Royal Penguin



Royal Penguin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slekt
Eudyptes
Vitenskapelig navn
Eudyptes Schlegeli

Royal Penguin Conservation Status:

Sårbar

Royal Penguin Sted:

Antarktis
hav

Fakta om Royal Penguin

Hovedbytte
Krill, fisk, reker
Karakteristisk funksjon
Oransje nebb med gule fjær på hodet
Habitat
Rocky Antarctic Islands
Rovdyr
Leopard sel, spekkhogger, haier
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Koloni
Favoritt mat
Krill
Type
Fugl
Slagord
Kan nå hastigheter på 20 mph!

Royal Penguin Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Gul
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Fjær
Levetid
15 - 20 år
Vekt
3 kg - 6 kg (6,6 kg - 13 kg)
Høyde
60cm - 68cm (24in - 27in)

“En enkelt begivenhet kan utslette kongelige pingviner”



Innbyggere i Antarktis og underantarktiske farvann forblir den kongelige pingvinen 'en gåte, innpakket i et mysterium, inne i en gåte.' Etter flere tiårs studier er forskerne fremdeles ikke 100 prosent sikre på hvor arten stråler i omtrent seks måneder i året! De henger sannsynligvis rundt Australsk , Tasmanian , og New Zealand farvann - og en smule bevis tyder på det - men sikkerhet i saken fortsetter å unnvike ornitologer.



Vi vet at disse pingvinene bare hekker rundt Macquarie Island og har gyldne fjærkroner. Men mest foruroligende kan en ødeleggende begivenhet - som en ond storm eller oljeutslipp - raskt utslette kongelige pingviner.

5 fascinerende kongelige pingvinfakta

  • Forskere er fortsatt usikre på hvor kongelige pingviner tilbringer vinteren.
  • Disse pingvinene hekker bare i og rundt Macquarie Island, et lite landspytt halvveis mellom Australia og Antarktis. Dyrets begrensede avlsmiljø er en alarmerende sårbarhet.
  • Disse pingvinene rydder regelmessig dykk på 150 meter.
  • Både mannlige og kvinnelige pingviner deler kyllingoppdrett.
  • Disse pingvinene ble nådeløst utnyttet for sin olje på slutten av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet.

Royal Penguin Scientific Name

Eudyptes Schlegelier denne pingvinens vitenskapelige navn. Eudyptes stammer fra gresk og betyr 'god dykker.' Schlegeli er en pseudo-latinsk hederlig dyrkende zoolog Herman Schlegel, den første personen som beskriver kongelige pingviner.



Royal Penguin Utseende og atferd

Disse pingvinene ser nesten identiske ut makaronipingviner . Den eneste forskjellen er førstnevntes hvite hake sammenlignet med sistnevntes sorte. På grunn av de påfallende likhetene, tror mange forskere at kongelige pingviner er en underart av makaronipingviner. Men pingvins taksonomi er veldig diskutert, og andre forskere insisterer på at det er nok genetisk forskjell mellom de to dyrene til å garantere tydelige klassifiseringer.

Den største av kammen pingvin arter, kongelige er omtrent 26 til 30 inches høye, tipper skalaene mellom 6,6 og 17,6 pounds, og menn er vanligvis større enn kvinner.

Artenes gule hode fjærdrakt, som ligner en kongelig krone, er dens navnebror. Unge individer har imidlertid bare en enkelt rad med gullfjær over hvert øye. De har også slanke, lange, lysoransje regninger.



Solide dykkere, disse pingvinene gjør regelmessige 50- til 150-fots stup som varer i omtrent to minutter.

To kongelige pingviner i vannet, Macquarie Islands, Australia
To kongelige pingviner i vannet, Macquarie Islands, Australia

Royal Penguin Habitat

Disse pingvinene reiser ikke langt for å avle. I stedet for, år etter år, returnerer de til en trio med øyer mellom Antipodene og Antarktis: Macquarie, biskop og kontorist. På sine småsteinstrender bygger disse pingvinene hjem for avlssesongen og gjør det til hjemmebase fra september til februar.

Royal Penguin Diet

Kongelige pingviner overlever på et pescetarisk kosthold av lite fisk , krill, krepsdyr, og noen ganger akkar .

Rovdyr og trusler fra kongelige pingviner

De International Union for the Conservation of Nature lister opp kongelige pingviner som Nær truet.

Naturlige rovdyr

Pelssel er kongelige pingviner 'primære naturlige rovdyr. Elefantforsegling av og til knuse pingviner, og skua fugler noen ganger sveiper opp kyllinger og egg.

Mellom 1870 og 1919 var kongelig pingvinjakt storbedrift Down Under. Rik på oljefett ble disse pingvinene slaktet og presset for sine verdifulle ressurser. Tasmania utstedte pingvinjaktlisenser, og anslagsvis ble det tatt 150 000 årlig.

Heldigvis slo embetsmenn til den grufulle industrien med forskjellige miljøvernlover, og disse pingvinpopulasjonene har siden blomstret.

Men de er ikke ute av den ordspråklige skogen.

Siden disse pingvinene bare hekker i ett område, er arten eksepsjonelt sårbar for destruktivt vær og uforstyrrede kommersielle maritime feil, som oljesøl. Siden de er så tettpakket teoretisk, kan en katastrofal hendelse utslette hele befolkningen på en gang.

Som sådan kaster trusselen om global oppvarming en stor skygge over kongelige pingviner. Spesielt kan vanntempsvingninger drastisk øke det marine økosystemet og redusere matforsyningen, noe som fører til sult og massedød.

Plastforurensning, ødeleggelse av habitater og nærliggende kommersielle fiskerigger - som kommer nærmere disse pingvinvannene hvert år - utgjør også alvorlige trusler.

Royal Penguin Reproduksjon, babyer og levetid

Reproduksjon

Disse pingvinene reproduserer bare i en region: Macquarie Island-klyngen, som er teppebelagt i strender og vegetative steinete bakker.

Hvert år kommer kongelige menn i land - i forkant av damene - for å pusse opp og bygge avls reir. Noen velger å grave seg i bakkene og sanden; andre bygger stein- og gressyr fra grunnen av.

Egglegging starter i oktober når hunnene kommer tilbake og velger sine monogame sesongmessige venner. I motsetning til noen andre pingvinarter som isoleres for parring, hekker kongelige i store kolonier.

Disse pingvinene legger vanligvis to egg med noen få dager fra hverandre. Men av ukjente årsaker skyver foreldrene nesten alltid den første, som vanligvis er mindre, fra reiret før klekking.

Begge foreldrene ruger det større egget i omtrent 35 til 40 dager til klekking.

Babyer

Når klekkene ankommer, går morpingviner straks på havet i omtrent to uker mens hannene holder igjen med babyene, og holder dem varme og trygge. Når damene kommer tilbake og tar over kyllingoppdrett, går mennene ut.

Når de er født, har klekking en brungrå og hvit dun.

En måned gammel utgjør sesongens klekker barnehager som kalles barnehager. Disse grupperingene har tre formål: beskyttelse, varme og sosialisering. Det gir også pingvinforeldre mer tid til fôring.

Etter omtrent to måneder smelter kyllingene, vokser vanntette fjær og flyr fra reiret. Mellom sju og ni år når pingvinene seksuell modenhet.

Levetid

Disse pingvinene i naturen lever vanligvis mellom 15 og 20 år.

Royal Penguin Population

For tiden står den totale ville kongelige pingvinbestanden på 850 000 par - omtrent 1700 000 individer. Den største kolonien, på rundt 500.000 par, hekker rundt Hurd Point på Macquarie Island.

De IUCN kategoriserer disse pingvinene som nær truet, noe som betyr at arten står overfor mulig utryddelse i fremtiden, men ikke er i ugresset ennå. Imidlertid ble alle pingviner beskyttede arter i 1961 da Antarktistraktaten fra 1959 trådte i kraft.

Royal Penguins at the Zoo

På grunn av artens regionale avlsbegrensninger har ikke en eneste amerikansk dyrepark disse pingvinene! Selv dyreparker og akvarier i Australia og New Zealand holder seg til små pingviner , gentoos , og konger .

Vis alle 21 dyr som starter med R

Interessante Artikler