King Penguin

King Penguin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slekt
Aptenodytes
Vitenskapelig navn
Aptenodytes patagonicus

King Penguin Conservation Status:

Minste bekymring

King Penguin Sted:

Antarktis
hav

King Penguin Fakta

Hovedbyttet
Krill, fisk, reker
Karakteristisk funksjon
Stor kroppsstørrelse med gule markeringer på hodet
Habitat
Rocky Antarctic Islands
Rovdyr
Leopard sel, spekkhogger, haier
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Koloni
Favoritt mat
Krill
Type
Fugl
Slagord
Mer enn 2 millioner hekkende par!

King Penguin Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Gul
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Fjær
Levetid
15 - 20 år
Vekt
11 kg - 16 kg (24 - 35 kg)
Høyde
60cm - 90cm (24in - 35in)

'Kongepingvinen er den andre i størrelse bare keiserpingvinen.'



Stående så høy som den gjennomsnittlige smårollingen, er kongepingvinen stor for sin art. Bare den keiserpingvin er større. Taksonomi plasserer både kongen og keiserpingviner iAptenodytes slekt . Begge er eksperter i vannet og kan dykke til store dyp. Kongepingviner jakter på lyktfisk, krill og krepsdyr for seg selv og for å mate til ungene sine. Kongepingvinkyllinger ser veldig annerledes ut enn de voksne, med sine brune dunfjær. Babyene kan ta mer enn et år å bli uavhengige.



Utrolig King Penguin Fakta

  • Ved jakt på byttedyr, kongepingvinerkan nå dybder på 300 meter, holde seg under vann i nesten 10 minutter og reise 1200 miles.
  • Kong Harald V av Norgekronet en pingvini Edinburgh Zoo en ridder i 2008. Hans offisielle navn er Sir Nils Olav.
  • Kongepingvin kolonier kan væreså store som 200 000 fugler, men familiemedlemmer kan gjenkjenne og finne hverandre ved unike vokaliseringer.

King Penguin Scientific Name

Taksonomi plasserer kongepingvinen iSpheniscidaefamilie med alle andre pingviner, men bare keiser og kongepingviner har en egen slekt:Aptenodytes, som er gresk for 'fjærløs dykker.' Disse to fuglene er større enn alle andre pingviner; har en lang, tynn regning og lyse farger; dykk dypere og lenger enn andre; og er de eneste to som legger ett egg og bruker føttene i stedet for et rede for det egget. Det vitenskapelige navnet på kongepingvinen erAptenodytes Patagonicus. Mens de fleste av disse skapningene lever i subarktiske regioner, plasserer fossiler dem i Patagonia-regionen for minst 6000 år siden, derav den andre delen av deres vitenskapelige navn.

Dette dyrets vanlige navn kom fra europeiske oppdagelsesreisende på begynnelsen av 1700-tallet, som trodde at de var de største pingvinene. Det var ikke før kaptein Cooks andre reise at oppdagelsesreisende fant den større keiserpingvin .



King Penguin Utseende

Kongepingvinen er den nest største pingvinen. Gjennomsnittlig voksen er 35 pund, med menn som er litt tyngre enn kvinner. De er i gjennomsnitt 3,1 meter høye, eller omtrent like store som en typisk menneskelig smårolling.

Disse skapningene er tilpasset arktiske klima, og holder seg varme med fire lag fjær - 70 er på bare en kvadratmeter hud! De tre lagene nærmest kroppen er dunfjær, mens laget på utsiden er oljet for vanntetting. En baby er imidlertid ikke vanntett. Derfor kommer de ikke inn i vannet før de dunete brune fjærene vender seg til de voksne svarte og hvite.

Svart hode og oransje fjærdrakt

Kongepingviner har svarte hoder med markant oransje fjærdrakt i øret og halsen. Fjærdrakten blekner til gul når den nærmer seg brystet, som er hvitt. Denne tofargede fargen kamuflerer dem fra både rovdyr og byttedyr i vannet. Hvite mager blandes med den solrike overflaten når en skapning ser pingvinen nedenfra. Ovenfra hjelper den svarte pingvinen med å blande seg med den mørke havbunnen. De har tykke, svarte ben for å holde på eggene sine og ungene, og nebbet, som har oransje på hver side, er lengre enn noen annen pingvinart.



King Penguin Behavior

Disse fuglene er svært sosiale skapninger. Selv om de deler plass med pingvinarter som Gentoo , Magellan , og Royal , de kommuniserer ikke med dem. Voksne kjemper ofte med hverandre, hvorav de mest dominerende tar veien til sentrum av klyngene sine. De er ekstremt nysgjerrige på mennesker, og de vil komme opp til besøkende for å undersøke. Koloniene deres kan ha titusener eller hundretusener av avlspar. Kolonienes størrelse hjelper dem å kose seg sammen for varme. Kyllinger danner også grupper som kalles felles barnehager. Mens voksne drar på fôr, kjenner disse skapningene igjen hverandre gjennom unike vokaliseringer når kamerat eller foreldre kommer tilbake.

Kongepingviner foretrekker å gå eller ake mot humle. De er ekspertsvømmere og cruise med hastigheter mellom 3 og 6 miles i timen. Registreringer har funnet dem så langt som 1200 miles unna og 1000 meter dype når de jakter på mat.

King Penguin Habitat

Disse skapningene trives på subantarktiske øyer. Selv om de nesten hadde forsvunnet fra området, øker de nå i Patagonia-regionen. Forskere har også oppdaget dem Sør-Afrika og til og med Staten Island i New York!A. patagonicuser underarten som bor i Sør-Georgia, den Falklandsøyene , og sørlige Chile .A. patagonia hallier underarten som bor i Kerguelen Islands, Prince Edward Island, Crozet Islands, McDonald Islands, Heard Island og Macquarie Island.

I motsetning til keiserpingviner forblir kongepingviner lenger nord i mindre fiendtlige klima. Temperaturene kan nå 50 grader Fahrenheit i varmere måneder. De pleier å velge flate grønne eller steinete strender som ikke er dekket av snø og is. Optimale steder gir vindbeskyttelse gjennom omkringliggende snødekte fjell. De dykker til store dyp for å jakte på dagtid, men holder seg i det grunne vannet i mørket. Fuglene vil bevege seg innover i paringssesongen.

King Penguin Population

Denne arten møtte trusler mot befolkningen i det 19. og 20. århundre. Da sel ble jaktet på pels, var muligheten for å utnytte pingviner til olje klar, og noen populasjoner ble nesten utslettet. I dag er imidlertid kongepingvinbestanden i Minste bekymring kategori. Nåværende estimater viser at det er 2,23 millioner hekkende par, og dette tallet øker.

King Penguin Diet

Disse fuglene jakter i kolonier. Deres høye energiforbruk krever store mengder mat for deres størrelse da de rutinemessig dykker ned til havbunnen så mange som 100 ganger på en enkelt dag! Det er der de finner lyktfisk så vel som andre typer fisk, akkar , små krepsdyr og krill. Voksne vil konsumere så mange som 450 fisk på en dag, og de spiser ungene sine ved å gi opp mat. I løpet av disse periodene vil en voksen spise 8 pund mat om dagen! Det tilsvarer at den gjennomsnittlige voksne mannen spiser 25 store pizzaer! Kyllinger er født med reserver av kroppsfett som hjelper dem til å tåle opptil 70% vekttap, slik at de kan overleve i minst tre måneder mens de venter på at voksne skal finne og levere mat.

Kongepingvinen når dybder på ca 54-110 meter når den jakter på byttet, men de har vært kjent for å gå så dypt som 328 meter. De kan holde seg under vann i nesten 10 minutter. En kapillærkjertel over øynene filtrerer ut salt, som gjør at de kan konsumere havvann. Dette er nyttig siden ferskvannskilder kan fryses ned.

King Penguin Predators and Threats

Kongepingviner er i kategorien Minst bekymret . Deres habitater er kalde nok til å være tynt befolket, noe som betyr at det er liten menneskelig innvirkning på befolkningen. De har et variert kosthold, så overfiske av ting som krill og klimaendringer vil ikke være skadelig for kostholdet deres. Global oppvarming ser imidlertid ut til å påvirke vellykket avl. Til tross for global oppvarming øker imidlertid kongepingvinsbestanden.

Disse skapningene er ikke en hovedfôrkilde for noe dyr, men de har noen rovdyr. Voksne trusler er marine dyr siden pingvinens habitat er tøft for landdyr. Leopard sel og spekkhogger er de største truslene mot voksne når de bytter i vannet.

Fugler som skuas, kappe, sorte svartbakke og gigantiske petrels er sterke nok til å gripe egg og unge pingviner på land som blir etterlatt uten tilsyn av voksne.

King Penguin Reproduksjon, babyer og levetid

Kongepingviner blir seksuelt modne rundt en alder av tre år, men de vil sannsynligvis vente til seks år med å begynne å avle. Parringssesongen er preget av en molt i september, oktober eller november. De som smelter eller hviler i stedet for å avle, er atskilt fra andre som avler. Smeltende kongepingviner beveger seg innover i landet og holder seg ute av vannet til nye vanntette fjær vokser. Dette varer omtrent tre uker der de overlever på lagret kroppsfett. Når de er klare til å parre seg, tilbringer mannlige kongepingviner alt fra noen timer til noen dager med å løfte hodet høyt, ringe og holde svømmeføttene ut for å tiltrekke seg en kompis. En kamp er vellykket når begge fuglene rister på hodet samtidig.

Kongepingviner hekker bare to ganger i løpet av tre år. Kongepingviner og keiserpingviner er de eneste pingvinene som ikke hekker. Snarere legger kongepingviner et lysegrønt egg mellom november og april og ruger det med en varm hudfolde som henger over føttene som de hviler på. Egget klekker etter omtrent 54 dager. Babyen er naken ved fødselen og må forbli under foreldrenes varme hud i ytterligere 39 dager. Hanner og kvinner veksler mellom å beskytte babyen og jakte. Kyllinger samles i en gruppe kalt en barnehage i ytterligere ni måneder, noe som gjør det vanskeligere for rovdyr å skille ut en baby. Kyllingen stoler på oppblåst mat fra voksne.

Mens andre pingvinbabyer går fra egg til svømming på en sommer og jakter uansett mattilgjengelighet, krever kongepingvins nyfødte en rikelig jaktsesong. Siden dette tar over et år, etterlater det kongepingvinkolonier bebodd året rundt.

I gjennomsnitt kan kongepingviner leve opptil 25 år i naturen og 30 år i fangenskap. Noen aldre hos de som er i dyreparker er ukjente fordi de er født andre steder, men dyrepassere anslår at noen er minst i midten av 30-årene.

King Penguins In the Zoo

Besøkende kan se kongepingviner i noen få dyreparker i USA, Australia og Storbritannia. Disse inkluderer:

Vis alle 13 dyr som starter med K

Interessante Artikler