Gentoo Penguin

Gentoo Penguin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slekt
Pygoscelis
Vitenskapelig navn
Pygoscelis papua

Gentoo Penguin Conservation Status:

Nær truet

Gentoo Penguin Sted:

Antarktis
hav

Gentoo Penguin Fakta

Hovedbytte
Krill, fisk, reker
Karakteristisk funksjon
Lite hode med oransje nebb og føtter
Habitat
Rocky Antarctic Islands
Rovdyr
Leopard sel, spekkhogger, haier
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Koloni
Favoritt mat
Krill
Type
Fugl
Slagord
Funnet i hele sub-Antarktis!

Gentoo Penguin Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
  • oransje
Hudtype
Fjær
Levetid
15 - 20 år
Vekt
4 kg - 8 kg (8 kg - 18 kg)
Høyde
51cm - 90cm (20in - 36in)

“Gentoo Penguin er kjent for å være den raskeste svømmepingvinen i verden”



Gentoo Penguins er, i likhet med de andre pingvinartene, svarte i utseende fra baksiden til hodet. De pryder også en hvit mage og kjennetegnes oftest av en hvit stripe som går fra øye til øye øverst på hodet.



Gentoo Penguins er ofte avslappet og avslappet. De er sjelden aggressive. Imidlertid har de noen høye øyeblikk i løpet av hekkeperioden. De er de eneste i motorartene som er kjent for å øke i domenestørrelse så vel som i antall.

Utrolig Gentoo Penguin Fakta!

  • Gentoo Penguins er kjent for å være verdens tredje største pingviner - etter keiseren og kongepingviner.
  • Gentoo Penguins kontrollerer og reduserer hjerterytmen deres betydelig når de dykker på dypt vann. Det kan veldig godt gå fra 80 til 100 hjerteslag per minutt til 20 hjerteslag per minutt.
  • Gentoo Penguins er kjent for å være de raskeste svømmepingvinene i verden. Disse pingvinene lærer å svømme uten hjelp fra foreldrene sine.
  • Dette er veldig avslappede skapninger og er sjelden aggressive.
  • Disse pingvinene bruker en rekke materialer i løpet av reirperioden. Materialene kan variere fra smeltet fjær til småstein.
  • Hanner og kvinner bytter vanligvis på å ruge eggene sine. Disse pingvinene er også kjent for å parre seg med de samme partnerne år etter år.

Gentoo Penguin Vitenskapelig navn

Det vitenskapelige navnet på Gentoo Penguin, som tilhører slekten Pygoscelis, er Pygoscelis papua. De tilhører klassen fugler og reptiler.



Opprinnelsen til ordet Gentoo har imidlertid hittil vært uklar. Noen sier at ordet ble brukt av angloindianerne for å skille mellom hinduer og muslimer.

En annen teori sier at navnet kan ha kommet fra et turbanrelatert begrep, ettersom den hvite lappen på pingvinens hode sies å være et skinn til en turban.

Gentoo Penguins kan videre deles i to underarter. Disse heter Pygoscelis papua papua - som er den største og Pygoscelis papua ellsworth - som er den minste.



Gentoo Penguins Utseende og oppførsel

Fra baksiden til hodet er Gentoo Penguins svarte med en hvit lapp på magen. De har også en hvit stripe som går fra øye til øye øverst på hodet.

Disse pingvinene har svømmeføtter som er rosa-hvite i fargen. De har også en hale som anses å være den lengste blant Penguin-familien. De har også svømmeføtter på undersiden som er rosa. Gentoo Penguins er de eneste kjente pingvinene til menneskeheten med en lys oransje regning.

De voksne har veldig tydelige øyelapper, mens de yngre har relativt kjedelige flekker. Ved fødselen er disse pingvinene grå og blir langsomt hvite i løpet av en uke. Gentoos er vanligvis 30 til 36 inches i høyden og kan veie mer enn 18 pounds.

Atferdsmessig er disse pingvinene vanligvis avslappede og er nesten aldri aggressive. De er også kjent for å være sjenerte og gjør vanligvis ikke noen innsats for å markere og / eller forsvare sine territorier.

Gentoo Penguins som svømmer under vann i det sørlige arktiske havet

Gentoo Penguin Habitat

Gentoo Penguins er kjent for å bli funnet i en rekke regioner. Imidlertid er de for det meste funnet på den sørlige halvkule. Den antarktiske halvøya og de sub-antarktiske øyene er de beste for dem å trives. Kroppene deres er designet for å opprettholde et visst temperaturområde for at de skal overleve de lave temperaturene i omgivelsene.

Imidlertid ender de nesten alltid opp i områder der det ikke er is. De er mye distribuert i sørlige breddegrader, men deres habitater er ikke på et felles sted og kan variere fra sted til sted. Ellsworths Gentoo Penguins holder seg ofte til kysten av Antarktis hvor de bor så vel som hekker.

I noen områder foretrekker Gentoos ofte strender med masse småstein. I andre områder kan disse pingvinene finne trøst i kvistebelagte områder med tang.

Gentoo Penguin Diet

Gentoo Penguins finner alle muligheter de kan for å jakte på mat og mate seg selv og sine klaner. Deres kosthold inkluderer fisk, blekksprut og krepsdyr.

Mens fisk utgjør omtrent 15% av kostholdet sitt, jakter Gentoo-pingvinene krill. Imidlertid avhenger dietten også av hvor skapningene er i den aktuelle sesongen. De er kjent for å tilbringe mesteparten av dagen på jakt, og noen ganger våger de seg også for langt unna steder på jakt etter mat.

Gentoo Penguin Rovdyr og trusler

Vanligvis er det leopard sel , orcas, og sjøløver er skapningene som bytter på disse pingvinene. Dette er imidlertid bare vanlig i nærheten av vannmasser. På land har disse pingvinene ingen trussel bortsett fra den fra mennesker. Mennesket har ofte jaktet på dem på jakt etter olje og hud. Flere fugler liker også å bytte til Gentoo-pingviner.

Dette er de eneste pingvinene som er kjent for oss som øker både i domener og antall om dagen. Selv om det har blitt funnet at de vokser i antall i Antarktis-regionen, på noen øyer, reduserer de også på grunn av klimaendringsproblemene. I 2007 hadde de mottatt en nærmest truet status av International Union for Conservation of Nature .

Gentoo Penguin Reproduksjon, babyer og levetid

Disse pingvinene parrer seg vanligvis med de samme partnerne hvert år, hvoretter de i september eller oktober legger to egg med et gap på omtrent tre dager. Eggene, hvorav det andre alltid er mindre enn det første, klekkes vanligvis fem uker etter at de er lagt. Inntil da bytter foreldrene på å vokte så vel som å ruge eggene.

Gentoo-pingvinforeldrene er veldig beskyttende og nærende i naturen. Begge foreldrene jobber i tett koordinering for å bygge et rede for sine små. Etter at eggene er klekket, forblir babyene i reiret i opptil en måned mens foreldrene fortsetter med sine beskyttende plikter.

Babyene, eller pingvinungene, ender vanligvis med å danne barnehager eller barnehager i løpet av sin tidlige barndom. Vanligvis rundt januar, rundt tre måneder etter at de er født, begynner kyllingene å utvikle de voksne fjærene og gå ut på egenhånd.

Dessverre avhenger deres overlevelse ofte av tilgjengeligheten av mat. Hvis det noen gang oppstår en situasjon knyttet til mangel på mat, kan foreldrene måtte bestemme seg for å mate den sterkeste av babyene sine, samtidig som de tar et tøft valg om å ofre sin relativt svakere baby.

Levetiden til Gentoo Penguins er totalt 13 til 15 år. Overraskende nok kjempes ofte den tøffeste kampen om livet i løpet av deres første leveår med bare rundt 30 til 50 prosent sjanser for at de kommer til det neste.

Gentoo Penguin Befolkning

Gentoo-pingvinene er de eneste pingvinene som er kjent for å øke i antall og domener om dagen. Ifølge kilder står avlspopulasjonen til Gentoo-pingvinene for tiden på over 380 000 par.

Bestanden av disse pingvinene er imidlertid avhengig av og varierer fra region til region. For eksempel, i Antarktis-regionen, har pingvinbestanden økt, mens befolkningen i deler av Det indiske hav har gått ned.

De IUCN hadde i 2007 erklært Gentoo Penguins som nesten truede skapninger.

Gentoo Penguin in the Zoo

Gentoo Penguins kan ofte oppbevares i dyreparkmiljøer og kan ofte lett blandes med minimale problemer. Kilder antyder at det per nå er mer enn 750 Gentoo Penguins som bor i dyreparker over hele verden.

Vis alle 46 dyr som starter med G

Interessante Artikler