South China Tiger

South China Tiger Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Felidae
Slekt
Panthera
Vitenskapelig navn
Panthera Tigris Amoyensis

South China Tiger Conservation Status:

Truet

South China Tiger Sted:

Asia

South China Tiger Fakta

Hovedbytte
Hjort, storfe, villsvin
Habitat
Tett tropisk skog
Rovdyr
Menneskelig
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
3
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Hjort
Type
Pattedyr
Slagord
Det er under 20 i naturen!

South China Tiger Fysiske egenskaper

Farge
  • Svart
  • Hvit
  • oransje
Hudtype
Pels
Toppfart
60 km / t
Levetid
18 - 25 år
Vekt
100 kg - 195 kg (221 kg - 430 kg)

'Sørkina-tigeren er et kraftig rovdyr, en ekspertjeger og et gammelt kulturelt symbol på kongelig styrke.'



Denne underarten er kanskje også den mest utsatte tiger i verden. I bratt nedgang siden det 20. århundre, er det nå begrenset til et veldig lite område i Kina , og de eneste kjente levende prøvene er i fangenskap. Naturvernere løper mot klokken for å redde dette dyret fra det ultimate utryddelse .



4 Utrolig South China Tiger fakta

  • Sør-Kina-tigeren kan ha splittet seg ogutviklet seg fra en eldre slekt med tigre, noe som betyr at den er mer lik den eldgamle tigertypen i stedet for nyere typer. Dette er utledet av genetisk analyse og observasjoner av deres fysiologi.
  • Stripene på en tiger er noe sammenlignbare med et menneskelig fingeravtrykk. På grunn av sin unike natur (ingen to tigre har nøyaktig samme mønstre), erstriper kan brukes til å identifisere enkeltpersoner.
  • Tigre har en enormsterk bit. De klarer å knekke et dyrs hodeskalle med kjeven.
  • Guangdong sørlige tigrebasketballaget er oppkalt etter dette dyret.

South China Tiger Scientific Name

Sør-Kina-tigeren er en underart av den vanlige tigeren. Det går under det vitenskapelige navnetPanthera tigris amoyensis. Dette navnet er muligens avledet fra den lokale Amoy-dialekten, som blir talt i den sørlige byen Xiamen (historisk kjent som Amoy) og dens omkringliggende områder.

Til tross for å være skilt av geografi, er det veldig nært knyttet til Bengal tiger , sibirsk tiger , Malayisk tiger , Kaspisk tiger og Indokinesisk tiger . Det antas at alle disse typene er i stand til å reprodusere levedyktige avkom med hverandre, siden de alle er en del av samme art.



Noe fjernere hører Sør-Kina-tigeren til det samme slekt ,Panthera, som leoparder , løver , og jaguarer . Selv om det er skilt av millioner av år med evolusjon, har det vært kjent at tigre produserer hybrider med løver i fangenskap. Tigerens familie,Felidae, inkluderer alle kjente katter i verden.

South China Tiger Utseende

Tigeren er maktbildet, takket være de brede skuldrene, de store lemmer, massiv kjeve- og biteeffekt og skarpe klør. Den har evnen til å trekke bort dyrekropper like store, om ikke større, enn seg selv. Til tross for sin enorme størrelse er imidlertid Sør-Kina-tigeren muligens den minste tigerundearten i verden. Mannlige tigre måler 6 til 6,5 fot lange og veier 330 pund. Hunnene er omtrent 5 meter lange og veier 240 pounds. Det er også mulig å skille denne underarten fra den lille forskjellen i hodeskalleform og tenner.

South China Tiger Stripes

De mest slående aspektene ved tigeren er dens store størrelse og minneverdige farger. Denne fargen er en blanding av rød-oransje, nesten gul, rundt det meste av kroppen (generelt mer levende i farger enn andre tigerunderarter) og hvit rundt bena, brystet og deler av ansiktet. De karakteristiske svarte stripene, som er lange og smale langs kroppen, gjør at tigeren kan opprettholde kamuflasje mens den beveger seg i tett løvverk. Alt dette er kombinert med gule øyne og en rosa snute.



Middels skudd av Sør-Kina-tigeren som ser på kameraet

South China Tiger Behavior

Foretrekker å unngå ivrige sosiale sammenkomster, gjør tigeren nesten alt alene og kommer bare sammen for avl og barneoppdragelse. Når den møter en annen tiger, har den en rekke vokaliseringer for å betegne dens følelsesmessige tilstand, inkludert frykt, angst, dominans og underkastelse. Tigeren etterlater også duftmarkeringer gjennom urinen for å finne kamerater eller markere territorium. Noen ganger vil det politiere territoriet aggressivt mot inntrengere utenfor.

Tigeren foretrekker å jakte nesten utelukkende fra bakken, men den har den bemerkelsesverdige evnen til å klatre i trær og svømme over store vannmasser. Denne svømmeevnen er så produktiv at den kan jage bytte i miles nedover elver og innsjøer. Den bader også i vann for å holde seg kjølig fra den hamrende sommersolen.

En av de mer uvanlige egenskapene til tigeren er tilstedeværelsen av falske øyne på baksiden av hodet. Formålet deres er ikke helt klart, men de falske øynene kan avskrekke potensielle rovdyr bakfra eller hjelpe unger å følge moren.

På grunn av sin sjeldenhet kommer nesten alt vi vet om denne underkategorien av tiger i Sør-Kina, fra studier og observasjoner i fangenskap eller dokumenter fra fortiden. Svært få medlemmer av underartene har blitt sitert i naturen siden 1960- og 1970-tallet.

South China Tiger Habitat

Så sent som på 1800-tallet bebod Sør-Kina-tigeren et stort utvalg av territorier i det meste av det sentrale Kina, inkludert så langt sør som Hong Kong, men jakt og habitat tap har redusert det til en brøkdel av sin tidligere størrelse. Den sist kjente gruppen tigreer besøkte en veldig smal strekning i sør i det sentrale Kina. Denne fordelingen er sterkt isolert fra andre tigerundearter, så det er ingen sjanse for at de blander seg.

Sør-Kina-tigeren kan trives i flere forskjellige habitater, selv om den foretrekker skog og skog. Et enkelt individ kan opprettholde flere huler i huler, hule trær eller tett vegetasjon, men noen tigre bruker mye av livet i konstant bevegelse uten permanent hjem. Tigerens territorium, og hvor langt det skal reise for å finne mat, avhenger i stor grad av antall byttedyr i området.

Sør-Kina tigerbefolkning

I følge IUCNs rødliste har Sør-Kina-tigeren vært det kritisk truet siden 1996. Det er nå muligens utryddet i naturen , siden den siste bekreftede tigersikten var på 1990-tallet. Noen rapporter om ville tigre som fortsatt eksisterer er kjent for å være falske eller ubekreftede. Imidlertid, selv om noen få individer eksisterer i naturen, er det lite sannsynlig at de vil arrangere et comeback alene, siden tallene er for lave.

Dette betyr ikke at underartene er helt utryddet. Fra 2007 var det fortsatt omtrent 70 personer som ble holdt fanget i dyreparker eller avlsbaser, hvorav de fleste bor i Kina. Alle disse prøvene kommer fra fangenskap i stedet for villfødte populasjoner. Sør-Kina-tigeren representerer bare en liten brøkdel av de rundt 3500 tigrene som er igjen i verden.

South China Tiger Diet

Den foretrukne dietten til Sørkina-tigeren består av store hovdyr, inkludert antilope , hjort , og villsvin . Bare hvis større byttedyr er utmattet eller vanskelig å finne, vil tigeren begynne å forfølge mindre byttedyr som f.eks fugler , fisk , frosker og gnagere. Svært sjelden vil en tiger jakte og drepe mennesker, men når den først har fått en smak, kan den fortsette å jakte på folk resten av livet. Mennesker kan lage et fristende måltid for tigre som er for sårede eller gamle til å fange sitt normale bytte.

Mens den er på jakt, smyger tigeren forsiktig gjennom løvet og slår byttet med en enkelt, rask bevegelse og synker tennene og klørne i nakken eller hodeskallen. Hvis dette gjøres effektivt, vil det drepe dyret nesten umiddelbart. Det døde kadaveret blir deretter dratt i dekselet og matet i løpet av flere dager. Tigeren spiser mest av, men ikke hele kadaveret. Den har store fremspring på tungen, som er kjent som papiller, for å fjerne kjøtt fra beinet.

Selv om den er utrolig stor og kraftig, krever tigeren også like mye mat og territorium for å opprettholde seg selv. En enkelt tiger trenger et sted mellom 20 og 25 kvadrat miles av jaktterritorium, og til sammen kan den spise opptil 90 pund mat i et enkelt måltid. Tigeren spiser på så mye mat som den kan, da det kan gå flere dager eller uker før den finner sitt neste måltid.

South China Tiger Predators and Threats

Sør-Kina-tigeren er et toppdyr. Den har ingen andre naturlige rovdyr i naturen, men det er likevel flere trusler mot dens overlevelse. Tigre kan bli såret og drept av større byttedyr, og det er også kjent at voksne noen ganger dreper unge unger. På grunn av uaktsomme eller til og med fiendtlige handlinger fra mennesker, reduserte antallet sørkina-tigre dramatisk i løpet av 1900-tallet. Klimaendringer kan gjøre det vanskeligere for antall å forbedre seg i fremtiden ved å endre dets naturlige habitat.

South China Tiger Reproduksjon og livssyklus

Sør-Kina-tigeren har ikke en spesifikk hekkesesong. Dette gjør det fritt å avle hele året, men det pleier å foretrekke vinter- og vårmånedene. Hunnen vil vanligvis signalisere til hannene via duftmarkeringer eller vokaliseringer når hun er i varme. Dette vil noen ganger få menn til å konkurrere med hverandre om tilgang til reproduktivt tilgjengelige kvinner.

Etter at et par har kopulert, fortsetter hannen igjen sin normale aktivitet, mens hunnen blir alene om å bære ungene i omtrent 100 dager før hun føder. Et vanlig kull består av en til fire unger om gangen, bare sjelden flere. Morens viktigste plikt er å beskytte ungene, mate dem og lære dem å jakte og overleve til de er omtrent 18 måneder gamle, hvorpå de er fri til å streife av på egenhånd og gå i gang med et nytt uavhengig liv. Noen unger kan være lenger hos mødrene sine.

Det tar omtrent tre eller fire år for kvinner å oppnå full seksuell modenhet; litt lengre for menn. På grunn av disse lange modningstidene føder kvinner bare hvert tredje til fjerde år, noe som reduserer befolkningsveksten sterkt. Den typiske tigeren lever omtrent 10 år i naturen. Imidlertid har noen medlemmer av arten vært kjent for å leve mer enn 20 år, spesielt i fangenskap.

Vis alle 71 dyr som starter med S

Interessante Artikler