Keiser Tamarin



Emperor Tamarin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Primater
Familie
Callitrichidae
Slekt
Saguinus
Vitenskapelig navn
troglodytes

Emperor Tamarin Conservation Status:

Minste bekymring

Emperor Tamarin Sted:

Sør Amerika

Emperor Tamarin Fakta

Hovedbytte
Frukt, insekter, gnagere
Karakteristisk funksjon
Liten kroppsstørrelse og lang, tynn hale
Habitat
Lavland tropisk skog
Rovdyr
Hawks, Snakes, Wild Cats
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Tropp
Favoritt mat
Frukt
Type
Pattedyr
Slagord
Har en elegant hvit bart!

Emperor Tamarin Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Pels
Toppfart
24 km / t
Levetid
8 - 15 år
Vekt
220g - 900g (7,7oz - 32oz)
Lengde
18cm - 30cm (7in - 12in)

'Keiseren tamarin er en art tamarin som angivelig er oppkalt etter sin likhet med den tyske keiseren Wilhelm II.'



Med en grasiøs hvit bart som ligner den tyske keiseren Wilhelm II, tilhører keiseren tamarin en arter av små aper og finnes stort sett i skoger av Sør Amerika . Navnet ble først nevnt i spøk før det ble innlemmet i forbindelse med pattedyr . Det er sterkt identifisert av sin lille kroppsstørrelse og lange, tynne hale, og den grå fargen er aksentert med biter av rødt og oransje på ryggen og brystet. Den deler slekten sin med minst 11 andre arter.



4 Utrolig keiser Tamarin fakta

  • Keiseren tamarin erdøgn, noe som betyr at det er mestaktiv om dagen og sover gjennom natten.
  • Denne skapningen er kjent for å væreen altetende, med dens kosthold består hovedsakelig av frukt, tresaft, insekter, små krypdyr, egg og nektar.
  • Det er kjent å eksistere igrupper på 4 til 20. Hver gruppe har en eldre kvinne som leder, og hver har sitt markerte territorium.
  • Disse dyrene brukersusende lydersamt kvitrende samtaler for å kommunisere.

Emperor Tamarin Scientific Name

En keiser tamarin går under det vitenskapelige navnettroglodytesog tilhørerCallitrichidaefamilie. 'Saguinus' kommer fra det portugisiske ordet 'sagui' (som er tupisk for 'marmoset') og det latinske suffikset -inus ('of'), mens 'Imperator' er latin for ordet keiser. Det hører videre til klassenMammaliaog slektSaguinus- derfra den også får sitt vitenskapelige navn.

Det er to underarter av keiseren tamarin, men de ligger i forskjellige områder. Den ene er den skjeggede keiseren tamarin, som bor i regnskoger i Brasil og Peru . Den andre - den svartkinnede keiseren tamarin - holder til i Bolivia .



Keiser Tamarin Utseende

På bare 9 til 10 inches høy er keiseren tamarin et ganske lite dyr som veier omtrent 1 pund. Den er dekket av grå pels med litt rødt og gult på ryggen og brystet. Den har svarte hender og føtter og en lang, brun hale. Med en rosa nese og munn, som det unike som skiller denne skapningen fra andre, er den elegante hvite bart, og ofte et skjegg å matche.

Emperor Tamarin Behavior

Disse primatene er daglige, noe som betyr at de er mest aktive på dagtid, og slapper av og sover gjennom natten. Deres lille størrelse og lette struktur gjør at de kan hoppe fra en tregren til en annen, noe som gjør det lettere for dem å være i stand til å nå mat som vanligvis er utilgjengelig for andre dyr. Dessuten bidrar de skarpe klørne til å styrke grepet rundt tregrener, noe som gjør det lettere for dem å holde seg i bedre posisjon enn de fleste andre dyr.

Keiser tamariner er kjent for å være veldig omgjengelige skapninger og lever sammen med resten av troppene sine på et markert territorium. En gruppe eller gruppe kan variere hvor som helst mellom 4 og 20 tamariner. Slike grupper ledes vanligvis av de eldste kvinnelige medlemmene og har også overveiende mannlige medlemmer. Det er også blitt observert at disse bittesmå artene er veldig kjærlige og kjærlige mot menneskene de kommer i kontakt med. De opprettholder et nært forhold til alle medlemmene i gruppen og samarbeider hjertelig. De er også kjent for å sove, mate, samle for og beskytte deres markerte territorium sammen.



Noen kilder antyder at keiserens tamariner kan leve i grupper av blandede arter med andre tamariner, for det meste sadelryggtamarinen. Det sies at slik sameksistens ofte blir et gjensidig fordelaktig forhold som hjelper både arten med å beskytte seg selv og hverandre mot sannsynlige rovdyr.

Disse tamarinene er kjent for å ha en dikromatisk visjon, noe som betyr at deres syn bare lar dem se i to forskjellige farger. Dette er en del av deres tilpasningsopplegg for å kunne identifisere eventuelle trusler og rovdyr selv når de kamufleres i omgivelsene.

Keiser Tamarin habitat

Den skjeggede keiseren tamarin finnes vanligvis i regnskogen i Brasil og Peru, mens den svarthinnede keiseren tamarin er kjent for å være spredt over regnskogen i Brasil, Peru og Bolivia. Lavlands tropiske regnskoger, som disse artene er kjent for å foretrekke, er ofte det ideelle habitatet. De er vanligvis funnet å bo i tre baldakiner i elvbassengene. Lavlandet er imidlertid langt fra de eneste habitatene de finnes i. Andre inkluderer skog som oversvømmes i regntider, regnskog som vokser på flatmark, eviggrønne skoger i høyder under 984 fot, langs kanten av restskog og i løvskog .
I mellomtiden har det også blitt observert at keisertamariner vanligvis ikke lever i høye trær og vanligvis ikke er funnet over 80 til 90 fot fra bakken.

Keiser Tamarin Befolkning

Kilder antyder at det er mer enn 500 keisertamariner i dyreparker over hele verden. Imidlertid er det også blitt sagt at befolkningen har hatt en jevn tilbakegang, hovedsakelig på grunn av mennesker som ønsker å rydde land for bolig- og / eller industrielle formål.

Emperor Tamarin Diet

Keisertamariner er altetende, noe som betyr at de spiser både planter og dyr for å overleve. Frukt, egg, nektar og insekter er noen av de tingene som først og fremst utgjør kostholdet deres og først og fremst kommer fra trærne de bor i.

Størrelsen på disse artene gjør det lettere for dem å lete etter mat. Siden de er så små og lette, kan de lett hoppe over tregrener og nå den vanligvis utilgjengelige maten. Overraskende nok kan arten reise 30 hektar (0,12 kvadratkilometer) når de søker matkilder for næring.

Emperor Tamarin Predators and Threats

På grunn av den lille størrelsen blir keiseren tamarin møtt med mange rovdyr. Ville katter, fugler, hunder, slanger og mennesker, blant andre, utgjør sammen rovdyrlisten for dyret.

Trusler mot keiserens tamarins velvære kommer fra et stort utvalg av dyr, inkludert ville katter, hunder , slanger , og til og med mennesker, som har vært kjent for å ødelegge artenes naturlige habitat gjennom årene. Dens rovdyr synes imidlertid det er vanskelig å bytte på keiserens tamarin på grunn av dens evne til å passere gjennom de tykkeste junglene veldig raskt.

For å beskytte seg mot potensielle trusler og rovdyr har disse tamarinene en unik dikromatisk visjon som gjør at de kan se omgivelsene i to distriktsfarger. Det hjelper dem med å identifisere trusler og rovdyr, selv i en tilstand av kamuflasje.

I følge International Union for Conservation of Nature er bevaringsstatusen til keiser tamarin av minste bekymring . Rapporter antyder imidlertid at befolkningen har hatt en jevn tilbakegang, hovedsakelig på grunn av avskoging og inngrep fra mennesker som ønsker å rydde land for andre formål.

Emperor Tamarin Reproduction, Babies, and Lifespan

Emperor Tamarins er kjent for å være sesongbaserte oppdrettere og får vanligvis avkom i regnfulle måneder. Dette kan være på grunn av overflod av mat i løpet av den sesongen. Familiegruppene involverer en avlshunn og to avlshanner. Tamariner er polyandrous i parringsvanene, slik at kvinnen kan parre seg med flere avlshanner i gruppen.

Etter unnfangelse er det kjent at svangerskapsperioden varer i omtrent 140 til 145 dager. Etter at denne perioden er avsluttet, produserer kvinnen ofte to avkom. Imidlertid er ett eller tre avkom også typiske. Andre voksne i tamarin-gruppen springer til handling så snart babyen er født. Moren er kjent for å mate barnet sitt i intervaller på to til tre timer, som varer i omtrent 30 minutter per økt. På samme måte tar fedrene også ansvar for barnet og bærer det på ryggen og tar vare på dem når de har fått mat. Det sies at babyene reiser på ryggen til sine fedre i rundt 6 til 7 uker. Babykeiser tamarin modnes ganske raskt og oppnår seksuell modenhet mellom 16 og 20 måneder. Keiser tamariner fortsetter å leve i 10 til 20 år.

Keiser Tamarin i dyreparker

Keiserens tamarin finnes i flere dyreparker over hele verden, inkludert:

Vis alle 22 dyr som starter med E.

Interessante Artikler