Emu

Emu vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Casuariiformes
Familie
Casuariidae
Slekt
Dromaius
Vitenskapelig navn
Dromaius novaehollandiae

Emu Conservation Status:

Minste bekymring

Emu Sted:

Oseania

Emu-fakta

Hovedbyttet
Frukt, frø, insekter, blomster
Karakteristisk funksjon
Enorm kroppsstørrelse og store øyne
Habitat
Åpne gressletter med busker nær vann
Rovdyr
Menneskelige, ville hunder, rovfugler
Kosthold
Altetende
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Frukt
Type
Fugl
Gjennomsnittlig clutchstørrelse
elleve
Slagord
Den største fuglen i Australia!

Emu fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Fjær
Toppfart
25 km / t
Levetid
12 - 20 år
Vekt
18 kg - 60 kg (40 kg - 132 kg)
Høyde
1,5m - 1,9m (4,9ft - 6,2ft)

“En emu har et løpende skritt på 9 fot”



Emuer lager sitt hjem på kontinentet i Australia. De kan vokse så høye som 6,2 fot. Denne fuglen ser ut som en struts. Emuer er altetende som spiser frø, frukt, insekter og smådyr. Levetiden deres er fra 5 til 10 år i naturen.



5 utrolige emu-fakta!

  • En emu har en særegen samtale som kan høres en kilometer unna
  • De viktigste rovdyrene til en emu er dingoer, ørner og hauker
  • En emu har en klar membran over hvert øye for å beskytte den mot støv i luften
  • Emuer er på farta hele tiden og leter etter mat og vann
  • Emuer har vinger, men flyr ikke

Emu vitenskapelig navn

De vitenskapelig navn for en emu er Dromaius novaehollandiae. Ordet Dromaius er gresk som betyr løper, og ordet novaehollandiae betyr New Hollander. New Hollander refererer til denne fuglens første klassifisering som New Holland Cassowary.

Den tilhører familien Dromaiidae og er i Aves-klassen. Det er 4 underarter av emuer. Det vitenskapelige navnet på hver enkelt er:



• D. novaehollandiae novaehollandiae
• D. novaehollandiae woodwardi
• D. novaehollandiae rothschildi
• D. Grebe diemenensis

Emu Utseende og atferd

Emuer har mørkebrune fjær som blir en lysere nyanse av brun når de blir eldre. De har blåaktig hud på nakken og hodet. En emu varierer fra 4,9 til 6,2 fot i høyden. De veier alt fra 66 til 121 pund. Som et eksempel er en 6 meter høy emu lik i høyden til en bunke med 5 bowlingpinner. En 120 pund emu veier to tredjedeler så mye som en voksen kenguru.

Emuer har 2 lange ben med 3 tær på hver fot. Disse fuglene klarer ikke å fly, så de bruker de lange bena til å stikke av fra rovdyr. De har også ganske lange skritt når de løper. Ett trinn på en emu kan være 9 meter lang. Bare tenk, 9 fot er lik halvparten av en voksen sjiraff.



I tillegg til å bruke beina til å løpe, bruker emuer dem til å sparke på rovdyr. Deres kraftige spark, sammen med de skarpe neglene på tærne, kan skade rovdyr som gir denne fuglen tid til å unnslippe. Et raskt spark fra en emu kan til og med drepe en dingo.

Denne fuglen lager mange lyder. Den kommuniserer med andre emuer via grynt, bjeffer, dunkende og trommelyder. Faktisk kommer navnet emu fra en lyd den lager. E-moo! Noen ganger lager de lyder for å advare andre emuer i området til et rovdyr som nærmer seg. Også, emuer lager mange lyder for å advare andre emuer om å holde seg borte fra reiret og eggene sine. Deres samtaler kan høres så langt som en kilometer unna. Kort sagt, dette er definitivt ikke stille fugler!

Emuer er ensomme fugler, men de kan danne grupper når de reiser til et annet område for å finne en større matforsyning. En gruppe emuer er kjent som en pøbel. En mengde emuer består av rundt 20 fugler.

De er ikke-aggressive fugler med mindre de føler seg truet av et annet dyr eller en person. De er veldig aggressive mot hverandre i hekkesesongen.

Emu leter etter mat i litt sand
Emu leter etter mat i litt sand

Emu mot struts

Emuen og struts er like i utseende og er begge fugler uten fly. Men det er noen forskjellige forskjeller mellom dem.

Det er stor forskjell i størrelse mellom disse to fuglene. Emuer er den nest største fuglen på kloden, mens struts er den største. Også når du kjører, har en emu et steg på 9 fot mens en struts har en løpestreng på 16 fot!

Struts kan løpe raskere enn emuer. Strutsens høyeste hastighet er 43 km / t. Toppfarten til en emu er 31 km / t.

Emuer drikker mye vann. Faktisk drikker de vanligvis omtrent to og en halv liter vann hver dag. Tenk deg 2 av melkekannene med melk i kjøleskapet ditt. I tillegg en annen halv kanne! Alternativt er struten i stand til å gå uten vann i 2 uker. De får mye fuktighet fra gress og planter.

Det er til og med forskjeller mellom eggene til disse to fuglene. Egget til en emu er lysegrønt mens egget til en struts er lysebrunt. Når det gjelder størrelse, er ett emuegg lik størrelse med 10 kyllingegg. Ett strutsegg er lik 24 kyllingegg!

Emu habitat

Emuer bor på kontinentet i Australia. Nærmere bestemt finnes de i alle delstater i Australia bortsett fra Tasmania. Gressletter og tørre skoger er deres viktigste habitat. De beveger seg kontinuerlig i et forsøk på å finne mer mat og en kilde til vann. Normalt reiser de fra 9 til 15 miles per dag.

En emu har en klar membran over hvert øye som fungerer som beskyttelse mot støv og rusk i tørre habitater. Denne membranen hjelper også til å holde øynene fuktige.

Denne fuglen lever i et mest temperert klima, selv om noen av dem finnes i Snowy Mountains i Australia. De lange fjærene til en emu bidrar til å opprettholde en jevn kroppstemperatur. Hvis en emu er i et spesielt kaldt område, fluffer den sine lange fjær i et forsøk på å fange luft under dem. Denne fangede luften hjelper til med å isolere fuglen mot kalde temperaturer. Noen ganger bukker de (som en hund) for å kjøle seg ned i varme områder i Australia. Har du noen gang sett en fugl som peser som en hund?

Disse fuglene vandrer mot sør i Australia om vinteren og beveger seg nordover om sommeren. Heldigvis kan de lett tilpasse seg en rekke klimaer.

Emu-diett

Hva spiser emuer? Emuer er altetende. De spiser frukt, frø, biller , liten reptiler og til og med avføring fra andre dyr.

Emuer har ingen tenner, så de kan ikke male opp plantene og dyrene de spiser. Så de svelger små småstein som går inn i skjæret (en del av emuens mage). Småstein kverner matbitene ned for riktig fordøyelse.

Emuer bidrar til økosystemet ved spredning av frø. Disse fuglene spiser mye planter, frukt og frø. Når de etterlater skitt, sprer de frø slik at flere planter kan vokse. Tenk på det. Emus vandrer fra 9 til 15 miles hver dag. Dette betyr at de slipper frø i en rekke områder i hele deres habitat.

De hjelper også til å kontrollere insektpopulasjonen ved å spise biller , kakerlakker og andre feil.

Emu-rovdyr og trusler

Dingoer er de viktigste rovdyrene til emuer. Det er fornuftig fordi dingoer har samme habitat som emuer. De prøver å stjele en emugs egg så vel som ungene sine.

Et par dingoer kan være rettet mot en bestemt emuens rede. En av dem distraherer foreldrenes emu som sitter på redet mens den andre dingo lukker seg og stjeler et egg eller en ung kylling. Dingoer er kjent for sin snikende tilnærming til jakt på byttedyr.

Dingoer angriper også voksne emuer i full størrelse. De kan prøve å ta en fugl i nakken eller hodet for å dra den ned. For å forsvare seg med emus spark på dingoer eller bare prøve å stikke av. Noen ganger prøver emuer å skremme dingoer ved å lage en susende lyd på dem.

To andre rovdyr inkluderer ørn og hauk. Disse rovdyrene er vanskelige for en emu å bekjempe.

Bevaringsstatusen til emuen er Minste bekymring . Befolkningen av emuer er kategorisert som stabil. De er rikelig i hele Australia, unntatt i Tasmania. Dette er fordi disse fuglene en gang ble jaktet av europeiske bosettere og forårsaket et drastisk fall i befolkningen.

Emuer produserer olje i kroppen som har blitt brukt til medisiner, kremer og andre produkter. Noen ganger blir disse fuglene jaktet og drept for å oppnå denne oljen. Men denne poaching-aktiviteten har ikke forårsaket en stor reduksjon i den totale befolkningen.

Tidligere vandret emuer på gårder for å spise frø som fikk bønder til å miste deler av avlingen sin. De ble ansett som skadedyr. I dag bygger mange bønder høye gjerder for å holde emuer borte fra avlingene. Emus kan ikke hoppe over disse høye gjerdene.

Emu-reproduksjon, babyer og levetid

Avlssesongen til emuer faller i desember og januar. Kvinner legger egg i april, mai eller juni. En mannlig emu spankulerer rundt en kvinne som puster fjærene sine. Hunnen har en viss samtale som forteller mannen at hun er interessert. En hunn legger fra 5 til 15 egg i en gruppe eller clutch. Hvert egg veier litt over ett pund. Den mannlige emuen bygger reiret og setter seg på eggene. Et emu-reir er bygget på bakken av gress og tørr pensel. Hunnen sitter ikke på eggene i det hele tatt. Hun etterlater eggene og parrer seg noen ganger med andre hanner i løpet av denne tiden. Emuer er polygame (har flere venner).

Inkubasjonstiden for emuegg er 56 dager. Som en sammenligning er inkubasjonstiden for strutsegg rundt 40 dager. Mens han sitter på eggene, spiser eller drikker ikke hannen. Fettet lagret i kroppen hans tjener som næring, og han drikker dugg fra planter i nærheten for vann. Hannemuen reiser seg og snur eggene innimellom.

En nylig klekket baby-emu kalt en kylling er 9,8 inches høy. Nyfødte kyllinger har et lag med dunete fjær og øynene er åpne. I løpet av de første månedene etter at kyllingene klekkes, forsvarer farens emu voldsomt reiret og de unge mot eventuelle trusler. Kyllingene blir hos foreldrene i omtrent 18 måneder før de blir uavhengige. De spiser små insekter og vegetasjon, og læres deretter å jakte av farens emu.

Emuer er sårbare for indre parasitter, inkludert rundorm og lungorm.

Levetiden til en emu er 5 til 10 år. De kan leve i 15 til 20 år i fangenskap. Den eldste emuen var 38 år gammel.

Emu-befolkning

Ifølge IUCNs røde liste over truede arter består befolkningen av emuer av 630 000 til 725 000 modne individer.

Bevaringsstatusen til emuen er minst bekymret med en stabil befolkning.

Emuer i dyreparken

• Besøk emus på San Diego zoo .
• Emuer vises på Louisville zoologiske hage .
Denver zoologiske hage har også emuer!

Vis alle 22 dyr som starter med E.

Interessante Artikler