pinnsvin

Porcupine Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Gnagere
Familie
Erethizontidae
Slekt
Erethrizon
Vitenskapelig navn
Erethizon Dorsaum

Porcupine Conservation Status:

Minste bekymring

Pinnsvin Sted:

Asia
Sentral-Amerika
Eurasia
Europa
Nord Amerika
Sør Amerika

Pinnsvin Fakta

Hovedbyttet
Røtter, blader, bær
Habitat
Tette skoger og gressletter
Rovdyr
Ugle, Eagles, Wolves
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Røtter
Type
Pattedyr
Slagord
Det er 30 forskjellige arter over hele verden!

Pinnsvin Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Gul
  • Svart
Hudtype
Pigger
Toppfart
2 km / t
Levetid
8-12 år
Vekt
5,4-16 kg (12-35 kg)

Pinnsvin er den tredje største gnageren på planeten. De er delt inn i to typer piggsvin, som er piggsvin fra den gamle verden og den nye verden. Disse store gnagere er kjent for å bekjempe enorme rovdyr, og de spiser på planter, busker og trær gjennom hele året. Til tross for det sterke utseendet, er de milde og føyelige skapninger med mindre de blir provosert.



Porcupine Topp fakta

-Quills har et antibiotisk fettlag som hjelper til med å forhindre smitte hos mennesker og dyr.

-Porcupines har evnen til å bekjempe selv den største og farligste av rovdyr, inkludert leoparder.

-Baby piggsvin kalles piggsvin, og en gruppe piggsvin kalles stikk.



Porcupine Scientific Name

Taksonomien til Pinnsvin er brutt ned i Rodentia-ordenen, Erethizontidae (New World) eller Hystricidae (Old World) -familien og Erethizon eller Chaetomys Genius. Hystricidae piggsvin holder seg på bakken for det meste og bor i Europa, Asia og Afrika. Erethizontidae piggsvin liker å klatre i trær og svømme i hele Amerika. Det faktiske navnet på piggsvin stammer fra det franske ordet porcespin, som oversettes til fjærgris. Det er over to dusin arter av piggsvin over hele verden, inkludert:

Familie Hystricidae (gammeldags piggsvin):



  • Malayisk piggsvin
  • Sunda piggsvin
  • Kappsvin
  • Crested piggsvin
  • Indisk piggsvin
  • Tykt piggsvin
  • Filippinsk piggsvin
  • Sumatran piggsvin
  • Afrikansk pinnsvin
  • Asiatisk piggsvin
  • Langhale piggsvin

Familie Erethizontidae (New World piggsvin):

  • Bristle-spined rotte
  • Baturitt piggsvin
  • Bicolored-piggsvin
  • Streket dvergpinnsvin
  • Bahia piggsvin
  • Svart-tailed hårete dvergpinnsvin
  • Meksikansk hårete dvergsvin
  • Svart dvergpinnsvin
  • Brasiliansk piggsvin
  • Frostet hårete dvergsvin
  • Andes piggsvin
  • Rothschild’s piggsvin
  • Roosmalens dvergpinnsvin
  • Stub-tailed piggsvin
  • Santa Marta piggsvin
  • Coandumirim
  • Paraguays hårete dvergpinnsvin
  • Brun hårete dvergsvin
  • Nordamerikansk piggsvin

Porcupine Utseende og oppførsel

Hver art av piggsvin ser litt annerledes ut enn den neste. Imidlertid har de noen generelle utseendeegenskaper, for eksempel at de ofte har robuste kropper og små hoder. Pennene deres vil enten bli gruppert sammen eller individuelt innebygd i huden og håret. Disse fjærene er deres forsvar. De vil slippe fjærene i veien for et potensielt rovdyr for å beskytte seg selv

Fronten på kroppen er mest sårbar da den er dekket av hår i stedet for fjærpenner. Hårfargen på håret kan variere, inkludert å være gul, brun, gråbrun, mørk brun eller svart. Mønstrene som legger underlaget kan også variere i farge, inkludert svart, oransje, gul og hvit. Det er til og med albino piggsvin i noen deler av verden. De fleste piggsvin varierer mellom 25 og 40 inches lange, som inkluderer halen. De veier vanligvis mellom 10 og 40 pund. Både menn og kvinner er omtrent like store. Og mange arter har hårløse såler som gjør dem til ypperlige klatrere.

Pinnsvin er ensomme dyr som tilbringer mesteparten av tiden alene. De vil samles i grupper om vinteren og tilbringe tid med en potensiell ektefelle under frieriet. En gruppe piggsvin kalles stikk. Når de samles som en gruppe om vinteren, finner du gruppen på opptil 12 piggsvin som skjuler seg sammen.

Pinnsvin klatrer på et tre

Porcupine Habitat

Hvor bor piggsvin? New World piggsvinene finnes primært i Amerika; mens piggsvin fra den gamle verden ofte finnes i Europa, Asia og Afrika. Du vil finne piggsvin i Amerika liker å utforske trærne og vannet like mye som land. Imidlertid forblir piggsvinene i andre deler av verden for det meste på fast land. Du vil finne dem som bor i nesten alle typer terreng, inkludert ørkener, skoger, gressletter, fjell og regnskog. De kan tilpasse seg ganske enkelt til sine omgivelser. Mange piggsvinarter foretrekker å tilbringe nedetiden inne i steinete sprekker, huler, rotfloker, pensel, tregrener, huler og hule tømmer og trær. Hjemmet deres, uansett hvor det måtte være, kalles en hule. De legger seg ikke i dvale; de er imidlertid nattlige, så de sover om dagen og utforsker om natten.



Porcupine Diet

Pinnsvin over hele verden er planteetere. De spiser omtrent 0,9 kilo mat hver dag. Om vinteren stoler de på trebark som en primær kilde til næringsstoffer. På grunn av tøffe forhold mister de ofte rundt 17% av vekten om vinteren på grunn av mangel på nitrogen i vinterdietten. På våren foretrekker piggsvin bladblader som er rike på protein. Hvis trær begynner å utvikle giftige tanniner, vil de velge flere urteaktige planter og trær med færre tanniner.

Sommertid forårsaker flere kostholdsendringer, inkludert kaliumrikt løvverk. Dette kan føre til at det skilles ut for mye natrium som tvinger piggsvin til å søke salt. I naturen kan de finne salt i en rekke kilder, for eksempel vannplanter. Når de ikke finner det i naturen, ser de etter menneskeskapte kilder, inkludert dekk, kryssfiner, verktøyhåndtak og bruddlinjer. I noen tilfeller vil de spise visse nøtter og frukt. Til tross for deres kostvaner i naturen, forårsaker de langt mindre skade enn insekter, sykdommer, vind og branner.

Porcupine Predators & Threats

Den lille veksten av en piggsvin, spesielt unge piggsvin, gjør dem sårbare for en rekke rovdyr, inkludert store hornugler, svarte bjørner, bobcats, martens, langhalevesl, hermelin, prærieulv og mink. Fisher er deres vanligste rovdyr. Fiskere kan til og med forhindre at piggsvinbestandene vokser. Hvis et rovdyr nærmer seg, vil piggsvinet vende ryggen til rovdyret og holde piggene hele tiden overfor trusselen. Men hvis rovdyret kan få piggsvinet på ryggen, vil de ofte tape kampen. I noen tilfeller har piggsvin bekjempet et angrep med fjærene, blant annet mot svært farlige dyr som en leopard. Når et rovdyr som nærmer seg får en fjærpinne innebygd i poten eller kroppen, vil de ofte trekke seg tilbake, da fjærene er ganske smertefulle og vanskelig for dyr å fjerne.

Phillippine piggsvin er den eneste piggsvin som er kategorisert som sårbar på dette tidspunktet. Alle andre er oppført i klassifiseringen med minst bekymring. Den største trusselen mot den globale porcupine-befolkningen er avskoging av mennesker, skogbranner og utvikling av infrastruktur. Disse handlingene fortrenger piggsvin fra hjemmene sine og tvinger de saktegående gnagere til å søke etter nye kilder til mat og ly. Biler blir også ansett som en trussel mot piggsvin da piggsvin beveger seg for sakte når de krysser gaten.

Pinnsvin reproduksjon, babyer og levetid

Paringsritualet til pinnsvin inkluderer bare dominerende hannpinnsvin som parrer seg med flere kvinner, og mindre dominerende hanner kan ikke parre seg i det hele tatt. Hannene vil forsvare sin kompis i flere dager i løpet av den årlige hekkesesongen for å bekjempe andre potensielle friere. Kvinner vil også kjempe for sitt territorium mot andre kvinnelige piggsvin. Mannens friere tiltrekkes av kvinnens duft og vokalisering. Parring vil bare skje når en kvinne velger en hann og blir åpen for sine fremskritt.

Den årlige hekkesesongen varer fra oktober til november. En kvinne skal bære i 210 dager og føde ett til tre avkom. Baby piggsvin blir vanligvis født i april eller mai, og de kalles piggsvin. Nyfødte veier mellom 0,88 og 1,17 pund og er 10 tommer lange. Håret er mykt under fødselen. Quills vil stivne etter noen timer. Øynene deres åpnes ofte ikke i flere dager. Moren skal sykepleie i kort tid. Etter fem måneder vil avkom bli helt uavhengige og overlatt til å overleve sin første vinter alene.

Gjennomsnittlig levetid for en vill piggsvin er fem til syv år. Pinnsvin oppdratt i fangenskap kan leve opptil 10 år. Praha zoologiske hage er kjent for å ha hatt en indisk pinnsvin i minst 30 år. Når piggsvin blir eldre, kan de lide av sykdom og tap av sanser som gjør dem mer sårbare for rovdyr og naturlig død.

Pinnsvin Befolkning

Alle unntatt en piggsvinsart anses på dette tidspunktet som minst bekymringsfullt. Som et resultat er befolkningsstudier ikke altfor tilgjengelige, noe som gjør det vanskelig å bestemme den globale befolkningsstørrelsen på piggsvin. De eneste kjente truslene mot befolkningsveksten på dette tidspunktet er fisker rovdyr og menneskelig utvikling.

Vis alle 38 dyr som starter med P

Interessante Artikler