Østlige lavlandsgorilla

Eastern Lowland Gorilla Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Primater
Familie
Hominidae
Slekt
Gorilla
Vitenskapelig navn
Gorilla Berengei Graueri

Eastern Lowland Gorilla Conservation Status:

Truet

Eastern Lowland Gorilla Sted:

Afrika

Fakta om østlige lavlandsgorilla

Hovedbytte
Blader, frø, urter
Habitat
Tropisk skog og jungler i fjellområder
Rovdyr
Menneske, Leopard
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Sosial
Favoritt mat
Blader
Type
Pattedyr
Slagord
Mindre enn 5000 i naturen!

Østlige lavlandsgorilla fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Hår
Toppfart
25 km / t
Levetid
35 - 50 år
Vekt
204 kg - 227 kg (450 - 500 kg)
Høyde
1,5m - 1,8m (5ft - 6ft)

'De største primatene i verden.'



En av de største underartene til de store apene, den østlige lavlandsgorillaen er en av to arter av gorilla som bor i Afrika. De er en utrydningstruede arter , med nylige estimater som plasserer tellingen på rundt 5000 individer igjen i naturen. Disse gorillaene er sårbare for poaching, og de blir offer for resultatene av sivil uro på deres territorium.



Fakta om østlige lavlandsgorilla

  • Østlige lavlandsgorillaer erde største primatene i verden.
  • De er også kjent somGreys gorillaetter forskeren som oppdaget dem.
  • De er en avmest intelligente arter av primater.
  • De ernest mest truede underartav gorilla.
  • En gruppe østlige lavlandsgorillaer kalles en tropp, og de ledes av enstor voksen hann kjent som silverback-gorilla.

Eastern Lowland Gorilla Scientific Name

Østlige lavlandsgorillaer er også kjent som Grauers gorilla, etter den østerrikske forskeren Rudolph Grauer som oppdaget dem på begynnelsen av 1900-tallet. Grauer er hvor andre halvdel av dette underartens vitenskapelige navn,Gorilla Berengei Graueri, kommer fra.Berengeibetyr Kivu-høylandet, så deres vitenskapelige navn betyr 'Grauer's gorilla of the Kivu highlands.' De er i fylketChordataog regnes også som primater. Medlemmer av Chordata phylum kallesakkordater, og denne fylmen inkluderer alle virveldyr.

Eastern Lowland Gorilla Utseende

Disse gorillaene er enorme, siden de er de største primatene på jorden. Hannene er vanligvis større enn kvinner, og arten klokker seg inn på ca 450-500 kg. Det betyr at de østlige lavlandsgorillaene veier litt mindre enn en salgsautomat. Disse gorillaene kan være 5-6 meter høye. De har store hoder i forhold til resten av kroppen, så vel som sterke kjever og tenner. Som andre gorillaer har de et tykt lag med mørk pels, bortsett fra ansiktene og hendene. De foretrekker å gå rundt på knokene.



For ekstra beskyttelse og varme har gorillaer et tykt lag av dermis og epidermis eller indre og ytre hudlag. De har også en betydelig mengde fett på kroppen.

Eastern Lowland Gorilla Behavior

Gorillaer er sosiale dyr, og den østlige lavlandsgorillaen er ikke noe unntak. Distribusjonen av gorillaer er i sammensveisede familiegrupper kalt tropper eller band. Disse troppene reiser, mate og oppdra ungene sine sammen. Troppene ledes av en stor mannlig gorilla, kalt silverback. De inneholder også to eller tre kvinnelige gorillaer og deres unge, og kan også omfatte noen få underordnede mannlige gorillaer. Selv om troppene vanligvis er små, har forskere registrert grupper så store som 30 personer. Sjelden er det to silverback-ledere i en gruppe.

Gorillaer tilbringer mesteparten av dagene sine med å spise og er, i motsetning til populær tro, ikke aggressive eller territorielle skapninger. Selv om silverbacks har en dominerende lederposisjon, som inkluderer parring med kvinner og å være våken for trusler, har de også ansvaret for praktiske beslutninger. Disse inkluderer å bestemme hvor gruppen mater, reiser og sover.



Disse apene er vanligvis stille, men de er i stand til å vokalisere på mange forskjellige måter. Over 25 forskjellige vokaliseringer er spilt inn. Østlige lavlandsgorillaer kommuniserer ved hjelp av tøyler, knurrer, bjeffer, skrik og ler. Hver av disse har en tydelig betydning. Gorillaer er en av de mest intelligente artene av primater - de kan til og med læres tegnspråk og har vært kjent for å bruke verktøy for bedre tilgang til mat.

Eastern Lowland Gorilla Habitat

Denne gorilla-arten lever i den østlige delen av demokratiet Republikken Kongo (DRC). De trives i det tropiske lavlandet og regnskoger . Utvalget deres har redusert drastisk de siste tiårene. Fordelingen av gorillaer er også mye mer sparsom på grunn av fragmentering av habitat. De pleide å bo i en rekkevidde på rundt 8100 kvadratkilometer, størrelsen på staten Massachusetts. De bor nå rundt 4600 kvadratkilometer. Mange nasjonalparker dekker østlige lavlandsgorillhabitater, som f.eks Kahuzi-Biega nasjonalpark og Maiko nasjonalpark . Det er også noen få naturreservater dedikert til å bevare gorillahabitater.

Eastern Lowland Gorilla Diet

Østlige lavlandsgorillaer er altetende, og nyter både et plantebasert og et insektbasert kosthold. De spiser for det meste frukt, men bruker også bær, blader og nøtter. Når det gjelder insekter, foretrekker den østlige lavlandsgorillaen termitter og maur . Noen ganger går disse gorillaene etter små gnagere eller øgler . De har vært kjent for å reise store avstander på jakt etter mat.

Deres kraftige kjever tillater dem å spise fiberholdig og tøff vegetasjon. De drikker også sjelden vann direkte, ettersom det meste av vannet de spiser kommer fra plantene de spiser. Voksne gorillaer må spise omtrent 18 kg mat per dag.

Østlige lavlands Gorilla rovdyr og trusler

En voksen voksen gorilla møter få trusler fra rovdyr. Bare større dyr, som f.eks leoparder og krokodiller , utgjør en trussel for voksne østlige lavlandsgorillaer.

Mennesker er den klart største trusselen mot dette dyret. Tap av habitat på grunn av gruvedrift og sivil uro i DRC har påvirket denne arten. De blir også offer for krypskyting, selv i nasjonalparker som er ment å beskytte dem. Opprørere og krypskyttere invaderer disse områdene for å jakte på gorillaer. Organisasjoner som World Wildlife Fund har grepet inn for å hjelpe parken med å få tilbake kontrollen over landet, men fortsatt sivil uro i området gjør bevaringen vanskelig. Den østlige lavlandsgorillaen regnes som en truet arter i henhold til rødlisten til International Union for Conservation of Nature.

Reproduksjon av østlige lavlandsgorilla, babyer og levetid

Når de er gamle nok, vil omtrent halvparten av alle mannlige gorillaer forlate fødselsgruppen når de når seksuell modenhet, rundt 15 til 20 år. De reiser med andre mannlige gorillaer, eller reiser noen ganger alene, til de etablerer et harem av kvinner. Som andre gorilla-arter, parrer den mannlige silverback østlige lavlandsgorilla rutinemessig med hunnene i troppen, og er den eneste hannen som har lov til å gjøre det. De danner sterke bånd med de kvinnelige medlemmene, slik at kvinnene er mindre sannsynlig å dra. Silverback-menn blir vanligvis sammen med samme gruppe kvinner hele livet, med mindre de blir forbigått av en konkurrerende hann. Kampene mellom mannlige gorillaer for å herske over harem er intense og kan ende med døden. Østlige og vestlige varianter av lavlandsgorilla kan ikke parre seg med hverandre.

Unge gorillaer kalles babyer. Kvinner har en svangerskapstid på rundt 8,5 måneder. Babyer vil sove i samme rede som moren de første tre årene av sitt liv, og fortsette å være hos gruppen til de når seksuell modenhet. Sønnene til den mannlige silverbacken kan noen ganger ta over gruppen senere i livet. Kvinner føder ofte bare en ung av gangen, og barnedødeligheten blant unge gorillaer er veldig høy. Babyer kan krype rundt alene når de blir 9 uker gamle, og gå når de er 35 uker gamle.

I naturen kan østlige lavlandsgorillaer nå 30-40 år. I fangenskap kan gorillaer leve så gamle som 60 år.

Eastern Lowland Gorilla Population

I løpet av de siste 30 årene har befolkningen i østlige lavlandsgorillaer gått ned med over 50%. Det anslås at bare rundt 5000 individer forblir i naturen. Nøyaktige befolkningstall er vanskelig å oppnå på grunn av den pågående borgerkrigen i DRC.

Østlige lavlandsgorillaer i dyreparken

De fleste gorillaer som finnes i dyreparker er vestlige lavlandsgorillaer, som ikke er like truet som deres østlige fettere. Noen dyreparker, som f.eks San Diego zoologiske hage , har bevaringsprogrammer i Sentral-Afrika som hjelper til med å beskytte alle arter av gorilla. San Diego Zoo kjører også et resirkuleringsprogram for mobiltelefoner som inneholder metaller som utvinnes på østlig lavlandsgorillaterritorium. Dette programmet bidrar til å forhindre at nye metaller utvinnes, noe som reduserer tap av habitat og jakt på arten.

Det er bare to østlige lavlandsgorillaer i fangenskap, som begge er kvinner. De bor på Antwerpen zoologiske hage i Belgia og heter Victoria og Amahoro.

Vis alle 22 dyr som starter med E.

Interessante Artikler