Liten ku

Vaquita vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Artiodactyla
Familie
Phocoenidae
Slekt
Phocoena
Vitenskapelig navn
Phocoena sinus

Vaquita bevaringsstatus:

Kritisk truet

Vaquita Sted:

Nord Amerika
hav

Vaquita Fun Fact:

Minste hvalfangst i havet

Fakta om Vaquita

Bytte
Fisk, krepsdyr, blekksprut
Hovedbytte
Haier
Gruppeatferd
  • Skole
Morsom fakta
Minste hvalfangst i havet
Anslått befolkningsstørrelse
10
Største trussel
Bifangst
Mest særegne funksjon
Ingen nebb, mørke ringer rundt øynene
Andre navn)
Liten ku
Svangerskapstid
11 måneder
Vanntype
  • Salt
Habitat
hav
Rovdyr
Haier
Kosthold
Altetende
Type
Hvalfangst
Vanlig navn
Liten ku

Vaquita Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
Hudtype
Hud
Levetid
240
Vekt
90 kg
Lengde
4-5 fot

Sammendrag av Vaquita

Vaquita har flere poster blant sine andre hvaler, inkludert de minste og sjeldneste av alle kjente sjøpattedyr. Dette nise arter ble bare nylig oppdaget og katalogisert av forskere, som ikke hadde et livsprøve å studere før på 1980-tallet. De finnes bare i et lite område i den nordlige enden av Gulf of California i et område kjent som Sea of ​​Cortez. Mens informasjon om biologien og oppførselen til disse dyrene er svært begrenset, er naturvernere sikre på at de er på randen av total utryddelse.



3 Vaquita fakta

  • Sjeldne poster:Vaquita har flere poster, inkludert sjeldneste havpattedyr og den med det minste innfødte området.
  • Øyenskygge:Mørk farging rundt øynene er et kjennetegn ved dyret og brukes til å raskt identifisere dem i naturen.
  • Utilsiktet skade:Den forestående utryddelsen av arten skyldes nesten utelukkende dødsfall i fiskenett designet for å fange andre dyr.

Vaquita-klassifisering og vitenskapelig navn

Vaquita er et spansk ord som betyr 'liten ku', som kommer fra sin ekstremt lille vekst i forhold til andre marsvinarter. Som hval er den lille kua nært beslektet med andre marine pattedyr som delfiner og hvaler . Arten er klassifisert som Phocoena sinus, som bokstavelig talt betyr 'marsvin fra Gulf of California.' Denne bukten er dyrets eneste kjente naturlige habitat. De er medlemmer av Phocoenidae-familien i Mammalia-klassen.



Vaquita Utseende

Som den minste hvalarten i verden, blir den lille kua passende kalt. Voksne vokser til ca 4 til 5 fot med en moden vekt på mellom 60 og 120 pund. De har en tydelig stor og kantet ryggfinne i forhold til størrelsen. Voksne kvinner har en tendens til å være litt lengre enn menn, men har mindre fremtredende ryggfinner. Som delfiner og andre marine pattedyr, må de med jevne mellomrom overflate for å puste.

Deres relativt små kropper har en avrundet form uten merkbart nebb, noe som gir dem et tydelig annet utseende enn deres fettere til delfiner. Vaquitas kropp er for det meste grå med mørkere hud langs toppen og lysere hud langs magen. De har også karakteristisk mørk farge rundt øyekontakten og munnen.



Par vaquita svømming

Vaquita-distribusjon, befolkning og habitat

Vaquita har de tvilsomme rekordene av sjeldneste marine pattedyr i verden, så vel som den med det minste geografiske området. De har bare blitt funnet i det relativt beskyttede vannet i Cortezhavet, som er en saltvannslegeme i den nordlige enden av Gulf of California. Golfen gir anstendig ly for sterkere havstrømmer som finnes i Stillehavet, samt turbulens fra stormer og de større rovdyrene som ofte besøker disse farvannene.

De pleier å holde seg til grunt vann og svømmer vanligvis innen 500 meter fra overflaten. Dette er en av grunnene til at de er spesielt sårbare overfor garn og annen praksis for lokale kommersielle fiskeoperasjoner. Mange vaquita har gått tapt de siste tiårene på grunn av at de ved et uhell ble fanget i ulovlige garn som er designet for å fange den truede totoabaen. trommelfisk reker og andre akvatiske arter. Disse små havgående pattedyrene står overfor flere trusler bortsett fra bifangst i fiskenett, inkludert eksponering for forurensning og forstyrrelse av lokal matforsyning.

Naturvernere og forskere anslår at det bare er rundt 10 vaquita-individer igjen i naturen, noe som har bedt om at de blir klassifisert som kritisk truet . Nylig innsats for å flytte og bevare medlemmer av arten viste seg ikke å lykkes, til tross for betydelig offentlig bevissthet, finansiering og internasjonal deltakelse. Eksperter mener at dyret kan møte fullstendig utryddelse allerede i 2021.



Vaquita rovdyr og byttedyr

Rovdyr: Hva spiser Vaquita

Svært begrenset observasjon har gjort det vanskelig for forskere å finne ut detaljene i vaquitas involvering i den lokale næringskjeden. Rapporter fra fisker indikerer at noen haiearter bytter på dyret, men dette antas ikke å være en viktig faktor som bidrar til deres forestående utryddelse. Både store hvite haier og hvalhaier gå inn i Gulf of California. De er ikke et kjent mål for moderne fiske- eller fritidsfiske.

Prey: The Little Cow’s Diet

Vaquitas er generalistiske kjøttetere som delfiner og andre hvaler. De retter seg mot en rekke lokale fisker, med croakere og andre bunndyrfiskarter som en stor del av kostholdet. De kan også konsumere blekksprut og krepsdyr hvis de finner dem.

Vaquita-reproduksjon og levetid

Vaquitas er relativt sakte å reprodusere, noe som bare forverret den nylige befolkningskrisen. Begrensede observasjoner av dyrenes oppførsel indikerer at menn konkurrerer om oppmerksomheten til de større hunnene. Det antas at potensielle mødre føder hvert eneste år en enkelt kalv etter en graviditet på 10 til 11 måneder. Kalver er vanligvis rundt 2,5 fot lange og omtrent 15 pund i vekt når de blir født. Disse marine pattedyrene antas å ha en levetid som kan strekke seg over 20 år, og voksne kvinner når seksuell modenhet i alderen 3 til 6 år.

Vaquita i fiske og matlaging

Selve vaquitaen har ikke blitt målrettet verken nylig eller historisk av kommersielt fiskeri. Imidlertid er de spesielt utsatt for gjellgarn som brukes til å jakte på den lokale totoabafisken. Disse fiskene er også kritisk truet og beskyttet av den meksikanske regjeringen, men ulovlige fiskeoperasjoner vedvarer fortsatt av etterspørselen etter dyrets luftblære i asiatiske markeder.

Vaquita-befolkning

Det er praktisk talt umulig å fastslå det nøyaktige antallet vaquita-individer som er igjen i Golfen, men forskere har flere måter å spore og estimere antallet deres på. Totalt antall har vært i kraftig nedgang de siste tiårene. Forskere estimerte en befolkning på rundt 200 individer i 2008, men dette tallet falt til mindre enn 30 i 2016 og ble antatt å være rundt 10 fra og med 2020.

Vis alle 5 dyr som starter med V

Interessante Artikler