Pygmy Marmoset

Pygmy Marmoset vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Primater
Familie
Callitrichidae
Slekt
Cebuella
Vitenskapelig navn
Callithrix Pygmaea

Pygmy Marmoset Conservation Status:

Nær truet

Pygmy Marmoset Sted:

Sør Amerika

Pygmy Marmoset Fakta

Hovedbytte
Tresaft, frukt, edderkopper, insekter
Habitat
Utkanten av tropisk regnskog
Rovdyr
Fugler, slanger, villkatter
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Tropp
Favoritt mat
Tree Sap
Type
Pattedyr
Slagord
Den minste apearten i verden!

Pygmy Marmoset Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
24 km / t
Levetid
8-12 år
Vekt
120-140 g (4,2-4,9 oz)

'En pygmy marmoset kan hoppe en avstand på 16 fot for å komme fra en gren til en annen.'




Pygmymarmoseter lever i Amazonas skoger i Sør-Amerika. Disse skapningene er verdens minste aper som veier omtrent 4 gram i voksen alder. Pygmy marmosets er altetende som virkelig liker å spise tresaft! Disse apene lever omtrent 12 år gamle i naturen.



5 fantastiske fakta om Pygmy Marmoset

• Pygmymarmosetter lever i toppen av trærne i regnskogen i Sør-Amerika

• Disse dyrene har negler de bruker som klør til å klatre i trær

Sommerfugler frukt, bær og tresaft er alle favorittmatene til denne lille altetende

• En mannlig og en kvinnelig pygmy marmoset hekker og lever sammen i en mannsalder

• Pygmy-marmoseter steller hverandres pels akkurat som andre aper gjør

Pygmy Marmoset vitenskapelig navn

Mens pygmy marmoset er dette dyrets vanlige navn, er dets vitenskapelige navn Cebuella pygmaea. Den tilhører familien Cebidae og klassen er Mammalia. Marmoset kommer fra det franske ordetsyltetøy.

Disse marmosetene har to underarter, inkludert den nordvestlige pygmy-marmoset og den østlige pygmy-marmoset. Disse tre pygmy-marmosettene har pels som avviker litt i fargen. De bor også i forskjellige områder av Sør-Amerika så vel som i Mellom-Amerika.



Pygmy Marmoset Utseende og atferd

Disse syltetøyene har et lag oransje brun pels med en blanding av brune og svarte striper. Den mørke pelsen til dette lille dyret hjelper til med å skjule den når den beveger seg over tregrener. Fingerneglene til denne apen fungerer som klør som kan fange barken på et tre når den klatrer. Måten denne marmoset beveger seg og klatrer på, ligner den på et ekorn du kan se i din lokale park.

Den har en liten nese, små øyne og et øre på hver side av toppen av hodet. Disse syltetøyene har ekstra fleksibilitet i nakken, slik at den kan snu hodet for å se bakover. Dette hjelper dyret med å være i beredskap for rovdyr i området.

En pygmy marmosets hale er lengre enn kroppen. Den bruker halen for balanse når den beveger seg langs lemmer høyt oppe i Amazonas-skogen.

Kroppen til en voksen pygmy marmoset måler ca 4 til 6 inches lang. I tillegg er dens ekornlignende hale 6 til 9 inches lang. En pygmy marmosets 9-tommers hale er like lang som en gjennomsnittsstørrelsesgaffel i en sølvtøyskuff. En voksen veier litt over 4 gram. Dette betyr at den veier omtrent det samme som en smørpinne fra kjøleskapet ditt hjemme.

Denne marmoset hevder tittelen som den minste apen i verden. Men det er ikke den minste primaten i verden. Den tittelen tilhører en pygmy muselemur som veier rundt 1,1 gram!

Disse syltetøyene lever i grupper som også kalles tropper, med omtrent 5 til 9 medlemmer. Å bo i grupper gir disse små dyrene et visst nivå av beskyttelse mot rovdyr. Hvis ett medlem oppdager et ocelot , ville det varsle resten av troppen om å dekke seg i trærne. Disse syltetøyene er sjenerte dyr som holder seg med sin egen tropp mens de forblir skjult i trærne mye av tiden.

Medlemmene av marmoset-troppen kommuniserer med hverandre ved hjelp av knirk og kvitring som bare de kan forstå. En lyd kan bety at det er fare i nærheten, mens en annen kan være en mann som roper til en kvinne. Lydene disse dyrene lager ligner litt på lydene fra brune og grå ekorn.

Pygmy Marmoset Habitat

Disse syltetøyene lever i Peru, Ecuador, Brasil og Columbia i Sør-Amerika. De bor i Amazonas regnskoger eller i kratt som vokser nær elver. Disse dyrene lever i et tropisk klima som er fuktig og regnfull. Pygmymarmoseter lever i regnskogen i Sør-Amerika gjennom hele året.

Du finner disse syltetøyene som bor i skoger der trær vokser tett sammen. Dette gjør at de enkelt kan hoppe til grenene til forskjellige trær. I tillegg er det enkelt å holde seg skjult for rovdyr når grenene på trær krysser hverandre. Marmelosens oransje / brune pels hjelper den også til å holde seg skjult blant regnskogens mørke grener og trestammer. Generelt forblir disse marmosetene i et område på mindre enn en mål skog.

Pygmy Marmoset diett

Hva spiser pygmy marmosets? Den viktigste næringskilden til dette dyret er tresaft. Disse syltetøyene bruker den nederste raden med skarpe tenner til å grave hull i barken på et tre. De graver til de finner saft, og drikker den som en hund drikker vann fra bollen.

Ofte velger en pygmy marmoset bare ett tre å grave i for saft hver gang det vil ha mat. Dette treet ligger et sted i det spesifikke territoriet til apen. Noen trær kan ha opptil 1300 hull laget over tid av en sulten syltetøy!

Disse dyrene er altetende, så de spiser absolutt mer enn tresaft. De spiser frukt, sommerfugler, blader, små edderkopper og nektar. De er raske og kan ta tak i insekter som bor på grenene rundt seg. Hvilken type mat disse apene spiser, avhenger av hva som er rikeligst i området.

Siden disse syltetøyene er så lite, trenger de ikke å spise så mye for å overleve. De kan drikke så mye som en spiseskje med tresaft om gangen. Disse apene liker å lete etter mat om morgenen og sen ettermiddag.

Pygmymarmoseter som holdes i dyreparker, får mat og grønnsaker sammen med en spesiell matblanding som er lett å fordøye. Mengden og typen mat de får blir nøye overvåket. Å mate denne marmoset bearbeidede maten vil være skadelig for dette lille dyret.



Pygmy Marmoset Rovdyr og trusler

Som du kanskje har gjettet, har disse teppene mange rovdyr på grunn av at disse apene er så små. Noen av rovdyrene deres inkluderer hauker, slanger, ocelots og eagles, spesielt harpy eagle.

Siden disse syltetøyene holder seg høyt oppe i trærne, er de spesielt sårbare for ørn, hauk og andre fugler. I tillegg er det mange slanger som klatrer opp i trær som grovormen. Pygmy marmosetets hastighet og evne til å gjemme seg er det eneste forsvaret mot disse rovdyrene.

Miljømassenees habitat er truet når trær i regnskogen blir kuttet og ryddet. Dette fjerner hjemmet så vel som matkilden.

Mennesker er en trussel mot disse dyrene på en annen måte. Noen ganger blir disse dyrene fanget og solgt som eksotiske kjæledyr over hele verden. Dette er en annen ting som reduserer befolkningen deres.

Den offisielle bevaringsstatusen for pygmy marmoset er Truet . Deres habitat er truet når trær blir ryddet, men hvis dette kan reduseres, vil det bidra til å øke befolkningen i denne apen.

Det er lover mot å kjøpe og selge ville dyr som kjæledyr. Dette inkluderer pygmy marmoset. Håndhevelse av disse lovene kan bidra til å holde pygmy-syltetøyene trygge i deres naturlige habitat.

Pygmy Marmoset Reproduksjon, babyer og levetid

Avlssesongen for disse syltetøyene skjer gjennom hele året. Mens han leter etter en kompis, vil en mann markere området med sin duft og følge en kvinne rundt i territoriet. En hann og en kvinne i en tropperase, og resten av medlemmene i gruppen hjelper til med å ta vare på de unge. Denne mannlige og kvinnelige blir sammen hele livet. Svangerskapsperioden til en pygmy marmoset er omtrent 20 uker. Generelt er det to levende babyer i et kull. Sjeldnere vil en kvinne få en eller tre babyer.

En nyfødt pygmy marmoset veier 0,4 gram. Se for deg at en nyfødt pygme er omtrent på størrelse med et voksent menneskes tommel!

I løpet av de første par ukene av et nyfødt pygmy marmoset-liv, rir det rundt på ryggen til faren. Det er faren som er hovedvaktmester for pygmy marmoset babyer. Når det er tid for å spise, tar faren babyene til moren, slik at hun kan pleie dem.

Baby pygmy marmosets begynn å spise insekter og tresaft omtrent 3 måneder gammel. Andre i troppen lærer babyene hvordan de skal finne mat. Når en baby pygmy marmoset er omtrent halvannet eller to år gammel, kan det slå ut av seg selv som voksen. Men i noen tilfeller blir de unge hos troppen for å hjelpe til med å oppdra andre babyer. Dette betyr at det kan være flere søsken i en tropp.

Gjennomsnittlig levetid for en pygmy-syltetøy er 12 år. Selvfølgelig kan antall rovdyr i området der en pygmy marmoset bor definitivt ha en innvirkning på levetiden. Disse små apene kan lide av underernæring når de blir eldre hvis det er en nedgang i maten de spiser i sitt miljø.

Pygmy Marmoset Befolkning

Bevaringsstatusen til pygmy marmoset er Truet . Den eksakte populasjonen av pygmy-marmoseter er uklar på grunn av deres størrelse og evne til å gjemme seg i utilgjengelige områder. Men forskere tror at den største konsentrasjonen av disse dyrene lever i nærheten av Amazonas og Rio Negro-elvene i Sør-Amerika. Befolkningen deres ser ut til å holde seg jevn da noen anstrengelser gjøres for å redusere rydding av regnskogen i Amazonas.

Vis alle 38 dyr som starter med P

Interessante Artikler