Reinsdyr



Reindriftsvitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Artiodactyla
Familie
Cervidae
Slekt
Rangifer
Vitenskapelig navn
Rangifer Tarandus

Reinsdyrbevaringsstatus:

Minste bekymring

Reinsdyrsted:

Eurasia
Europa
Nord Amerika
hav

Reindeer Fakta

Hovedbytte
Gress, urter, bær
Habitat
Skog nær den arktiske tundraen
Rovdyr
Menneske, bjørner, ulver
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Gress
Type
Pattedyr
Slagord
Også kjent som Caribou

Reinsdyrets fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
50 km / t
Levetid
12-15 år
Vekt
60-320 kg (132-705 kg)

'Reiser mer landplass til fots årlig enn noen annen skapning som streifer rundt jorden'

Reinen har blitt noe av en lunefull skapning. Fortellinger om evnen til å fly for å trekke nisses slede og andre slike historier har gjort dem til et morsomt fokus for både unge og gamle. Imidlertid er det mye å lære om disse store dyrene som finnes i de kaldere klimaene rundt om i verden.

Reinsdyr er en av nest største arter av hjort bak karibuen. Disse dyrene er kjent for å dekke så mye som 3100 kvadratkilometer landareal under sine reiser gjennom året. Reising i flokk kan reinen være veldig beskyttende for andre medlemmer i gruppen. For det meste er reinen en mild og avslappet skapning.



3x fantastiske reinsdyrfakta

  • Et reinsdyr har evnen til å bruke nesen til å varme opp luften de puster inn før den kommer inn i lungene.
  • Kongeørn er en av de største rovdyrene til reinkalver når de blir født.
  • Forskere har studert reinsdyr i mer enn to århundrer.

Vitenskapelig navn for reinen

Rangifer Tarandus er det vitenskapelige navnet på reinsdyr. Rangifer er opprinnelig kjent som en liten konstellasjon funnet mellom konstellasjonene Cassiopeia og Camelopardalis. På latin betyr både Rangifer og Tarandus rein med Rangifer som det generiske navnet og Tarandus som det spesifikke navnet.



Reinsdyrets fysiske egenskaper

Mens det er forskjellige typer reinsdyr som kan variere i størrelse fra en art til en annen, står vanlige reinsdyr i gjennomsnitt 4 fot ved skuldrene. Disse dyrene kan bli seks meter lange. Dette er samme lengde som en dobbeltseng.

Vekten av et reinsdyr kan variere mye fra en type til en annen. Den gjennomsnittlige kvinnelige reinen veier rundt 240 pund, som er dobbelt så tung som en gjennomsnittlig blekksprut. En hann har en gjennomsnittlig vekt på 365 pund, litt mindre enn halvparten av vekten av en grizzlybjørn . Imidlertid er det registrert at noen reinsdyr kan nå så mye som 700 pund. Dette er en femtedel av vekten til en gjennomsnittsbil.

For å beskytte dem under de kalde arktiske forholdene de lever i, har reinen tykk pels som dekker hele kroppen. Denne pelsen består av hule hår som gjør at luft kan fanges og varmes opp for å holde reinen varm. Dette isolerte hule håret gir også dyret mer oppdrift i vannet for å flyte når det er nødvendig. Denne funksjonen gjør elveoverganger mye lettere under trekk. Reinsdyrpels kan være en av mange nyanser av brun, en lys beige farge. Hvite flekker finnes på brystet, magen, nakken og områdene over hovene.

Reinene er nyttige verktøy som er viktige for deres overlevelse. Hovene er brede i størrelse. Om vinteren er hovene harde, slik at reinen kan kutte i snøen og isen for trekkraft. I varmere sesong blir reinenes mykere og gjør det lettere å svømme og gripe i gjørmen. Det er en skille lyd som skapes når senene gnir seg over benet på hovene.

Både mannlige og kvinnelige reindyr dyrker gevir. Reinsdyrvann har imidlertid en tendens til å være dobbelt så stor i størrelse. Fløyelen rundt mannens gevir har en tendens til å falle av i slutten av august. De kaster gevirene etter høstsporet som skjer i slutten av oktober eller november. Kvinner har ikke en tendens til å kaste geviret til våren.

Reinsdyr (Rangifer Tarandus)

Reinsdyrets atferd

Reinsdyr kan løpe opp til 50 miles i timen! Utover å være raske sprintere, er reinsdyr også migrasjonsmestere. Det er kjent at dyrene reiser mer enn 3100 miles på ett år - samme lengde som selvtransendanseløpet, verdens lengste sertifiserte fotrace.

Reinen går i store pakker som til enhver tid kan inneholde titusenvis av dyr i løpet av sommermånedene. Disse gruppene er kjent som en flokk. Forskere mener at dette gir lindring fra mygg, warble fluer og nese bot fluer som kan bli plagsomme for reinen. Når været begynner å avkjøles, begynner flokken å tynnes ut. I løpet av denne tiden kan flokkene reduseres til så lite som å ha bare ti medlemmer om gangen. Dette skjer ofte i rutingsesongen som finner sted om høsten. Det er også tiden da avl forekommer oftest i flokken.



Reinsdyrens habitat

Du finner reinen som lever i polare og arktiske klima. Mest rein finnes på den nordlige halvkule. Flokker har blitt sett i Europa, Asia og Nord-Amerika. Dyrene foretrekker skog da disse rommene er fylt med matressursene som dyret trenger for å overleve. Det tykke dekket av trær som furu, gran og andre bartrær gir reinsplassene til sengs. Disse trærne gir en viss beskyttelse mot værelementene og fra å bli lett oppdaget av rovdyr.

Lokalisering av reinsdyrarter rundt om i verden

Det er seks hovedarter av reinen som er kjent for å streife omkring på jorden i dag. Disse inkluderer følgende:

  • Svalbard rein- Funnet i Svalbard-skjærgården, er dette den minste underarten av reinen som er registrert.
  • Finsk skogrein- Denne underarten av reinen er sjelden og klassifisert som en truet rase. Finskogsrein er vanlig i russisk Karelen og provinser, inkludert Nord-Karelen, Kainuu og Savonia i det sentrale Sør-Finland.
  • Boreal Woodland caribou- Mer kjent som Woodland-kariboen, Boreal Woodland-karibuen lever i skogene i Canada og Nord-Amerika.
  • Karibø med ufruktbar mark- Denne underarten av reinen inkluderer også Porcupine caribou. Disse dyrene finnes over de kanadiske områdene, inkludert Nanavut og nordvestterritoriene. Det har vært innspillinger av karig-kariboen som streifet rundt i hele Kitaa, Grønland.
  • Eurasian Tundra rein- Også kjent som fjellrein, kan denne underarten av reinen bli funnet og nyte atmosfæren på den vestlige Skandinaviske halvøya. Du finner de fleste av disse flokkene i Norge.
  • Peary caribou- Den minste av den nordamerikanske karibuen, disse reinsdyrs slektningene bor på den høyarktiske øya Nanavut i tillegg til de nordvestlige territoriene i Canada.

Reindiett

Klassifisert som planteetere, lever reinen av dietter av planter og vegetasjon. Noen av favorittmatene til reinen inkluderer pil- og bjørkeblader, sopp, gress, bomullsgress og vegetasjon på bakken. Dyrene liker frukt og bær når de er tilgjengelige. Imidlertid, selv om disse matvarene er i orden som godbit, er det ikke sunt for reinen å spise dem i overflod.

I kaldere årstider hvor planter og vegetasjon er begrenset, bruker reinen sin sterke luktesans for å lokalisere lav under snøen. Ved å bruke de harde hovene sine for å bryte gjennom snøen og isdekket, får dyrene tilgang til denne maten. Kyr vil bruke geviret i disse situasjonene for å få tilgang til laven. I snitt vil et reinsdyr forbruke mellom 9 og 18 kilo mat hver dag.

Selv om det ikke er deres førstevalg i mat, har det vært kjent at reinsdyr spiser små gnagere med en gang. Dette gir dem muligheten til å opprettholde sine ernæringsmessige behov og oppfylle behovet for protein og jern i kostholdet.



Rovdyr og trusler fra reinen

Å leve i naturen, møter reinen trusselen om forskjellige typer rovdyr. De vanligste dyrene byttet på reinen inkluderer ulv, kongeørn og bjørn. Men når de blir drept, vil andre kjøttetende dyr konsumere kjøttet fra reinen.

Mennesker er blant de største rovdyrene til reinen. De jakter dyrene etter kjøtt, huder og pels. Pelsen brukes til å lage varme klær for ekstreme kalde værforhold. Hudene er garvet. Dette skaper et vanntett lærmateriale som er ideelt for å lage sko, telt og klær.

Mens tamrein ikke ofte bekymrer seg for at rovdyr er en trussel mot levebrødet, er det andre typer trusler de møter. De fleste reinsdyr som holdes i fangenskap, får ikke den rette typen miljø for å opprettholde sin livsstil. Dette kan føre til at dyrene dør på grunn av depresjon, sykdom og til og med sult når de riktige matvarene ikke blir gitt.

Reinsdyr reproduksjon og livssyklus

Hekkesesongen for reinen foregår fra begynnelsen av oktober til slutten av november. Dette er kjent som Fall rut. Hannen velger 5-15 hunner fra flokken i hekkesesongen for å skape et harem. For å forberede seg på denne årlige begivenheten vil hannen gni fløyelen fra geviret. Kroppen deres begynner å øke i størrelse med hevelse i nakken og en hårmane som dannes under nakken.

Den totale svangerskapsperioden for en reinsvangerskap er 228-234 dager. For å forberede seg på fødselen av babyene deres, forlater kyrne flokken sin og reiser til en felles kalvplass om våren. Det er vanlig at mødrene føder en kalv om gangen. Det er sjeldne tilfeller hvor tvillinger blir født av moren. Dette er det eneste kullet kvinnelige reinsdyr vil ha for året.

Kalver suger den første uken i livet. Fast mat tilsettes dietten etter denne perioden. Ved to ukers alder dobler babyene oftest fødselsvekten. Avvenning begynner for babyen omtrent seks måneder gammel. Imidlertid vil babyene bo hos moren det første året. Gjennomsnittlig forventet levealder for reinen som lever i naturen er 15 år. Denne varigheten er enda mindre for husdyr da de mangler samme stimulering som det som finnes i deres naturlige habitater.

Reinbefolkning

Det er 2,1 millioner rapporterte reinsdyr- og karibebesetninger som lever i forskjellige regioner rundt om i verden. Dette er mindre enn halvparten av befolkningen rapportert i 1996. På det tidspunktet anslår forskere at 4,7 millioner flokker som streifer rundt på jorden.

Nedgangen i befolkningen har mange årsaker. For det første avtar miljøene som reinen er avhengig av for ly og mat med pågående menneskelig utvikling. Økninger i ulv- og bjørnepopulasjoner skaper også mer en trussel mot dyrene. Til slutt fortsetter menneskelig jakt på pelsverk å være en trussel mot disse myrdyrene.

Vis alle 21 dyr som starter med R

Interessante Artikler