Villsvin

Wild Boar Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Artiodactyla
Familie
Suidae
Slekt
Deres
Vitenskapelig navn
Sus scrofa

Bevaringsstatus for villsvin:

Minste bekymring

Villsvin Sted:

Asia
Eurasia
Europa

Wild Boar Fun Fact:

Hannene har en topp brosme for å skjerpe den nederste!

Villsvin fakta

Bytte
Bær, røtter, ormer
Navn på unge
Grisunge
Gruppeatferd
  • Lydgiver
Morsom fakta
Hannene har en topp brosme for å skjerpe den nederste!
Anslått befolkningsstørrelse
Bærekraftig
Største trussel
Habitat tap
Mest særegne funksjon
Lang, hard og rett snute
Andre navn)
Villsvin, Villhog, villsvin
Svangerskapstid
3 - 4 måneder
Habitat
Løvfellende bredbladede skoger
Rovdyr
Tiger, ulver, mennesker
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
5
Livsstil
  • Nattlig
Vanlig navn
Villsvin
Antall arter
4
plassering
Gjennom hele Europa og Asia
Slagord
Hannene har en topp brosme for å skjerpe den nederste!
Gruppe
Pattedyr

Villsvin Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Nett
  • Svart
Hudtype
Pels
Toppfart
30 km / t
Levetid
15 - 20 år
Vekt
80 kg - 175 kg (176 kg - 386 kg)
Høyde
55cm - 100cm (21.6in - 39.3in)
Alder på seksuell modenhet
7 - 10 måneder
Avvenningsalder
2 - 3 måneder

Wild Boar Classification and Evolution

Villsvinet er en art av villgris, innfødt i skogene i Europa, Nordvest-Afrika, og det finnes også i hele Asia. Villsvinet har en ekstremt bred distribusjon med antall estimerte villsvin-underarter som spenner fra 4 til 25. Naturligvis er det vanskelig å klassifisere dem alle, ettersom de lett kan krysse, så det er enighet om at det er fire hovedundearter som er bestemmes av deres beliggenhet. De er alle veldig like i størrelse og utseende, men har en tendens til å variere noe i farger, avhengig av deres geografiske beliggenhet. Villsvinet er et ekstremt tilpasningsdyktig dyr, da det finnes i en rekke forskjellige habitater, spiser nesten alt som passer i munnen og ikke bare løper fort, men også svømmer godt. De er også kjent som European Wild Pigs, Hogs eller ganske enkelt orner.



Villsvin Anatomi og Utseende

Villsvinet er et mellomstort pattedyr med et stort hode og frontende, som fører inn i en mindre bak. De har et tykt og dobbelt dobbelt pelsbelegg, som består av et hardere, børstet topplag, med et mykere underlag under. Håret som går langs ryggen på villsvinens rygg er også lengre enn resten. Villsvinet varierer fra brun, til svart, til rød eller mørk grå i fargen, noe som vanligvis avhenger av individets beliggenhet. For eksempel har villsvinindivider som er funnet i Vest-Europa en tendens til å være brune, der de som bor i skogene i Øst-Europa kan være helt svarte. Villsvinet har utrolig dårlig syn på grunn av de veldig små øynene, men de har også en lang, rett snute som gjør at de får en utrolig akutt luktesans.



Vildsvinsdistribusjon og habitat

Villsvinet er det mest distribuerte landpattedyret på jorden, da det opprinnelige området strekker seg fra Vest-Europa, rett over til Japan i øst, og ned til regnskogen i Indonesia i sør. De fire separate underartene bestemmes av deres beliggenhet med en som bor i Europa, Nordvest-Afrika og Vest-Asia; en annen finnes over Nord-Asia og i Japan; den tredje bor i tropiske jungler i India, Sørøst-Asia og Fjernøsten, med den siste som bare finnes i Indonesia. Villsvin finnes i en rekke forskjellige habitater, inkludert tropiske jungler og gressletter, men de pleier å favorisere løvskogede løvskoger der vegetasjonen er utrolig tett.

Villsvinadferd og livsstil

Villsvin er nattdyr som bare kommer ut om natten for å fôre etter mat. De bruker rundt 12 timer på å sove i et tett løvrede om dagen, før de våkner for å finne et måltid i nattens dekke. Villsvin for kvinner er relativt omgjengelige dyr, som bor i løse territorier i grupper kjent som lydgivere som kan inneholde mellom 6 og 30 individer. Sounders består av avlshunner og deres unger og kan ofte bli funnet i samme område som andre grupper, selv om de to ikke pleier å blande seg. Hannene er imidlertid ensomme for det meste av året, med unntak av i hekkesesongen når de kan bli funnet i nærheten av både lydgivere og andre hanner. Mannlig villsvin konkurrerer med hverandre ved å kjempe om sjansen til å parre seg med en kvinne.



Reproduksjon av villsvin og livssykluser

Når den er parret, føder villsvinet kvinnene 4-6 smågris i et rede som finnes i et tett kratt, som består av blader, gress og mose. Moren forblir sammen med smågrisene sine de første par ukene for å beskytte dem mot sultne rovdyr. Villsvingrisunger er utrolig særegne dyr da de har lysebrun pels, med krem ​​og brune striper som går langs ryggen. Selv om disse stripene begynner å forsvinne når smågrisene er mellom 3 og 4 måneder gamle, viser de seg å kamuflere villsvinungene i ruskene på skogbunnen, veldig effektivt. Når de er to måneder gamle, begynner smågrisene å våge seg ut av reiret på korte fôringsturer, før de blir uavhengige rundt 7 måneder gamle og har nesten rød farge. Pelsen på villsvinet når ikke voksenfarging før dyret er omtrent ett år gammelt.

Villsvin diett og byttedyr

Villsvinet er et altetende dyr som først og fremst spiser på planter. Plantemateriale utgjør rundt 90% av villsvinens diett når de spiser på unge blader, bær, gress og frukt, og graver røtter og pærer fra bakken med sine harde snuter. Bor i svært sesongmessige regioner har villsvin måttet tilpasse seg fruktene og blomstene i endring, og er kjent for å favorisere de proteinrike nøttene (som eikenøtter) som blir tilgjengelige om høsten og forberede dem på vinteren fremover. De vil imidlertid spise nesten alt som passer inn i munnen, og supplere kostholdet ved å spise egg, mus, øgler, ormer og til og med slanger. Villsvin vil også gjerne avslutte den forlatte avlivningen av et annet dyr.

Villsvin-rovdyr og trusler

På grunn av deres utrolig store utbredelse er villsvin byttedyr for mange rovdyr i alle former og størrelser, gjennom sine naturlige habitater. Store katter som leoparder, lynxer og tigre er blant de vanligste rovdyrene til villsvinet, sammen med andre store rovdyr som ulver og bjørner, og også mennesker. Selv om antallet i naturen har sunket raskt i store deler av sitt naturlige utbredelse, har det i andre områder, inkludert fastlands-Europa, Polen og Pakistan, faktisk vært betydelige befolkningsøkninger, og de eksakte årsakene er egentlig ikke kjent. Det antas å skyldes en rekke ting, inkludert tilbakegangen til deres viktigste rovdyr, deres økte beskyttelse og den mer regulerte jakten på dem i hjemlandet.



Wild Boar Interessante fakta og funksjoner

Snuten til Villsvinet er sannsynligvis et av dette dyrets mest karakteristiske trekk, og i likhet med andre ville griser, skiller det disse pattedyrene fra de andre. Snuten til villsvinet har en bruskskive i enden, som er støttet av et lite bein kalt prenasal, som gjør at villsvinens snute kan brukes som bulldozer når den er ute etter mat. Alle villsvin har brosmer på bunnen av leppene, selv om hannens er større enn hunnens, og faktisk kurver oppover fra munnen. Mer interessant er det imidlertid at hanner også har en hule brosme på overleppen, som faktisk fungerer som en knivsliper, og som kontinuerlig sliper mannens bunntenner, som begge kan bli opptil 6 cm lange.

Villsvin-forhold til mennesker

Vildsvin blir nå oppdrettet mange steder for kjøttet sitt, men de har også blitt jaktet på sine skarpe tenner som premiepokier i århundrer, noe som betyr at bestander til og med ble utryddet i noen områder, som Storbritannia. I dag har imidlertid mennesker introdusert villsvinet til mange forskjellige land rundt om i verden, bare slik at de kan bli jaktet og spist. Dette inkluderer Hawaii, Galapagosøyene, Fiji, New Zealand, Australia, Sør-Afrika, Sverige og Norge. De har faktisk blitt oppdrettet av mennesker så lenge at villsvinet faktisk er stamfar til vanlige tamgriser. Selv om en rekke av verdens villsvinpopulasjoner faktisk øker, har arten som helhet blitt truet av tap av habitat for mennesker, hovedsakelig gjennom avskoging og stadig voksende bosetninger.

Wild Boar Conservation Status and Life Today

I dag har villsvinet blitt oppført av IUCN som en art som er minst bekymret for å bli utryddet i sitt naturlige miljø i nær fremtid. Befolkningstallene lider generelt sett, hovedsakelig på grunn av jakt og tap av habitat. I en rekke områder har det faktisk vært raske stigninger i villsvinpopulasjonene, muligens på grunn av tapet av mange av deres viktigste rovdyr som ulver og tigre.

Vis alle 33 dyr som starter med W

How to say Villsvin in ...
BulgarskVillsvin
EngelskVillsvin
KatalanskSenglar
TsjekkiskVillsvin
danskVillsvin
tyskvillsvin
EngelskVillsvin
EsperantoApro
SpanskSus scrofa
EstiskVillsvin
FinskVillsvin
franskVillsvin
GalisiskVillsvin
HebraiskVillsvin
KroatiskVillsvin
UngarskVillsvin
IndonesiskVillsvin
ItalienskSus scrofa
JapanskVillsvin
LatinSus scrofa
MalaysiskVillsvin
nederlandskVillsvin
EngelskVillsvin
PusseVillsvin
PortugisiskVillsvin
EngelskVillsvin
SlovenskVillsvin
svenskVillsvin
TyrkiskVanlig villsvin
VietnamesiskVillsvin
kinesiskVillsvin
Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) The Encyclopedia Of Mammals
  8. Wild Boar Information, tilgjengelig her: http://www.britishwildboar.org.uk/index.htm?profile.html
  9. Wild Boar Facts, tilgjengelig her: http://www.maremmaguide.com/wild-boar-facts.html
  10. Om villsvin, tilgjengelig her: http://www.wild-boars.info/about-wild-boars/

Interessante Artikler