Sjakal

Sjakal vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Canidae
Slekt
Canis
Vitenskapelig navn
aureus

Sjakals bevaringsstatus:

Minste bekymring

Sjakal Sted:

Afrika
Asia
Europa

Sjakalfakta

Hovedbyttet
Antilope, Reptiler, Insekter
Habitat
Gressletter og tørt skog
Rovdyr
Hyena, Leopard, Eagles
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
5
Livsstil
  • Pakke
Favoritt mat
Antilope
Type
Pattedyr
Slagord
Kan opprettholde hastigheter på 16 km / t!

Sjakals fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
20 mph
Levetid
8-15 år
Vekt
6,8-11 kg (15-24 kg)

Sjakaler kommuniserer med medlemmer av pakken sin ved å hyle, knurre, jippe og til og med tute.



Sjakaler gjør hjemmet sitt i forskjellige deler av Afrika, så vel som i europeiske land som Hellas, Romania, Italia og Bulgaria sammen med andre. De er altetende som spiser både planter og kjøtt. En mannlig og kvinnelig sjakal er monogame, noe som betyr at de holder sammen gjennom hele livet, og paret reiser ungene sine sammen. Disse hundene kan leve opptil 12 år i naturen.



5 utrolige sjakalfakta!


• Sjakaler i fangenskap kan leve så lenge som 16 år.

• Sjakaler jakter parvis i stedet for å lete etter byttedyr alene.

• En gruppe sjakaler kalles noen ganger en pakke eller en stamme.

• Sjakaler har vanligvis fra to til fire valper i et kull.

• Disse skapningene er hjørnetenner med slektninger som inkluderer coyoter , rev , og ulver .

Sjakal vitenskapelig navn

Det vitenskapelige navnet på en vanlig sjakal eraureus. Ordet Canis er latin for hund og aureus betyr gylden. Så det er fornuftig at et annet navn for vanlig sjakal er den gylne sjakalen. Familien er Canidae og klassen er Mammalia.

Sammen med vanlig sjakal, er det to andre arter, inkludert sidestripet sjakal og svartryggsjakal. Den eneste forskjellen mellom disse tre artene er fargen på pelsen og det spesifikke habitatet de foretrekker å bo i.



Sjakals utseende og atferd

Den vanlige sjakalen har et frakk som er en blanding av gult, brunt og gull. Utseendet til en sjakalsfrakk kan bli mørkere eller lysere med årstidene. Hvis du har en hund, kan du merke at kappen blir tykkere eller endrer farge litt med årstidene. En lignende prosess skjer med disse dyrene.

Dette dyret har en lang slank nese, store ører og til og med en busket hale som gjør at den ser veldig ut som en rev. Husk at rever og sjakaler er nære slektninger! Sjakaler har fire slanke ben, en trim kropp og mørke øyne som alltid holder øye med omgivelsene.

En sjakal måler rundt 16 inches høy fra skulderen og veier fra 11 til 26 pounds. Hvis du setter en blyant nummer to på en annen, ser du omtrent på høyden til en vanlig sjakal. Alternativt veier en 26 pund sjakal omtrent det samme som en dachshund i middels størrelse.

Disse hundene er raske løpere, med den raskeste hastigheten for en sjakal er 40 km / t. De kan løpe i korte utbrudd med enorm hastighet eller i lengre perioder med lavere hastighet. Denne hastigheten hjelper dem med å fange byttedyr og kan beskytte dem mot noen rovdyr.

Fargen på pelsen hjelper den å smelte inn i territoriet. Bare tenk på hvor lett en vanlig sjakal ville forsvinne i det lysebrune gresset på den afrikanske savannen! Denne kamufleringen er med på å beskytte den hvis rovdyr er i området.

En sjakal som går alene vil sannsynligvis løpe vekk fra en trussel mens en stor gruppe sjakaler kan stå på sitt mot et rovdyr. En pakke sjakaler kan til og med være i stand til å overvelde a leopard eller a hyene . I det minste kan en stor pakke være i stand til å jage rovdyret bort.

Disse hundene er kjent for å forsvare sitt territorium ved hjelp av sine skarpe tenner og klør for å drive inntrengere bort. En sjakals voldsomme beskyttelse av territoriet er et kjennetegn den deler med seg ulv , rev , og prærieulv søskenbarn. Ikke bare beskytter den hjemmet sitt, men det beskytter også valper i området.

Sjakaler lever i grupper som kan telle alt fra 10 til 30. De kalles pakker eller stammer. Disse dyrene er normalt sjenerte og prøver å holde seg utenfor syne ved å dekke seg i høyt gress, i sprekker av steiner eller bak trær. Den eneste gangen de viser aggresjon, er når deres territorium trues av en inntrenger.

Noe av det mest interessante med disse dyrene er deres form for kommunikasjon. Kort sagt, ikke alle hyl, knurrer og yips er like i sjakalens verden. Medlemmene av en pakke eller stamme har unike lyder de lager for å levere en melding til resten av familien. Alle pakker med sjakaler har sine egne lyder, så familier i området mottar ikke blandede meldinger!

En hylende lyd kan bety at en sjakal har drept byttedyr og vil at alle i familien skal spise. En yipping lyd kan advare andre medlemmer av en pakke om at det er et rovdyr i området. Den sidestripede sjakalen sies å lage en hylelyd som en ugle. Denne unike lyden har gitt kallenavnet ‘o loo’ i Uganda.

sjakal (Canis aureus) sjakal som går på sand

Sjakalhabitat

Disse dyrene lever i Afrika og noen europeiske land. I Afrika finnes de i den vestlige og sentrale delen av kontinentet i Senegal, Nigeria og Sør-Sudan. De bor også lenger sør i Zambia og Zimbabwe.

Den spesifikke typen habitat en sjakal lever i, varierer avhengig av hvilken av de tre artene du ser på. Vanlige eller gylne sjakaler lever i savanner og ørkener mens sidestripede sjakaler foretrekker våtere habitater som myrer, buskmarker og til og med fjellene. Den svartryggede sjakalen lever i skog og savanner. Selv om regionene er forskjellige, kan alle tre artene finnes i Afrika.

De lange benene og de solide føttene på disse hundene gjør at de enkelt kan reise de lange strekningene mens de jakter. Potene deres tåler både varme og grovt tørt underlag. De bruker hørselssansen og lukter mer enn visjonen for å finne byttedyr. De er aktive for det meste i skumring og morgen. Dette er slik at de kan unngå å bevege seg rundt på den varmeste delen av dagen. Som tamme hunder sover de mye på dagtid.

Sjakal diett

Hva spiser disse hundene? Disse hundene er altetende som spiser fugler, bær, planter, kaniner , frosker, frukt, slanger og små antiloper . Noen forskere omtaler sjakaler som opportunistiske matere. Dette betyr at de kan stjele rester av kjøtt fra byttedyr drept av et annet dyr. De benytter anledningen til å spise når de finner mat, selv om de ikke jaktet eller drepte den.

Vanligvis jakter disse hundene parvis. Dette er slik at de kan jobbe sammen for å felle og ta ned byttet. Selv om de har skarpe tenner, er disse skapningene små, så det hjelper to sjakaler å samarbeide når de jakter - spesielt hvis de går etter større byttedyr.



Sjakalspredatorer og trusler

Disse hundene har noen rovdyr inkludert ørn , leoparder , og hyener . Alle disse rovdyrene har stor fart, styrke eller begge deler, noe som gjør det ganske enkelt å fange en ung sjakal. Det er ikke uvanlig at en ørn flyr ned og fanger en valp som leker utenfor hulen.

Noen ganger når matkildene deres er knappe, tar disse dyrene vei til en bondes eiendom for å drepe husdyr. Noen sjakaler blir skutt av bønder av denne grunn. En annen menneskelig trussel mot dem er tap av habitat på grunn av landutvikling og konstruksjon.

Den offisielle bevaringsstatusen til disse dyrene, ifølge International Union for the Conservation of Nature (IUCN) , er minste bekymring . Faktisk antas befolkningen å øke.

Reproduksjon av sjakaler, babyer og levetid

Denne hunden har bare en kompis gjennom hele livet. Paringstiden for vanlig sjakal går fra oktober til mars. Svangerskapsperioden er 57 til 70 dager. Prærieulver , rev , og ulver har en svangerskapsperiode på omtrent samme antall dager.

En mann og kvinne jobber sammen for å finne eller lage en underjordisk hule hvor babyene blir født. En kvinne føder to til fire babyer, også kalt valper . Nyfødte valper er veldig små og veier mindre enn et pund. De er født blinde og sykepleiere fra moren, i tillegg til å spise små mengder myk mat. Når de er ti dager gamle, åpnes øynene og på to måneder begynner de å spise fast mat.

Fordi de er så små, er valpene sårbare for angrep fra ørn , leoparder , og hyener . Faktisk overlever mange av disse valpene ikke til de er 14 uker gamle. Som en måte å beskytte valpene sine på, flytter en mor kullet sitt til forskjellige underjordiske huler noen få uker. Dette gjør det utfordrende for et rovdyr å hente og holde seg med duftene til valpene.

Både mor og far bryr seg om valpene som lærer dem å jakte når de er omtrent seks måneder gamle. En valp kan forlate foreldrene sine ved 11 måneders alder for å streike ut alene. Eller det kan være hos foreldrene sine for å ta vare på andre valper i andre kull.

Sjakaler som lever i naturen lever fra 10 til 12 år. Ville sjakaler er sårbare for mange av de samme plagene som en hund kan møte. For eksempel kan de få rabies. En sjakal som er gammel eller skadet, er også mer sannsynlig å bli målrettet av et rovdyr enn et ungt, sunt dyr.

Selvfølgelig kan disse hjørnetannene som er godt ivaretatt i en dyrepark eller naturreservat, leve lenger, opptil 16 år gamle.

Sjakalbefolkning

Befolkningen av vanlige sjakaler i India er mer enn 80.000. Forskere er imidlertid usikre på populasjonen av disse dyrene i Afrika.

Befolkningen av denne sjakalsorten antas å øke. Dens offisielle bevaringsstatus er minste bekymring .

Vis alle 9 dyr som starter med J

Interessante Artikler