Western Gorilla

Western Gorilla Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Primater
Familie
Hominidae
Slekt
Gorilla
Vitenskapelig navn
Gorilla Gorilla

Western Gorilla Conservation Status:

Kritisk truet

Western Gorilla Sted:

Afrika

Western Gorilla Fakta

Hovedbyttet
Blader, frukt, blomster
Habitat
Regnskog og tett jungel
Rovdyr
Menneske, Leopard, Krokodille
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Tropp
Favoritt mat
Blader
Type
Pattedyr
Slagord
Det er to underarter!

Western Gorilla Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Hår
Toppfart
25 km / t
Levetid
35 - 50 år
Vekt
100 kg - 200 kg (220 - 440 kg)
Høyde
1,4m - 1,7m (4,7ft - 5,5ft)

Den vestlige gorillaen er en av to gorilla-undergrupper som finnes på det afrikanske kontinentet (den andre er den østlige gorillaen). Den vestlige gorillaen er den mest tallrike gorillaen, og den største av de to.



Den vestlige gorillaen finnes i tropiske jungler og skoger i det vestlige og sentrale Afrika, sammen med lavlandsmyrer og sekundære skoger. Alle vestlige gorillaer anses nå å være kritisk truet ettersom mye av deres naturlige habitat nå er blitt avskoget eller overtatt av mennesker.



Det er to separate underarter av vestlig gorilla som er den vestlige lavlandsgorillaen og krysselva gorillaen. Selv om de bare er litt forskjellige i utseende, er de to vestlige gorillaartene preget av forskjellige størrelse på hodeskalle og tann.

Den vestlige gorillaen er en av de store apene, en gruppe som inkluderer orang-utaner, gorillaer, mennesker og sjimpanser. Som med de andre store aper, har den vestlige gorillaen en rekke funksjoner som gjør det lettere å leve i jungelen, inkludert å ha motsatte tommelen som er nyttig når den vestlige gorillaen skreller frukt.



Den vestlige gorillaen er et altetende dyr, men hoveddelen av kostholdet består av å spise frukt som den vestlige gorillaen er kjent for å reise store avstander gjennom skogene for å finne. Den vestlige gorillaen spiser også blader, nøtter og bær, sammen med insekter og noen ganger små dyr som øgler og gnagere. Den vestlige gorillaen har også blitt observert ved hjelp av grunnleggende verktøy i naturen for å mer effektivt samle mat.

På grunn av den store størrelsen har den vestlige gorillaen få virkelige rovdyr i sine innfødte afrikanske skoger, med store katter som leoparder og den odde krokodillen er den eneste reelle naturlige trusselen mot den vestlige gorillaen. Den største trusselen mot den vestlige gorillaen er tap av habitat forårsaket av avskoging og også jakt av mennesker. Deler av den vestlige gorillas territorium har også blitt overtatt av sivil uro de siste årene, som sammen med krypskyting har hatt en virkelig ødeleggende effekt på ville befolkninger.

Den vestlige gorillaen har en tendens til å leve i grupper som blir ledet og beskyttet av alfahannen. Den vestlige gorillaen av alfahannen parrer seg også med hunnene i gruppen sin, og produserer generelt enslige avkom, kjent som babyer. De vestlige gorilla-babyene blir hos moren til de er noen år gamle og blir uavhengige.



I dag er alle vestlige gorillaer kritisk truede arter, men det antas å være 95.000 vestlige lavlandsgorillaer som er igjen i naturen, betydelig mer enn deres korsfettere på tvers av elven, hvis antall i naturen antas å være så lave som 300 individer.

Vis alle 33 dyr som starter med W

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) The Encyclopedia Of Mammals

Interessante Artikler