Rød ulv

Red Wolf Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Canidae
Slekt
Canis
Vitenskapelig navn
Canis Lupus Rufus

Red Wolf Conservation Status:

Kritisk truet

Red Wolf Sted:

Nord Amerika

Fakta om Red Wolf

Hovedbyttet
Hjort, gnagere, vaskebjørn
Karakteristisk funksjon
Rødaktig pels og tynne hvite ben
Habitat
Kystprærie og myrmark
Rovdyr
Ulver, prærieulver, mennesker
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
5
Livsstil
  • Pakke
Favoritt mat
Hjort
Type
Pattedyr
Slagord
Bare 100 i naturen!

Red Wolf Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Nett
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
46 km / t
Levetid
10 - 12 år
Vekt
18 kg - 41 kg (40 kg - 90 kg)
Lengde
95cm - 120cm (37in - 47in)

Den røde ulven er en mellomstor ulvart, som finnes i kystmarkene i sørlige deler av Øst-Nord-Amerika. På 1970-tallet ble det antatt at den røde røde ulven var utryddet i naturen, men en befolkning har siden blitt gjeninnført i North Carolina, som nå sies å være opptil 100 rødulvindivider.



Den røde ulven ble streifet over det sørøstlige USA fra Texas til Florida til New York. Den røde ulvens historiske habitat inkluderte områder med skog, sumpmark og kystnære prairier der det ville ha vært en av de beste rovdyrene. I dag er imidlertid verdens røde ulvbestand begrenset til et beskyttet område i North Carolina.



Den røde ulven er generelt mindre i størrelse enn den grå ulven, som finnes i nordligere deler av Nord-Amerika. Røde ulver er oppkalt etter sin kanelfargede pels, som er brunrød med mørke flekker på ryggen. Røde ulver har også brede neser og store ører etter hodestørrelsen.

På samme måte som andre hjørnetenner, og faktisk andre ulvearter, er den røde ulven et veldig sosialt dyr som lever i en pakke med en rekke andre røde ulvindivider. Røde ulvepakker inneholder vanligvis en dominerende hann og kvinne og deres avkom og inneholder mellom 2 og 10 medlemmer. Den røde ulven er også et svært territorialt dyr, med den røde ulvepakken som beskytter området fra inntrenging av andre røde ulvepakker i området.



Selv om det er kjent at røde ulver jakter sammen som en gruppe for å fange et større dyr som en hjort, spiser røde ulver først og fremst mindre husdyr som kaniner og gnagere. Røde ulver spiser også fugler, vaskebjørn og andre små dyr. Når du prøver å jakte på et større dyr, jobber den røde ulvepakken sammen for å forvirre og hjørne byttet sitt.

I deres historiske rekkevidde ble røde ulver ansett å være en av de mest dominerende rovdyrene i deres miljø, bare truet av større hjørnetenner som grå ulv eller en og annen prærieulv. Menneskelige jegere utslettet rødulvspopulasjonen i store deler av sitt naturlige utbredelsesområde, og befolkningen ble endelig antatt å bli utryddet primært på grunn av tap av habitat.

Røde ulver er vanligvis i stand til å reprodusere når de er 2 år og begynner å parre seg i de varmere vårmånedene februar og mars. Den kvinnelige røde ulven føder et kull på opptil 10 unger etter en drektighetsperiode som varer i rundt 60 dager. Ungene blir født blinde og blir ammet av resten av flokken til de er i stand til å jakte på seg selv og enten forbli hos foreldrene eller forlate for å starte en egen pakke.



I dag er den røde ulven ikke lenger utryddet i naturen siden de ble gjeninnført i North Carolina i 1987, og befolkningen der antas nå å være i overkant av 100 røde ulvindivider. Likevel blir den røde ulven fortsatt ansett for å være et kritisk truet dyr og blir sett på som den 10. mest truede dyrearten i verden.

Vis alle 21 dyr som starter med R

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) The Encyclopedia Of Mammals

Interessante Artikler