Flyvende ekorn

Flying Squirrel Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Gnagere
Familie
Sciuridae
Slekt
Pteromyini
Vitenskapelig navn
Pteromyini

Flying Squirrel Conservation Status:

Minste bekymring

Flying Squirrel Sted:

Asia
Sentral-Amerika
Eurasia
Europa
Nord Amerika
Sør Amerika

Flygende ekorn fakta

Hovedbytte
Nøtter, bær, egg
Karakteristisk funksjon
Liten kroppsstørrelse og furry glidemembran
Habitat
Skog og skog
Rovdyr
Katter. Coyote, vaskebjørn
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
4
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Nøtter
Type
Pattedyr
Slagord
Kan gli opp til 90 meter!

Flying Squirrel Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
15 km / t
Levetid
5 - 8 år
Vekt
56g - 175g (2oz - 6oz)
Høyde
20cm - 30cm (8in - 12in)

Et flygende ekorn har makten til å gli 300 meter gjennom luften.



Til tross for navnet sitt flyr et flygende ekorn ikke på samme måte som en fugl eller en flaggermus flyr. I stedet glir eller driver disse ekornene gjennom luften. Disse altetende spiser insekter sopp, blomster og selvfølgelig nøtter. Flygende ekorn er nattlige og søker etter mat om natten. De kan endre retning 180 grader når de glir gjennom luften.



5 utrolige flygende ekornfakta!

• Disse ekornene kan samle og lagre opptil 15 000 nøtter på en sesong.

• De 50 pluss typene av flygende ekorn er i en gruppe kjent for forskere somPteromyini.

• De ekstremt store øynene til disse små gnagere lar lyset strømme inn slik at de kan se om natten.

• Disse ekornene bor i Europa, Asia, Nord-Amerika, Mexico og Mellom-Amerika.

• Den offisielle bevaringsstatus av disse ekornene er Minste bekymring .

Flying Squirrel Scientific Name

Det vitenskapelige navnet på en flygende ekorn erPteromyini. ‘Ptero’ er et gresk ord som betyr vinge og ‘myini’ betyr lite. Det tilhørerSciuridaefamilie og Mammalia-klassen.

Det sørlige flygende ekornet, det nordlige flygende ekornet, Humboldts flygende ekorn og det japanske dvergflygende ekornet er bare fire av de over 50 artene av dette dyret ipteromyinistamme.



Flygende ekorn Utseende og oppførsel

Disse ekornene har et lett strøk av brun pels på ryggen og hvit pels på magen. Noen typer ekorn har små forskjeller i pelsfarge. For eksempel har det sørlige flygende ekornet helt hvit pels på magen, mens et nordlig flygende ekorn har magepels som er hvit på spissen og mørkere nær huden. Den mest bemerkelsesverdige egenskapen til alle disse ekornene er et par store, mørke øyne. Øynene deres slipper inn mye lys som hjelper disse dyrene til å se omgivelsene mens de jakter om natten.

Disse ekornene har en flat hale, fire små føtter og lange kinnskjegg. Kinnskjeggene deres hjelper dem til å unngå å komme i gjenstander mens de jakter om natten. Som fetteren deres, den bakken ekorn , de har skarpe tenner de bruker til å skjære i sorte valnøtter og andre typer nøtter.

Voksne ekorn har en kropp som måler 9 til 14 inches lang med en hale på omtrent fire inches. De veier fra to til åtte gram. Som referanse er en 14-tommers lang ekorn nesten like lang som en bowlingnål. Videre er et ekorn som veier åtte gram like stort som en voksen hamster.

Den største arten er den røde og hvite giganten som flyr ekorn. Den har en 23-tommers lang kropp med en hale som måler omtrent 24 tommer. Også dette ekornet veier rundt 10 pund. Alternativt er det japanske dvergflygende ekornet en av de minste typene av disse ekornene. Den vokser til å være bare syv inches lang inkludert halen og veier rundt fem gram.

Disse ekornene har en membran eller hudfold som kalles patagium. Denne membranen sprer seg ut på begge sider av ekornets kropp slik at den kan gli mellom tregrener. Ser du opp på et flygende ekorn som beveger seg fra tre til tre, får membranen form av et kvadrat.

Selv om disse ekornene kan gli en avstand på 300 fot, er den gjennomsnittlige glideavstanden 65 fot. For å få et bedre mentalt bilde, når en flygende ekorn glir 300 fot, reiser den omtrent så langt som Frihetsgudinnen er høy (ikke inkludert basen den er på)! Et ekorn som glir 65 fot, reiser en avstand lik lengden på tre voksne sjiraffer.

Disse ekornene tilbringer mesteparten av tiden sin i trær som en måte å holde seg trygg fra rovdyr. Når de går på bakkenivå, er de klønete og vil gjemme seg for et rovdyr i motsetning til å prøve å stikke av.

Voksne og unge ekorn lever i reir sammen med rundt åtte andre ekorn. Disse små ekornene er ikke aggressive og blir sjelden sett mest fordi de er aktive sent på kvelden.

flygende ekorn (Pteromyini) flygende ekorn som glir gjennom trærne

Flygende ekorn habitat

Disse ekornene bor i Europa, Asia, Nord-Amerika, Mexico og Mellom-Amerika. De bor i løvskog og barskog høyt oppe i trærne. En gruppe av disse ekornene kan leve i et rede som har blitt etterlatt av en stor fugl eller i en hakkespett i et tre. Disse ekornene holder seg i trær det meste av tiden fordi de er mer sårbare for rovdyr når de går til bakkenivå.

Disse ekornene kommuniserer med hverandre ved å slippe ut høye kvitrende lyder når de glir gjennom trærne. Disse kvitringene kan brukes til å advare andre flygende ekorn om fare eller for å gjenkjenne medlemmer av en gruppe. Dette er en kvalitet de deler med bakkenekorn, som har et komplisert system av kvitring og bjeffing de bruker for å kommunisere med hverandre.

Nordlige, sørlige og alle andre arter av flygende ekorn liker å holde seg varme! Så hvis været blir veldig kaldt om vinteren, overlever de ved å kose seg med andre ekorn inne i et tre eller i et rede for å holde varmen. Tenk deg åtte små japanske dvergflygende ekorn samlet i et tre sammen!

Flying Squirrel Diet

Hva spiser disse ekornene? Disse dyrene er altetende og spiser insekter , blomster, fugleegg, nøtter, sopp og frukt. De har et variert kosthold og vil spise den matkilden som er mest rikelig i deres habitat.

Et flygende ekorn spiser omtrent 10 gram mat per dag. Denne mengden mat veier litt mindre enn et AAA-batteri du kan sette i en vekkerklokke.



Flying Squirrel Predators and Threats

Det vil nok ikke overraske deg å vite at disse ekornene har mange rovdyr. Noen av dem inkluderer slanger , ugler , hauk, væsel , vaskebjørn , bobcats , og noen ganger til og med tamme katter .

De fleste av rovdyrene til dette dyret bor i eller kan klatre opp i trær. Dette gjør flygende ekorn sårbare for dem. I tillegg er mange av disse dyrene nattlige, så de er aktive samtidig. Når du leter etter mat, a vaskebjørn kan klatre i et tre for å få tilgang til et reir av disse ekornene. Eller en ugle kan sveipe ned for å fange et flygende ekorn som nettopp har tatt av for å gli mot en annen gren.

Mennesker er en annen trussel mot disse ekornene fordi disse dyrene noen ganger blir fanget for å selge som kjæledyr. Flygende ekorn møter også tap av habitat når deler av en skog blir ryddet og trær kappes.

Disse dyrene har en bevaringsstatus på minste bekymring . Selv om deres habitat er truet, er det noen ting folk gjør for å hjelpe flygende ekorn. Da for eksempel Cherohala-motorveien ble bygget i North Carolina, ble det oppdaget at motorveien var for bred til at de nordlige flygende ekornene kunne gli over. Så ble PVC-rørstykker festet til toppen av stolpene på begge sider av denne motorveien. Et ekorn som glir over denne motorveien, er i stand til trygt å ta tak i PVC-røret når de når den andre siden. Noen ganger forsvinner de til og med inne i PVC-røret for beskyttelse mot rovdyr i området!

Reproduksjon av flygende ekorn, babyer og levetid

I paringsperioden jakter ekorn mannlige kvinner gjennom trærne på en leken måte. Disse ekornene hekker to ganger i året. Avlssesongen skjer fra januar til april og igjen fra juni til august. En mann og en kvinne holder seg sammen den hekkesesongen og møtes kanskje ikke igjen. Svangerskapsperioden, eller graviditet, varer i 40 dager.

Et kvinnelig ekorn føder live og kan få opptil seks babyer i et kull. Imidlertid har de fleste kvinner bare to til tre babyer i ett kull. Et babyekorn er omtrent 2 ½ inches langt fra nesen til tuppen av halen. Dette er omtrent like lenge som et voksent menneskes tommel.

Babyekorn kalles kits og blir pleiet av moren i reiret de første 65 dagene i livet. De blir født uten pels og øynene og ørene er lukket. Dette gjør dem veldig sårbare for større dyr som kan finne reiret. Så mor blir hos dem, bortsett fra når hun er ute og jakter på mat for seg selv. Når de er omtrent tre eller fire dager gamle, åpnes settene til ørene. Ved 25 dager gammel åpner øynene deres. Kittene blir hos moren i reiret til de er fire måneder gamle. På den tiden klarer de å finne sin egen mat og kan overleve alene.

I naturen lever disse ekornene fem til seks år gamle. I en dyrehage eller en dyrelivspark kan dette ekornet bli 10 år gammelt. Disse dyrene vil leve lenger i en dyrehage eller en dyrelivspark fordi de er beskyttet mot andre dyr, mates nærende mat regelmessig og holdes sunne av omsorgspersoner.

I 2018 ble den eldste fossilen til en flygende ekorn oppdaget i Catalonia Spania av paleontologer. Det antas at fossilen er 11,63 millioner år gammel!

Flygende ekornpopulasjon

Når det gjelder befolkning, er noen typer flygende ekorn kategorisert som avtagende, stabile eller deres befolkningstrender er ukjente. For eksempel er Sipora flygende ekorn i Indonesia synkende mens befolkningen i den indokinese flygende ekornet i Kina er stabil.

Noen ganger har forskere utfordringer med å samle inn dataene de trenger for å bestemme populasjonen til en bestemt art av flygende ekorn, fordi noen typer flygende ekorn lever i skog og skogkledde områder som det er vanskelig for mennesker å komme til. Også en gruppe flygende ekorn kan forbli skjult, noe som gjør det vanskelig for forskere å få en nøyaktig telling. Et eksempel er det rødkinnede flygende ekornet. Det er ikke nok data til å bestemme befolkningen.

Vis alle 26 dyr som starter med F

Interessante Artikler