Crested Penguin



Crested Penguin Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Fugler
Rekkefølge
Sphenisciformes
Familie
Spheniscidae
Slekt
Eudyptes
Vitenskapelig navn
Laridae sterk;

Bevaringsstatus for Crested Penguin:

Sårbar

Crested Penguin Sted:

hav
Oseania

Crested Penguin Fakta

Hovedbytte
Krill, fisk, reker
Karakteristisk funksjon
Rødt nebb og knallgule øyenbryn
Habitat
Rocky Antarctic Islands
Rovdyr
Leopard sel, spekkhogger, haier
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
2
Livsstil
  • Koloni
Favoritt mat
Krill
Type
Fugl
Slagord
Har lange gule øyenbryn!

Crested Penguin Fysiske egenskaper

Farge
  • Grå
  • Gul
  • Svart
  • Hvit
Hudtype
Fjær
Levetid
15 - 20 år
Vekt
3 kg - 6 kg (6,6 kg - 13 kg)
Høyde
60cm - 68cm (24in - 27in)

Den toppede pingvinen har lange gule øyenbryn.




Den bor i de vannrike områdene utenfor en steinete Antarktis-øy som heter Snare Island, hvor den spiser krill og annen smak. Denne pingvinen er en av seks forskjellige arter som lever i det generelle området. Den toppede pingvinen er grå, gul, svart og hvit. Den lever så mye som 20 år i naturen.



Utrolig Crested Penguin Fakta!

• Pingvinen spiser krill, ung blekksprut og andre små dyr som lever i vannet.
• Den bor bare på en øy, i nærheten av New Zealand.
• Den toppede pingvinen reproduserer vanligvis en enkelt kylling hvert år.
• De blir byttet av spekkhoggere, leopardsel og en rekke fugler.
• Disse pingvinene lever fritt i forskjellige dyreparker på steder som Antwerpen og Paradisio.

Crested Penguin Scientific Name

Det vitenskapelige navnet på den crested pingvinen er Eudyptes robustus. Navnet Eudyptes er basert på de greske ordene som betyr 'god dykker.' Ordet robustus forholder seg til hvordan pingvinene lever, på en sterk og robust måte. De er hardføre og er i stand til å leve alene i alle slags miljøer, selv om de pares sammen for å heve kyllingene sine.



Crested Penguin Utseende

Den toppede pingvinen er en mellomstor fugl som har et øyenbryn av lyse gule fjær som løper fra begge øynene tilbake til baksiden av hodet. Dette er det samme hos begge kjønn. Annet enn det, mens kjønnene er veldig like, har mennene en tendens til å være litt større og ha en tyngre munn. Fuglene har begge knallrøde øyne, men øynene er ikke like røde som steinhoppepingvinen. Unge fugler har en tendens til å være mindre dominerende, med en blek hake og en kort kam. Både voksne og unge har karakteristiske hvite striper på kinnet og en bar hvitrosa stripe rundt nebbet.

Crested Penguin på steiner
Crested pingvin på stein

Crested Penguin Behavior

Selv om crested-pingviner virker veldig fredelige, kommer crested-pingvinen i kamper hvert år på grunn av behovet for nye kamerater, både for unge pingviner å finne en kompis og for gamle som trenger en ny kompis. I disse kampene blir fuglen grepet av nakken og banket med vingene til den gripende fuglen.

Den klypede pingvinen kan komme med en rekke vokaliseringer, alt fra hvesende og eksplosive skrik til rytmisk trompetering og bråkende lyder som bærer en lang avstand når de er på sjøen. Til tross for all denne aktiviteten, er disse fuglene mye av tiden fredelig og veloppdragen. Fuglene leter ikke etter en kamp, ​​og generelt vil de slå seg ned når kampperioden er over.



Crested Penguin Habitat

Den plyndrende pingvinen lever i sjøen og på land, avhengig av hvilken del av sesongen den er i. Det er ikke mye som er kjent om habitatene til pingvinen i løpet av den ikke-hekkende sesongen, selv om de har blitt sett på land i Tasmania, New Sjælland og andre steder. For det meste hekker disse pingvinene i tette kolonier på kyststeiner eller under treet til Olearia-skogene. På disse stedene graver pingvinene grunne hull og legger bunnen med gress, kvister, blader, småstein eller torv. De vil deretter legge til en gjørme for å heve reiret over bakkenivå.

Når de har flyttet inn, vil vegetasjonen dø på grunn av de tunge hekkeaktivitetene, og da flytter kolonien til et nytt hekkested. Kolonier som hekker i nærheten av en bekk, kan ha en fordel i forhold til andre på grunn av tilstedeværelsen av vann til drikke og bading, men dette er ikke nødvendig, og mange hekkende kolonier ligger langt fra vannet.

Crested Penguin Diet

Kostholdet til Snares crested pingviner er ikke kjent, men det antas at de spiser mest krill, sammen med en like stor del av blekksprut og liten fisk. Hvor og hvordan de fanger denne maten er ikke kjent, men det ser ut til å gjøres for det meste mens du svømmer i havet. Det ser ikke ut til at de spiser andre matvarer.

Crested Penguin Predators and Threats

Crested pingviner er byttet av en rekke store jegere, inkludert spekkhogger , haier , og leopard sel . Deres babyer og egg er truet av petrels og skuas . De er ikke truet av mennesker eller av andre kjente rovdyr. De er beskyttet av regjeringen i New Zealand som en del av arbeidet med å holde dem oppkvikket og sunne.

Reproduksjon av Crested Penguin, babyer og levetid

Snares crested pingviner vil kunne avle et sted i området fra fem til ni år gamle. De starter tidlig i september og vil avle en gang mellom da og januar. Når de avler, vil hannene stå opp på bakbenene og klappe vingene i et forsøk på å tiltrekke seg en kompis. Crested pingviner parrer seg vanligvis hele livet, så når de har funnet en pålitelig partner, vil de normalt holde seg til ham eller henne resten av livet. De møtes hvert år på avlsstedet for pingviner, og når de kommer sammen, vil de være trofaste mot hverandre til de møtes igjen året etter.

Når de har paret seg, vil pingvinene bygge reirene sine i de eksisterende hullene i klippene, og deretter dekorere den med hvilke myke materialer de kan finne. De bruker dette reiret til å legge eggene i, omtrent en til tre uker etter at de avler. Det første egget vil være mye mindre enn det andre egget og vil sannsynligvis ikke klekke. Hvis den gjør det, er det lite sannsynlig at den overlever.

Når begge eggene er lagt, vil foreldrene ruge dem vekselvis de første 10 dagene, og deretter drar hannen til fôr de neste 12 dagene for å lete etter mat. Når han kommer tilbake, blir rollene snudd, og hunnen går på fôring mens hannen sitter på eggene.

Når egget klekkes, sitter hannen på eggene og beskytter dem de første tre ukene, og beskytter kyllingen mot alle inntrengere mens hunnen går ut og bringer tilbake mat til kyllingen. Etter hvert vil dama bli voktet og matet av begge foreldrene. Etter at kyllingen vokser og smelter, cirka 11 uker, blir kyllingen introdusert i vannet og får stå for å lage den på egenhånd. Når fuglen er alene kan den leve 15 til 20 år, og tar tid å avle når den når mellom 5 og 9 år gammel.

Crested Penguin Population

Gruppen består for tiden av rundt 25 000 par. De ser ut til å holde seg stabile på dette tallet, eller til og med vokse litt. Imidlertid vil det ikke ta mye å slippe dem til ingenting hvis en pest eller annen hendelse skulle treffe, og av den grunn er de for øyeblikket oppført som sårbare av International Union for the Conservation of Nature. På dette tidspunktet kan pingvinbestanden fortsette å vokse, eller den kan krympe, avhengig av hvordan pingvinene har det de neste årene. Potensielle trusler inkluderer introduksjonen av et nytt rovdyr, overfiske rundt øyene som kan tømme matkilden, forurensning eller økende vanntemperaturer som driver byttedyr fra øyene. Av disse grunner har regjeringen i New Zealand tatt grep som vil beskytte de marine fôringsplassene og habitatene på Snares Island for å fortsette å beskytte disse fuglene.

Vis alle 59 dyr som starter med C

Interessante Artikler