Mongoose

Mongoose Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Herpestidae
Slekt
Herpestes
Vitenskapelig navn
Helogale Parvula

Mongoose Conservation Status:

Truet

Mongoose Sted:

Afrika
Asia

Mongoose fakta

Hovedbyttet
Rotter, egg, insekter
Habitat
Åpne skoger og gressletter
Rovdyr
Hawks, Snakes, Sjakal
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
4
Livsstil
  • Gang
Favoritt mat
Rotter
Type
Pattedyr
Slagord
Rekkevidde i størrelse fra bare 1 til 3 fot!

Mongoose Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
Hudtype
Pels
Toppfart
20 mph
Levetid
10-15 år
Vekt
0,3-4 kg (0,7-8,8 kg)

Rask og smidig, er Mongoose en dyktig jeger som vil mate på nesten alt den kan fange.



Mongoosen er en liten, slank skapning (ligner i utseende en væsel ) som vandrer rundt i skogene og slettene i Asia og Afrika. På grunn av det ganske dristige temperamentet har Mongoose vært gjenstand for menneskelige myter og historier i tusenvis av år. Livet til en Mongoose er imidlertid langt mer komplisert og interessant enn disse mytene antyder.



Mongoose fakta

  • Mongoen er kanskje mest kjent for sin bemerkelsesverdige evne til å drepe slanger , som kobraen. Forskere mener at de har utviklet et protein som gir en viss beskyttelse mot slangegift. Imidlertid er de ikke helt immun mot gjentatte slangebitt.
  • Gamle egyptere la noen ganger mumifiserte mongoes i graver med sine eiere, siden de var et vanlig kjæledyr.
  • En indisk grå Mongoose kalt Rikki-Tikki-Tavi ble udødeliggjort i Rudyard KiplingsJungelboken.
  • Mongoer har horisontale pupiller, som sauer og hester, for å unngå rovdyr.
  • Mange steder blir Mongoes sett på som en invasiv art fordi de er en trussel mot det innfødte fuglelivet, inkludert beskyttet og truet arter.

Mongoose Scientific Name

Mongoose er det vanligste, eller vanlige, begrepet for en gruppe av lignende arter som utelukkende tilhører familien til Herpestidae. Det vitenskapelige navnet stammer fra et gresk ord for et dyr som går eller kryper på alle fire føtter. Mongoer har samme orden - Carnivora - som katter , bjørner , hunder , sel , og vaskebjørn . De er tettest knyttet til viverrids som nagler , geneter og linsangs. De er noe fjernere relatert til hyene . Mongoosen er et eksempel på en feliformia, eller en katt -som kjøtteter.

Det antas at disse dyrene på et tidspunkt tidlig i evolusjonen delte seg i to forskjellige underfamilier: Herpestinae og Mungotinae. En tredje underfamilie kalt Galidiinae ble en gang klassifisert med de to andre. Endemisk til Madagaskar, var Galidiinae noen ganger kjent som den madagaskiske Mongoose for sitt lignende utseende. Imidlertid er denne underfamilien nå klassifisert i familien Eupleridae i stedet for Herpestidae.

Det er rundt 34 Mongoose-arter som fortsatt lever. Dette inkluderer 23 arter av Herpestinae og 11 arter av Mungotinae. Noen få utdøde arter er også kjent fra fossilregisteret. Mongoose arter er ujevnt fordelt over hele familien. Noen slekter har bare en enkelt art i seg. Slekten Herpestes har imidlertid omtrent 10 levende arter, inkludert den velkjente indiske grå -, den egyptiske - og den krabbespisende Mongoose.

Mongoose Utseende

Disse dyrene er vanligvis en slank skapning med en langstrakt kropp, korte ben, tynn snute og små avrundede ører. Pelsfargen er nesten alltid brun, grå eller til og med gul, noen ganger ispedd markeringer eller striper. Halen kan også ha et unikt ringmønster eller fargelegging på den. På grunn av utseendet tar noen feil av dem for en væsel , selv om deres tradisjonelle utvalg sjelden overlapper hverandre.

Mongoen varierer i størrelse fra en art til en annen. Kroppen til dette dyret kan variere alt fra syv inches i gjennomsnitt for den diminutive dvergmongoesen til 25 inches i gjennomsnitt for den massive egyptiske Mongoose, mens halen legger til ytterligere seks til 21 inches. Dette gjør det typiske dyret omtrent på størrelse med et hus katt . Den største arten kan også veie opp til 11 pund når den er fullvoksen.



Mongoose - Herpestidae - type Mongoose i skitten

Mongoose Behavior

Lukt er en viktig del av kommunikasjon med mango. Dette tilrettelegges av tilstedeværelsen av store duftkjertler i nærheten av anusen som de bruker til å signalisere for kamerater og markere sitt territorium. Faktisk er duftkjertelen den primære egenskapen som skiller disse dyrene fra civets, geneter og linsangs. Mongooses (riktig flertall av mangoose) er også avhengige av vokaliseringer for å signalisere trusler, begynne frieri og formidle annen kritisk informasjon til andre medlemmer. De har et imponerende utvalg av lyder å kommunisere med hverandre, inkludert gråt, knurring og fnise. Hver lyd ledsages av et annet sett med oppførsel.

Herpestidae-familien viser generelt et bredt utvalg av sosiale strukturer og atferd. Mens noen arter trives i ensomhet eller i små klynger, lever andre arter i kolonier på opptil 50 individer. Det kjente surikat for eksempel (som ble kjent av et TV-show) bor i store samarbeidsband med et tydelig sosialt hierarki. Enkeltpersoner er noen ganger ansvarlige for spesialiserte oppgaver som vakt, jakt og barnevern. Kolonien lever eller dør basert på handlingene til hvert enkelt medlem.

Den spesielle sosiale ordningen for en art kan være relatert til dens fysiske størrelse og dyretype. Den større og mer fysisk skremmende egyptiske Mongoose er en ensom jeger, mens den mindre dverg Mongoose er en mer sosial skapning som avverger rovdyr ved å samle seg i store grupper. Alene, et individ er sårbart. Men selv mindre dyr kan være vanskelig å drepe når det er en del av en pakke.

Mongosens lille størrelse skjuler sin ganske dristige disposisjon. Skapningen er i stand til å holde bakken mot farlige rovdyr som er mye større eller mer aggressive enn seg selv. Å kunne drepe slanger (til og med giftige arter!) Er bare ett eksempel. Disse dyrene kan også noen ganger unngå eller bambusere dødelige rovdyr med sin imponerende hastighet og smidighet. Noen arter kan kjøre i gjennomsnitt 20 km / t.

Disse dyrene er mest aktive om dagen mens de jakter og omgås. De pleier å overnatte i hulene sine og sove. Mongoer kan være ganske intelligente og lekne, spesielt i sosiale omgivelser.

Mongoose Habitat

Mongoosen er et gammeldags dyr som stort sett trives i varme eller tropiske områder. De største populasjonene finnes over sub-Sahara og Øst-Afrika, inkludert de fleste arter av Mungotinae og noen arter av Herpestinae. De er også ganske vanlige gjennom et langt territorium i Sør-Asia, fra Kina til Midtøsten. Andre vanlige steder inkluderer Sør-Iberia, Indonesia og Borneo.

Dette er i stor grad jordpattedyr som streifer rundt i bakken. De bor i en rekke forskjellige klimaer og habitater, inkludert tropiske skoger, ørkener, savanner og gressletter. Imidlertid er det noen få bemerkelsesverdige unntak. Noen arter som krabbespisende Mongoose er semi-akvatiske og tilbringer mye av livet sitt i og rundt vannet. De er dyktige i å svømme med nett mellom sifrene. Andre arter bor i trærne og beveger seg uanstrengt mellom grenene. De terrestriske Mongoene, derimot, graver seg i bakken med sine store ikke-uttrekkbare klør. De tilbringer mye av tiden sin i det komplekse systemet med tunneler de har opprettet.

Mongoose diett

Disse dyrene er opportunistiske rovdyr som vil mate på et stort utvalg av forskjellige matvarer, enten levende eller døde. Disse kan omfatte små krypdyr fugler og pattedyr, amfibier, insekter , ormer og krabber . Imidlertid vil noen arter supplere kostholdet med frukt, grønnsaker, røtter, nøtter og frø. Hvis muligheten byr seg, vil dyret stjele eller mate på drapet på en annen skapning.

Et smart dyr, mongooser har lært seg evnen til å knuse skjell, nøtter eller egg mot steiner for å knekke dem opp. Det kan slå objektet direkte mot en hard overflate eller kaste objektet på avstand. Denne taktikken overføres fra en generasjon til en annen, som kan representere en form for overførbar kultur.

Mongosens mangfoldige gane kan imidlertid være et problem for andre arter, og de regnes som en invasiv art i noen områder.



Mongoose Predators and Threats

Mongoosen har bare noen få naturlige rovdyr i naturen som hauk og stor katter . Større mongooser kan avverge rovdyr gjennom ren fysisk størrelse, men spesielt mindre arter er sårbare for rovdyr fra store rovdyr. Mongoen er også noen ganger truet av giftig slanger , men takket være smidighet og fart, er Mongoose mer enn en kamp for det fryktinngytende reptilet. Den rene tilpasningsevnen har gjort det mulig å trives i mange forskjellige geografiske regioner rundt Asia og Afrika. Imidlertid avtar noen typer mongoer for øyeblikket på grunn av tap av habitat fra menneskelig inngrep. De krever god plass for burrows og sosiale ordninger.

I det 19. og 20. århundre introduserte menneskelige bosettere mongoos over hele kloden - spesielt til flere havøyer som Hawaii - for å hjelpe med skadedyrbekjempelse på plantasjer og gårder. Selv om mongoes sjelden lyktes i denne oppgaven, hadde det den utilsiktede konsekvensen av å kjøre mye av det lokale dyrelivet - inkludert mange unike fuglearter - til randen av utryddelse. Av denne grunn anses Mongoes å være en av de beste invasive artene i verden, og det er gjort noen anstrengelser for å avlive eller begrense Mongoopopulasjoner i ikke-urfolksområder.

Reproduksjon av Mongoose, babyer og levetid

Reproduksjon av Mongoose varierer mye mellom arter, siden det ofte er en refleksjon av deres sosiale struktur. Ensomme mongoer møtes bare med jevne mellomrom for å reprodusere, vanligvis en gang i året. En eller begge foreldrene kan oppdra de unge valpene. Store kolonier har derimot en tendens til å ha et dominerende medlem av flokken med nesten eksklusive avlsrettigheter til flere kvinner - eller noen ganger er det et enkelt mann-kvinnelig dominerende par.

Når paringen er fullført, vil kvinnen føde noen måneder etter unnfangelsen. Hun kan føde et kull hvor som helst mellom en og seks valper om gangen. Mungose ​​valpene har en tendens til å vokse opp relativt raskt. Etter at de er avvent, vil valpene være avhengige av foreldrene i flere måneder til. Det kan ta mellom seks måneder og to år for en valp å bli fullt moden.

Blant mer sosiale Mongoose arter, blir valper introdusert i kolonien fra tidlig alder. Når det søkes, vil flere medlemmer bli igjen for å beskytte de unge. I noen kolonier vil en valp velge en bestemt voksen for å gi regelmessig næring og oppmerksomhet. Enkeltpersoner kan til og med danne livslange bånd med familie og / eller andre medlemmer av kolonien eller flokken.

Levetiden avhenger sterkt av arten, men en typisk Mongoose kan leve rundt 10 år i naturen og kanskje dobbelt så mye i fangenskap.

Mongoose befolkning

Selv om det er vanskelig å estimere presise antall mennesker, ser det ut til at mange Mongoose-arter over hele kloden har en sterk helse. Den indiske grå Mongoose er kanskje den mest utbredte arten. Det finnes ofte i det indiske subkontinentet og det sørlige Iran i et enkelt ubrutt område.

Ifølge International Union for the Conservation of Nature (IUCN) Rødliste over truede arter, den liberiske Mongoose er den eneste arten som kvalifiserer for sårbar status, mens flere andre typer Mongoose er nær truet . Imidlertid er den madagaskiske Mongoose, selv om den ikke er en ekte Mongoose, truet i sitt opprinnelige habitat, siden flere arter har falt til truet status. Tap av habitat må stoppes eller reverseres for at noen arter skal komme tilbake til sine tidligere nivåer.

Vis alle 40 dyr som starter med M

Interessante Artikler