Leopardforsegling

Leopard Seal Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Felidae
Slekt
Hydrurga
Vitenskapelig navn
Hydrurga Leptonyx

Leopard Seal Conservation Status:

Nær truet

Leopard Seal Plassering:

Antarktis
hav

Fakta om leopardforsegling

Hovedbytte
Pingvin, fisk, blekksprut
Habitat
Kaldt vann på den sørlige halvkule
Rovdyr
Menneske, haier, spekkhogger
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Pingvin
Type
Pattedyr
Slagord
Verdens mest aggressive selarter!

Leopard Seal Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Pels
Toppfart
18 km / t
Levetid
20-24 år
Vekt
200-591 kg (440-1,300 kg)

Leopardforseglingen er klønete på land, men grasiøs i sjøen, og er et dyktig rovdyr som trives i det frodige vannet i Antarktis.



Denne svært særegne arten har et sett med umiskjennelige funksjoner som hjelper den å overleve i naturen, inkludert spekk og svømmeføtter. Med få naturlige rovdyr og rikelig med mat har leopardforseglingen temmet et av de mest ugjestmilde miljøene på planeten. Imidlertid har få mennesker noen gang sett en på nært hold, siden direkte kontakt med mennesker er sjelden og flyktig. Dette har gjort det mulig for leopardforseglingen å spre seg over havet i de sørligste ytterpunktene på planeten.



5 fakta om leopardforsegling

  • Selv om leopardsel har små klør på svømmeføttene, er det faktisk de store tennene som gjør at de kan drepe og konsumere større byttedyr.
  • Leopardsel fornemmer omgivelsene med sine korte kinnskjegg. Biologer har vært i stand til å bestemme det siste måltidet av et segl ved å analysere den kjemiske sammensetningen av kinnskjeggene.
  • Disse tetningene mangler en ytre øreklaff. I stedet har de en enkel åpning på hver side av hodet som fører til øregangen.
  • For å bedre takle vanntrykket, kan leopardtetninger kollapse lungene før de dykker under vannet.

Leopard Seal Scientific Name

Det vitenskapelige navnet på leopardforseglingen erHydrurga leptonyx. Hydrurga betyr vannarbeider, og leptonyx betyr slank eller liten klo på gresk. Leopardselen er den eneste levende arten i slektenHydrurga. Det tilhører også familien tilFelidae, som betyr de øreløse eller sanne selene. Dette skiller dem fra familiens øreseglerOtariidae. Leopardforseglingen er nærest beslektet med Weddell-sel, crabeater-sel og Ross-sel, som alle lever i Antarktis.

Disse selene er faktisk en type rovdyr - en orden av pattedyr som katter , hunder , og bjørner tilhøre. Sel trolig splittet fra resten av rovdyrene for rundt 50 millioner år siden. Siden den gang har de utviklet spesielle tilpasninger som passer til livet i vannet. Den større gruppen sel, Pinnipeds, inkluderer også sjøløver og hvalross .

Leopard Seal Utseende

Leopardsel er lange, glatte, kjøttetende pattedyr med et avrundet hode, stort snute, store munner og svømmeføtter på alle fire føtter (som omslutter både albuene og knærne). Dekket i et tynt pelslag, kan denne arten identifiseres av de mørkegrå eller svarte fargene på hodet og ryggen og den hvite eller lysegrå rundt magen. Det mest karakteristiske trekket ved arten er de svarte flekkene rundt de hvite kroppsdelene. Dette mønsteret ligner den store katten som den er oppkalt etter.

Disse selene kan nå mer enn 12 fot og veie mer enn tusen pund. Det er omtrent like tungt som flygel. Dette gjør dem til en av de største og mest imponerende selene i verden. Kvinner oppveier faktisk menn med betydelig margin. Dette er motsatt av noen Pinnipeds, for eksempel elefantforseglingen, der hannene er større enn hunnene.



leopardforsegling (Hydrurga leptonyx) leopardforsegling på en isbit

Leopard Seal Behavior

Leopardsel er stort sett ensomme skapninger som lever og jakter alene. Deres eneste vedvarende kontakt med andre sel gjennom hele året er i paringssesongen. De konkurrerer ofte med hverandre om å skaffe seg mat, men de kan noen ganger samarbeide om å ta ned byttedyr også. Til tross for sin ensomme natur er leopardforseglingen likevel en svært vokal art. Det store repertoaret med samtaler inkluderer triller, bjeff og stønn (som kan variere med alderen) for å hjelpe dem med å etablere territorium og tiltrekke potensielle kamerater. De ser ut til å ha unik oppførsel og ritualer knyttet til visse stiliserte vokaliseringer og lyder.

I løpet av millioner av år med evolusjon har disse selene tilegnet seg spesifikke tilpasninger for å hjelpe dem med å takle de harde realitetene i det kalde marine miljøet. Det tykke laget av sløyfe gir spesiell isolasjon fra det kalde vannet. Kroppene deres er formet så jevnt som mulig for å minimere motstand i havet. Frontflippene deres, som er relativt store i forhold til kroppsstørrelse, lar dem styre med utrolig smidighet og presisjon i vannet, mens bakflippene gir fart og bevegelse med et slag fra side til side. Det antas at de kan bevege seg opp til 25 km / t i korte perioder når de svømmer. Leopardsel er imidlertid veldig klønete skapninger på landet. De må tvinge seg fremover ved å vri på magen og trekke kroppene opp.

Heldigvis er deres tungvint bevegelse på land ikke mye av en hindring. Leopardselene tilbringer mesteparten av livet i og rundt vannet, og kommer av og til opp på isen for hvile, sikkerhet og avl. Akkurat som hvaler, kan leopardtetninger gå lang tid mellom oksygenpust. Før du dykker under vannet, kan tetningen kollapse lungene for å takle vanntrykket. De ser også ut til å ha en høyere konsentrasjon av oksygenlagrende molekyler i blodet. Imidlertid, i motsetning til mange andre Pinnipeds, gjør leopardforseglinger ikke spesielt dype eller lange dykk. De holder seg vanligvis innenfor noen få hundre meter fra overflaten.

Selv om leopardselen ikke er grundig undersøkt, er det generelt forstått at sel (selv den ensomme arten) er lekne, smarte og nysgjerrige skapninger. De ser ut til å ha en medfødt evne til å utføre begrensede oppgaver og følge kommandoer. Noen arter (ikke nødvendigvis leopardforseglinger) holdes i fangenskap for å underholde og utdanne mennesker om livet i havet.

Leopard Seal Habitat

Leopardforseglingen lever utelukkende rundt vannet i Antarktis. Dette er helårshjemmet. Imidlertid har arten blitt sett så langt unna som Sør-Amerika, Australia, New Zealand og Sør-Afrika. Livene deres dreier seg om troskap til packisen og øyene i nærheten. De kan vandre rundt sitt naturlige utvalg hele året som svar på tilstedeværelsen av isflak og byttedyr.

Leopard sel diett

Leopardselens diett består hovedsakelig av fisk , akkar , skalldyr, pingviner (inkludert gentoos og keisere), sjøfugler og noen ganger til og med valper av andre selarter. Med sine skarpe tenner, klør og store kraftige kjever har disse rovdyrene med rette opparbeidet seg et rykte som en av de sterkeste rovdyrene i havet. De er også en av få selarter som spiser andre varmblodige dyr.

Krill ser ut til å være en favorittmat av leopardselene. De har utviklet spesialiserte tenner som kan tømme ut lite byttedyr fra det omkringliggende vannet når de beveger seg. Leopardsel vil imidlertid opportunistisk angripe og spise det de kan finne. Deres kosthold kan endres basert på årstider og tilgjengeligheten av mat. For å fange mer unnvikende dyr, vil disse smarte jegerne ligge på lur etter byttedyr eller snike seg og snappe dem rett under vannet. Noen ganger trenger de å rive byttet fra hverandre før det er lite nok til å bli fortært.



Leopard Seal Predators and Threats

Leopardforseglingen anses å være et toppunkt rovdyr som har få andre naturlige rovdyr i naturen. Imidlertid er en av dem spekkhogger . Disse smarte skapningene vil jakte seglet enten alene eller i pakker ved å bruke intelligente strategier for å hjørne og konsumere dem. Det er også rapporter om at haier noen ganger kan angripe og konsumere leopardforsegling, men faktisk observasjon av leopardforsegling er relativt sjelden.

Fordi arten opptar et ekstremt miljø i utkanten av verden, er mennesker ikke en vesentlig trussel for dem, bortsett fra sporadiske viklinger i fiskenett. Imidlertid kan klimaendringer på lang sikt utgjøre en risiko for habitatet som arten er avhengig av for å overleve. Hvis isen i Antarktis smelter eller forsvinner, vil den forstyrre selens avlsmønster.

Reproduksjon av leopardforsegling, babyer og levetid

Leopardforseglingens reproduksjonsvaner forblir noe av et mysterium for biologer. Fordi det er vanskelig å få tilgang til de frodige omgivelsene i Antarktis, har faktisk parring av leopardforsegling nesten aldri blitt observert direkte. Imidlertid kan flere fakta utledes om reproduktiv oppførsel av arten basert på noe dokumentasjon.

Arten hekker bare en gang hvert år rundt desember og januar. Det antas at leopardforseglingshannene vil gjøre visse vokaliseringer for å tiltrekke seg og sikre kamerater. Hannene er ofte ganske aggressive og territoriale i konkurransen om de rette kvinnene. Når et par har parret seg, oppstår sannsynligvis den egentlige parringsprosessen i vannet. Hanen holder seg imidlertid ikke ved fødselen av barnet. Han reiste vanligvis etter slutten av parringssyklusen.

Leopardselkvinner har en lang svangerskapsperiode som varer til rundt oktober eller november (rundt ti måneder). Den nyfødte sel kalles en valp, og bare en enkelt blir født om gangen. Den unge skapningen kan veie mer enn 60 kilo rett ut av mors livmor. I løpet av de neste fire ukene er hunnen ansvarlig for å oppdra og avvenne ungen. Mesteparten av denne tiden tilbringes på isflakene, der valpen stort sett er trygg og sikker mot potensielle rovdyr. Valpen må lære seg raskt å svømme og jakte, fordi den begynner å leve alene kort tid etter at den er avvent. Dette gjør at hunnen kan begynne å parre seg igjen akkurat i tid til hekkesesongen.

Det er ikke mye som er kjent om leopardforseglingens barndom. Imidlertid antas det at seksuell modenhet vanligvis tar flere år å oppnå. Det er kjent at leopardselen lever i opptil 30 år i naturen, men den gjennomsnittlige levetiden kan være mindre enn dette.

Leopardselpopulasjon

På grunn av vanskeligheten med å kartlegge Antarktis-regionen, er det vanskelig å estimere nøyaktig hvor mange leopardforseglinger som lever i verden. Ifølge International Union for the Conservation of Nature (IUCN) Rødliste, leopardforseglingen er en art av minste bekymring . IUCN hevder at det er minst 35.000 individer i naturen, men dette kan være en underantelling. Noen estimater setter de sanne tallene over 100.000 eller til og med 200.000.

I motsetning til andre arter, har leopardselen ikke blitt jaktet på grunn av fett og pels, og spart den for rask uttømming. Til tross for dette er de beskyttet av internasjonale konvensjoner mot jakt. Imidlertid kan tapet av Antarktis havis utgjøre en potensiell trussel i fremtiden ved å avbryte avlsatferd.

Vis alle 20 dyr som begynner med L

Interessante Artikler