Gopher



Gopher vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Gnagere
Familie
Geomyidae
Slekt
Geomys
Vitenskapelig navn
Geomys bursarius

Gopher bevaringsstatus:

Nær truet

Gopher Sted:

Sentral-Amerika
Nord Amerika

Gopher Fakta

Hovedbytte
Røtter, frukt, blader
Habitat
Prisklær i skog og gress
Rovdyr
Ugler, slanger, prærieulver
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
6
Livsstil
  • Sosial
Favoritt mat
Røtter
Type
Pattedyr
Slagord
De graver store nettverk av tunneler!

Gopher Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
Hudtype
Pels
Toppfart
16 km / t
Levetid
3-5 år
Vekt
220-1.000 g (7,8-35,2 oz)

'Et gopherhode ser dobbelt så stort ut når posene i kinnene er fylt med mat'



Gophers er gnagere som bor i Nord-Amerika og Mellom-Amerika. De er planteetere som spiser en rekke planter. Selv om disse gnagere er aktive på dagtid, holder de seg for det meste under bakken i tunneler. De er ensomme dyr. Levetiden til en gopher varierer fra 1 til 3 år.



Utrolig gopher fakta!

• Lommegoferen kan vende de pelsforede lommene ut og inn for å fjerne innholdet, omtrent som en lomme
• Gopher klarer å lukke leppene mens de holder snittetennene utsatt; hvis de ikke gjorde det, ville de få mye skitt i munnen mens de gravde
• Gophers trenger ikke å forlate tunnelene sine selv for å finne vann. De får vannforsyningen fra fuktigheten i plantene de spiser
• De har flate tenner som hjelper dem å male opp pærer, røtter og andre deler av en plante
• De deler noen ganger tunnelene sine med andre dyr

Gopher vitenskapelig navn

Det vitenskapelige navnet på denne gopheren er Geomys bursarius. Det er i Geomyidae-familien og tilhører klasse Mammalia . Denne gnageren er også kjent som en pocket gopher fordi den har pels som fôrer posene inne i kinnene. Den er i stand til å vri disse posene ut og ut for å fjerne innholdet. Som en lomme!



Opprinnelsen til ordet gopher antas å ha kommet fra det franske ordet gaufre. Gaufre betyr vaffel som kan referere til det kompliserte mønsteret av tunnelene som er laget av lommefiskere.

Det er mange underarter av denne gopheren. Noen av dem inkluderer Geomys bursarius ozarkensis, Geomys bursarius illinoensis og Geomys bursarius missouriensis. Underarter av gopher, eller pocket gopher, lever i hele USA og ned i Mexico.

Gopher Utseende og atferd

Gophers har brun, svart pels samt små mørke øyne og små ører. En gopher har en slank kropp som den kan flate slik at den får plass i smale tunneler. Denne gnageren varierer fra 5 til 14 inches lang. En gopher som er 5 inches lang er en tomme eller så kortere enn gjennomsnittsblyanten.



Normalt veier disse gnagere rundt ett pund. En gopher som veier ett pund, tilsvarer to hamstere du vil se i en dyrebutikk. Den største arten av gopher kan vokse til 2,2 pund og leve i Mellom-Amerika.

Denne gnageren har poser i kinnene. Den fyller posene med mat og fører den til forskjellige steder uten å miste noe av den. Evnen til å fylle kinnene gjør at dette gnageren kan ta maten under jorden og spise den i sikkerhet.

En gopher har en munn og tenner designet for å hjelpe den til å overleve i sitt miljø. For eksempel har gophers flate molarer som gjør det enkelt å tygge opp tørr, grov vegetasjon. Også, de er i stand til å lukke leppene mens de holder snittetennene utsatt. Noen forskere sammenligner utseendet til en snittetenner fra gopher med en meisel. De bruker snittene sine til å grave gjennom den tørre, rullesteinbunnen for å lage tunnelene. De skyver opp steiner og steiner når de utvikler seg. Hvis en gopher ikke var i stand til å lukke leppene, ville den få mye skitt i munnen mens den gravde!

Dette dyret har klør på fremre poter som hjelper det å grave seg raskt, slik at det har et sted å gjemme seg for rovdyr. Gjemmer seg under jorden er hovedforsvaret til dette dyret på grunn av dets lille størrelse.

Gophers er sjenerte, ensomme dyr unntatt i hekkesesongen. De har imidlertid vært kjent for dele hulene sine og tunneler med andre dyr enn gophers. Kaniner , øgler , og padder er alle dyr som kan dele et tunnelsystem med en gopher. De er kanskje ikke bestevenner, men de klarer å dele samme boareal!

Gopher skriker på enga

Gopher Habitat

Gophers bor i Nord-Amerika på Great Plains, alt fra Texas helt opp til den kanadiske grensen. Det er også gophers som bor i Mellom-Amerika, spesielt ned i Mexico.

Noen arter av disse gnagere lever i ørkener med ekstremt varme temperaturer, mens andre bor i nærheten av fjellene med kaldere vikarer. Det viktigste levebehovet for en gopher er sandjord som de kan grave i for å lage en grav. De kan gå under jorden for å unnslippe varmen eller kulden.

Pocket gophers lager to typer tunneler. En type tunnel er lang med mange vendinger. Det er nær bakken og gophers beveger seg gjennom denne tunnelen for å finne planterøtter. Den andre typen tunnel er dypere i bakken. Gophers bruker disse tunnelene til reirene, lagrer mat og gjemmer seg for rovdyr.

De kan bo i skogkledde områder , gressletter, ørkener eller enger. Disse gnagere migrerer ikke eller går i dvale. De er opptatt med å grave for å utvide tunneler, lete etter mat eller avl til forskjellige tider gjennom året.

Gopher Diet

Hva spiser en gopher? Gophers er planteetere. De liker å spise røtter, pærer og knoller av en plante sammen med bladene. Normalt finner en gopher røttene til planter som vokser i tunnelene, og trekker planten ned for å spise den. Som en måte å beskytte seg mot rovdyr på, unngår denne gnageren å la tunnelene ligge i fôr for planter over bakken.

Gophers trenger ikke å forlate tunnelene sine selv for å finne vann. De får vannforsyningen fra fuktigheten i plantene de spiser.

Gopher Predators and Threats

Noen av gopherens rovdyr inkluderer prærieulver , slanger , væsel , hauk og ugler . Når en gopher oppdager et rovdyr, leder den for å beskytte hulen. Disse gnagere kan til og med bevege seg bakover for raskt å forsvinne i hulen. De har følsomme haler som hjelper dem med å lede dem tilbake til hjemmets sikkerhet.

Hvis en gopher er over bakken foraging for planter, kan den lett bli bytte for en swooping ugle eller hauk. I tillegg er mange slanger i stand til å følge gophers inn i tunnelene for å fange dem. Prærieulver , bobcats , og andre større dyr kan overmanne disse gnagere.

Den offisielle bevaringsstatusen til en gopher er Minste bekymring . Gophers blir sett på som skadedyr i noen byer hvor de graver tunneler under hager og rundt hjem. Men befolkningen deres forblir stabil.

Gopher-reproduksjon, babyer og levetid

I vårsesongen går mannlige gophers på jakt etter huler der kvinnelige gophers bor. De fleste gophers avler bare en gang hvert år, men noen har vært kjent for å avle i høstsesongen så vel som våren.

Gophers har mer enn en kompis. Svangerskapet til en kvinnelig gopher varierer fra 18 til 30 dager. Normalt har en kvinnelig gopher 5 til 6 levende babyer, også kalt valper. En gruppe valper kalles kull. De har kullet sitt i et rede inne i tunnelsystemet.

Gopher valper fødes blinde så vel som med lukkede ører. De kan ikke se eller høre før de er 5 uker gamle. Valpene sykepleier fra moren i flere uker og blir avvent rundt 40 dager. Mor gopher bryr seg om valpene sine alene. Gopher-valper kan bo hos moren i opptil to måneder, så går de ut for å grave sine egne huler.

Levetiden til en gopher varierer fra 1 til 3 år. Selv om de er raske gnagere, har de mange rovdyr som bor i nærheten og deler miljøet.

Gopher Befolkning

Bevaringsstatusen til pocket gopher er Minste bekymring og dets befolkning holder stødig. Forskere anslår et gjennomsnitt på 4 til 5 gophers per dekar land. Imidlertid avtar noen få arter gopher på grunn av tap av habitat. To eksempler inkluderer den tropiske pocket gopher og Michoacan pocket gopher.

Den tropiske lommegoferen bor i Mexico. Dens offisielle bevaringsstatus er truet på grunn av tap av habitat. Rydding av land og bygging tar bort habitatet til denne gopheren. De er på listen over sterkt truede dyr i Mexico.

Michoacan pocket gopher bor også i Mexico og er også oppført som Endangered. Tap av habitat på grunn av skogrydding og konkurranse om mat fra andre dyr i miljøet er to spesifikke årsaker til populasjonsreduksjonen av Michoacan pocket gopher. Det er nå beskyttet av den meksikanske regjeringen som et dyr i fare for utryddelse.

Vis alle 46 dyr som starter med G

Vanlige spørsmål om Gopher (ofte stilte spørsmål)

Hva er en gopher?

En gopher, også kalt en pocket gopher, er en liten gnager som veier 1 til 2,2 pounds. Det er en planteetere som tilbringer mesteparten av livet under jorden i et tunnelsystem. Denne gnageren er i samme familie som bever . Den har poser i kinnene der den lagrer og bærer mat til forskjellige steder.

Hvordan blir du kvitt gophers?

Gophers har vært kjent for å grave hull og tunneler foran og bakgårdene til hjemmene. Dette er grunnen til at de regnes som skadedyr i noen områder.

Noen mennesker blir kvitt gophers ved å sette levende feller, så når en gopher er fanget i fellen, kan den flyttes til et skogkledd område for å leve.

I tillegg er det noen ganger nok å ha hund på eiendommen til å jage gophers bort eller avskrekke dem fra å til og med komme i nærheten av et hjem.

Er gophers farlige?

Nei, gophers er ikke farlig. De er sjenerte dyr som vil holde seg utenfor syne, med mindre de må vises over bakken for å finne mat.

Hvordan setter du en gopher-felle?

En levende gopher-felle er lett å sette. Først skyver du døren til fellen opp ved å bruke avtrekkerarmen på siden av fellen. Sett agn i enden av fellen. Salatblader er et godt valg for agn. Forsikre deg om at døren er satt slik at når gopheren trykker ned på plattformen for å få salat, vil det føre til at døren faller lukket og fanger gnageren inni. Overvåke fellen slik at du kan ta den fangede gopheren til et annet sted og sette den fri.

Håndter alltid buret med tunge hansker fordi en fanget gopher kan bli redd og prøve å bite gjennom fellenes wirevegger.

Hva er forskjellen mellom en gopher og en groundhog?

Skjønt en gopher og en groundhog ser like ut, det er mange forskjeller. For den ene er groundhogs større enn gophers. Faktisk kan en groundhog noen ganger være så lang som 2 fot! Også en snitt i en gopher er alltid synlig, selv om munnen er lukket. Alternativt kan tennene til en groundhog bare sees når munnen er åpen. En halehale har tykk pels på, mens en sværhale ikke har noe hår.

Lær disse nøkkelforskjellene, og du kommer aldri til å feile en gopher for en groundhog eller omvendt!

Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) The Encyclopedia Of Mammals
  8. Arizona-Sonora Desert Museum, tilgjengelig her: https://www.desertmuseum.org/books/nhsd_gophers.php#:~:text=These%20little%20animals%20are%20active,use%20gopher%20holes%20and%20tunnels.
  9. National Wildlife Federation, tilgjengelig her: https://www.nwf.org/Educational-Resources/Wildlife-Guide/Mammals/Pocket-Gophers#:~:text=Pocket%20gopher%20teeth%20are%20well, are%20perfect % 20for% 20 sliping% 20vegetasjon.
  10. IUCNs røde liste over truede arter, tilgjengelig her: https://www.iucnredlist.org/species/42588/115192675#population
  11. Animal Facts Encyclopedia, tilgjengelig her: https://www.animalfactsencyclopedia.com/difference-between-groundhog-and-gopher.html

Interessante Artikler