Solbjørn

Sun Bear Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Ursidae
Slekt
Helarct
Vitenskapelig navn
Helarctos malayanus

Sun Bear Conservation Status:

Sårbar

Sun Bear Sted:

Asia

Sun Bear Fun Fact:

Den minste bjørnearten i verden!

Fakta om solbjørn

Bytte
Frukt, honning, insekter
Navn på unge
Cub
Gruppeatferd
  • Ensom
Morsom fakta
Den minste bjørnearten i verden!
Anslått befolkningsstørrelse
Ukjent
Største trussel
Jakt og tap av habitat
Mest særegne funksjon
Gul eller oransje U-formet markering på brystet
Andre navn)
Malaysisk solbjørn, malaysisk bjørn, honningbjørn, hundbjørn
Svangerskapstid
3 - 8 måneder
Habitat
Primært lavlands tropiske skoger
Rovdyr
Tiger, slanger, rovfugler
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Daglig / nattlig
Vanlig navn
Solbjørn
Antall arter
2
plassering
Sørøst-Asia
Slagord
Den minste bjørnearten i verden!
Gruppe
Pattedyr

Sun Bear Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Gul
  • Nett
  • Svart
  • Hvit
  • oransje
Hudtype
Pels
Toppfart
30 km / t
Levetid
15 - 30 år
Vekt
30 kg - 60 kg (66 kg - 132 kg)
Høyde
1,2m - 1,5m (4ft - 5ft)
Alder på seksuell modenhet
3 - 4 år
Avvenningsalder
18 måneder

Interessante Artikler