Borneo Elephant

Borneo Elephant Scientific Classification

rike
Animalia
Phylum
Chordata
Klasse
Mammalia
Rekkefølge
Proboscidea
Familie
Elephantidae
Slekt
Elephas
Vitenskapelig navn
Elephas Maximus Borneensis

Borneo Elephant Conservation Status:

Kritisk truet

Borneo Elephant Sted:

Asia
hav

Borneo Elephant Fakta

Hovedbytte
Gress, frukt, røtter
Karakteristisk funksjon
Lang koffert og store føtter
Habitat
Regnskog og tropisk skog
Rovdyr
Menneske, Tiger
Kosthold
Herbivore
Gjennomsnittlig søppelstørrelse
1
Livsstil
  • Flokk
Favoritt mat
Gress
Type
Pattedyr
Slagord
Den minste arten av elefant!

Borneo Elephant Fysiske egenskaper

Farge
  • brun
  • Grå
  • Svart
Hudtype
Lær
Toppfart
27 km / t
Levetid
55 - 70 år
Vekt
3000 kg - 5000 kg (6500 kg - 11 000 kg)
Høyde
2m - 3m (7ft - 10ft)

Borneo-elefanten er en underart av den asiatiske elefanten og det eneste medlemmet av arten som bor på øya Borneo.



Denne underarten går også under det alternative navnet pygmy elefant. Imidlertid er det ikke noe lite med denne gigantiske skapningen. Med en hvilken som helst måling er det fortsatt det største landdyret på øya Borneo. Mye om oppførselen er fortsatt ukjent. Inntil World Wildlife Fund festet satellittkrager til noen få Borneo-elefanter i 2005, var det meste av det vi vet om denne underarten basert på ekstrapolering fra studien av andre asiatiske elefanter. Ettersom skjebnen henger i sving, er det nå et løp mot tiden for å redde den fra utryddelse.



4 Utrolige Borneo Elephant Fakta

  • Borneo-elefanten delte sist en felles forfader med sine asiatiske pårørende300 000 år siden. Isolert fra de andre underartene har den utviklet seg separat på øya Borneo, og har aldri utvekslet gener med andre populasjoner av elefanter.
  • Asiatiske elefanter vokserseks sett med tennergjennom hele livet.
  • Kvinnelige asiatiske elefanter mangler vanligvis brosmer, men de har lange tenner kalt tushes plassert rett bak overleppene.
  • Elefantstammen er et imponerende instrument som nesten ligner på en menneskelig hånd. En av de mer fantastiske fakta om det er evnen til åbryt av grener og svøm bort fluer.

Borneo Elephant Scientific Name

Det vitenskapelige navnet på Borneo-elefanten erElaphas maximus borneensis.Elephaser åpenbart navnet på elefantfamilien som inkluderer begge deler Afrikanske elefanter og Asiatiske elefanter .Maximuser det presise vitenskapelige navnet på den asiatiske elefantarten. Som du kanskje allerede vet, er det et latinsk begrep som betyr størst eller størst, som gjenspeiler størrelsen på den asiatiske elefanten. Det er også der vi får det engelske begrepet maksimum.Borneensis, et latinisert ord for Borneo, refererer bare til de spesifikke underartene til Borneo. Det er faktisk fire underarter av den asiatiske elefanten totalt. De tre andre er Sri Lanka elefant , den Sumatra elefant , og Indisk elefant . Det antas at Borneo-elefanten har utviklet seg langt nok borte fra sin asiatiske kollega til å garantere en egen underartbetegnelse.

Borneo Elefant Utseende

Borneo-elefanten deler mange trekk til felles med sine asiatiske slektninger: det to-kuplede hodet, de mindre avrundede ørene, de fire hover på bakfoten og den grå huden med små hårutløp. Men det viser også mange fysiske forskjeller, inkludert rettere brosmer og en lengre hale. Den asiatiske elefanten er generelt mindre enn den afrikanske elefanten, men Borneo-elefanten er rundt 30% mindre enn andre asiatiske elefanter. Liten, i dette tilfellet, er relativt, siden Borneo-elefanten måler mellom 8,2 og 9,8 fot høy og mellom 6500 og 11000 pund i vekt. Hannene har en gjennomsnittlig større vekt enn kvinner.



Borneo elefant isolert på en hvit bakgrunn

Borneo Elephant Behavior

Elefantstammen er et utrolig instrument. Takket være den store konsentrasjonen av muskler og nerver, er det den viktigste måten elefanten samhandler med verden på: puste, lukte, drikke, kommunikere og gripe gjenstander. (Den har også et fingerlignende vedlegg på enden for å hjelpe til med dette.)

Elefanten trenger en like imponerende hjerne for å utføre alle disse fantastiske prestasjonene med kofferten. Borneo-elefanter har ikke blitt studert mye for deres kognisjon, men elefantfamilien som helhet har en høyt utviklet neocortex (ligner på mennesker , aper og delfiner ) som gjør det mulig å bruke verktøy, gjenkjenne seg i speilet, løse komplekse problemer, etterligne atferd og føle en rekke komplekse følelser. Observasjoner antyder at elefanten kan oppleve sorg og sorg over en nær venn eller et familiemedlems død.

Flokken er sentrum for all sosial aktivitet og dagligliv for noen elefanter. Denne svært samarbeidsvillige og altruistiske enheten består av fem til 20 voksne kvinner (kalt kyr) og deres avkom. De mannlige oksene vandrer vanligvis av seg selv i ung alder eller blir med alle mannlige ungkarsgrupper, men kvinnene har en tendens til å bo hos samme flokk store deler av livet. Den eldste og største hunnen blir vanligvis matriarken til hele flokken. Hun hjelper gruppen med å ta beslutninger og instruerer yngre mødre om hvordan de skal ta seg av de unge.



Den asiatiske elefanten er en crepuscular art, noe som betyr at den sover om dagen og utfører de fleste av aktivitetene i løpet av morgen og morgen. Elefanten er en rask løper og en overraskende god svømmer, tross den ganske tungvint stereotypen. Det kan senke hele kroppen i vannet for å holde seg kjølig. Bare kofferten er synlig over vannet for å hjelpe den å puste. Elefanten vil også dekke seg i gjørme eller jord for å holde kroppstemperaturen nede i de varmere månedene.

Flokkens liv dreier seg om en nomadisk eksistens. Dette betyr at den vandrer rundt i et massivt territorium på jakt etter vannhull og rikelig med matkilder. Flere grupper vil noen ganger bli sammen basert på sesong, habitat og andre forhold.

Borneo Elephant Habitat

Borneo-elefanten, som navnet antyder, er endemisk mot den nordøstlige delen av øya Borneo . Selv om det er isolert fra resten av Asia , Borneo er en av de største øyene i Stillehavet og en kilde til enorm biologisk mangfold. Den største konsentrasjonen av Borneo-elefanten finnes i den malaysiske staten Sabah på den nordligste spissen av øya. Her vandrer den i skog og gressletter i 12 til 18 timer om dagen på jakt etter ressurser.

Borneo Elephant Diet

Borneo-elefanten er en planteetende dyr som spiser på et variert kosthold av forskjellige plantearter, inkludert blomster, frukt, blader, korn og bark. For å opprettholde seg selv kan en elefant alene konsumere hundrevis av kilo mat på en enkelt dag, enten ved å beite langs bakken eller surfe på bladene og skuddene på trær. Stammen fungerer som en allsidig lem som kan forstå vegetasjonen og bringe maten til munnen.

Borneo Elephant Predators and Threats

På grunn av sin formidable størrelse har Borneo-elefanten ingenting å frykte for noen naturlige rovdyr. Selv de yngste elefantene er ganske store og i alle fall beskyttet av flokken. Den eneste virkelige trusselen er menneskeheten. Fordi denne underarten krever en stor mengde land å leve i, har avskoging for hogst, jordbruk og plantasjer ødelagt sitt naturlige habitat, som ikke bare skaper fragmenterte befolkninger, men også fører til direkte konfrontasjon med mennesker. Elefanter blir noen ganger drept eller skadet fordi de ved et uhell ødelegger avlinger når de beveger seg gjennom gårder og plantasjer. Noen elefanter er bare offer for uheldige omstendigheter. Det anslås at rundt 20% av denne underarten har pådratt seg skader fra ulovlige snarer for å fange mindre vilt.

Borneo Elephant Reproduction, Babies, and Lifespan

Reproduksjonsvanene til Borneo-elefanten er ikke godt studert, men basert på det vi vet om andre asiatiske elefanter, kan flere fakta ekstrapoleres. Det viktigste elementet i mannlig seksuell oppførsel er en midlertidig tilstand som kalles musth. I løpet av disse periodene blir mannens hormoner forhøyet og testiklene forstørret. Dette gjør at hannen i musth kan konkurrere med andre elefanter (som vanligvis ikke er i musth) om kvinnens seksuelle rettigheter ved å bryte, skyve eller ramme med tennene. Den svakere hannen vil gi etter for den sterkere hannen før disse konkurransene blir til en seriøs og dødelig kamp. Dette systemet har en tendens til å favorisere eldre menn, fordi musth blir sterkere med alderen.

Selv om elefanter kan pare seg hele året, antas det at den kvinnelige elefanten bare er reproduktiv mottakelig i en begrenset periode på året. Hun vil demonstrere sin seksuelle tilgjengelighet gjennom ulike vokaliseringer og bevegelser, og utløse mennene til å konkurrere om hennes kjærlighet. Det er vanligvis hennes valg hvem hun skal pare seg med, men hun foretrekker menn som er i musth, fordi det er et signal om styrke og dominans.

Etter kopulasjon vil hannen noen ganger være hos kvinnen akkurat lenge nok til å forhindre at hun parrer seg med noen andre, men han spiller ellers ingen rolle i foreldrenes omsorg. Når faren har dratt, bærer kvinnen de unge avkommene i omtrent 22 måneder, som kanskje er den lengste av noen pattedyrarter i verden. Hun produserer bare en enkelt kalv om gangen, og sjelden har hun tvillinger. Dette fordi den asiatiske elefanten har en usedvanlig lang utviklingstid.

Selv om de begynner å veie mer enn 100 kilo, må kalvene vokse mye før de når full størrelse. Barnet skal sykepleie på morsmelken i minst to år etter fødselen, men full avvenning skjer ikke på nesten fire år. I løpet av denne tiden vil både moren og hennes slektninger ta en aktiv rolle i kalvens utvikling. De vil gi kalven beskyttelse og veiledning til den er klar til å bli uavhengig. På grunn av de enorme investeringene som kreves for å oppdra avkommet, avler hun bare en gang hvert fjerde til femte år.

Både menn og kvinner pleier å bli kjønnsmodne i alderen 10 til 15 år. Hvis elefanten er stresset, kan seksuell modenhet bli forsinket med flere år til. Den typiske forventede levealderen til denne arten er rundt 50 år i naturen, selv om noen individer kan leve opptil 60 eller 70 år.

Borneo Elephant Population

Borneo-elefanten er en truet arter med færre enn 1500 individer som er igjen i naturen. Det er anslått at befolkningstallet har falt med 60% siden 1980. For å skape mer bærekraftig skogbruk, jobber noen organisasjoner som World Wildlife Fund med lokale plantasjeledere og eiere i nærheten av elefantens habitat for å lage skogkledde dyrelivskorridorer for å muliggjøre fri bevegelse mellom fragmenterte områder. Dette bør også redusere konflikter med mennesker.

Borneo Elephants in the Zoo

De Oregon Zoo har den eneste Borneo-elefanten i USA: en kvinne som heter Chendra. Hun ble født i Sabah, Malaysia i 1993 og fant senere vandrende rundt en palmeoljeplantasje, sulten og alene, med sår på forbena og venstre øye. Utilpasset for livet i naturen kom hun i besittelse av Oregon Zoo i 1999. Chendra er nå plassert på seksjonen elefantland sammen med andre asiatiske elefanter. Denne seksjonen har tre sammenhengende uterom for elefantene å streife rundt i, pluss fôringsstasjoner, gjørmevegg og et massivt basseng.

Borneo Elephant FAQ

https://www.worldwildlife.org/species/bornean-elephanthttps://www.nationalgeographic.com/animals/mammals/a/asian-elephant/https://www.britannica.com/story/whats-the- forskjell-mellom-asiatiske og afrikanske elefanter Vis alle 74 dyr som starter med B

Interessante Artikler