Brunbjørn

Vitenskapelig klassifisering av Brown Bear

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Rovdyr
Familie
Ursidae
Slekt
Ursus
Vitenskapelig navn
Ursus arctos

Bevaringsstatus for brunbjørn:

Truet

Brown Bear Sted:

Asia
Eurasia
Europa
Nord Amerika

Fakta om brunbjørn

Hovedbyttet
Fisk, frukt, insekter
Karakteristisk funksjon
Kraftige underarmer og dvale om vinteren
Habitat
Skog og fjellområder
Rovdyr
Human, Wolf, Cougar
Kosthold
Altetende
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
3
Livsstil
  • Ensom
Favoritt mat
Fisk
Type
Pattedyr
Slagord
Et dominerende rovdyr i omgivelsene!

Brown Bear Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Svart
Hudtype
Pels
Toppfart
35 km / t
Levetid
20 - 30 år
Vekt
136 kg - 390 kg (300 kg - 860 kg)
Høyde
1,5m - 2,8m (5ft - 9,2ft)

'Brune bjørner kalles ofte' grizzly bjørner. '



Brunbjørn finnes i mange deler av Nord-Amerika og Eurasia, der bjørnene bor i skogkledde og fjellrike områder. Brunbjørnen er også det nasjonale dyret for en rekke stater i Nord-Amerika, Europa og Asia.



4 fantastiske fakta om brunbjørn

  • Brunbjørnen er den mest distribuerte bjørnen på kloden
  • En gruppe brunbjørner kalles dovendyr eller sleuth
  • Før dvalemodus kan brunbjørnen spise opptil 90 pund mat om dagen
  • Det ser ut til at brune bjørner har individuelle personligheter og er ekstremt intelligente

Brown Bear Scientific Name

Brunbjørnen har navnetUrsus arctosog er en type pattedyr. Navnet Ursus er avledet fra latin, som betyr 'bjørn'. Både 'ursus' og 'arctos' betyr bjørn, med 'arctos' som det greske ordet for dette dyret.

Begrepet “Grizzly Bear” kallesUrsus.Det er en underart av brunbjørnen og ble oppkalt fordi bjørnen på en eller annen måte ble tolket som 'grislig eller fryktelig', i stedet for at betegnelsen på kappen ble grizzled med striper av grått.

Brunbjørn Utseende og oppførsel

Brunbjørn er ekstremt store dyr. Brune bjørner kan bli fem til åtte meter høye og veie omtrent 700 pund. Dette betyr at brunbjørnvekten er omtrent 75 prosent så tung som en arabisk hest, som veier 930 pund. Selv om noen kan være enda større. En brunbjørn fra Alaska kan veie så mye som 1500 pund.

Våren etter dvalemodus kan en brunbjørn veie mye mindre. For å kompensere for dette kan bjørnen spise så mye som 90 pund mat per dag for å gå opp i vekt for den kommende vinteren og dvalemodus.

De pleier å være ensomme dyr; hunner og deres brunbjørnunger samles sammen, og til tider er de kjent for å samles, spesielt på Alaska fiskeplasser. En gruppe bjørner kalles dovendyr eller sleuth, men brune bjørner lever for det meste alene.

Om vinteren graver brune bjørner huler i dvale, som ofte finnes i åssidene.

Brunbjørner er veldig raske og er kjent for å nå hastigheter på 30 til 40 miles i timen; så mye som 30% raskere enn toppfarten til det raskeste mennesket, Usain Bolt. Hvis de blir overrasket, eller hvis et menneske kommer mellom en mor og unger, kan de være farlige. Brunbjørnen er også kjent for å være en eksepsjonell svømmer.



Brown Bear Habitat

Brunbjørn lever i skogene og fjellene i de nordlige delene av Nord-Amerika, Asia og Europa. I Europa finnes de hovedsakelig i skogene på fjellet. Sibiriske brune bjørner foretrekker skogene, mens de i Nord-Amerika kaller de alpine enger og kystlinjer for hjem.

Uansett hvor de er, foretrekker brunbjørnen et habitat som har tett dekke der de kan føle seg trygge og trygge om dagen.

Kosthold

Brunbjørn er altetende; de er også rovdyr av høyeste kvalitet. De spiser andre dyr som gnagere eller elg. En stor del av kostholdet består imidlertid av nøtter, bær, frukt, blader og røtter.

De liker også å fiske etter laks og krever fett som kan ta dem gjennom den lange vinterdvalen. Før den er i dvale, har brunbjørnen vært kjent for å spise så mye som 90 pund mat per dag.

Brunbjørn rovdyr og trusler

Som en av de største av altetende trenger ikke brunbjørnen i dag å bekymre seg for å bli spist. De må bekymre seg for andre brune bjørner. Imidlertid er det også andre trusler.

Tidligere ble brune bjørner truet av storviltjegere, som trofeer, og deres huder og kjøtt ble brukt.

Tjuvjakt kan være et problem. I Asia tror noen at bjørnegalleblæren har medisinske fordeler, selv om det ikke er bevis for at dette er sant.

Hogst, gruvedrift og avskoging samt ødeleggelse av habitat truer brunbjørnpopulasjonen. Menneske-og-bjørn-konflikt har vært et problem, da bjørner kan forstyrre vandrende husdyr, vannforsyning, frukthager og søppelkasser.



Reproduksjon av brunbjørn, babyer og levetid

Hannene kan kjempe om hunnene når de parrer seg, og vil vokte hunnen i en til tre uker. De parrer seg fra mai til juli.

Kvinner går inn i hulen mens de er gravide; de føder vinterhvilen og har vanligvis et par unger. Brunbjørnungene vil pleie på morsmelken til våren og tine. De blir da hos henne i mer enn to år.

Hunnbjørner reproduserer bare en gang i løpet av tre år, ettersom de er opptatt med sine unge unger til de små ungene er alene. Ungene blir født blinde og nakne, men er snart på vei til vekst. I løpet av 6 måneder kan brunbjørnvekten være 55 kilo eller 25 kilo.

I naturen kan brune bjørner leve så lenge som 20 til 30 år; imidlertid dør mange brune bjørner tidligere.

Brunbjørnpopulasjon

Det antas at det nå er omtrent 200 000 brunbjørner igjen i verden. De er de største levende rovdyrene, selv om de ofte betraktes som altetende, og har høy prioritet på bevaringslisten.

Innenfor USA, i nasjonalparkene Glacier og Yellowstone, kan du se brune bjørner. Dette er de eneste stedene i landet de bor; det er imidlertid et forsøk på å gjeninnføre programmer for brunbjørn for å bringe denne bjørnen tilbake.

Russland har det høyeste antallet brune bjørner, med en befolkning på over 100.000.

Karpatene har en stor befolkning; land inkluderer Slovakia, Polen, Ukraina og Romania. Andre steder som har brunbjørnpopulasjoner inkluderer Palestina, Øst-Sibir og Himalaya-regionen. De befinner seg muligens også i Atlasfjellene i Nordvest-Afrika og på Hokkaido, en øy i Nord-Japan.

5 Brown Bear Paw fakta

  • Brunbjørnen har fire store poter, og hver av potene til brunbjørnen har fem tær som gir lange klør.
  • De to fremre potene til den brune bjørnen har tær som har lengre klør enn på bakbenene, da den brune bjørnen bruker sine fremre poter til å grave.
  • De to bakbenene til brunbjørnen er større enn de to fremre potene, da brunbjørn ofte står på bakbenene for å enten kartlegge omgivelsene eller for å få mat ut av høyere steder.
  • Brunbjørnen bruker frontpotene med sine enorme klør til å rive opp vedkubber som har insekter inni, slik at den kan spise dem.
  • Brunbjørnen bruker sine spesialstrukturerte poter og ben for å hjelpe den med å løpe fort, klatre i trær og svømme godt.

5 fakta om tennene av brun bjørn

  • Brunbjørner biter normalt ikke byttet sitt, men sliper og knuser i stedet med sine enorme tenner for å få måltidet inn i dem.
  • Brunbjørnen har omtrent 42 tenner inkludert store rovtenner som brunbjørnen bruker til å makulere kjøtt og skinn.
  • Den brune bjørnen bruker både store, sterke poter og skarpe tenner for å fange og drepe byttet og vil enten bite nakken på dyret eller sveipe det med sine enorme underarmer.
  • Moltennene til brunbjørnen øker i størrelse når de går lenger i munnen til brunbjørnen, og brunbjørnen bruker overveiende sin største molar for å male opp tøff mat.
  • Størrelsen på tennene til brunbjørnen er avhengig av størrelsen på selve bjørnen, så større bjørner vil ha større tenner enn mindre bjørner.
Vis alle 74 dyr som starter med B

How to say Brown Bear in ...
Bulgarskbrunbjørn
Engelskbrunbjørn
KatalanskDen brune bjørnen
Tsjekkiskbrunbjørn
danskBrun bjørn
tyskbrunbjørn
EngelskBrunbjørn
EsperantoBruna bjørn
SpanskUrsus arctos
EstiskKaru
FinskBjørn
franskbrunbjørn
Hebraiskbrunbjørn
Kroatiskbrunbjørn
Ungarskbrunbjørn
Indonesiskbrunbjørn
ItalienskUrsus arctos
Japanskbrunbjørn
LatinUrsus arctos
nederlandskbrunbjørn
EngelskBrunbjørn
Pussebrunbjørn
Portugisiskbrunbjørn
Engelskbrunbjørn
Slovenskbrunbjørn
svenskBrunbjörn
Tyrkiskgrizzlybjørn
Vietnamesiskbrunbjørn
kinesiskbrunbjørn
Kilder
  1. David Burnie, Dorling Kindersley (2011) Animal, The Definitive Visual Guide To the World's Wildlife
  2. Tom Jackson, Lorenz Books (2007) The World Encyclopedia of Animals
  3. David Burnie, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Richard Mackay, University of California Press (2009) Atlas of Endangered Species
  5. David Burnie, Dorling Kindersley (2008) Illustrated Encyclopedia Of Animals
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Encyclopedia Of Animals
  7. David W. Macdonald, Oxford University Press (2010) The Encyclopedia Of Mammals

Interessante Artikler