jerv

Wolverine Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Mustelidae
Slekt
Gulo
Vitenskapelig navn
Gulo Gulo

Wolverine Conservation Status:

Nær truet

Wolverine Sted:

Afrika
Europa
Nord Amerika

Wolverine Fakta

Hovedbytte
Caribou, elg, sauer, egg
Habitat
Fjellområder og tett skog
Rovdyr
Menneske, ulver, bjørner
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
3
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Caribou
Type
Pattedyr
Slagord
Slipper ut en sterk luktende moskus i forsvar!

Wolverine Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Svart
  • Hvit
  • Sand
Hudtype
Pels
Toppfart
30 km / t
Levetid
10-15 år
Vekt
10-31 kg (22-70 kg)

Jerven er et mellomstort pattedyr som til tross for sitt bjørneaktige utseende (og navnet) er tettest knyttet til veslet. Jerven er kjent for å være sterk og ondskapsfull og sies å ha enorm styrke i forhold til størrelsen.



Jerven finnes i hele Canada, Europa, deler av Nord-Amerika og polarsirkelen der jervene bor i fjellområder og tette skoger. Jerv er også kjent for å våge seg inn i mer åpne områder som sletter og jordbruksland når de er på jakt etter mat.



Jerven spiser vanligvis mus, rotter og andre små pattedyr, fugler og egg i sommermånedene når disse små dyrene er i overflod. I løpet av den bitre vinteren, når snø dekker bakken, har jerven en tendens til å jakte på større dyr som reinsdyr (karibou), sau og elg. Til tross for at det er kjent at jerven er i stand til å jakte på og drepe dyr som er så mye større enn seg selv, har jerven en tendens til å foretrekke å ta bort drapene på andre dyr som ulv og bjørn. Jerven vil la større rovdyr jakte byttet ned og jerven jager deretter jegeren bort ved å vise tennene og knurre voldsomt. Deretter blir jerven igjen å spise drapet.

Jerven bruker sine store tenner og kraftige kjever til å knuse store bein og spise kjøtt som er frosset ned i den uforgivelige arktiske vinteren. Jerven har også lange, skarpe, kraftige klør som jerven bruker til å fange byttedyr og for å forsvare seg mot rovdyr og andre jerv. Jerven bruker også klørne til klatring og graving.



I likhet med stinkdyren har jerven en sterkt luktende væske som kalles musk, som jerven bruker for å advare andre om å holde seg borte. Jerv har også et tykt lag med brun pels for å beskytte dem mot den iskalde temperaturen. Jerven har store føtter som hjelper den å bevege seg over den myke snøen, med fem skarpe klør på hver fot.

Jerv er høyst territoriale dyr, og de vil kjempe mot andre jerv for å forsvare sitt territorium. Jerv er ikke spesielt raske (selv om de er kjent for å nå hastigheter på mer enn 30 km / t når det er nødvendig), så de ikke jager eller forfølger byttet. Imidlertid er jerv gode klatrere og hviler ofte i trær, hvor jervene venter til riktig øyeblikk med å slå på byttet sitt fra trærne eller store steiner.

Den kvinnelige jerven har ett kull hvert annet eller tredje år. Hun graver en hule med tunneler i et snødrift som ligger i nærheten av steiner. Etter en svangerskapsperiode på nesten 2 måneder føder den kvinnelige jerven et lite kull med babyjerv (kjent som kits), vanligvis blir 2 eller 3 kits født. Morjerven pleier jervesettene sine til de er rundt 10 uker gamle og er da store nok og sterke nok til å begynne å lære å jakte på seg selv.



Jerv lever vanligvis mellom 8 og 13 år, selv om noen jervindivider i fangenskap har vært kjent for å nesten fylle 20 år!

Jerven anses å være en nærmest truet art ettersom jervantallene synker på grunn av jakt og tap av habitat.

Vis alle 33 dyr som starter med W

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) The Encyclopedia Of Mammals

Interessante Artikler