Leopard Cat

Leopard Cat Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Felidae
Slekt
Prionailurus
Vitenskapelig navn
Prionailurus bengalensis

Leopard Cat Conservation Status:

Minste bekymring

Leopard Cat Sted:

Asia

Leopard Cat Fakta

Hovedbytte
Gnagere, øgler, insekter
Karakteristisk funksjon
Svømmete tær og flekkete pels
Habitat
Tropiske skoger
Rovdyr
Leopard, Tiger, Wilddog
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
3
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Gnagere
Type
Pattedyr
Slagord
Det er 11 forskjellige arter!

Leopard Cat Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Gul
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
45 km / t
Levetid
10 - 13 år
Vekt
2,2 kg - 7,5 kg (4,9 kg - 17 kg)
Lengde
46cm - 65cm (18in - 26in)

'Et lite, men dominerende rovdyr.'



Leopardkatten er en liten arter av katt som er hjemmehørende i mange forskjellige asiatiske og indiske regioner. Disse kattene er fordelt på nesten et dusin forskjellige underarter, selv om de fleste har særegne fargemerkninger og svømmete tær som letter deres vannopplevelser. Disse små jegerne er bare på størrelse med en vanlig huskatt og overlever vanligvis av jakt på gnagere eller andre små skapninger. Til tross for sin lille vekst blir de ansett som en dominerende rovdyr i mange av miljøene de bor i.



Utrolig Leopard Cat Fakta!

  • Merking inkluderer en hvit snute og ansikts striper.
  • De svømme potene deres gjør dem til kraftige og dyktige svømmere.
  • Noen leopardkatter har en enkelt stripe som løper nedover ryggraden.
  • Mange øypopulasjoner har utviklet seg til en distinkt underart.
  • De kan leve i skog eller jungel og vått eller tørt klima.

Leopard Cat Scientific Name

Leopardkattearten er også kjent under det vitenskapelige navnet Prionailurus bengalensis og er klassifisert som en del av Felidae-familien i Mammalia-klassen. Slekten Prionailurus stammer fra det greske ordet 'prion', som indikerer et sagverktøy og 'ailur', som oversettes til katt. Artenavnet, bengalensis, indikerer Bengal-regionen i Asia.

Kjente underarter inkluderer:



  • P. bengalensis heaneyi
  • P. bengalensis rabori
  • P. bengalensis bengalensis
  • P. bengalensis javenensis
  • P. bengalensis sumatranus
  • P. bengalensis iriomotensis

Leopard Cat Utseende og oppførsel

Leopardkatter er nesten identiske i vekst med tamme katter du kan finne i hjem rundt om i verden. De veier vanligvis mellom 5 og 20 pund, avhengig av kjønn og alder, og varierer vanligvis fra 18 til 30 tommer lange. Som navnet antyder, har disse kattene ofte gul eller oransje pels med tydelige flekker som minner om deres mye større leopardfettere. Imidlertid er det mange farger og markeringsvariasjoner blant de forskjellige underartene, spesielt de lokale til bestemte øyer.

Som mange andre katter, foretrekker disse små villkattene en isolert livsstil utenfor paringssesongen. Mens de først og fremst er nattlige jegere, våger de seg noen ganger i løpet av dagen. Til tross for at de ofte bor og streifer i nærheten av menneskelige bosetninger, er de sjelden omgjengelige med mennesker og unngår ofte direkte kontakt eller interaksjon.

Hvilende leopardkatt

Leopard Cat Habitat

Funnet i tropiske regioner i hele Sørøst-Asia, India og forskjellige øyer, har disse kattene en sterk preferanse for skogkledde områder som ligger nær vann. De svømme potene deres gjør dem til dyktige svømmere, så de har ikke noe imot å krysse vannmasser eller til og med jakte i dem etter mat. De har også sterke klatreferdigheter, som tjener dem godt når de jakter eller søker en rømningsvei.



Leopard Cat Diet

Takket være tilpasningen til både skogkledde og vannmiljøer, nyter disse små rovdyrene et variert kjøttetende kosthold. Rotter , mus, og andre gnagere er ofte en primær matkilde, men de kan også være rettet mot fugler, øgler , insekter og vannlevende dyr. I motsetning til mange av deres kattebrødre, er leopardkatter ikke kjent for å leke med maten og har en tendens til å feste seg fast til byttedyret er dødt. Mens de er teknisk rovdyr, kan de også spise plantemateriale uavhengig eller under forbruk av byttet.

Leopard Cat Predators and Threats

Menneskelig jakt, husbygging og generell utvikling er den primære trusselen mot eksisterende kattepopulasjoner i hele deres hjemland. Imidlertid er de også sårbare for større kjøttetende rovdyr og stole på deres skjult og kryptiske pelsmønster for å unnslippe fare. Større kattearter, som faktiske leoparder og Bengal tigre , så vel som store rovfugler er blant de potensielle truslene.

Til tross for beskyttelsesbestemmelser i mange land blir disse kattene ofte fanget eller jaktet på grunn av sin slående pels. Bønder og landboere dreper dem også av og til for å forsvare tamfjærfe, som er et fristende mål for rovdyr som bor nær menneskelige bosetninger. Naturlige leopardkattpopulasjoner avtar i mange områder, men regnes fortsatt som minste bekymring i bevaringsstatusprioritet.

Reproduksjon av leopardkatter, babyer og levetid

På grunn av det store omfanget av innfødte miljøer i asiatiske og indiske regioner, er det stor variasjon i lokale avlsvaner. Leopardkatter parrer seg vanligvis fra september til mars, men denne sesongen kan strekke seg gjennom hele året i varmere områder. Hannene er territoriale og konkurransedyktige over kvinner når de parrer seg, noe som står i sterk kontrast til deres ellers ensomme natur.

Kvinner føder etter en svangerskapstid på 8 til 10 uker med et gjennomsnittlig kull på 2 til 4 kattunger. Gravide katter søker vanligvis en beskyttet hule nær bakken, som en hul kubbe eller bergformasjon. Kattunger begynner å åpne øynene i løpet av en uke eller to og kan begynne å jakte på egenhånd etter 3 til 4 måneder. Imidlertid kan mødre oppdra og undervise ungene sine i nesten et år, som handler om når babyene begynner å oppnå seksuell modenhet.

Gjennomsnittlig levetid for leopardkatter varierer mellom 8 og 12 år, med kjæledyr eller fangenskap som er kjent for å leve i over 15 år. Overlevelsesraten reduseres vanligvis dramatisk i områder med betydelig menneskelig forstyrrelse sammenlignet med beskyttede områder. Flere virussykdommer hos katter, inkludert felint leukemivirus (FeLV) og kattimmunsviktvirus (FIV), kan påvirke disse kattene og redusere forventet levealder.

Leopard Cat Population

Som den mest utbredte lille kattearten i Asia, har disse kattene fortsatt en relativt betydelig og stabil populasjon i mange forskjellige land. De er for tiden funnet så langt nord som Korea og Øst-Russland, så langt sør som Indonesia og vest gjennom hele den nepalesiske fjellregionen. Deres opprinnelige utvalg inkluderer nesten alle land mellom Korea og India.

Leopard Cat in the Zoo

Leopardkatter finnes i følgende dyreparker i USA:

Vis alle 20 dyr som begynner med L

Interessante Artikler