Moorhen

Moorhen Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Gruiformes
Familie
Rallidae
Slekt
Gallinula
Vitenskapelig navn
Gallinula

Moorhen Conservation Status:

Minste bekymring

Moorhen Sted:

Afrika
Asia
Sentral-Amerika
Eurasia
Europa
Nord Amerika
Oseania
Sør Amerika

Moorhen fakta

Hovedbyttet
Insekter, gnagere, bær
Karakteristisk funksjon
Lite avrundet hode og spiss nebb
Vingespenn
50cm - 80cm (20in - 31in)
Habitat
Myrer, våtmarker og dammer
Rovdyr
Rev, Hunder, Vaskebjørn
Kosthold
Altetende
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Insekter
Type
Fugl
Gjennomsnittlig clutchstørrelse
7
Slagord
Mater på vanninsekter og edderkopper!

Moorhen Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Fjær
Toppfart
22 km / t
Levetid
13 år
Vekt
70g - 400g (2,5 oz - 14 oz)
Lengde
25cm - 38cm (10in - 15in)

Moorhens kan gå på toppen av vannplanter i dammer og innsjøer.




Den vanlige moren, også kalt vanlig gallinule, finnes over hele verden, omtrent hvert sted bortsett fra polarområdene og tropiske jungler. Disse fuglene er svarte med markante gule ben og et rødt nebb med et skjold som strekker seg fra nebbet opp mellom øynene og på pannen. I motsetning til de fleste vannfugler, har ikke hedehunder føtter med svømme. De vil suse hvis de føler seg truet, men har ellers et særegent, klingende kall som de bruker for å kommunisere med hverandre. Moorhens er medlemmer av jernbanefamilien, som inkluderer mange forskjellige arter av myrfugler.



5 fakta om moren

• Høner hekker ofte på steder folk ofte, som parker.

• Unge moorhens har ikke de knallrøde skjoldene i ansiktet.

• Høner kan fly, men de er ikke veldig gode til det og vil bare gå korte avstander til enhver tid.

• Høner vil spise andre fugleegg hvis de kan komme seg til dem.

• Unge moorhens fra tidligere klekking hjelper ofte med å ta vare på foreldrenes nye babyer.

Moorhen Scientific Name

Det vitenskapelige navnet på den vanlige moren er Gallinula chloropus. Dette navnet kommer fra det latinske ordet Gallinula, som betyr en liten kylling eller høne, og det greske ordet chloropus, som betyr grønn eller gul (khloros) fot (pous).

Flere morede underarter eksisterer. Fordi de kan være vanskelig å identifisere basert på de ofte subtile fysiske forskjellene, blir de generelt beskrevet av hvor de kan bli funnet.



  • Eurasian Moorhen, G. C. Chloropus, funnet i Nordvest-Europa til Nord-Afrika og Sentral-Sibir, også i de fuktige områdene i Sør-Asia, Japan og Sentral-Malaysia, Sri Lanka, Kanariøyene, Azorene, Madeira og Kapp Verde-øyene.
  • Nordamerikanske Moorhen, G. C. Cachinnans, funnet i Sørøst-Canada sør inn i USA, men ikke i Great Plains-regionen, også i Vest-Panama, Galápagos og Bermuda.
  • Søramerikanske Moorhen, G. C. Galeata, funnet i Guyanas, Trinidad og deler av Brasil, Argentina og Uruguay.
  • Indo-Pacific Moorhen G. C. Orientalis, funnet på Andamanøyene, Seychellene, Sør-Malaysia, Indonesia, Filippinene og Palau.
  • Barbados Moorhen, G. C. Barbadensis, bare funnet på Barbados.
  • African Moorhen, G. C. Meridionalis, funnet i Afrika sør for Sahara.
  • Madagaskan Moorhen, G. C. Pyrrhorrhoa, funnet på øyene Madagaskar, Réunion og Mauritius.
  • Andean Moorhen, G. C. Garmani, funnet i Andesfjellene fra Peru til Nordvest-Argentina.
  • Hawaiian Moorhen, G. C. Sandvicensis, bare funnet på Hawaii.
  • Antillean Moorhen, G. C. Cerceris, funnet på Antillene (ikke Trinidad eller Barbados) og Sør-Florida.
  • Subandean Moorhen, G. C. Pauxilla, funnet i Øst-Panama ned til Nordvest-Peru.
  • Mariana Moorhen, G. C. Guami, funnet på Nord-Marianene.

Moorhen Utseende og atferd

Myren er hovedsakelig koksgrå til svart, men vingefjærene har en tendens til å ha et brunaktig utseende for dem. Langs bakkantene på hver vinge er det en stripe med hvit, og den kan også ha små hvite flekker mot baksiden. De voksne fuglene har et knallrød nebb som strekker seg oppover mellom øynene for å skape et skjold. Poenget med nebbet er gult. Bena er for det meste lyse gule, og den har lange, spisse tær uten bånd.

Denne fuglen blir omtrent 25 til 38 cm lang og veier fra 2,5 gram til 14 gram (omtrent 400 gram), omtrent samme vekt som en suppe. Moorhens har et vingespenn på 20 til 31 tommer (50 til 80 cm), litt mer enn høyden på to bowlingpinner stablet oppå hverandre. De er omtrent like store som en kråke. Det har vært kjent at de flyr så raskt som 35 km / t, men de kan ikke holde denne hastigheten veldig lenge.

Moorhens lever i grupper, kalt flokker, mesteparten av tiden. Selv om disse flokkene kan være store, lever myrhøner ofte i små grupper på bare noen få fugler. I hekkesesongen bor de rundt andre av sitt slag, men vil skille seg noe fra de andre for å gjøre krav på et hekkende territorium.



Selv om de kan være enkle å få øye på når de svømmer, har hederhøner en tendens til å være ganske sjenerte og vil unngå mennesker når de kan. De er ikke aggressive bortsett fra i hekkesesongen, og da vil de krangle med hverandre over reir, i tillegg til å beskytte babyene deres voldsomt. De unngår kontakt med mennesker når det er mulig.

Moorhen står i vannet

Moorhen Habitat

Høner kan finnes i de fleste deler av verden, med unntak av jungler og polarområdene. De må ha vann, så de finnes bare i områder med nok vann til at myrhøner kan overleve. Vanligvis trenger de vann som er dypt nok til at de kan svømme i, noe som også gir dem et sted å hekke og en måte å unnslippe sine fiender.

I kaldere regioner vil hønder migrere til mer tempererte områder før hekkesesongen. De kan vanligvis bli funnet enten svømme dristig på områder med åpent vann eller gjemme seg i ugresset på kanten av dammer og bekker. De bygger reirene langs vannkanten, i tett vegetasjon som gir dem godt ly.

Moorhen diett

Høner er altetende og spiser en rekke plante- og dyrestoffer. De spiser mange forskjellige små vannlevende skapninger, for eksempel snegler, små frosker og fisk, samt landdyr inkludert gnagere og øgler. De spiser også insekter og ormer og har vært kjent for å spise egg fra andre fugler. I tillegg spiser myrhøner mange av plantene som vokser i eller nær vannet, inkludert frukt, bær og frø.

Moorhen rovdyr og trusler

Myren står overfor mange miljøutfordringer forårsaket av mennesker, inkludert forurensning og tap av habitat. Til tross for dette har den vanlige moren vist seg å være svært tilpasningsdyktig og fortsetter å trives i mange forskjellige miljøer, til og med parker og andre steder som mennesker besøker. Denne fuglen er oppført som minste bekymring ved International Union for the Conservation of Nature (IUCN), som betyr at de eksisterer i tilstrekkelig antall for å opprettholde befolkningen og ikke står overfor noen signifikante miljøtrusler.

Ikke alle arter av myrhøner trives imidlertid. Statusen til den hawaiiske myren er usikker på grunn av at den er byttet ut av mangoose . En annen art av bekymring er Mariana moorhen. Det er oppført som truet av IUCN så vel som andre bevaringsorganisasjoner på grunn av tap av habitat. Indo-Stillehavshøna blir også vurdert truet , mest sannsynlig fordi den lokale mennesker jakte på denne fuglen for mat.

De fleste steder er myrhøna et populært byttedyr for en rekke rovdyr. Noen av dyrene som bytter på myrhøner er rev , coyoter , vaskebjørn , dingoer , og hunder .

Moorhen Reproduksjon, babyer og levetid

Om våren, hvor som helst fra midten av mars til midten av mai, avhengig av klimaet, begynner myrhunder å avle. På dette tidspunktet svømmer en mannhøne mot hunnen med nebbet dyppet i vannet. Hvis hun aksepterer ham, vil de fortsette å knaske hverandres fjær før de jobber sammen for å bygge et stort rede på et skjult sted i ugresset eller børsten. De vil begge forsvare reiret voldsomt mot trusler, inkludert andre fugler som kanskje vil stjele plassen sin.

Hunnen legger vanligvis syv eller åtte egg, og hannen og hunnen bytter på å ruge eggene til de klekker, noe som tar omtrent tre uker. Når babyene klekkes, deler begge foreldrene oppgaven med å ta vare på dem, bytter på å mate og beskytte dem. Det tar babyene omtrent 40 til 50 dager å fly ut fullt ut og være i stand til å fly.

Hvis babyene er truet på noen måte, kan de holde seg til kroppen til en av foreldrene sine for sikkerhet. Den voksne vil da fly bort fra området der trusselen eksisterer og føre babyene i sikkerhet.

Ungfuglene vil ofte oppholde seg i nærheten av foreldrene sine en stund, og til og med hjelpe til med å ta vare på neste gruppe babyer når de klekkes. Når fuglene er kjønnsmodne, vanligvis når de er ett år gamle, parrer de seg og stifter egne familier.

Moorhens har ikke veldig lang levetid. De lever vanligvis mellom ett og tre år, men de kan leve lenger. Den eldste myrhaen på plate var en del av en bandingstudie i Louisiana i 1940. Han var kjent for å være nesten 10 år da han ble gjenerobret og bandet hans ble sjekket.

Moorhen Befolkning

Den totale befolkningen av heder er stabil og antas å være i millioner. Totalt trives myrhøner og antallet er jevnt. De er oppført som en art av minste bekymring ved IUCN . Dette er imidlertid ikke sant for alle underarter av myrhøner.

Noen av underartene, som den hawaiiske myren, den Mariana-myren og den indo-stillehavsmyren, er langt færre. Hver av disse mindre gruppene av fugler inneholder ikke mer enn noen få hundre individer, til tross for forsøk på å beskytte dem. Alle tre av disse typene er oppført som truede, og disse artene overlever kanskje ikke fordi antallet er så lite.

Vis alle 40 dyr som starter med M

Interessante Artikler