Struts

Struts vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Struthioniformes
Familie
Struthionidae
Slekt
Struthio
Vitenskapelig navn
Struthio Camelus

Struts bevaringsstatus:

Minste bekymring

Struts Sted:

Afrika

Strutsefakta

Hovedbyttet
Gress, røtter, frø, blomster
Karakteristisk funksjon
Små vinger og lang nakke og ben
Vingespenn
1,5m - 2m (4,9ft - 6,5ft)
Habitat
Ørken- og savannområder
Rovdyr
Hyena, Lion, Cheetah
Kosthold
Altetende
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Gress
Type
Fugl
Gjennomsnittlig clutchstørrelse
1
Slagord
Den største fuglen i verden!

Struts Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
  • Rosa
Hudtype
Fjær
Toppfart
42 km / t
Levetid
50 - 70 år
Vekt
63 kg - 130 kg (140 kg - 290 kg)
Høyde
1,8m - 2,7m (6ft - 9ft)

Struten er den største fuglen i verden med en hannstruts som ofte blir mer enn 2 meter høy. Struts er også verdens raskeste fugl på bakken som kan løpe i hastigheter opp til 50 km / t i korte perioder.



Til tross for at struts er en fugl, kan ikke struts fly og i stedet løpe bort når den er truet. Struten veier mer enn 100 kg, og det er den viktigste grunnen til at struts ikke klarer å fly. Struten vil også ligge flatt på bakken for å gjemme seg for rovdyr.



Strutsen spiser hovedsakelig gruber og insekter, ofte funnet i bakken. Struts er kjent for å legge hodet i bakken for å få bugs i jorden. Strutsen har også et spark så kraftig at det kan være dødelig for de fleste pattedyr.

Strutsene finnes innfødt i Afrika (og ble tidligere funnet i Midtøsten), men strutsene blir oppdrettet for kjøtt, hud og fjær over hele verden.



Strutsene legger de største eggene av alle fuglearter med et strutsegg som regel er mer enn 10 ganger større enn det gjennomsnittlige kyllingegget. På grunn av sin store størrelse betraktes strutsegget som en kulinarisk delikatesse i mange menneskelige kulturer.

Det er fem forskjellige arter av struts som vanligvis finnes rundt det sentrale og østlige Afrika. De forskjellige strutseartene er veldig like, men varierer i størrelse og farge avhengig av strutsearten. Strutsen er tettest beslektet med den australske emuen og den newzealandske kiwien.

Struts er en altetende og spiser derfor en rekke både planter og dyr. Strutsens diett består hovedsakelig av blader, gress, frø, røtter, blomster og bær sammen med insekter og noen ganger små pattedyr og reptiler.



På grunn av strutsens store størrelse og enorme kraft har strutsene få naturlige rovdyr i sitt miljø. Strutsens viktigste rovdyr er løver og geparder, og også hyener og krokodiller hvis de er i stand til å fange en. Mennesker er en av strutsens viktigste rovdyr når de jakter på struten etter kjøtt og fjær.

Strutser lever i flokker som vanligvis inkluderer den dominerende hannen, hans høner (kvinnelige strutser) og deres unge avkom (strutsebabyer). I løpet av paringstiden vil alfahannen lage et felles rede rundt 3 meter bredt i bakken slik at de kvinnelige strutsene kan legge eggene i. Det er ofte mer enn 20 egg i reiret, men det er sjelden at mer enn et par disse eggene klekkes faktisk når de blir byttet ut av rovdyr som sjakaler og hyener. Etter en inkubasjonsperiode på rundt 6 uker klekker strutsekyllingene ut av eggene sine. Det er alfa hannstruts som forsvarer strutsekyllingene mot fare og lærer dem å mate.

Vis alle 10 dyr som starter med O

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) The Encyclopedia Of Birds

Interessante Artikler