargen deres gir effektiv kamuflasje. De er mest aktive om natten eller om morgenen og søker ly i tett børste om dagen. Kudu reiser ofte i små pakker eller flokker, men de blir ofte sett alene. I likhet med andre typer antiloper har disse dyrene en sterk flyrefleks og kan bevege seg veldig raskt når de blir konfrontert med en umiddelbar trussel.



Ha habitat

Begge kudu-artene er hjemmehørende i sørlige og østlige deler av Afrika. Større kudu har en mye større geografisk fordeling som inkluderer deler av Etiopia , Tanzania , Kenya og så langt sør som Sør-Afrika . Det er også noen isolerte populasjoner av cottoni-underarter som finnes i det sentrale Afrika. Mindre kudu har en mye mindre distribusjon og finnes bare i østlige regioner nær Afrikas horn, inkludert Etiopia og Kenya.

Disse dyrene har et sterkt hopp- og bulldosepotensial, noe som hjelper dem å navigere i ulendt terreng rundt åser eller fjell og smi frimodig gjennom tett børste og vekst i skogkledde områder. De pleier å bebo skog og skogkledde områder, spesielt langs vannkilder. Mindre kudu er litt mindre avhengig av vann enn deres større fettere. Begge artene kan tilfredsstille noen av vannbehovene sine ved å oppsøke visse typer planter når de beiter.

Har en diett

Kudu er fleksible fôrere som bruker et bredt spekter av plantematerialer i skog, kratt og åpne felt. Mindre kudu er kjent for å ha et kosthold som for det meste er løvverk fra trær og busker, hvor det meste av resten er fra vinstokker og lignende planter. Imidlertid kan kudu også spise ømme unge skudd, plante røtter og kan til og med målrette mot noen typer frukt når de finner dem. Sukkulente planter som lagrer vann er også et hovedmål i den tørre årstiden. Kudu i fangenskap blir vanligvis matet gress eller alfalfa høy sammen med noe naturlig fôr og berikede pellets eller kjeks.

Kudu-rovdyr og trusler

Kuduen deler sitt opprinnelige utvalg med mange ensomme og rovdyr som utgjør en betydelig trussel for deres overlevelse. Kanskje de farligste rovdyrene er store kattearter, inkludert løver , geparder og leoparder . Felines pleier å bruke en kombinasjon av skjult, tålmodighet og fart for å la bakhold på den hurtigvirkende kuduen mens de beiter. Pakker med flekker hyener og Afrikanske jakthunder er også kjent for å fange opp eller spore opp kudu som byttedyr.

Mennesker er både et rovdyr og en alvorlig miljøtrussel mot kudupopulasjoners langsiktige levedyktighet. Folk jakter dyrene etter kjøtt, store huder og fremtredende horn, som tradisjonelt brukes til å lage musikalske, dekorative og forskjellige husholdningsgjenstander. Innfødte habitater, spesielt av mindre kudu, er også truet av den fortsatte veksten av menneskelige bosetninger og utvidelse av kommersielle oppdrettsbedrifter i hele regionen.

Mindre kudu er spesielt utsatt for fragmentering og jakt på habitater på grunn av deres lille geografiske fordeling, noe som har ført til at de klassifiseres som nær truet . De kan også lide betydelig befolkningstap fra smittsomme sykdommer som runderpest, som har desimert antall tidligere. Større kudu har et mye større innfødt utvalg og regnes som en art av minste bekymring av naturvernere.

Kudu-reproduksjon, babyer og levetid

Noen planteetere kan bli ganske voldelige i løpet av paringssesongen, men kudu er blant de mer fredelige artene på kontinentet. Hannene konkurrerer ofte ved å vise sin størrelse i profilen til man trekker seg. Imidlertid kan de fysisk slite med å låse horn hvis en av konkurrentene ikke rykker ned. Victorious ales bryter ofte med kvinner i utgangspunktet, og følg dem en stund før de faktisk parrer seg.

Kvinner forblir gravide i omtrent 240 dager før de føder en enkelt kalv, som vanligvis veier rundt 10 til 15 pund. Mødre skiller seg fra gruppen sin før de fødes. De lar kalven være nøye gjemt i børsten mens de fôrer i knyttneven 4 eller 5 uker etter fødselen. På dette tidspunktet følger kalver moren på fôrekspedisjoner til den er omtrent 6 måneder gammel.

Til tross for omsorg og oppmerksomhet som mor kudu viser sine unge, dør omtrent halvparten av kalvene før 6-månedersmerket. Forskere anslår at bare omtrent 1 av 4 individer blir 3 år. Kudu når seksuell modenhet i løpet av få år, men menn lykkes sjelden med parring før de er omtrent 4 eller 5 år gamle. Bortsett fra høye dødsfrekvenser i ungdommen, lever dyrene ofte 10 til 15 år i naturen og opptil 20 i fangenskap.

To voksne og en baby-kudu

Ha befolkning

Forskere anslår at det er mindre enn 100 000 mindre kudu igjen i Afrika. Deres begrensede innfødte område kombinert med betydelig forstyrrelse av habitat av mennesker er en alvorlig grunn til bekymring. Omtrent en tredjedel av dem bor for tiden i nasjonalparker og andre beskyttede områder.

Nøyaktige populasjonstall for større kudu er ukjent, selv om det ekstremt begrensede utvalget av Cottoni-underarter, bare finnes i Tsjad og Sudan , betyr at det kan være en kandidat for fare.

Må i dyreparken

De Smithsonian’s National Zoo har en liten befolkning av kudu tilgjengelig for besøkende å observere. De rapporterte om fødselen av en hannkudukalv i 2019. Over et dusin andre by- og delstatsparker over hele landet, inkludert Maryland zoologiske hage , har også mindre kudu utstilt for interesserte seere.

Vis alle 13 dyr som starter med K

Interessante Artikler