bøffel

Buffalo Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Artiodactyla
Familie
Bovidae
Slekt
Syncerus
Vitenskapelig navn
Syncerus Caffer

Buffalo Conservation Status:

Minste bekymring

Buffalo Sted:

Afrika

Fakta om buffalo

Hovedbyttet
Gress, busker, blader
Karakteristisk funksjon
Skulderhump og store, buede horn
Habitat
Skogs- og gressbeite
Rovdyr
Menneske, løve, krokodille
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Gress
Type
Pattedyr
Slagord
Har ingen ekte naturlige rovdyr!

Buffalo Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Hår
Toppfart
22 km / t
Levetid
15 - 22 år
Vekt
600 kg - 907 kg (1323 kg - 2000 kg)
Lengde
1.7m - 1.8m (67in - 71in)

Stadig truet av menneskelig utvikling




Hva denne tunge lafrende afrikanske storfe mangler i stil, kompenserer den for stoffet. For ikke å forveksle med amerikansk bison, kan den afrikanske buffalo tilpasse seg et bredt utvalg av habitater, løpe opp til 37 miles i timen og kan bokstavelig talt ikke temmes. I løpet av den omtrent to tiårs levetiden deres henger de rundt i flokker som 'stemmer', mens de beiter på land som i økende grad trues av menneskelig utvikling.



Buffalo topp fakta

  • Ingen mild gigant: Bøffelens ornery natur og omtrent 35 kilometer per time toppfart fører til mange skader og dødsfall hvert år, og gir den kallenavnet 'svart død'.
  • Hvem er sjefen? Basen på den mannlige bøffelens unike, buede horn vokser til å møtes øverst på hodet og danner en slags hjelm som kalles en 'sjef'.
  • Herdmentalitet: Buffalo-flokker bruker en slags 'stemme' for å bestemme hvilken retning de skal gå videre!
  • Fjern familie: Selv om alle medlemmer av familienstorfe, 'Bøfler' er bare fra Afrika og bør ikke forveksles med den amerikanske bisonen eller vann 'bøfler!'

Buffalo vitenskapelig navn

Det vitenskapelige navnet på den afrikanske buffalo erSyncerous Caffer. 'Syncerous' er gresk, som betyr 'topp sammen', en referanse til de store hornbunnene på den mannlige bøffelen som ser ut til å være sammen på toppen av hodet. 'Caffer' kommer fra det latinske 'Kaffirlandet', en referanse til Afrika som helhet.

Buffalo utseende og oppførsel

All afrikansk bøffel er stor og storfe-lignende, selv om de ikke deler en nær genetisk kobling til storfe. Hannene har i gjennomsnitt 1.600 pund som voksne - omtrent like store som en firehjuling! De står også omtrent fem meter høye ved skulderen og når så lenge som syv meter fra nese til hale. Til tross for størrelsen kan en ladebøffel nå opp til 37 miles i timen.

Afrikansk bøffel har også et forferdelig rykte for å være ornery. Anslagene varierer, men dødelige angrep fra cape buffalo har gitt kallenavnet 'svart død'. I en beryktet sak ble en erfaren Sør-Afrika-basert jaktguide drept av en bøffel - et medlem av samme flokk som en bøffel guiden selv, nettopp hadde skutt. Av denne grunn har troféjegere listet opp Afrikansk bøffel som en av de fem beste farligste (og derfor verdsatte) skapningene å jakte på.

Til tross for dette omdømmet har forskning også funnet at flokker med afrikansk bøffel er noe demokratiske og altruistiske. Flokkbevegelser gjennomgår for eksempel en slags 'stemme' der kvinner ligger i den retningen de vil bevege seg, med den mest populære retningen å bli den flokken beveger seg neste. Flokker vil også binde seg sammen for å beskytte kalver mot angrep. De vil til og med se opp for andre voksne i flokken.

Afrikanske bøfler kommer i fire varianter. Disse inkluderer kappen, Vest-Afrika-savannen, Sentral-Afrika-savannen og skogbøffelen, og er hovedsakelig preget av sin hornform og relative størrelse. De vanligste er Cape-bøfler, som har mørkebrunt belegg av kort, grov pels og store, særegne horn som krøller seg nedover og deretter bakover, i likhet med en vær. Savanna-bøffel ligner på Cape-bøffel, men med litt kortere horn og et bredt spekter av pelsstiler som spenner fra lysebrun til virtuell svart. Skogbøffel er generelt mindre enn de andre, med lysere brun (eller til og med rødlig) pels og kortere horn. Yngre savannebøffel har noen ganger lysebrun pels også, men de fleste skogbøffler holder deres i voksen alder.

Buffaloene samles i store flokker, med hver flokk med alt fra 50 til 500 medlemmer. Noen ganger vil flokker bli med for å skape midlertidige superflokker, tusenvis, for å hindre løver og andre rovdyr i å enkelt utpeke enkeltmedlemmer for angrep. Enhver flokk består vanligvis av hunner og deres kalver.

Menn vil med jevne mellomrom danne 'bachelor grupper' bare mindre flokker av voksne menn. Selv disse besetningene vil imidlertid skille seg inn i yngre menn og eldre menn. De eldste hannene pleier å foretrekke ensomhet.



Forholdet til andre 'bøfler'

Til tross for lignende navn er afrikanske bøfler ikke det samme som 'bøfler' i andre deler av verden. Disse inkluderer vannbøffel i Asia og Amerikansk bison , ofte kalt en “bøffel”. Det tar bare en nøye titt å se hvor mye forskjellig bison er fra bøfler - amerikansk bison har mindre, annerledes formede horn, tykkere pels (ofte med 'skjegg!'), En pukkel på skuldrene og en helt annen hodeform.

Vannbøffel deler i mellomtiden en rekke andre funksjoner, men har noen store forskjeller. I motsetning til deres afrikanske fettere er vannbøffel stort sett tammet. Dette betyr at de brukes, spesielt i hele Kina og India, i likhet med hvordan kyr og okser brukes i andre deler av verden. Selv om afrikansk bøffel noen ganger blir jaktet på kjøtt, har deres uforutsigbare holdning hindret dem i å bli temmet noen gang. Nesten alle vannbøfler i verden er temmet, og nesten alle afrikanske bøfler er ville.

Buffalo habitat

Afrikansk bøffel kan overleve nesten hvor som helst det er vann. Dette inkluderer myrer, halvtørre børstemark og skog. De bor over hele kontinentet i Afrika, spesielt det sentrale og sørlige Afrika. Land inkluderer Sierra Leone, Ghana, Kamerun, Kenya, Den sentralafrikanske republikk, Sør-Afrika, Botswana og mer.

Buffalo diett

Til tross for at de noen ganger er voldelige, spiser ikke bøfler kjøtt. Som mange hovdyr tilbringer de sine våkne øyeblikk på å beite på planter. Selv om de bare har en veldig fjern evolusjonær kobling til kyr og andre storfe, vil bøffel tygge kusk akkurat som en ku. Det betyr at de vil spytte opp gress fra tidligere for å tygge på nytt og trekke ut mer næringsstoffer.

I motsetning til andre beitedyr beiter afrikansk bøffel mest om natten. De ser ut til å gjøre dette, delvis fordi bøffel har det vanskelig regulere kroppstemperaturen.



Buffalo rovdyr og trusler

Selv om bøffel møter en rekke rovdyr i naturen, er deres største trusler mennesker og matkilder. Buffalo tilbringer mesteparten av dagen på beite, noe som gjør dem utsatt for sult under tørke. I mellomtiden betyr deres dyrebare status av jegere at det ikke mangler store safari som er målrettet mot dem. Afrikas naturlige jegere - spesielt løver og pakker med ville hunder - utgjør en konstant trussel mot bøffel som blir skilt fra flokken.

Den største trusselen mot afrikansk bøffel er imidlertid uansvarlig menneskelig utvikling. Utvikling, som å hugge ut dyrket mark eller rydde felt for boliger og byutvidelse, kutter opp habitatene til bøffelen, noe som gjør det vanskeligere å finne mat. Siden bøffel tilbringer mesteparten av dagen med å spise, kan dette raskt påvirke befolkningen. Det kan også sette mennesker i fare fra bøffel, som bøffel rive avlinger, slå ned gjerder og spre sykdom til husdyr.

Reproduksjon av bøffel, babyer og levetid

Den afrikanske bøffelen føder omtrent en kalv hvert par år. Mødre forblir gravide så mye som et helt år - lenger enn mennesker, til og med! Etter fødselen vil kalven være avhengig av moren så mye som et år til. Selv om mannlig bøffel ikke tar noen direkte rolle i oppdragelsen, avgir kalvene et spesifikt skrik som vil bringe alle medlemmene av flokken til unnsetning.

Etter fødselen tar det fire til fem år til kalvene blir modne. Etter modning vil kvinner vanligvis forbli hos flokken der de ble født, mens hannene drar til en av 'bachelor' -flokkene. Kvinner begynner vanligvis å få avkom rundt denne tiden.

I naturen lever bøfler vanligvis i 10-22 år, mens de lever nesten 30 år i fangenskap.

Buffalo befolkning

Buffaloene har en sunn befolkning i hele Afrika, men antallet synker. I det siste tiåret har International Union for Conservation of Animals (IUCN) endret bøffelens status fra 'Minste bekymring' til 'Nær truet.' Denne nedgangen tilskrives oppdrettspraksis som ødelegger beiteområdene deres, samt trusler fra prisjegere og kjøttjaktere.

Vis alle 74 dyr som starter med B

Interessante Artikler