Toucan

Toucan vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Piciformes
Familie
Ramphastidae
Slekt
Ramphastos
Vitenskapelig navn
Ramphastos Toco

Toucan Conservation Status:

Minste bekymring

Toucan Sted:

Sentral-Amerika
Sør Amerika

Toucan Fakta

Hovedbytte
Frukt, egg, insekter
Karakteristisk funksjon
Liten kropp og enormt fargerikt nebb
Vingespenn
50cm - 119cm (20in - 47in)
Habitat
Lavlandsregnskog og tropiske skoggrenser
Rovdyr
Menneske, Vesler, Store fugler
Kosthold
Altetende
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Frukt
Type
Fugl
Gjennomsnittlig clutchstørrelse
3
Slagord
Det er mer enn 40 forskjellige arter!

Toucan Fysiske egenskaper

Farge
  • Gul
  • Svart
  • Hvit
  • oransje
Hudtype
Fjær
Toppfart
39 km / t
Levetid
12 - 20 år
Vekt
130g - 680g (4.6oz - 24oz)
Høyde
29cm - 63cm (11,5in - 29in)

Tukanen er en mellomstor fugl som er innfødt i regnskogen i Sentral- og Sør-Amerika og Karibien. Det er mer enn 40 forskjellige arter av tukaner som bor i de søramerikanske junglene i dag.



Tukanen er best kjent for sitt store fargerike nebb som til tross for sin store størrelse er overraskende lett på grunn av det faktum at den er laget av et stoff som kalles keratin (det samme stoffet som utgjør neglene og håret til mange dyr, inkludert mennesker). Tukanens nebb måler rundt halvparten av tukanens kroppslengde og brukes til parring, fôring og forsvarsformål. Tukanens regning er imidlertid ikke spesielt sterk, og den brukes derfor mer til å skremme rovdyr i stedet for å bekjempe dem.



Tukanen har bare små vinger ettersom den bor i skog og derfor ikke trenger å reise store avstander. Tukanens vingespenn er omtrent like lang som tukanskroppen. Selv om tukanen er i stand til å fly, er tukanen ikke veldig god til å fly og kan ikke være i luften veldig lenge. I stedet for å bruke vingene til å komme seg rundt, hopper tukanen mellom tregrenene med de buede tærne og skarpe klørne for å få et godt grep på den smale overflaten den holder på.

Tukaner er altetende fugler og spiser på en blanding av planter og dyr. Tukaner spiser frukt, bær, nøtter og frø sammen med egg, insekter og små pattedyr og reptiler. Den viktigste kilden til mat for tukanen er frukten som vokser på trærne der tukanen bor.



Tukaner har en rekke rovdyr i den søramerikanske jungelen, inkludert mennesker, store rovfugler og ville katter. Vesler, slanger og rotter har en tendens til å bytte mer på eggene til tukanen i stedet for selve tukanen (mange små dyr skremmes vanligvis av tukanens store regning).

Selv om tukaner generelt er ensomme under fôring, lever tukaner ofte i små grupper på rundt 6 eller 7 fugler. De lyse fargene på tukanen gir tukanens kamuflasje i den fargerike regnskogsbaldakinen. På grunn av sine lyse farger blir tukaner ofte fanget og solgt som kjæledyr, med tukaner som populære dyr i eksotisk kjæledyrhandel.

Tukaner bygger reiret i trær og legger rundt 3 egg. Når tukanerkyllingene klekkes, hjelper både hanntukanen og tukanen til å mate dem og beskytte dem mot rovdyr. Tukankyllingene er født med små nebber som ikke når full størrelse i minst noen måneder.



Vis alle 22 dyr som starter med T

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. Christopher Perrins, Oxford University Press (2009) The Encyclopedia Of Birds

Interessante Artikler