Vandrende Albatross

Vandrende Albatross vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
PROCELLARIIFORMES
Familie
Diomedeidae
Slekt
Diomedea
Vitenskapelig navn
Diomedea exulans

Vandrende Albatross bevaringsstatus:

Sårbar

Vandrende Albatross Sted:

hav

Wandering Albatross Fun Fact:

Med i 'The Rime of the Ancient Mariner'

Vandrende Albatross-fakta

Bytte
Cephalopods, krepsdyr, fisk
Navn på unge
Dama
Gruppeatferd
  • Ensom / par
Morsom fakta
Med i 'The Rime of the Ancient Mariner'
Anslått befolkningsstørrelse
25.500
Største trussel
Langlinefiske
Mest særegne funksjon
Enorm vingespenn
Andre navn)
Goonie, snødekte albatross, hvitvinget albatross, stor albatross
Vingespenn
3-4 meter (10 til 12 fot)
Inkubasjonstid
11 uker
Age Of Independence
7-8 måneder
Kullstørrelse
1
Rovdyr
Ungdommer - skua, slire, katt, geit, gris; voksne - ingen
Kosthold
Kjøtteter
Type
Fugl
Vanlig navn
Albatross
Antall arter
1
plassering
Sørlige hav

Vandrende Albatross fysiske egenskaper

Farge
  • Svart
  • Hvit
  • Rosa
Hudtype
Fjær
Toppfart
67 km / t
Levetid
Over 50 år
Vekt
5,9-12,7 kilo (13-28 pund)
Lengde
107-135 centimeter (3 fot 6 tommer - 4 fot 5 tommer)
Alder på seksuell modenhet
11-15 år

“Den vandrende albatrossen har det bredeste vingespennet til enhver levende fugl”



Den vandrende albatrossen lever for det meste på fløyen over verdens sørlige hav. Som en av de største fuglene som lever, har det vært gjenstand for mange studier. Som et resultat har forskere samlet en omfattende liste over fakta om arten. Selv om det gjennomsnittlige vingespennet til den vandrende albatrossen er omtrent 10 meter fra vingespissen til vingespissen, rapporterer ubekreftede kontoer målinger opp til 17 fot, 5 tommer.



5 utrolige vandrende albatrossfakta!

  • Den har det største vingespennet til enhver fugl på jorden og kan sveve i flere timer uten å klappe vingene.
  • Ungdommer har brun fjærdrakt, som skifter til hvit når de modnes.
  • Den vandrende albatrossen har en saltkjertel rett over regningen, noe som hjelper den å kaste noe av havsaltet den tar inn.
  • Denne store fuglen bruker mesteparten av tiden på å fly, og den lander bare for å avle og spise.
  • Den vandrende albatrossen flyr omtrent 120000 kilometer hvert år.

Vandrende Albatross vitenskapelig navn

De vitenskapelig navn av denne sjøfuglen er Diomedea exulans. Ordet 'diomedia' beskriver slekten til store albatrosser. 'Exulans' stammer fra den latinske roten 'exul', som betyr eksil. Dermed er den vandrende albatrossen i stor grad en enslig fugl som bare blir med andre i sitt slag for å parre seg og spise.

Taksonomien for den vandrende albatrossen er som følger:



• Phylum: Chordata
• Klasse: Fugler
• Bestilling: Procellariiforms
• Familie: Diomedeidae
• Slekt: Diomedea
• Arter: D. exulans

Den vandrende albatrossen er en av flere arter i Diomedea-slekten, som også inkluderer:

• Diomedea antipodensis, eller Antipodean albatross
• Diomedea amsterdamensis, eller Amsterdam albatrossen
• Diomedea dabbenea, eller Tristan albatrossen
• Diomedea sanfordi, eller den nordlige kongelige albatrossen
• Diomedea epomorphora, eller den sørlige kongelige albatrossen



Vandrende Albatross Utseende

En måte å fortelle en vandrende albatross fra andre typer albatross er fjærdrakten. Det er hvitere allover. Dette skillet har inspirert de alternative navnene snødekte albatross og hvitvingede albatrosser for denne lyse fuglen. Den har et hvitt hode, nakke og kropp med litt svart langs vingene. Hannene er hvitere enn hunnene.

Halen er formet som en trekant. Denne fuglen har en stor rosa regning som kurver til en nedover krok på slutten. Føttene er også rosa. Ofte vil en snødrevet albatross ha rosa-gule flekker på nakken fra de kraftige saltutskillelsene som strømmer fra saltkjertelen. Unge vandrende albatrosser har mørkere fjær som blir hvite når de modnes.

Gjennomsnittlig hann er omtrent 4 meter fra nebb til hale. Kvinner har en tendens til å være mindre, i gjennomsnitt 3,5 fot i lengde. Vanligvis veier disse fuglene mellom 14 og 26 pund, selv om noen menn kan nå vekter opp til 28 pund.

Vingespennet deres er det mest karakteristiske trekket ved den vandrende albatrossens utseende. Den er bredere enn for noen annen fugl. Det varierer i gjennomsnitt fra 2,5 til 3,5 meter (8 fot 3 tommer til 9 fot 20 tommer). Det største verifiserte vingespennet som er registrert for denne arten er 3,7 meter (12 fot 2 tommer).

Et par vandrende albatrosser på reiret, sosialt samvær på South Georgia Island, Antarktis
Par vandrende albatrosser på reiret, South Georgia Island, Antarktis

Vandrende albatross atferd

Når de jakter på mat, kan disse snødekte fuglene lage grunne dykk for å øse opp byttedyrene, selv om de foretrekker overflatefiske. De vil også mate av flytende rusk, og de vil følge skipene for å spise søpla kastet over bord.

Selv om de vanligvis er stille mens de er på flukt, vokser albatrosser med hvite vinger på flere forskjellige måter når de leter etter kameratene. De basunerer krøllete, stønner, rasler, plystrer og klirrer. De rapper regningene mot hverandre og lager bråkende lyder. I løpet av parringsritualet to ganger kan de også utvide vingene og veve hodet frem og tilbake.

Den eneste andre gangen disse gooniene forbinder med andre albatrosser, er å mate avfallet fra fiskebåter. Deretter danner de en flokk og konkurrerer om byttet.

Vandrende Albatross habitat

Den vandrende albatrossen kaller den uendelige himmelen sitt habitat, og den tilbringer størstedelen av sin 50-årige levetid over havet og øyene på den sørlige halvkule. Dets habitat inkluderer vannet rundt New Zealand og Australia, Antarktis og Afrika. Nord-Atlanterhavet er det eneste havet der den vandrende albatrossen ikke strekker seg.

Når snødekte albatrossfugler forlater redet, forblir de på sjøen i opptil 10 år før de returnerer til hjemmebanen for å avle. Disse store fuglene hekker på slike sørsjøøyer som Sør-Georgia i Sør-Atlanteren, Det indiske havs Crozet-øyene, Iles Kerguelen nær Antarktis, Macquarie-øya sør for Australia, og New Zealands Campbell- og Snares-øyene.

Vandrende Albatross diett

Goonies lever i stor grad på en diett av fisk , blæksprutter og krepsdyr. Disse inkluderer akkar og reke . Snøfuglene jakter på dypere vann enn andre albatross arter, lenger ut på havet. De vil også spise planteplankton, slakteavfall, åtsel og søppel. Når det er mulig, vil goonies overspise til det punktet at de ikke kan fly, strandet en stund flytende på bølgene.

Vandrende Albatross-rovdyr og trusler

Albatrossegg og kyllinger er mest utsatt for bevingede rovdyr, hovedsakelig skuas og skjede regninger. Importerte husdyr som griser , geiter og katter også spise egg og kyllinger.

Voksne vandrende albatrosser har ingen naturlige rovdyr. Menneskelige aktiviteter har laget arten sårbar fra et bevaringsperspektiv, imidlertid. Langline kommersielt fiske dreper stort antall av disse hvitvingede fuglene årlig. Forurensning og overfiske reduserer matforsyningen.

Vandrende Albatross-reproduksjon og livssyklus

Vandrende albatrosser parrer seg hvert annet år mellom desember og februar, og begynner da de er mellom 11 og 15 år. De vil beholde den samme kompisen livet ut.

Hvert avlspar parrer seg på tørt land, på en av øyene innenfor deres rekkevidde. Hunnen legger et enkelt flekkete hvitt egg, som er omtrent 10 centimeter langt. Begge foreldrene veksler hverandre på reiret. Egget klekker om 11 uker eller så. Foreldrene kommer tilbake til reiret for å mate kyllingen med oljer fra fordøyd maten.

Når babyen når 4 til 5 ukers alder, kommer foreldrene sjeldnere tilbake, til kyllingen er klar til å forlate reiret på 7-8 måneder. Den kommer ikke tilbake til hekkeplassen på flere år før den er klar til parring.

Vandrende albatross er langlivede fugler. Levetiden deres er opptil 50 år. En fugl som ble studert var langt over den alderen da den sist ble sett.

Vandrende albatrossbefolkning

Per 2007 var den vandrende albatrossbestanden anslagsvis 25.500, hvorav drøyt 8000 besto av avlspar. Siden da har antallet gått ned på grunn av kommersiell fiskeaktivitet. For tiden er det bare rundt 20 000 av disse gooniefuglene som er igjen. Som et resultat er den vandrende albatrossen på den sårbare artslisten.

Vis alle 33 dyr som starter med W

Interessante Artikler