Cross River Gorilla



Cross River Gorilla Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Primater
Familie
Hominidae
Slekt
Gorilla
Vitenskapelig navn
Gorilla gorilla diehli

Bevaringsstatus for Cross River Gorilla:

Kritisk truet

Cross River Gorilla Sted:

Afrika

Fakta om Cross River Gorilla

Hovedbytte
Blader, frukt, blomster
Habitat
Regnskog og tett jungel
Rovdyr
Menneske, Leopard, Krokodille
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Tropp
Favoritt mat
Blader
Type
Pattedyr
Slagord
Mindre enn 300 gjenstår!

Cross River Gorilla Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Hår
Toppfart
25 km / t
Levetid
35 - 50 år
Vekt
100 kg - 200 kg (220 - 440 kg)
Høyde
1,4m - 1,7m (4,7ft - 5,5ft)

Cross River Gorilla bor i den fjellrike regionen mellom Nigeria og Kamerun.



Cross river gorilla (vitenskapelig navn: Gorilla gorilla diehli) er en underart av vestlig gorilla . Paul Matschie, i 1904, kalte korselven gorilla en ny art, selv om den har blitt stadig sjeldnere.



Disse gorillaene har brungrå eller svart pels. Imidlertid har ansikt, hender og føtter ingen pels i det hele tatt. De har kjegleformede hoder, over hvilke hviler en rødaktig kam.

Disse gorillaene er veldig sosiale og lever vanligvis i grupper på 2 til 20. Gruppene ledes av en dominerende mann. Bortsett fra den dominerende lederen, er det 6-7 kvinner og deres barn.



Cross River-gorillaene er seksuelt modne ved 10 år og har vanligvis babyer hvert 4. år. Svangerskapsperioden varer vanligvis 9 måneder. Disse gorillaene bor i den fjellrike regionen mellom Nigeria og Kamerun.
Cross River-gorillaene er planteetere og lever vanligvis av grener, nøtter, blader og bær som de jakter på fra forskjellige planter.

Cross River-gorillaene er kjent for å være svært effektive i spedbarnsomsorg og er kjent for å ta vare på babyene sine til de er tre til fire år gamle. I løpet av denne tiden reproduserer de seg ikke igjen og gir full oppmerksomhet til sin nyfødte baby.

Utrolig Cross River Gorilla fakta!

  • Cross river gorilla er en underart av Vestlig gorilla .
  • Det er bare 200 til 300 gorillaer over elvene igjen i verden.
  • Cross River gorillaer er den mest truede apen i Afrika.
  • De finnes vanligvis ved grensene mellom Nigeria og Kamerun.
  • De bor i et område som er omtrent 300 kvadrat miles.

Cross River Gorilla Scientific Name

Cross-river gorillaene går forbi vitenskapelig navn “Gorilla gorilla diehli” og tilhører riket Animalia og klasse Mammalia. De tilhører phylum Chordata og ordener primater. De tilhører også familien Hominidae og slekten gorilla.



Ordet 'gorilla' er forankret i det antikke greske ordet 'Γόριλλαι.' Ordet refererer til en 'stamme av hårete kvinner', slik Hanno the Navigator beskrev folket på vestkysten av Afrika (som nå er kjent som Sierra Leone). Kvinnene ble beskrevet som ”vill” og “hårete”.

Cross River Gorilla Utseende og atferd

Cross River-gorillaene har en slank, men likevel kort bygging, parret med lyst hår. Disse gorillaene har lange armer og en fremtredende ridgeline, som gir en slående kontrast til det flate ansiktet og de brede neseborene. Deres mørke øyne er skjult av pels, som ofte er enten svart eller brungrå.

Ansiktet har vanligvis ingen pels, akkurat som hender og føtter. Hodene deres er kjegleformede, og de har en rødfarget kam på hodet. Gruppelederne som er dominerende menn har ofte en sølvplaster på ryggen - det er også derfor de kalles silverbacks.

Cross River-gorillaene er sosiale og bor i familiegrupper på 2 til 20 personer. Deres oppførsel er veldig lik andre gorillaer. Gruppen ledes vanligvis av en silverback-mann som den dominerende lederen.

Den mannlige lederen er vanligvis ansvarlig for å ta vare på kvinnene og barna i gruppen, og tar ofte også de viktigste beslutningene i gruppen som fôrings- og hekkeplasser.

En gruppe består vanligvis av den dominerende hannen, seks til syv kvinner, og deres barn. Hekkingen skjer i skog etter at disse gorillaene bygger reir med grener og blader. Hekkeplassene er vanligvis på bakken.

Imidlertid endres hvilestedene i regntiden når de flytter reirene til toppen av trærne. Mesteparten av dagen deres blir spist. Kilder antyder imidlertid at de også hengir seg til fritidsaktiviteter som stell.

Disse gorillaene er vanligvis kjent for å være fredelige. Imidlertid kan de noen ganger bli aggressive mot mennesker når de er truet. De kan angripe mennesker med grener, steiner og urter hvis de blir provosert.

Cross River gorilla, Limbe Wildlife Centre, Kamerun
Cross River gorilla, Limbe Wildlife Centre, Kamerun

Kryss elven Gorilla habitat

Cross River-gorillaene er kjent som verdens underligste gorillaer, og har liten befolkning og blir sjelden sett. De finnes vanligvis på de fjellrike grensene til Nigeria og Kamerun. Dette habitatet deres kalles bassenget Cross River.

Disse dyrene er kjent for å hemme de fleste nord- og vestregionene. De finnes også i Afi-fjellene i Nigeria og Kamerunenes Mbe-fjell. Bortsett fra det, finnes de også i Takamanda nasjonalpark i Kamerun og Cross River nasjonalpark i Nigeria.

De fleste av disse gorillaene finnes i en høyde fra 1500 til 3500 meter i de fjellrike regnskogene og bambuskogene.

Cross River Gorilla Diet

Maten som finnes i kostholdene til Cross River gorillaene består hovedsakelig av blader, nøtter, bær og liana, som er et treaktig vintreet. Disse planteetende gorillaene vil søke så langt de trenger å gå etter næringsstoffene sine, selv utenfor det typiske fôringsområdet for å få det de trenger.

Hvis denne gorilla-arten kommer seg ned til lavlandet, vil de sannsynligvis befinne seg i en utilfredsstillende situasjon med lokale bønder som høster bananer og plantains. Selv om dette kan virke overveldende for området, har noen lokale bønder bemerket at de er langt mindre ødeleggende for landet sitt enn andre dyr med mindre vekst, inkludert ville griser.

Den eneste måten Cross River-gorillaer oppsøker mat i andre områder, skyldes mangel på ernæring i nærheten av hjemmet. Likevel var den eneste gangen i nyere tid at disse vakre pattedyrene har forårsaket betydelig skade, i 2006. Denne hendelsen antas å ha vært et resultat av hvor nær gårdene var til gorillaenes skogsboliger.

Cross River Gorilla Predators and Threats

Som alle andre levende vesener på planeten, er Cross River gorillaene også en viktig del av økosystemet. Imidlertid står de også overfor mange trusler - både fra andre dyr og fra mennesker. Rovdyrene til Cross River-gorillaene inkluderer krokodiller og store jungelkatter.

Cross River-gorillaen er truet av mennesker da de tidligere ble jaktet mye - det er også derfor antallet er ganske lavt. Menneskelige aktiviteter som avskoging utgjør også trusler mot disse gorillaene. Cross River gorillaene er de mest truede apene i Afrika.

Cross River-gorillaene er kritisk truet. Etter hvert som befolkningen synker, jobber noen organisasjoner for å beskytte skogene de bor i, og forhindrer dem i å dra ut i lokale områder og miste matkilder. World Wildlife Organization har flere partnere i nigerianske og Kamerun-regjeringer for å beskytte visse områder.

Reproduksjon, krysser Gorilla-reproduksjon, babyer og levetid

Cross River-gorillaene når modenhet rundt ti år. De føder vanligvis bare en gang i løpet av fire år eller så fordi nivået på spedbarnspleie er veldig høyt i disse Cross River-gorillaene. Disse gorillaene tar seg vanligvis av babyene sine til de er tre eller fire år gamle. Svangerskapsperioden varer vanligvis omtrent ni måneder - noe som også ligner veldig på mennesker.

Cross River-gorillaene er polygame dyr. Den dominerende hannen i gruppen parrer seg vanligvis med alle de seksuelt modne kvinnene i gruppen hans. Etter fødselen ammer de kvinnelige gorillaene babyene sine og tar seg av dem til de er omtrent tre til fire år gamle. Vanligvis føder disse gorillaene enslige babyer, og par er en sjelden forekomst. Levetiden til disse gorillaene er vanligvis 35 til 50 år.

Cross River Gorilla Befolkning

Siden disse gorillaene er kritisk truet på grunn av jakt og andre menneskelige aktiviteter som avskoging, er det bare rundt 200 til 300 Cross River gorillaer igjen i verden. De fleste av disse gorillaene er i Nigeria og Kamerun, fordelt på ikke mindre enn 11 familier.

Det arbeides derfor for å få dem til å bo på bestemte steder slik at de kan trives i beskyttede omgivelser siden Cross River-gorillaen stadig avtar. Bortsett fra deres fragmenterte familier, har en annen handel blitt svært lukrativ og en stor trussel mot arten - å selge denne arten som kjæledyr.

Noen mennesker har holdt Cross River gorillaen som kjæledyr, noe som er en farlig handel som påvirker muligheten til å bevare arten. Noen jegere vil drepe foreldren til babygorillaen for å ta dem med til å selge, da de er lette å håndtere i liten størrelse. Akkurat nå er trusselen om å bli smittet med ebola og å bli jaktet nok til å gjøre utvinning til en umulighet på kort sikt. Likevel er det håp om at denne arten vil komme seg etter disse truslene i løpet av de neste 75 årene, så lenge det gjøres en kontinuerlig innsats for å bevare deres habitat.

Kryss elven Gorilla i dyreparken

På grunn av kritisk truet status og det avtagende antall Cross River gorillaer rundt om i verden, og holder dem i et fanget miljø gjør at disse gorillaene kan trives igjen. For å se dem i en dyrehage, er det mange reserver og helligdommer å være vert for dem, som Afi Mountain Wildlife Sanctuary.

Limbe Wildlife Centre i Kamerun har vært den eneste dyreparken som har utstilt en av disse gorillaene siden 2007. Gorillaen, som ble kalt Nyango, gikk bort 10. oktober 2016 som følge av sykdom, og det er ingen andre rapporter om dyreparker som for tiden holder disse pattedyrene.

Til tross for at de ikke er vert for disse dyrene, tilbyr mange dyreparker og helligdommer viktige fakta om Cross River gorilla for å oppmuntre beskyttere til å støtte bevaring.

Vis alle 59 dyr som starter med C

Interessante Artikler