Golden-Crowned Flying Fox

Golden-Crowned Flying Fox Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Chiroptera
Familie
Pteropodidae
Slekt
Acerodon
Vitenskapelig navn
Acerodon jubatus

Golden-Crowned Flying Fox Conservation Status:

Truet

Golden-Crowned Flying Fox Sted:

Asia

Golden-Crowned Flying Fox Fun Fact:

De spiser fiken nesten utelukkende

Golden-Crowned Flying Fox Fakta

Navn på unge
Valp
Gruppeatferd
  • Gruppe
Morsom fakta
De spiser fiken nesten utelukkende
Anslått befolkningsstørrelse
10.000 - 20.000
Største trussel
Menneskelige jegere
Mest særegne funksjon
Myk gylden hette
Kullstørrelse
En
Habitat
Grotter og skoger
Rovdyr
Retikulerte pytoner, ørner, mennesker
Kosthold
Herbivore
Favoritt mat
Fiken, blader, noen andre frukter
Vanlig navn
Gylden kronet flyrev
Gruppe
De bor i store sammenkomster i skogen

Golden-Crowned Flying Fox Fysiske egenskaper

Farge
  • Svart
  • Gull
Hudtype
Hår
Levetid
ukjent
Vekt
3,1 pund
Høyde
7 og 11,4 tommer
Alder på seksuell modenhet
2 år for kvinner

Den gullkronede flyrev har et vingespenn på opptil fem og en halv fot.


Flaggermusen lever i jungelen på Filippinene, i kolonier med opptil 10.000 medlemmer. Selv om den har et stort vingespenn, er denne flaggermusen liten fysisk, med en kropp som måler mellom 7 og 11,4 inches lang. Den gyldne kronede flyreven spiser bare fiken og annen frukt og ignorerer ting som blod og annen mat fra pattedyr i kostholdet. De klarer ikke å ekkolokalisere og må i stedet avhenge av synet for navigasjonen.



Utrolig Golden-Crowned Flying Fox fakta!

  • Denne flaggermusen er den største flaggermusen i verden.
  • Den gullkronede flyreven er en fruktig art som spiser noe annet planteliv og frukt.
  • Flaggermusen bidrar til ettersåing av skogen ved å spre frø gjennom.
  • Den gyldenkronede flyreven spiser en rekke blader sammen med fiken.
  • En art av den gyldenkronede flyrevenen er utryddet.

Golden Crowned Flying Fox Scientific Name

De vitenskapelig navn av den gyldenkronede flyreven er Pteropus jubatus, som kommer fra latin for å ha en kam eller fra å være kam. Det får dette navnet fordi det er crested med en mopp av gyldent hår. To forskjellige gyldenkronede flyrev eksisterer med lignende navn, hvorav den ene er A. Jubatus jubatus og den andre som har navnet A. jubatus mindanensis. Flaggermusen er en av de største på planten, med et vingespenn som når 5,5 fot i lengden.



Golden-Crowned Flying Fox Utseende

Den gullkronede flyreven er en stor megabat som spiser fiken i tillegg til flere planter som blader fra forskjellige planter. Flaggermusen er overdimensjonert, med vinger som strekker seg så mye som 8,5 tommer fra kroppen. Flaggermusen veier omtrent 3 pund. Den lange, tynne kroppen strekker seg ut mellom vingene og er dekket med kort hår farget både svart og gyldent. Det svarte håret dekker brystet og ryggen, og det gyldne håret dekker mye av hodet til den flygende reven. Noen deler av dyret er også dekket med rødbrun hår. Den har små hender på enden av de to øvre vingespennene og to små føtter på bunnen av bena. Selv om de er beskyttet, er deres bevaringsstatus dårlig og befolkningsstørrelsen fortsetter å krympe.

Flaggermus henger i dyrehagen. Kjempe gyldenkronet flyrev.
Flaggermus henger i dyrehagen. Kjempe gyldenkronet flyrev.

Golden-Crowned Flying Fox Behavior

Noe av det gyllekronede flyrev gjør er å leve langs elvene. Eksperter tror de gjør dette for å kunne finne mat å spise hele tiden, ettersom fiken og planter med blader alltid er tilgjengelige langs vannveiene. På denne måten kan de gå opp og nedover elvene og lete etter mat når natten går.



Mens flaggermusene pleier å begrense seg til det meste nattlige aktiviteter, noe som gjør dem nattlige, deltar de også i noen aktiviteter både sent på ettermiddagen og tidlig på morgenen. Slike aktiviteter inkluderer eliminering av overflødig avfall og selvpleieaktiviteter. De kan også delta i slåssing og parring, vanligvis om morgenen.

Golden-Crowned Flying Fox Habitat

Den gullkronede flyrev lever utelukkende på Filippinene. De vises ikke naturlig andre steder i verden. De bor i både dype grotter og i regnskogen langs eller nær vannveier. De kan bo på en øy og flytte til en annen øy for å fôre, og flyr en lang avstand hver gang.

Denne flaggermusen lever ofte sammen med andre gigantiske megabat som den store flyreven, og søker mat når det er på tide å fly. Arten teller tidligere titusenvis, men de teller nå mindre enn 5000, med mange grupper enda mindre enn det. Flaggermusen er truet nå og kan forsvinne hvis den ikke blir bevart.



Golden-Crowned Flying Fox Diet

Det meste av det den gullkronede flyreven spiser er fiken, men de vil også konsumere blader av forskjellige varianter når fiken ikke er tilgjengelig eller når fiken er tynn. De kan også konsumere regionale frukter som lamio, tangisang, puhutan, bankal, bayawak og strangler fiken.

Fiken er tilstede i omtrent 79% av flaggermusdrøyting, vist ved telling av frøene til rester av fiken som finnes i flaggermusens dråpe. Det ser ut til at de ikke spiser andre matvarer enn de som allerede er nevnt og forlater.

Golden-Crowned Flying Fox Predators and Threats

Den gyldenkronede flyreven er byttet av flere forskjellige rovdyr inkludert retikulerte pytoner, ørn , og mennesker .

Mange av de gullkronede flyrevene har blitt skutt av menneskelige jegere for å gi bushmeat til andre mennesker. Det anslås at befolkningen har blitt redusert med halvparten siden 1986.

Disse flaggermusene er beskyttet på Filippinene, noe som gir bevaring for fremtiden, men det gjør vanligvis veldig liten forskjell for flaggermusens ultimate overlevelse, og de fortsetter å være i fare.

Folk fortsetter å jakte på dem etter mat. Selv der jaktbestemmelsene er pålagt, blir flaggermusen forstyrret av mennesker som vil se dem på dagtid. Dette betyr at flaggermus kontinuerlig forstyrres i løpet av dagen, noe som gjør det vanskelig eller til og med umulig for normal hvile eller avl.

Den nåværende statusen til den gyldne kronede flyrev er truet .

Gyldenkronet Flying Fox-reproduksjon, babyer og levetid

Det er ikke mye som er kjent om reproduksjonen av denne flaggermusen. Det er kjent at hunnene av arten har en enslig baby en gang i året, i april, mai eller juni. Babyene kalles valper, og foreldrene kalles rett og slett hann og kvinne. Alle artene er truet og må overvåkes ellers forsvinner de.

Hannene har en tendens til å være polygame, med menn som parrer så mange kvinner som mulig i løpet av hver hekkesesong. Det er ikke kjent hvor lenge kvinnene er gravide. Når babyen er født, klamrer den seg til moren, og hun holder den kjølig ved å vifte den med vingen. Babyen er klar til å avle seg selv når hun er omtrent to år gammel.

Golden-Crowned Flying Fox Population

Befolkningen i denne flaggermusen har falt dramatisk de siste 30 årene. Mens de var velkjente på midten av 80-tallet, har flaggermuspopulasjonen sunket betydelig på grunn av mangelen på et årvåken samfunn. Befolkningen har falt med mer enn halvparten i løpet av den tiden.

Vis alle 46 dyr som starter med G

Interessante Artikler