Dhole

Dhole Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Canidae
Slekt
Cuon
Vitenskapelig navn
Cuon alpinus

Dhole Conservation Status:

Truet

Dhole Sted:

Asia

Fakta om Dhole

Hovedbyttet
Hjort, gnagere, fugler
Karakteristisk funksjon
Busket hale og særegne samtaler
Habitat
Tørr skog og tykk jungel
Rovdyr
Tigre, leoparder, mennesker
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
8
Livsstil
  • Pakke
Favoritt mat
Hjort
Type
Pattedyr
Slagord
Bare 2000 igjen i naturen!

Dhole Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Nett
  • Svart
  • Hvit
  • Gull
Hudtype
Pels
Toppfart
45 km / t
Levetid
10 - 13 år
Vekt
12 kg - 20 kg (26 kg - 44 kg)
Lengde
75cm - 110cm (29in - 43in)

“Dholen er beskrevet som en blanding mellom grå ulven og rødreven”



En gang en omfattende villhundeart som dekket nesten halvparten av kloden, er dhole nå en truet arter med en estimert populasjon på færre enn 2500 voksne. Dholes bor i tett jungel, stepper, fjell, skrubbeskog og furuskog. Fargen deres kan variere fra kullgrå til rød eller brun med gule, hvite eller på annen måte lyse høydepunkter. Til tross for at de er medlemmer av hundefamilien, bjeffer eller hyler ikke hull, men de har unike skrik, skravling, klapring og fløyter som de bruker til å kommunisere og jakte med.



Utrolig Dhole fakta!

  • Mens dhole er nærmere i vekst til a Schäferhund , ligner den mer nøyaktig a rev slik det ser ut.
  • Disse ville hundene strakte seg en gang over hele Asia, Nord-Amerika og Europa, men for 12 000 til 18 000 år siden ble de redusert til sitt nåværende habitat som er konsentrert i deler av Asia.
  • En voksen kan spise ett kilo kjøtt på fire sekunder, og det kan senere gi det opp igjen for å mate andre medlemmer av pakken.
  • Dhole-pakker har drept tigre og leoparder , og de har til og med vært kjent for å angripe Asiatiske svarte bjørner .
  • Hull kan kjøre med hastigheter opp til 45 km / t.

Dhole Scientific Name

Dhole, også kjent som den asiatiske røde hunden, den indiske villhunden eller fjellulven, har vitenskapelig navn Cuon Alpinus. Dholen er et medlem av familien Canidae og klassen Mammalia.

Selv om det er en nær slektning av dyr i slekten Canis, er det flere forskjellige forskjeller. Dholes hodeskalle er konkav, den mangler en tredje nedre molar, og de øvre molarene har bare en kvise.



Dhole Utseende og atferd

Hunden er omtrent 30 til 40 inches lang, i tillegg til en 11 til 19-tommers hale, og den kan veie hvor som helst mellom 30 og 46 pounds. Avhengig av region, kan de variere i farge fra en gulaktig fargetone til en mørkere rødbrun farge. De har lysere farger langs brystet, magen og potene.

Den gjennomsnittlige dholen, inkludert halen, er omtrent like lang som R2D2, av Star Wars-berømmelse, er høy. Hannene veier vanligvis mer enn kvinner og er større. Mens de er rev som i utseende, er dholes mer lik en mellomstor til stor hund.

Dholes er svært sosiale dyr, og de jakter ofte i pakker på 5 til 12. Disse klanene kan vokse til så mange som 30 eller 40 medlemmer. Disse ville hundene er rovdyr, og de jakter generelt hjort eller sau . Imidlertid har det blitt registrert forekomster av dholer som angriper dyr så store som en tiger eller Bjørn .



Dholes er også veldig vokale dyr. Som medlem av hundefamilien, sutrer og knurrer de omtrent som familiens kjæledyr. Unikt for disse dyrene er imidlertid en serie med knekklyder og skrik som ikke finnes noe sted blant andre hjørnetenner. De er også kjent for å kommunisere gjennom plystring og skravling mens de jakter.

I motsetning til andre canid-arter, viser dholes svært sjelden kampoppførsel. Det kan til og med være vanskelig å plukke ut det dominerende paret mann-kvinne i pakken. De fungerer som en enhet for å fostre opp valpene, og de unge voksne dyrene kan delta i andre pakker uten problemer når de når modenhet.

Dhole Habitat

Dholes er omfattende, og de finnes i hele Øst- og Sørøst-Asia. En gang kunne disse ville hundene bli funnet over hele Nord-Amerika, Asia og Europa. For rundt 12.000-18.000 år siden ble de redusert til bestemte områder på det asiatiske kontinentet. Dholes kan nå sees så langt nord som Sibir, så langt sør som noen malaysiske øyer, og så langt vest som den indiske halvøya. På grunn av det store området de kan bli funnet i, overlever de i et like bredt utvalg av habitater som

  • Tett skog
  • Skrubbeskog
  • Slettene
  • Fjell
  • Jungler

Hull, som andre hunder, dekker et stort område. Deres gjennomsnittlige territorium kan være 34 kvadratkilometer. Det er større enn hele området på Manhattan! Som sådan er de ekstremt raske løpere, svømmere og hoppere.

Hullhullene er vanligvis underjordiske og kan være enkle eller veldig komplekse med mange tunneler. Hull har til og med overtatt sjakalhull. Hele pakken vil bo i en hule og kan bruke flere innganger.

Dhole diett

Som nevnt tidligere er Dholes kjøttetende. Primært jakter de hovede pattedyr i flokker; på grunn av deres enorme habitat er de imidlertid svært tilpasningsdyktige, og de jakter på det som er tilgjengelig i den spesifikke regionen.

Deres behov for nok mat er faktisk grunnen til at et så stort habitat til å begynne med. Dhole-jaktpartiene tar ned byttet, svelger store deler av det hele, og transporterer det tilbake til resten av flokken. Hull har til og med vært kjent for å spise over ett kilo kjøtt på under fire sekunder; det er like tungt som tre fjerdedeler av en menneskelig hjerne!

I mindre pakker, og alene, vil de spise proporsjonalt mindre byttedyr bestående av kaniner , øgler , mus , etc.

Dhole-rovdyr og trusler

Dholen er ikke spesielt byttedyr for noe annet rovdyr. Tigre , leoparder , og andre rovdyr som deler habitat med dhole, har drept dem, men det motsatte er også sant. Den primære kilden til konflikt mellom disse rovdyrene på høyere nivå er på grunn av mangel på mat.

De største truslene som dhole står overfor er ikke fra andre dyr. Dholes lider av tap av habitat spesielt på grunn av avskoging for landbruks-, bolig- og kommersielle formål. Dette tapet av habitater fører til en nedgang i tilgjengelig byttedyr, og det øker den påfølgende trusselen om konkurranse fra rovdyr på høyt nivå i området.

Også relatert til dette tapet av habitat er forfølgelsen av dhole av mennesker i området. Unnlater de å finne tilstrekkelig mat fra sin vanlige byttedyrkilde, tilpasser de og jakter av og til husdyr. Den resulterende gjengjeldelsen fra bønder har vært ødeleggende for dhole-befolkningen som helhet.

Sykdom har også vist seg å være en stor trussel mot dem. Deres eksponering for patogener har økt drastisk med deres nærhet til og tilknytning til, tamme hunder så vel som deres predasjon av andre husdyr.

Reproduksjon av hull, babyer og levetid

En dhole-pakke inneholder vanligvis mer enn en avlshunn. I naturen har de blitt observert å parre seg i løpet av oktober til januar, men dette kan variere i fangenskap. En babyhull kalles valp. De er født i store kull som vanligvis består av 5-10 valper, men noen ganger så mange som 12 til 16.

Svangerskapsperioden er omtrent 60 dager, og babyene blir suget av moren i en periode med lignende lengde. I løpet av denne tiden deler gravide hunner hiet og valpene samhandler fritt. Mens mødrene deres leker dem, hjelper hele pakken matene til valpene ved å gi mat.

Valpene vokser mye raskere enn ulv eller hundevalper. Veksten deres er mer lik i takt med a prærieulv . Etter seks måneder følger valpene med på jakt, og åtte måneder gamle tar de aktive roller i jakten.

Etter modning kan dholes forlate pakken og bli med i en annen uten den utfordrende eller kampene som er vanlig i andre ville hundearter. Vanligvis forlater kvinner rundt en alder av tre pakken for å bli med en annen. I naturen er den gjennomsnittlige levetiden for disse dyrene rundt 10 år. Fangsthull i gjennomsnitt 15 til 16 år av livet.

Dhole-befolkning

Den virkelige populasjonsstørrelsen på dholen er veldig vanskelig å vurdere. Deres tendens til å bebo lokaliteter som er tynt befolket, eller som inneholder ugunstig terreng, gjør det nesten umulig å få en fast figur for befolkningen. I tillegg har dholes, i områder som er studert, ofte opplevd ville populasjonssvingninger over korte perioder.

Det beste estimatet er en total populasjon mellom 4500 og 10.000 dyr med modne voksne som utgjør så lite som 2200. Av den grunn er disse ville hundene oppført som truet , og befolkningen antas å være i fortsatt tilbakegang.

Dhole in the Zoo

Det er bare tre steder i Nord-Amerika hvor du finner disse ville hundene. De Minnesota Zoo , den San Diego zoo , og The Wilds drives av Columbus Zoo, alle har fangede hull. Spesielt har personalet på The Wilds nylig oppdratt et valpekull da moren døde kort tid etter fødselen av dem.

Vis alle 26 dyr som starter med D

Interessante Artikler