Cougar



Cougar vitenskapelig klassifisering

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Felidae
Slekt
Cougar
Vitenskapelig navn
felis concolor

Cougar Conservation Status:

Minste bekymring

Cougar Sted:

Nord Amerika

Cougar Fakta

Hovedbytte
Hjort, Elk, Beavers
Karakteristisk funksjon
Kraftige underarmer og poter og muskulær kjeve
Habitat
Skog og fjellområder
Rovdyr
Menneske, Grizzly Bear
Kosthold
Kjøtteter
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
3
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Hjort
Type
Pattedyr
Slagord
Største katt i Nord-Amerika

Cougar fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Svart
Hudtype
Pels
Toppfart
30 km / t
Levetid
10 - 20 år
Vekt
29 kg - 90 kg (64 kg - 198 kg)
Lengde
1,5m - 2,75m (5ft - 9ft)

“En stor katt uten et brøl”



Som Nord-Amerikas nest største katt er cougaren en skremmende skapning å støte på. Pumaen klarer ikke å brøle fordi den ikke har strupehodet som trengs for å gjøre det. I stedet purrer den store katten, knurrer, hveser og skriker i tillegg til fløyter og kvitring. Pumar kalles også pumaer, pantere og fjelløver. Kattene har runde hoder, spisse ører og slanke kropper.



Fakta om dyreforsøk

• Cougars er overlegne jegere

• Kattene finnes i mange deler av verden



• Pumaer spiser på dyr som hjort, vaskebjørn og til og med krokodiller

• Som de fleste katter er cougars ensomme dyr

Cougar Scientific Name

Puma er kjent med det vitenskapelige navnet 'puma concolor' eller 'felis concolor.' Carl Linné foreslo navnet 'felis concolor' for å beskrive en stor katt som har lang hale. Dyret har flere navn i ordboken enn noe annet dyr. Sammen med fjellløve og puma kalles katten blant annet også catamount og red tiger. Cougars tilhører underfamilien Felinae. Etter at Linné introduserte en vitenskapelig beskrivelse av cougars, listet forskere 32 zoologiske underarter frem til slutten av 80-tallet. I følge genetiske studier var mange av underartene for nærme til å bli ansett som separate. Nå har forskere bestemt at det er seks fylogeografiske grupper.



Cougar Utseende

En pugers kropp ligner på en huskatt i større skala. Fjelløvefrakker er en gråbrun til en rødlig fargetone, og dyret har lettere deler under. Enden på en cougar's tail er svart, og katten har sorte markeringer på ørene og ansiktet. Et utrolig faktum om cougars er at de kan hoppe 20 meter opp i luften. Dette gjør at de kan slå på byttedyr som er 20 fot til 40 fot fra stående stilling.

Pumas varierer fra 5 fot til 9 fot i lengde fra hode til hale med mannlige cougars som veier så mye som 150 pounds og kvinner topper ut på omtrent 100 pounds.

Cougar (Felis concolor)

Cougar Behavior

Fjelløver er ensomme dyr med mindre en modepuma oppdrar unger. Noen ganger vil dyrene dele drap med hverandre. De etablerer seg i små samfunn basert på territoriene til sterke mannlige cougars. Katter som bor i disse områdene sosialiserer ofte med hverandre enn dyr utenfor dem.

Cougar Habitat

Disse store kattene har et av de største områdene av alle ville dyrearter i hele Amerika. Du finner dem fra Canadas nordlige Yukon til de sørlige Andesfjellene. Dyret er i stand til å tilpasse seg en rekke habitater, inkludert skog, fjell ørkener og lavlandsområder. Cougars foretrekker å bo i deler av landet som har bratte kløfter, kantstein og tett børste for beskyttelse. Imidlertid kan de overleve godt i åpne områder som har svært lite vegetasjon.

Hva spiser cougars?

Disse store kattene er ikke kresne med kostholdet. De vil spise på insekter, mus , bevere , vaskebjørn , kaniner og vill kalkuner. Siden cougars lever i Patagonias Monte Leon nasjonalpark, har de blitt ganske dyktige til å jakte på pingviner. De som bor i Florida lager noen ganger et måltid av en krokodille. I Nord-Amerika spiser cougars ofte hjort. Faktisk dreper de vanligvis ett stort hjort annenhver uke. Disse store kattene er vanligvis ikke rensemaskiner, men hvis en hjortekadaver er blitt utsatt, kan de spise den, noe som betyr at kattene noen ganger viser ressurssterk oppførsel.

På grunn av sine kraftige bakben er cougars bakholdsrovdyr. De er jegere som forfølger ofrene gjennom pensel og trær før de hopper kraftig på den og leverer en dødelig nakkebitt. Dyret er i stand til å bryte byttedyrets hals med en sterk bit og kraften til å drive byttet sitt til jorden.

Cougar Predators

Mennesker er de største rovdyrene for cougars med mennesker som jakter på dem for sport og for å beskytte husdyr. Folk er også hovedårsaken til at kattene mister habitatene sine. I stater som Florida er motorveier ofte dødelige for cougars. Ute i naturen vil ulvepakker bytte kattene fordi de er i stand til å omgi dyret og overvelde det med tall. Når det gjelder en en-mot-en kamp, ​​vil cougar vanligvis overleve kampen. Ulver er mer sannsynlig å påvirke cougars ved å dominere det samme territoriet og dra nytte av byttemuligheter. Ulver kan også forstyrre cougarens evne til å reprodusere.

Katten er ikke på listen over truede arter, men bevaringsgrupper er fortsatt usikre på hvor godt cougarbestanden klarer seg rundt hele verden. I USA er California den eneste staten som forbyr jakt på dem. Det er imidlertid ulovlig å jakte på dem i Costa Rica, Guatemala, Venezuela, Brasil og i det meste av Argentina. For å jakte på den store katten i USA, må jegerne få tillatelse med mindre de bor i Texas.

Poachers retter seg mot cougars, men effekten av denne handlingen på katten er ukjent. US Fish and Wildlife Service rapporterer at den ulovlige delen av dyrehandelen er et marked på 200 millioner dollar i året, og det vokser.

Om Cougar Reproduction

Mannlige og kvinnelige fjelløver når seksuell modenhet etter 24 måneder, men ifølge forskning har kvinner paret seg så unge som 20 måneder. Hvilken alder en cougar først hekker av, avhenger ofte av at hun oppretter et hjemsted. En stor avlsutfordring som cougars møter er å finne hverandre på grunn av deres ensomme livsstil. Kattene er vanligvis spredt over hundrevis av miles med ulendt terreng.

En annen reproduksjonskomplikasjon er at kvinnelige cougars bare er interessert i parring i flere dager av en måned. Til tross for utfordringene, finner dyrene en måte å avle på. De har skarpe sanser og praktiserer polygami. Når cougars hekker, gjør de det kraftig ved å kopiere med en hastighet på 50 ganger til 70 ganger i løpet av en 24-timers periode i 7 til 8 dager. Hver gang et par kopulerer, varer det mindre enn et minutt. Fordi kattene er så sprek, mener forskere at handlingen stimulerer eggløsningen, det er når eggstokkene frigjør et egg slik at det kan befruktes.

Cougar Cubs

Når en kvinnelig puma blir gravid, etter 88 til 96 dager, vil hun trekke seg tilbake til privatlivets fred for en hule og føde et kull med unger. Cougar kull varierer i størrelse fra en til seks unger, med en gjennomsnittlig størrelse på to til tre kattunger. En ung hunnpuma kan bare ha en unge for sitt første kull. Forskere mener at dette gir unge kvinner tid til å utvikle sine morsferdigheter. Cougars bærer vanligvis unge hvert annet år, noe som betyr at en kvinnelig fjelløve som lever i 8 til 10 år, kan være i stand til å produsere fem kull. Ifølge rapporter produserte en morpuma i fangenskap syv kull på 16 år.

Baby cougars veier vanligvis litt mer enn 1 pund når de blir født. Innen 10 til 20 dager vokser de dobbelt så mye, og når de når 2 måneders alder, kan de veie så mye som 9 pund.

Når cougar-babyer blir født, har kappene deres vanligvis sorte flekker, som kamuflerer dem og beskytter ungdommene mot rovdyr. Flekkene varer vanligvis i omtrent 6 måneder. Babyunger blir født døve, blinde og nesten immobile, noe som gjør dem sårbare for rovdyr. For å få styrke og lære å ta ned byttet sitt, spiller cougar unger og støter på hverandre.

Morpumaer begynner å ta ungene sine til drap når de blir 7 til 8 ukers alder. Hunnen vil også ta kjøtt til babyene sine til hun avvenner dem når de er 2 til 3 måneder gamle. Når ungene vokser, vil hunnen etterlate dem på et drapssted i flere dager av gangen mens hun jakter på neste måltid. Morpumar vil reise lenger på jakt etter mat når ungene hennes blir eldre og sterkere.

Cougar Cubs (Felis Concolor)

Cougar levetid

Når en puma er i fangenskap, kan dyret leve så lenge som 20 år. Imidlertid er det en rapport om en cougar i fange som levde til 29. I naturen er deres levetid omtrent halvparten så lang. Forskere er uenige om hvilket kjønn som lever lenger. Noen sier at kvinner lever i færre år på grunn av stresset med å ha og oppdra unger.

Selv når mennesker ikke truer dem, har cougars en tendens til å ha en høyrisiko livsstil. De blir ofte utsatt for skade eller død fordi de retter seg mot dyr som er større enn dem selv. Når de angriper elg eller hjort, kan de bli kastet mot et tre eller en stein som er hard nok til å bryte ryggen. Noen ganger blir de trampet av kluvene til flokkdyr. Cougars kan pelses av en gren eller et gevir, og en skade som denne kan føre til sult. Kattene dør av lynnedslag, giftige slangebitt og steinskred.

Cougar Befolkning

Forskere har ikke vært i stand til å gi et nøyaktig estimat for hvor mange cougars som er i naturen. Noen mener at det er anslagsvis 30.000 av dem i hele det amerikanske vesten. Tettheten av cougars varierer vanligvis fra en til syv katter for hver 100 kilometer territorium, med menn som tillater flere kvinner å være til stede i sine områder. Oregon anslår at dens cougarpopulasjon er rundt 6600, mens California mener at den har mellom 4000 og 6000 av dyrene.

International Union for Conservation of Nature, som sporer cougarbestanden i hvert sentral- og søramerikanske land, rapporterer at det er mindre enn 50 000 av de store kattene som befolker den delen av verden. Dette antas å være en fallende trend. Pugaforskere i USA mener imidlertid at landets befolkning er på vei tilbake. California har beskyttelse på plass for sin cougarbefolkning, men tretten stater, inkludert Wyoming, Colorado og Utah, klassifiserer dem som en viltart, slik at folk kan jakte på dem for sport.

Vis alle 59 dyr som starter med C

Interessante Artikler