Opossum

Opossum vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Didelphimorphia
Familie
Didelphidae
Slekt
Didelphis
Vitenskapelig navn
Didelphis Virginiana

Opossum Conservation Status:

Minste bekymring

Opossum Sted:

Nord Amerika

Fakta om Opossum

Hovedbytte
Frukt, insekter, frosker
Habitat
Skog og jordbruksland nær vann
Rovdyr
Rev, katt, rovfugler
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
6
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Frukt
Type
Pattedyr
Slagord
Tenkte å være immun mot bestemt slangegift!

Opossum Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
15 km / t
Levetid
2-7 år
Vekt
0,5-6 kg (1,1-13 kg)

Opossums har skillet mellom å være den eneste pungdyren som bor i USA og Canada!



Gjennom store deler av USAs historie ble opossums jaktet og fortært av folk. Selv om dette forblir sant i noen områder i det sørlige USA, er disse kyndige pungdyrene nå bedre kjent som skadedyr på grunn av deres rensende vaner som lar søppelkasser opprettholdes og rot i kjølvannet. De blir fortsatt jaktet populært i mange deler av Sentral- og Sør-Amerika; faktisk er det vedtatt begrensninger for å dempe overjakt på disse dyrene i disse områdene.



Interessante fakta om Opossum!

  • Opossums stammer fra Sør-Amerika og antas å ha kommet inn i Nord-Amerika under Great American Interchange, som var når kontinentene koblet sammen og antas å ha skjedd for omtrent 2,7 millioner år siden.
  • Bare en art opossum, Virginia opossum, bor i USA og Canada. Det er også kjent som vanlig opossum.
  • Som andre pungdyr, har disse dyrene en pose der babyer holdes mens de modnes.
  • Opossums har 50 tenner, noe som er mer enn noe annet landbasert pattedyr i Nord-Amerika.
  • Selv om de har et lignende navn, er opossums i Nord-, Sentral- og Sør-Amerika ikke relatert til arboreal pungdyr av underordneren Phalangeriformes, som ofte kalles possums, men er endemiske mot den østlige halvkule.

Opossum vitenskapelige navn

Bestående av mer enn 103 arter som strekker seg over 19 forskjellige slekter, er det vitenskapelige navnet på opossumsDidelphidae. Dette pattedyret er klassifisert i størrelsesordenDidelphimorphia, som er den største på den vestlige halvkule. Begrepet gjenspeiler det faktum at disse pungdyrene i det vesentlige har to livmoder - en der babyer i utgangspunktet vokser og en pose der de fortsetter å modnes - med 'di' som betyr 'to' og 'delphus' som betyr 'livmor.' Virginia opossum, den eneste arten i USA og Canada, har det vitenskapelige navnet Didelphis virginiana.

Ordet “opossum” ble først registrert mellom årene 1607 og 1611. Det antas å ha blitt lånt fra Powhatan-språket og avledet av et proto-algonquisk ord, “apousoum”, som betyr “hvit hund eller hundelignende dyr. ” De første registrerte forekomster av ordet kan spores tilbake til John Smith og Jamestown-kolonien i Virginia.

Opossum Utseende

En type pattedyr kjent som pungdyr, en fullvoksen opossum er omtrent på størrelse med en huskatt. I gjennomsnitt måler possums, som de også er kjent, omtrent 2,5 meter lange fra nese til hale og veier mellom 8,8 og 13,2 pounds. For det meste grå i fargen, har disse dyrene vanligvis hvite ansikter og lange, spisse neser. Inne i munnen deres er 50 tenner - mer enn noe annet landbasert pattedyr i Nord-Amerika.

I tillegg til å ha fire korte lemmer, har de spesialiserte haler som de bruker på en rekke måter. Fordi disse rotterlignende halene er i stand til å gripe inn i ting, blir de ansett som prehensile. Takket være denne funksjonen kan opossums bruke halene for å holde balansen, for å hjelpe til med å klatre i trær og for å holde på hekkende materialer mens de klatrer. Unge dyr bruker haleforhårene til å feste seg på mødrenes rygg mens de blir båret rundt. I motsetning til hva mange tror, ​​henger imidlertid ikke opossums opp ned fra trær ved halene som flaggermus.



Disse pattedyrens bakben har også motsatte tommelen, som gjør at de kan holde på greiner og lignende enda mer effektivt.

Hannene er vanligvis litt større enn hunnene. De har også større hjørnetenner og har en tendens til å være betydelig tyngre.

Virginia Opossum (Didelphis virginiana) i enebær i det nordøstlige Ohio.
Virginia Opossum (Didelphis virginiana) i enebær i det nordøstlige Ohio.

Opossum atferd

Ensomme og nomadiske generelt har disse dyrene en særegen, sakte bevegelse, hoblende måte å komme seg rundt på. Disse pattedyrene er primært aktive om natten, når de søker etter mat og deltar i de fleste andre aktiviteter, og er godt tilpasset mørket. Om dagen har opossums en tendens til å mene seg i praktiske hulrom i stedet for å lage sine egne reir. Eksempler inkluderer innsiden av trehull og børstehauger eller under menneskeskapte strukturer.

I løpet av de varmere månedene pleier disse pungdyrene å være på farten. De reiser vanligvis hvor som helst mat tar dem. Om vinteren har disse pungdyrene en tendens til å holde seg på mer permanente hekkeplasser. Imidlertid forblir de moderat aktive gjennom de kaldere månedene og er derfor ikke ekte dvalemodus.

En av de mest kjente atferdstrekkene til disse dyrene er deres tendens til å spille død når de blir konfrontert med rovdyr. Også kjent som 'å spille possum', er teknikken en annen utvei hvis pattedyrets innledende reaksjon på en trussel - hvesing, tenneblindring og knurring - ikke klarer å skremme den bort. Hvis et rovdyr fortsetter å angripe, vil dyret bli helt halt og gå inn i en nesten katatonisk tilstand. Plyndret på siden, kan pungdyret lukke øynene eller la dem stirre tomt ut i rommet. Med tungen utvidet kan skapningen virke bemerkelsesverdig død. Det folk ofte ikke vet, er at opossums også gjør avføring og avgir en illeluktende, grønn substans fra analkjertlene mens de spiller døde. Dyret kan forbli i denne tilstanden i opptil seks timer; i løpet av den tiden reduseres pusten og hjertefrekvensen betydelig.

Selv om de ikke betraktes som arboreal pungdyr (som lever i trær), er de ypperlige treklatrere og tilbringer god tid oppe på baldakiner. De har skarpe klør som er utmerket for å gripe inn i trebark, og de bruker prehensile haler for å hjelpe til med klatring og manøvrering rundt. Utrolig nok kan opossums også rense seg for flått og er i stand til å konsumere opptil 5000 av dem per sesong.

Innfødt habitat

Bare en enkelt art av opossum, Virginia opossum, finnes i USA og Canada. Denne artenes habitat strekker seg inn i Nord-Canada og så langt sør som Mellom-Amerika. Sør der kan det finnes flere titalls arter av opossum.

Opossums har tilpasset seg for overlevelse i Nord-, Sentral- og Sør-Amerika ved å utvikle haler av prehensile som lar dem gripe lemmer på treet. De motsatte tommelen på bakbena hjelper også i denne forbindelse.

Gitt det store området de bor i, er opossums i stand til å overleve over en rekke klima.



Opossum diett

Opossums er scavengers. Praktisk er de også altetende, noe som betyr at de er villige til å rense både plante- og dyrematerialer for livsopphold. De er kjent for å fjerne mennesker; spesielt har de en tendens til å komme inn i søppelbøtter, søppelkasser og lignende på jakt etter mat.

Opossums tiltrekkes også av åtsel (råtnende kjøtt), så de blir ofte sett på som forbruker veidrep. Generelt består opossums dietter vanligvis av frukt, gress og forskjellige typer nøtter.

Disse pattedyrene vil også jakte fugler , mus , ormer, slanger , insekter , Til og med kyllinger . Mange arter av opossum er immun mot gift av klapperslanger og huggorm og er derfor i stand til å bytte på disse skapningene.

Denne diettfleksibiliteten er en av de mange egenskapene som har gjort opossum til en så vellykket art.

Opossums rovdyr og trusler

Mennesker er den største trusselen mot opossums. Selv om det ikke er vanlig i USA lenger, ble disse pattedyrene en gang jaktet og konsumert regelmessig; President Jimmy Carter var kjent for å jakte på dem. Opossumjakt er fortsatt populær i mange deler av Sentral- og Sør-Amerika, hvor lokale myndigheter har lagt begrensninger på jaktmasser. Opossums er imidlertid klassifisert som “ minste bekymring ' ved International Union for the Conservation of Nature (IUCN) slik at de ikke anses å være truet.

Reproduksjon, babyer og levetid

Opossums parrer seg fra midten av vinteren til midten av sommeren. I et enkelt år kan en kvinnelig opossum ha flere kull med babyopossum. Etter parring føder kvinnelige opossumer vanligvis om to uker.

Opptil 20 opossum kan bli født i ett kull. I gjennomsnitt overlever imidlertid færre enn halvparten. Når de blir født, er babyosser nesten helt hjelpeløse. Blind, naken og nesten gjennomsiktig utseende, nyfødte opossum måler omtrent en centimeter lang og veier bare 1 / 200th av en unse; Dette gjør dem omtrent like store som en honningbier.

Umiddelbart etter at de ble født, kryper baby-opossums inn i lommen til moren. Der møter de et hesteskoformet arrangement med 13 spener, som de straks henger fast på. De som er igjen uten en spen å låse fast på. Når den er festet, sveller spenen opp og forblir på plass i babyens munn i en periode på omtrent to måneder. På det tidspunktet begynner øynene til babyene å åpne seg, og de begynner å komme ut av posen noen ganger og kan bli båret rundt på mødrenes rygg mens de jakter. De blir helt uavhengige i rundt tre måneders alder.

Gjennomsnittlig levetid for vanlige, eller Virginia, opossum er ett til to år.

Opossum Befolkning

Selv om de møter flere rovdyr - særlig mennesker, hunder og katter - er opossums overlevende som reproduserer raskt. Derfor har befolkningen holdt seg stabil i moderne tid, og de klassifiseres ikke som truede dyr.

Vis alle 10 dyr som starter med O

Interessante Artikler